Log in
DocitConsult our website sponsor

Meeuwen A – Rijko A : 27-15

Aanval : Tim (3) – Lenne (1) – Jesse (2+1S) – Kaat Verh. (1+2S)
Verdediging : Ben (1) – Cedric (1S) – Dorien (-) – Axelle (3)
Wissels : Janne S (-)

Een serie van drie avondwedstrijden op zes dagen tijd begint door te wegen. Ter herinnering van dit drieluik, Rijko speelde tegen Vobako (Beker), Putse en vanavond op Meeuwen. Benieuwd wat Rijko in huis heeft? Ditmaal goed voor een prima 1 ste helft, waarin we ons niet laten overdonderen door een
bazige thuisploeg. Het vizier van de Meeuwen stond in de aanvangsfase nog niet op scherp en zo klampten we aan tot 3-2, via de opener van Jesse en Tim. Doch treffen zij vlugger raak dan onze fanions, het gaat naar 4-2. Een klein kwartiertje is het nu Rijko time, Axelle, Kaat doorsteek naar Lenne op vrije worp en Ben, zetten de 5-4 op het scorebord. De parkvogels moeten zich beperken tot heimelijke foutjes tegenover onze aanvallers, weinig of niet opgemerkt door het scheidsduo. We houden een goed overzicht in defensie en dat houdt hun happige aanvallers op afstand. Rijko heeft voldoende de bal en doet met die bal geen onaardige dingen. Ben scoort de 6-5, we naderen nogmaals tot op hun hielen, waarna we de 8-5 moeten toestaan. Uitgeteld zijn verre van, Kaat Verh op stip trekt ons terug bij, 8-6. Echter ook wij begaan fouten die de stand naar 10-8 doen overhellen. Inmiddels heeft Axelle nogmaals de korf gevonden 9-7 en Kaat Verh legt er ééntje binnen via vrije worp, 9-8. De 10-9 komt op naam van Axelle en zowaar scoort Jesse de 11-10. Tot hiertoe was het een partij van onzentwege die best gezien mocht worden. Maar met de rust in zicht kan Meeuwen doch de doorbraak versieren naar een riantere voorsprong, ruststand 15-10, dat ging even te snel, jammer.

 

Rijko1 : Kwaliteitsverschil bepaald de einduitslag.                                                      

Rijko 1 – Putse 1 : 11-25  Aanval : Willem (2)-Tim (-)-Janne S (2)-Jesse (1stip)                              
Defensie : Ben (3)- Cedric (1stip)-Axelle (-)-Dorien (-) – Wissels : Lenne (1) – Luna (1)                  

Een bekerwedstrijd en een competitiewedstrijd afwerken dag na dag is van het goede teveel voor deze lichting. Vrijdag tegen Vobako werden onze fanions nog geroemd, vandaag tegen koploper in de ranking Putse, verliep het gans anders en tegendraads. Putse opende snel de score tot 0-2. Wij gaan van start niet te nerveus, proberen hen te volgen in uitvoering en dat lukte wonderwel via Ben, Willem en Janne S tot 3-3. Putse is dan weer aan zet voor de 3-5. Janne S prikt tegen en ook Cedric zet zijn stip om, 5-6. Uiteindelijk plooien we toch, moeten een drie op een rij toestaan, 5-9 meteen de ruststand. Oorzaak hun aanvallen duren veel langer door het rebound overwicht met het reeds gekende gevolg, men kan niet alles blijven dichtlopen en opvangen. Rijko had in die tussentijdse periode iets behoedzamer en geduldiger moeten ballen om langer in balbezit te blijven, men leed te vlug balverlies doch we werden in de 1ste helft niet totaal overklast. Soms doen we het heel goed, maar even snel is het terug naar af. Dat maakt allemaal deel uit van de gehele opbouw die we samen afleggen. We tonen bijwijlen ook kwaliteit, maar zijn niet consistent genoeg. Na de pauze duwt Putse het gaspedaal dieper in en schakelt enkele versnellingen hoger. Rijko ondergaat vanaf nu het klasse en kwaliteitsverschil, dat brengt de stand in een mum van tijd naar 5-14. Ben en Jesse op stip belonen hun werkkracht met 2 treffers, 7-14. Putse klauwt terug en laat zijn prooi niet meer los tot er een 7-21 op het scorebord prijkt. We bekopen de geleverde inspanningen van de dag voordien, Willem korft nog nummer 8, maar voor Putse zijn we een speelbal dat leidt naar een 8-25 tussenstand. Tenslotte kunnen Lenne, Ben en Luna nog milderen zodat we eindigen op 11-25. Hebben we teveel respect getoond?, veel factoren gedurende de 2de helft die geen al te goede indruk gaven hebben dit in de hand gewerkt. Ik vergelijk het met een griepprik die te lang duurt en waarvoor coach Werner geen gepast medicijn vindt. Toch enkele lichtpunten vermelden, Ben speelde een knappe partij en ook een stevige Dorien zorgde voor gepast ingrijpen. Het enige doenbare is het zelf vertrouwen opkrikken dat kan al een stap in de goede richting beduiden. Geen twijfel dat dit goedkomt! Eveneens vermeldenswaardig de prima leiding van het scheids duo Tom en Maarten.

Rijko is er weerom in gelukt, dank zij een perfecte jeugdwerking, een talentvol geheel tussen de lijnen te krijgen. Zowel U13A en U13B versieren de koppositie met het maximum van de punten. Ik opteerde vandaag de U13A te aanschouwen. Zij kregen Scaldis als tegenstrever op het terrein. Al vlug bleek dat dit team geen dreiging zou vormen voor Rijko. Via een bliksem start opent Rune de score op inloop, vervolgens scoren Britt shot en Lise de 3-0 op inloop. Onze honger naar doelpunten is nog niet gestild, Tijl met omdraai inlegger, Lode, Ninte, Wout, Lise en nogmaals Ninte korven de 9-0 aan de rust bijeen. Wel, dat ging makkelijk tegen een onmondig Scaldis. Na de pauze trekt Rijko de lijn van de 1ste helft door, Scaldis laat zich makkelijk in de luren leggen, U13A kent geen genade met de oranjehemden, hun deur stond dikwijls wagenwijd open, zodat Ninte, Lode, Lise, Venne, Britt met stip en Wout de eindstand kunnen vastleggen op 15-2. Schitterende wedstrijd door de nodige energie te tonen op het gepaste moment, iedereen te betrekken in het samenspel dat leidde tot een praktisch perfecte korfbalpartij. Dit team beleeft nu een periode van sportieve hoog conjectuur en dat moeten ze zo blijven doen. Er zit lijn in hun collectief balspel, de beloning volgt dan op het gepresteerde en dat was compleet af! Coach Suzanne zal hier nog veel plezier aan beleven wanneer deze ploeg hoge ogen blijft gooien mits een dito afwerking. Succes verder!                                                                                                                

Eugeen

Bekerwedstrijd Rijko – Vobako : 17-23                                                                                                       

Rijko heeft nood aan een referentiematch om het geloof in eigen kunnen weer aan te wakkeren. Dat kan misschien vanavond met het treffen tegen Vobako worden. Rijko hunkert naar een herrijzenis tegen deze opponent. De recente competitienederlaag is doorgespoeld en de gemoedstoestand van het Rijko team is Oke! Vooral mentaal oplapwerk was aan de orde zodat we de hoop mogen koesteren op een boeiende pot korfbal te aanschouwen. Geen simpele opdracht dus, er zullen inspanningen moeten geleverd worden en karakter tonen de volle 70 min. lang wil men het tij doen keren. Tot dat besef zijn onze fanions al lang gekomen. En zie bij aanvang van deze partij dat we knap weerwerk neerzetten met zelfs de nodige afwerking er bovenop. Hiervoor gaven Ben, Cedric, Dorien en Axelle aanvallend present. Ben zorgde voor de opener met shot en stip, Kaat Verh. en Axelle brengen ons op een 4-1 voorsprong, gesteund door een beresterke Cedric. Vobako voelt nattigheid en zet hun killermachine in werking, de 4-5 was in de maak, Axelle zorgde voor de 5-5 stand. We doen niet onder voor onze buren, Tim en Ben verzilveren de 6-6 en 7-6. We zijn nu half de eerste time en tot dusver ballen we vlot mee, doch ondanks de praktisch perfecte druk op hun aanvallers, scoren zij met enkele hoogstandjes en scherpte een zeven op rij, 7-13. Onze inspiratie is weerom even zoek door telkens een te vlugge balrecuperatie van Vobako die de overzijde voedt. Onze enthousiaste jongelingen doen hun best, maar de laatste pass of perfecte aanspeel komt er niet altijd uit. Het gaat vaak om details en momenteel wordt elk foutje afgestraft met een score. We moeten er terug organisatie in krijgen, een time out is nu aangewezen. Het helpt, Axelle en Tim maken er gretig gebruik van en zetten de stand op 9-14, meteen ook de ruststand.

Op zondagvoormiddag 17/09/23 maakten de U87A zich klaar voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.

We werden om 11u verwacht voor de aanvang. Onder de sirenes van de plaatselijke brandweer werden we verwelkomt.

Spelers van dienst: Griet, Grietje, Tin, Liesbeth, Nathasja, Kris, Tom, Jeroen en Marc.

De eerste korf was voor Rijko met een doorloper van Griet. Vosko maakte snel gelijk met een shot en opnieuw met een shot kwam Vosko op voorsprong. 2-1

Beide ploegen kregen kansen, maar konden ze niet echt verzilveren. Tot Jeroen met een shot van ver gelijk maakte. 2-2. Een strafworp op Nathasja wordt helaas gemist.

Opnieuw ging de bal van ’t ene vak naar ’t andere, maar scoren zat er niet in. Kris bleek dit beu te zijn en nam, zonder dat er een rebound stond, toch een shot van ver. De trainer zegt steeds dat je geen shot mag doen als er geen rebound staat…. tenzij je scoort. Voila, hij scoort: 2-3.
De heren van Vosko halen hun verre shotcapaciteiten boven en kunnen nog 2x prikken in de eerste helft. 4-3.

De tweede helft gaat verder op ’t zelfde elan. Beide ploegen krijgen kansen, er worden er geen verzilverd.

Helaas moeten we de wedstrijd dan even stilleggen nadat de bal de enige niet-ingetapete vinger van Tin verkeerd raakt. ’t Ziet er serieus uit, dus toch maar meer hulp zoeken dan alleen een ijszakje. Gelukkig was het opendeur bij de brandweer om de hoek en konden we daar terecht bij de eerste hulp post van het rode kruis. Tin was in goeie handen dus wij konden de wedstrijd verder zetten.
Met een shot van ver kan Jeroen de gelijkmaker scoren.  Griet laat nog even zien hoe je een strafworp “afdwingt” en hoe je die dan ook moet afmaken. 4-5
Vosko prikt onmiddellijk tegen en zet opnieuw een gelijkspel op het scorebord. Dju!
De heren van Vosko hebben en goei shot en kunnen toch weer opnieuw voor komen. 6-5. Veel tijd is er niet meer en beide ploegen zetten nog een tandje bij. Jeroen maakt gelijk van ver. 6-6

Vosko scoort met een korte kans, en Grietje laat zien dat Rijko dat ook kan. 7-7. Met een shot zet Marc de 7-8 op het bord. Nu is het echt niet meer lang, helaas kan Vosko toch opnieuw scoren en staat het weer gelijk. Rijko krijgt nog een laatste aanval, maar kan deze helaas niet meer verzilveren. 8-8

Jammer dat we niet meer kansen konden verzilveren want we konden toch wel een aantal mooie aanvallen uitwerken.

Komende zaterdag spelen we om 14u thuis tegen Sikopi.

Nathasja

Respect
Wedstrijden
Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook
Sport Vlaanderen

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com