We hebben in de eerste fase van de competitie alvast ons visitekaartje afgegeven. Na onze 4 op 6 kregen onze fanions opnieuw een uitgelezen kans om een naaste achtervolger wat verder af te schudden. We kunnen zeker en vast van een geslaagde start spreken. Ik ben vooral onder de indruk van de manier waarop we tot nu toe gespeeld hebben. Via onze T1 Glenn en T2 Yves is er duidelijk een game plan en dat komt al aardig tot uiting op het veld. Hierop moeten we vandaag en de komende weken zien voort te bouwen. Heel belangrijk om niet te snel tevreden te zijn, we moeten hongerig blijven. Die uitdaging werd ons voor de voeten geworpen met een bezoek aan KCBJ (Betekom), een krachtmeting in het verschiet. De verplaatsing naar de velden van de Brabanders is nooit een pretje. Stugge, grote rebound sterke thuisploeg vol inzet, om daar te gaan winnen steeds een moeilijke opgave. Wat we de laatste weken van het Rijko collectief en in het bijzonder onze girls gezien hebben geeft ons dat alle vertrouwen. Helaas geven ze gedurende een hele periode van eerste helft niet thuis.

Op 18 sept. 2021 stond de 35e nationale recreantendag op het programma. Uiteraard mag Rijko dan niet ontbreken. De zon was van de partij en samen met 15 andere ploegen maakten we er een super dagje van.

Heidi, Lien, Leen, Brenda, Cailey, Kris, Tom, Thomas, Andries, Robbe en Marc waren de U87 van vandaag.

We begonnen de ochtend met een gezellige match tegen de sympathieke spelers van ATBS. Deze vrij nieuwe recreantenploeg had het moeilijk met het vlotte en gretige spel van Rijko. Vanaf de eerste minuut bouwde Rijko goed op met mooi korfbal. Dit resulteerde in een zeer positief begin van de dag. Tijdens de eerst helft waren de meeste kansen voor Rijko. Er werd mooi samen gespeeld, goed verdedigd en dat resulteerde in 7 korven! Gelukkig voor de tegenstander werden niet alle kansen benut want Rijko bleef goed aanvallen en dankzij een goede rebound bleef de bal in ons bezit. Ook in de 2e helft domineerde Rijko de wedstrijd. We begonnen weer zeer sterk met een deftige aanval. Ook de verdediging was goed wakker en zo konden we de wedstrijd eindigen met een zeer mooie 0-9 op het scorebord. Positive vibes in de ploeg en de sfeer was gezet voor de rest van de dag

Met de tweede wedstrijd voor de deur stond de verplaatsing naar Spartacus  op het programma.

Vandaag enkele wijzigingen in zowel trainers-als spelersstaf: Coaches Suzan en Vanessa ontbraken zodat Kato en Katrien deze bende onder hun hoede namen . Ook Matthis verving de afwezige Sander. Na de nederlaag vorige week werd er vol goede moed gestart om een goed resultaat te bekomen. Al snel werd duidelijk dat Rijko goed uitgeslapen was en er zin in had.  De withemden uit Rijkevorsel overheersten duidelijk deze eerste helft. Mooi samenspel , snelle combinaties, veel variatie en een positieve bijsturing zorgden voor een knappe 1-4 voorsprong bij de rust.

Vol vertrouwen spelen tegen een weliswaar iets minder maar zeer verdienstelijke tegenstander kan leiden tot een zeer mooi spouwspel….

Tijdens de verdiende pauze, even op adem komen na zo een mooie eerste helft, werd er links en rechts nog wat bijgestuurd en enkele tips gegeven door het onuitgegeven maar positief coachend trainersduo.

De bekerloting plaatste Rijko tegenover Leuven, een Leuven dat meestal een matige start kent bij aanvang van een nieuw seizoen. Ditmaal waren ze wel goed uit de startblokken geschoten met 2x winst tegen respectievelijk Meeuwen en Scaldis. Opdracht, een prima weerstand bieden met een goede pot korfbal voor ogen. Zo gezegd zo gedaan, daar zou je voor tekenen. Aanvankelijk balden we gelijkmatig mee met deze opponent, van 1-1 via Luna Heylen, 2-3 via Lennert Hertoghs en de 3-4 van Nick Michielsen plaatsen hun schotvaardige heren een 3-6 op het scorebord. We lieten niet betijen, Axelle Fransen en Nick Michielsen antwoorden bijtijds, 5-6. Echter nu laten de Leuvense dames zich niet onbetuigd en zetten Rijko een serieuze hak, 6-10, enkel gepareerd door Sander Marijnissen. Ook wij blijven attent mede korfballen door het scoreverloop enigszins te beperken tot 9-13 aan de rust. Hiervoor zorgden Kato Brosens, de alom tegenwoordige en niet aflatende Sander Marijnissen en Stijn Vander Auwera.

We zagen zaterdagavond een gedreven team tussen de lijnen dat een evengoed resultaat wou neerzetten als de dag voorheen tegen Leuven. Een team dat bezig is sportieve daden te stellen, veerkracht toont en kan vechten voor elkaar, zo zien we het onze fanions op sportief vlak met voldoening waarmaken. We wisten vooraf dat we de punten in de confrontatie met Spartacus/NDN moesten thuishouden en zo presteerden onze Rijko’ers het vandaag. Met een 4 op 6 kunnen we van een fantastische seizoensstart gewagen. Hadden we bij aanvang van de competitie nog bedenkingen over ons zogenaamd verzwakt damescompartiment dan staan hun opvolgers beslist hun mannetje op voortreffelijke wijze. Zo waren vandaag Jesse Peeters met 3 shots en 3 omgezette stippen, Axelle Fransen en Kato Brosens elk met 5 korven achter hun naam de absolute uitblinkers. Dorthe Neefs sluit met 1 treffer het rijtje, kortweg een verbluffend totaal van 17 damesgoals op 24.  Gaan we nu deze wedstrijd zelve even bekijken en doorlichten dan nemen we bij aanvang reeds de bovenhand in deze partij. We lopen gezwind uit naar 5-1 via Jesse Peeters, Sander Marijnissen, Nick Michielsen en 2x Axelle Fransen op vrije worp en shot. We bijten ons verder vast in de tegenstrever om deze losjes op een 12-6 achterstand te plaatsen. Dit via Kato Brosens op vrije worpkans, 2x stip op Jesse Peeters plus 1 shotkorf, Nick Michielsen, Lennert Herthogs en Dorthe Neefs elk met 1 korf. De laatste 7/8 minuten voor de rust moeten we het gaspedaal even lossen, de frisheid waarmee we bij aanvang onze opponent overklasten, ebde stilaan weg, wellicht een teken aan de wand van de te korte recuperatie na de match tegen Leuven. Oef, zo wordt de rust bereikt met nog steeds een riante voorsprong van 12-9.