DocitConsult our website sponsor

A: Stien(5), Laura - Lies(1), Andries(2), Jarne B(1)
V: Marie(2), Lien(1) - Floor, Joppe(1)- Jo,
Jarne D(3)
Het matchbegin werd gekenmerkt door slordig korfbal van beide ploegen.
Was de oorzaak het veld, het warme weer? De score werd geopend door Boomse.
De gelijkmaker van Stien en een eerste time out brachten de nodige verbeteringen waarna door korven van Marie, Lien en 2x Stien Rijko kon uitlopen tot 1-5. Boomse kon milderen tot 3-5 waarna Stien de ruststand op 3-6 bracht.
Het begin van de tweede helft verliep evenwichtiger. Andries, Joppe, Jarne B, Jarne D zorgden voor een tussenstand halverwege de tweede helft van 7-11. Tijd voor de nodige wissels Laura, Lien , Joppe werden vervangen en bij Boomse was het nu enkel de schade beperken.
Jarne D 2x, Lies en Andries zorgden voor de 7-16 eindstand. Knappe partij van Rijko 2 met veel kansen.

Uw verslaggever ter plaatse

Vobako A – Rijko A : 27-10

Dat is dan genieten, maar wordt niet door iedereen op gejuich onthaald wanneer je in tropische temperaturen een korfbalwedstrijd hoeft af te werken. We kunnen de partij omschrijven met hoogtepunten en dieptepunten, te bekijken voor wie je supporterde.
Al snel liepen we achter de feiten aan, Vobako korfde ijlvlug een 3-0 voorsprong bij elkaar. Rijko moest foutenlast toestaan om dit stormachtig begin in te perken, ze versierden drie stippen op rij, er werd hiervan geen enkele omgezet. Het beste langs Rijko zijde beleefden aan minuut 15, Tim zorgde voor de eerste tegenprik, Willem deed het hem na met shot en vrije worp bal, 3-3. Even wekte het de illusie dat Rijko’s weerwerk was ingezet. Prompt nam de thuisploeg terug over, onze korte kansen bleven onbenut, die van Vobako gingen er wel makkelijker in, het resulteerde naar een 9-3 voorsprong. We missen eveneens een stip, net voor de rust kan wissel Ben de 10-4 korven.

ATBS – Rijko : 15-33 met voorgift is de eindstand 19-33

Een unieke mogelijkheid werd ons geboden door de gunstige loting in de Beker van België, op en tegen ATBS. Een team dat twee klasse lager speelt in de veldcompetitie dan Rijko, reden dat we vier doelpunten voorgift moeten toestaan. Opnieuw ons heruitvinden was de boodschap in deze partij. We lopen weliswaar snel uit naar 0-3, doch vergeten ons kansrijke spel te belonen met een resem aan korfmogelijkheden. Hier trekt ATBS zich aan op en we laten hen vervolgens veel te lang mee ballen vooraleer we echt het verschil doordrukken. Pas na de 5-9 stomen we door, we zijn reeds 25 min. onderweg. Rijko denkt nu nog enkel aan schieten en het samenspel wordt te vaak overgeslagen. Plots nemen we partij serieus in handen en lopen met nog een tiental minuten voor rust uit tot 6-15. Na de pauze kleuren we de wedstrijd in ons voordeel. Met zes korven op een rij, doen we deur dicht voor een moedig ATBS, 7-21. We blijven hongerig richting de gele korf, zodat we gestadig aandikken tot de eindstand, 15-33. Onze meiden goed voor 19 treffers legden de partij in de juiste plooi, Janne en Kaat elk met 7 eenheden waren hierin out standing. Opdracht volbracht, doch laten op bepaalde momenten teveel toe zodat de thuisploeg soms tijds gelijke tred kon houden door nu en dan een treffer aan te tekenen. Een 15-tal tegenscores is mijn inziens van het goede teveel.

Onze doelpuntenmakers op een rijtje : Cedric (2+1stip) – Lenne (3) – Willem (4) – Tim(-) - Janne S (7) – Kaat Verh. (6+1stip) – Luna (1) – Jesse (1) Wissels : Caine (-) – Jo (1stip) – Stijn (3) – Stien (2) – Lobke (-) – Axelle (1) Eugeen

1ste thuiswedstrijd op de 2de speeldag van de veldcompetitie, we kregen een ambitieus Meeuwen voor de voeten geschoven. Een team dat als enig doel heeft zo snel mogelijk terug naar de Top League te promoveren. Dat we dat aangevoeld hebben, ja zekers! Een forse nederlaag werd ons niet onthouden.  Aan de sfeer om en rond de Rijko terreinen zal het zeker niet gelegen hebben, de supportersclan maakte desondanks de domper er een gezellige avond van. Rijko nam een gretige start, maar de ervaring van de Meeuwen haalde uiteindelijk de bovenhand. Achteraf bekeken hielden we er een dubbel gevoel aan over, we waren met een duidelijk plan gestart, we zakten nadien te fel in en we lieten te veel ruimte in de defensieve linies, we hadden het op bepaalde momenten kalmer en beter moeten uitspelen. Dat is niet gebeurd en voornamelijk in de tweede helft is de Rivierenhofploeg nog beduidend beter gaan ballen. Het is een leerschool voor het jonge nieuwe team, hoorde ik links en rechts beamen, onze foutendetails zijn blijvende ergernis, we moeten gaan beseffen in de fases waarin we kwetsbaar zijn dat we ons strakker moeten positioneren om meer weerwerk te bieden. Tegen een team als Meeuwen met al hun kwaliteiten, kom je dan serieus in de problemen.  Kortom zij werkten hun kansen wel af tegen een hoog percentage, wij niet! Dat hoort nou éénmaal bij het korfbal, verder hoef je niet te zoeken!

Beste leden,

Ook dit jaar gaan we weer zwerfvuil ophalen en zorgen we ervoor dat Veussel een stuk properder wordt/blijft.
Volgende data kan je reeds in je agenda noteren, ook papa's/mama's/grootouders/... zijn van harte welkom om een handje te komen toesteken, hoe meer helpers, hoe sneller de klus is geklaard!!!

Wie wordt wanneer verwacht :

zaterdag 23/09/2023 : Alle teams vanaf U13 tot recreanten

zaterdag 25/11/2023 : Kern en U15

zaterdag 23/03/2024 : Recreanten en U17

zaterdag 01/06/2024 : Gewestelijke en U13

We spreken zoals steeds af om 09.00uur achteraan op de parking van Zwarte Leeuw.

Opbrengsten zijn integraal voor afbetaling van de kantine en onze kunstgrasvelden.

Tot zwerfvuils

Het zwerfvuilteam

Ps :  we zijn nog op zoek naar een verantwoordelijke die de coördinatie op zich wil nemen.
Tijdsbesteding : 4 zaterdagvoormiddagen/jaar en telkens doorgeven aan de gemeente
hoeveel afval er werd opgehaald. Interesse in deze taak, stuur gerust een mail naar vrijwilligers@rijko-korfbal.be

RIJKO'S ideeënbus

Sport Vlaanderen