Log in

Het clubhuis blijft de “SPIL” van het Rijko gebeuren en dat betekent dat daar na het spel, ook massaal kan worden gefeest, gelachen, gedronken en nog veel meer. Na een jaartje onderbreking vanwege coronaperikelen gaan de organisatoren Hilde, Fons en Eugeen het eetfestijn opnieuw organiseren. Dusdanig nodigen we onze leden, familie, kennissen en alle sympathisanten uit op het eerstvolgend eetevenement. Dit zal plaatsvinden op zondag 23 oktober 2022.

Rijko stelt voor :

        Rijko’s Eetfestijn – Zondag 24 oktober

                    van 12 uur tot 14 uur en vanaf 17 uur tot 19 uur   

    Kantine-Clubhuis Rijko – Kruispad 4 – Rijkevorsel

Om iedereen voluit te laten genieten van dit ongeëvenaard smulfestijn zal er in twee shiften worden opgediend van 12 tot 14 uur en van 17 tot 19 uur, met een max van 110 personen per shift. Zo heeft iedereen voldoende zitruimte en kunnen we ook iedereen tijdig naar wens bedienen.

Menu keuze : 

                                                                                                       
Stoverij op Vlaamse wijze met frieten en keuzesaus :  13 euro p.p.                 
Koninginnenhapje (Vidée) met frieten en keuzesaus:  13 euro p.p.           
Kindermenu curryworsten met frieten en keuzesaus:  6 euro p.p.

Schrijf je bijtijds in en zet zorgeloos je voetjes onder tafel voor de nieuwe editie van dit eetfestijn.

Inschrijven via twizzit of via volgende link : http://www.rijko-korfbal.be/?eid=15511168

 

Het met blessure geteisterde Rijko mocht op speeldag 2 de buren uit Vobako bekampen. Met Simon, Jonas , Stien en Sita in de lappenmand moest coach Rob puzzelen en schuiven . Jo Peeters, trainend bij de kern en Lies Verhoeven (eerstejaars U17 ) vervolledigden onze U19’ers.

Vobako, steeds sterk voor de dag komend tegen onze favorieten moest zowaar de eerste 10 speelminuten het spel ondergaan door de felle en krachtige start van onze helden. Na een prachtige aanval opgezet door Loris en Marie kreeg deze laatste een terechte stip die ze netjes omzette.

De bezoekers snakten naar adem en kregen maar geen gaatje door onze ijzersterke verdediging. Na veel zwoegen en een zondagsshot stonden de bordjes verrassend genoeg en met wat geluz op gelijke hoogte. Rijko panikeerde helemaal niet en bleef aanval na aanval aaneen rijgen , de voorsprong kon niet uitblijven!!!

Na een gemiste korte kans van Kaat Verhoeven , was Kaat bij de pinken: ze pakte haar eigen rebound en scoorde verdiend de 2-1 voorsprong. De supporters klapten terecht en moedigden onze U19’ers aan , wat een blitsstart!!!

Maar helaas…..om de een of andere reden viel de thuismotor volledig stil . De bezoekers kregen te veel ruimte en profiteerden genadeloos van de foute passes en de miscomminucatie van de onherkenbare thuisploeg, bizar. Plots stond de 2- 7 tussenstand op het bord, van een tussenspurt gesproken…Coach Rob bleef echter in zijn bekende positieve stijl zijn jonkies aanmoedigen en bijsturen waardoor Rijko de handschoen terug opnam.

Lenne prikte de 3-7 atletisch tegen en Lobke kreeg een stip voorgeschoteld maar mistte helaas. Willem begon zijn vizier scherper te stellen en scoorde de 4-7 .De goede intenties en de fighting spirit kwamen plots weer boven en na een snelle aanval opgezet door Willem en Kaat V kreeg Willem een stip. Helaas mistte Willem…Niet getreurd, Willem maakte de misser goed door wederom een snedige aanval om te zetten en plots stond de 5-7 op het bord!! Vobako werd even de levieten gelezen door de coach, met succes . Hun volgende aanval was direct raak : 5-8.

Met nog 5 minuten voor de boeg deed de thuisploeg er alles aan om aan te klampen. Maar het pijnpunt van deze helft werd helaas verdergezet door Kaat Verdyck en Lenne: beide mistten een stip zodat we gingen rusten met een 5-8 score op het bord.

Pijnlijk vooral omdat er maar liefst 4!! stippen werden gemist…

 

 

Ook dit jaar zal fotograaf Andries Vervaecke weer de teamfoto's maken. Graag wedstrijdtenue en opwarmshirt (vanaf U13) te voorzien
 
Donderdag 22 september
 
19:15 U19
19:30 U17
19:45 recreanten (indien nieuwe shirts reeds aanwezig zijn)
 
Vrijdag 23 september
 
18:00 U9
18:15 U7
18:30 U11
18:45 U13C
19:00 U13B
19:15 U13A
19:30 A1 dames
19:45 U15B (indien nieuwe shirts reeds aanwezig zijn)
20:00 U15A
20:15 kern A/B/C
 
Sportieve korfbalgroeten
 
 

Ganda 1 – Rijko 1 : 19-17. We starten in aanval met : Kato – Dorien – Stijn en Tim, in defensie met : Dorthe – Jesse – Cedric en Nick. Wissels zijn Sander – Janne S

De beste remedie na een verlieswedstrijd (beker tegen Leuven) is onmiddellijk aanknopen met een klinkende zege. Zo verteert men aalvlug de zure oprispingen. Het uitje naar Ganda verliep niet in de beste omstandigheden. We kwamen daar verre van “au grand complet” aan de start. Geen Axelle en Nathan (reis), Lennert (legermissie), Ben (kermiskwetsuur), dat scheelt een hele slok op de borrel. Nochtans waren onze fanions zo goed als klaar om mee te dingen naar de hoofdvogel, zie de fantastische voorbereidingswedstrijden die we lieten optekenen. Echter van die glans en glorie was vandaag nog weinig te merken. Waren we te vroeg in vorm, mogelijk, maar vragen begrip als de wet van Murphie in onze rangen sluipt. De opener is voor Tim, gepareerd door een Ganda dame. Een loopfout doelpunt van Nick wordt afgekeurd, doch Jesse en Nick brengen de 1-3 voorsprong. Ganda voelt nattigheid, via hun trefzekere heren verzetten ze de bakens naar 4-3. Jesse op vrije worp, Tim en weerom Jesse laten niet betijen, terug voorsprong, 5-6. Bij 6-6 missen we een stip, de Gentenaars slaan andermaal toe, eerst met een achterwaartse loopfout, nadien alsnog twee maal via hun heren, 9-7. Nick heeft intussen tegen geprikt. Van dan af wordt men bij Rijko gewaar dat die van Ganda te lang aan ons broek blijven hangen, we kunnen er ons moeilijk van ontdoen. Zo blijft men aanklampen tot 11-11 bij de rust.

Hallo toppers!
Wij nodigen met heel veel enthousiasme al onze U13'ers, U15'ers, U17'ers en U19'ers uit op onze jeugdstage 2022 met als thema... Tromgeroffel...Seuten en sullen! 

Haal jullie mooiste seutenkleren en -accessoires al maar boven, dat wordt een top-vierdaagse!

Praktisch:
- Zaterdag 29/10 t.e.m. dinsdag 1/11
- We gaan naar verblijf Gekkoo (Staf Larochelaan 47, 2960 Brecht)
- We verwachten jullie om 10 u aan het verblijf, verkleed in het thema.
- Het einde is voorzien dinsdag 1/11 om 14 u.
- € 90 per persoon

Inschrijven maar! Woehoew! (inschrijven kan tot 30/09)
Tot dan!

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com