Log in
DocitConsult our website sponsor

Whoehoe! Onze BEWEGINGSSCHOOL start in september opnieuw met 10 lesjes voor kindjes van de 2e en 3e kleuterklas (2019 en 2018)!
 
Wanneer? Zaterdag om 10u in turnzaal 'De Wegwijzer’ of bij goed weer op de terreinen van korfbalclub Rijko (naast sporthal De Valk)
Lesjes op 9sept/16sept/23sept/30sept/7okt/14okt/21okt/11nov/18nov/25nov
 
Inschrijven, info en betaling (30€)?
http://www.rijko-korfbal.be/?oid=217&pid=2068
, helemaal onderaan de pagina.
 
Nog vragen? Bel of stuur een whatsapp naar 0472/57.01.66 (Ruth) of stuur een mailtje naar bewegingsschool@hotmail.com
 

Vooraleer we de overgang naar het nieuwe seizoen gaan bewerkstelligen en de trainingen opstarten is er nog een heleboel te melden. Zo gaat de formatie die eind vorig korfbaljaar de veldtitel mocht vieren in Hoofdklasse 1 en alzo de promotie naar Promo League afdwong, een gans ander gezicht vertonen. Helaas hebben we een aantal vaste waarden moeten uitwuiven door stopzetting en transfer. Dat maakt dat jongelingen uit de U19 lichting zullen doorstromen richting de kern. Een opdracht die op het eerste zicht moeilijk wordt, maar voor hen breken de volgende weken en maanden van de waarheid aan. Onder leiding van T1 Werner De Vogelaere en Thomas Verboven die de rol van T2 op zich zal opnemen, is dit een uitdaging als geen ander.

Het begint weer te kriebelen, bijna augustus, het korfbalseizoen start weer op! Wil je ook een keer komen korfballen of wil je terug starten, iedereen is van harte welkom. Breng ook gerust je vriendjes en vriendinnetjes mee, hoe meer zielen hoe meer vreugd.
Zin om mee te doen, stuur even een berichtje naar rijko@korfbal.be en we informeren je verder!
Of wil je al meer info www.rijko-korfbal.be
 
#togetherforrijkokorfbal#nieuwseizoen2023-2024
 

Ons 4e duo tornooi kon weer onder prachtige weersomstandigheden (voor sommige iets te warm) plaatsvinden.

50 duo’s waren ingeschreven, zelfs last minute hebben we nog een ploeg bijgevoegd!

Om 11:00 gingen we van start met de eerste ronde in alle reeksen, na vele wedstrijdjes ( 2 x 5’) kwamen we in de namiddag aan de kwartfinale (enkel voor U17 – ouder -competitiespeler), halve finales en uiteindelijk DE FINALES.

De finales werden gespeeld naar 10 doelpunten met 2 verschil!

Bij de U9 waren 3 ploegjes ingeschreven die samen in de reeks met U11 speelden.

Hier was geen halve finale maar enkel een “grote finale” die ging tussen EENDJES (Renée Van Dael en Justine Mariën)  en GETTE GEKKIE SPAGHETTI ( Ties Van Riel en Gerben Lagatie)

Uitslag : 5 – 10 voor de Gette Gekkie Spaghetti

Inderdaad drie maal applaus voor de verdienste van wat onze kernspelers en hun entourage dit veldseizoen weer voor elkaar brachten, namelijk de 1ste prijs op het ereschavotje, TITEL! 

Applaus N° 1 : Voor het ganse Rijko collectief van de kernspelers(sters) die dit huzarenstukje nogmaals voor mekaar brachten. Na enkele eerder moeizame zeges tegen opponenten als Blauw-Wit en Edegemse met telkens ééntje meer resultaat, waren de laatste partijen uitmuntend overtuigend te noemen en zetten alzo de kers op de taart van een roemrijk veldseizoen. De promotie naar promo league is hierdoor een feit, Proficiat!!                             

Applaus N° 2 : Voor T1 Glenn en T2 Yves die met hun ruime korfbalkennis onze Rijko-ers veelal op het juiste spoor zetten. Training en coaching is zowaar niet altijd een lachertje te noemen. Op het juiste moment ingrijpen en het team gunstig leiden is hier hun verdienste.

Applaus N° 3 : Voor onze suppo’s die steeds de weg vonden naar het Rijko terrein, bij mate in uitwedstrijden om hun fanions blijmoedig aan te sporen tot overtreffende prestaties.     Het geheel van zulke momenten zullen we koesteren en kaderen in onze Rijko historiek. Dat enkele legends  uit onze kern (Dorthe-Sander en Nick) hun korfbalcarrière verder zetten bij Rijko 2 geeft een wrang gevoel, doch er staat opvolging klaar om over te nemen. De liefde kent geen grenzen en zo volgt Kato haar vriend naar Catba, een feit waar we haar met tegenzin laten gaan. Veel succes alvast en altijd welkom terug!                                                                      

Spartacus A – Rijko A : 17-23
Aanval : Tim (5) – Cedric (-) – Lotte (1) – Jesse (2)
Defensie : Nick (5+1stip) – Sander (2+1stip) – Axelle (1) – Dorthe (1)
Wissels : Kato (3) – Janne S (1)- Ben (-) – Luna (-) – Jarne B (-) – Stijn (-) – Dorien (-)                                                                                    

Na de euforie van vorige week, na het behalen van de titel op HMKC, was deze einde seizoen wedstrijd ééntje dat alsnog moest afgewerkt worden en het liefst met een zege beklonken. Rijko 1 heeft nu ook de maat genomen van een eerder matig vertoon vanwege Spartacus. Onze fin-carrière legends vellen met hun klasse en doelpunten mee het verdict van de thuisploeg. Aanvankelijk stond er weinig tot niets meer op het spel, doch een prestigezege er bovenop zou mooi wezen. En zo zagen ook de suppo’s, talrijk opgekomen om hun krakken nog een laatste maal aan te moedigen, Rijko een voorsprong bijeen korven via 2x Jesse, Nick en Tim naar 1-4. Axelle deed ook haar duit in het zakje, vervolgens Tim 2x en Nick de voorsprong uitbouwden naar 5-8. Sander met inlegger, Tim, Dorthe en Nick brengen de rust stand op 8-12. De doelpuntenhonger is bij Tim en Nick 2x na de pauze nog niet gestild,9-15, nadat een pracht van een éénhandige korf van Cedric onbegrijpelijk werd afgekeurd. De verrassend aan de start verschenen Lotte maakte na een belovende prestatie de 10-16 op inloop. Tijd voor een resem wissels door te voeren, Kato eerder bij het reserveteam aan het werk werd in de ploeg gedropt. Nadat Sander zijn bijdrage nogmaals leverde prikte ook Kato binnen, 11-18 en zowaar match gespeeld. Een afronding van het klasse verschil tussen beide teams was de apotheose van deze laatste partij. Sander zette zijn stip om, Kato op vrije worp deed er nog ééntje bij, wissel Janne S liet zich evenmin onbetuigd, 13-21. Kato op inloop en een stip omgezet door Nick bepaalden mee de eindstand, 17-23. Dat Spartacus gedurende de wisselperiode bij Rijko mocht tegenprikken, moest men toeschrijven aan het lossen van de teugels bij onze fanions. Goed en wel, de zege was al lang een feit.

Spartacus reserve - Rijko reserve : 9-22 Wat een klasse verschil werd hier vertoond! Ik heb de wedstrijd niet zelve kunnen aanschouwen, pas terug uit verlof, maar dat er toekomst in Rijko’s rangen schuilt, is zonder meer een ontegensprekelijk feit.                       

Eugeen    

Respect
Wedstrijden
Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com