Log in

Laat me beginnen met het heugelijke nieuws te verklappen, de huidige trainers/coachen, T1 Glenn Ruts en T2 Yves de Hertogh, door iedere Rijko’er uitermate gewaardeerd, hebben hun overeenkomst verlengd en zullen ook in het seizoen 2022/2023 de Rijko kern verder bijstaan en begeleiden.


Vervolgens even de coronamaatregelen toelichten, gelukkig zegevierde het gezond verstand en werd er beslist om toch te laten sporten maar dan zonder publiek. Om ook onze suppo’s iets te bieden, werd er voor het thuisfront een livestream opgezet. Dat lukte wonderwel prima en zo hebben heel wat Rijko’ers de wedstrijd in hun huiskamer kunnen volgen.


De wedstrijd zelve : Rijko 1 – Hoevenen 1 : 21-13


We aanschouwden een aarzelend begin waarin we op achterstand kwamen. Geen fikse start zoals we de laatste tijd gewoon zijn. Het gele ding de korf genaamd, werd amper geraakt, het was bij momenten airball-kermis. Alles zat tegen en er begon twijfel in onze rangen te sluipen. Gelukkig stond het verdedigend compartiment pal en gaf geen krimp. Uiteindelijk na 11min30 speeltijd kon Lennert het gaatje vinden. Na dit stroef begin verlaten we het sukkelstraatje en lopen we wel verder uit naar 4-1, langs Jesse op vrije worp, Nick die zijn tegenstrever in de rug pakt en Lennert die een normale stip toch in doelpunt omzet. We dachten dat we gelanceerd waren, nadat Sander een inlegger versiert, vergaten we de kloof verder uit te diepen, wat Hoevenen de kans gaf aan te klampen, 5-3. Toch konden we die kleine marge houden tot aan de rust via doorloper van Kato, Sander met omdraai en Lennert, 8-6. Ook Dorthe scoort er ééntje maar die wordt afgekeurd wegens voorafgaande fout van één onze heren. Na de pauze moeten we nog even de hete adem van onze tegenstrever in de nek aanvoelen tot 10-9. Intussen hadden Sander op stip en Kato gekorfd.

Zaterdag 4/12/2021 : Verde A – Rijko A : 14-17                                                                               

We hadden wel al een aantal mooie zeges geboekt in zaal maar dit is toch een statement. Winnen moet een gewoonte van ons worden. Het is nu zaak om zo lang mogelijk in die positieve flow te blijven. Dit is een referentieprestatie die kan tellen voor de eerstvolgende wedstrijden tot aan de clash der Kempen op 8 januari tegen Vobako. Hoe we het voor mekaar kregen? is de vraag die menigeen zich stelt. Wel de goede mentaliteit, opgevolgde trainingen, prima coaching, unieke sfeer en het aspect kwaliteitskorfbal brengen, deze combinatie leidde Rijko naar de reeds behaalde resultaten. Vandaag, een match van de waarheid met de koppositie als inzet. Zo kregen we twee ploegen die 100% gemotiveerd aan de afgooi kwamen. De fans en de unieke atmosfeer bij Verde die moesten we missen, voor de thuisploeg beslist een nadeel. Na de opener van de groene brigade, spelen Jesse en Kato zich een eerste maal in de kijker, 1-2. Hun moeilijk af te stoppen heren scoren erop en erover naar 4-2. Nick roept ze halt toe met twee shots, 4-4. We krijgen bij de vakwissel er weer ééntje veel te vlug tegen, Axelle heeft inmiddels ook de richting korf gevonden, 5-5. Dorthe op inloop 5-6, waarna Verde de laatste keer gelijk effent, 6-6. De beurt nu aan Cedric en Axelle via vrije worp, die de controle op de partij aanscherpen, 6-8. Sander scoort daarop met een inlegger, zijn heer is hierdoor zo gefrustreerd dat hij natrapt met een rode kaart tot gevolg. Nick zet de bordjes op 6-10, we gaan rusten bij een 7-10 voordeel.

Zaterdag 27/11/2021 – De Valk

Zaterdag avond moesten onze fanions weer vol aan de bak. De overwinning pakken betekent een fantastische start in de zaalcompetitie met 6 op 6. Vorige week op Ganda werd het tegen de verwachtingen in nog spannend in de tweede helft en heeft onze A-ploeg de winst pas in de laatste minuten veilig kunnen stellen. Hoe verloopt de wedstrijd nu? Even spannend of lukte het deze keer wel zonder bibberen en beven? Eén ding is zeker; met Spartacus ben je nooit klaar.

Na enkele minuten is het al meteen duidelijk, onze fanions willen het liever niet spannend maken en ze gaan na een blits start meteen naar 6-0. Sander en Dorthe zorgen voor de eerste korven, beide met een korte kans. De andere dames zorgen er meteen voor dat ze ook mee op het scorebord staan: Kato en Axelle, allebei met een shot en Jesse met een shot en een vrijworp. Spartacus begint nu ook de korf te vinden, maar we blijven zelf mooie kansen bij elkaar ballen en scoren. Het wordt 11 – 4 na een omdraaibal van Sander, shot van Dorthe, shot van Axelle, nog een omdraaibal van Sander en ook Lennert prikt er ééntje van dichtbij binnen. Spartacus schiet wakker en straft de fouten in onze verdediging genadeloos af. Bij de les blijven is de boodschap. Het wordt 12-7 na een doorloper van Kato. Wat heel mooi is om te zien, is dat we goede kansen blijven creëren en dat de bal ook vlotjes binnen gegooid wordt. Wat minder mooi is om te zien, is dat we in verdediging dezelfde fouten blijven maken en Spartacus toelaten om korte kansen te creëren en te scoren. Voor de rust scoort Sander zijn 4de van de avond, Cedric zet zich ook op het scorebord met een shot en ook Jesse en Axelle schieten nog een keer binnen. Kato sluit de eerste helft af met een strafworp: 17-11 is de ruststand.

Dames: Liesbeth – Tinne – Brenda – Griet V – Heidi – Leen
Heren: Marc – Gert – Dirk – Kris – Thomas - Jeroen


Ondanks dat corona stokken in de wielen probeert te steken zijn we er toch in geslaagd de match van de
recreanten te laten doorgaan. Dit tot grote opluchting van beide ploegen.
Na een studieronde van enkele minuten met wat kansen aan beide kanten was het Hoevenen dat zijn
vizier op scherp zette en alzo uitliep tot 0-3.
Gert milderde met een korte kans tot 1-3.
Bij Hoevenen bleven ze goed bij shot en met enkele verre schoten gingen we rusten bij een 1 – 6
achterstand.
Waar veel ploegen in de touwen zouden hangen werd duidelijk dat de kracht van deze ploeg in een
sterke bank zit.
Na de 1-7 was het eindelijk de beurt aan Rijko. Thomas met een shot, Liesbeth met haar eerste korf in
een wedstrijd , en Jeroen met zijn ver shot brachten de stand op 4 – 7.
De tijd begon te dringen met nog een korf van Hoevenen waarna Thomas met een shot de eindstand op
het bord bracht 5 – 8.
Met een traktatie van Liesbeth omdat ze haar eerste korf in een wedstrijd scoorde en een stuk vlaai
kijken we terug op een plezante wedstrijd.
Johan bedankt om de match in goede banen te leiden, Andries om de score bij te houden en Gert om
aan te vullen.

Rijko is niet van plan om de huidige trend en vormcurve een halte toe te roepen. Ondanks dat het coronavirus geen genade kent en eveneens twee vaste kernwaarden Ben en Stijn besmette, gingen we weliswaar gehandicapt de Gentenaars bekampen. Rijko treft Ganda KC  aldus niet op een goed moment, steeds een taaie tegenstrever. De opwinding vooraf was stevig merkbaar in onze Rijko rangen, mogelijkheden om normale vervangingen door te voeren eerder schaars. Een vrank en vrije aanpak in de strijd om de punten huiswaarts te nemen was de enige optie. De eerste 15 minuten van helft 1, waren het de Rijko girls die het grote verschil maakten, superieur in combinatie samenspel, prima aangespeeld door onze heren, scoorden ze een achttal korven. Dorthe nam ditmaal het leeuwenaandeel tot zich met drie doelpunten, Jesse tweemaal een vrije worp omgezet en een shot, Kato eveneens goed voor twee een stip en een shot, plus Axelle, zo prijkte een fraaie 4-8 stand op het scorebord. Geen van onze heren had tot dusver gescoord, maar ze talmden niet en lieten zich niet onbetuigd in het verdere verhaal, Nick en Lennert op stip dikten aan, 5-10. Dorthe tekende voor een vierde en Jesse voor haar derde, 6-12. Onzuiverheden en lichte foutjes werden resoluut door de scheids in vrije worpen bestraft, zo kan Ganda ook een vuist maken en komen terug tot op 10-13. Nick had tussendoor nog een goaltje meegepikt. Met de rust in zicht zetten we de stand op 10-15, Kato en Jesse op vrije worp schenken ons die riantere voorsprong.

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com