Log in

Rijko A – Ganda A : 30-10                                                                                                                           

Aanval : Axelle (4) – Kato (4+1S) – Stijn (1+1S) – Lennert (3)                                                         
Verdediging : Jesse (4+1S) – Dorthe (-) - Nick (5) – Sander (3)                                                                    

Wissels : Nathan ipv Lennert (1) – Janne S ipv Dorthe (1) – Luna ipv Kato (-) – Ben ipv Stijn (2)-Tim ipv Sander (-) – Jo ipv Nick                                                                                                           

Onze fanions bezorgden iedereen die mocht aanwezig zijn in de zaal en diegenen die het via live-stream volgden, een oppermachtig korfbalspektakel. Je kon het reeds van de gezichten tijdens de opwarming aflezen men was in die mate gemotiveerd om ditmaal zegevierend af te sluiten, onder het motto van tweemaal de punten laten liggen was voldoende, geen derde keer meer, genoeg is genoeg geweest, we gaan hier met een nieuwe reeks beginnen. En zo startte Rijko zeer gedreven vanaf het eerste fluitsignaal. Snel moest Ganda de teugels lossen zodat Rijko het initiatief nam en vlot naar 3-0 opende via Kato, Stijn en Sander met indraai. We hielden de bovenhand ondanks enkele tegenprikken van de Gentenaars, via Lennert, Axelle 2x, stip op Stijn, Sander nogmaals met omdraai, Nick, opnieuw Axelle 2x, Sander, Nick en Kato, stoomden we door naar een heugelijke 14-3. De Ganda spelers wisten niet goed meer wat hun overkwam en liepen vaak verloren tussen het gecontroleerde korfbalspel dat Rijko op de vloer legde. De ballen vielen als rijpe appels in de mand zodat we gingen rusten bij een nooit eerder vertoonde hoge 1ste helft score, 18-4. Dikten intussen aan Nick, Jesse ook met omdraai, Lennert éénhandsinlegger en Kato die de vrije worp van Axelle herneemt.

Beste leden, ouders, supporters,....

Jaarlijks organiseert Rijko zijn befaamd aardbeientornooi. In 2022 reeds voor de 29ste keer. Een jeugdtornooi van U7 tot U19.
Het huidige tornooicomité heeft beslist om na 10 jaar de fakkel door te geven. Hierdoor zijn we op zoek naar nieuwe helpende handen om de organisatie mee te dragen.
Draaiboeken zijn gemaakt, digitaal is alles voorhanden,.... Het vorige tornooicomité heeft op dat vlak prachtwerk geleverd.

Wil je mee de kar trekken van het aardbeientornooi stuur een mail naar vrijwilligers@rijko-korfbal.be

Een kickoff vergadering is ingepland op maandag 7 maart 19.30uur in de kantine van Rijko. Kan je dan niet, geen probleem, we praten iedereen dan wel bij.

Sportieve korfbalgroeten en alvast bedankt voor de massale reacties!

Joris Bruyns
vrijwilligersverantwoordelijke Rijko
vrijwilligers@rijko-korfbal.be
0495/186734

Ik had liefst een opbeurend verslag afgeleverd in plaats van tweemaal nipt de zege aan de tegenpartij toe te schrijven. Vorige week, met inzet de eerste plaats, moesten we na een beresterke partij de punten aan Vobako laten, vandaag wedstrijd tussen de nummers twee en drie stond de tweede plaats in het klassement op het spel. Kwam Rijko gemotiveerd en beter gewapend tussen lijnen om een op tuk zijnde Blauw-Wit achter ons te houden in de strijd om die tweede klassementsplaats? Wie heeft de grootste honger en gretigheid, het duel zal het na verloop uitwijzen. Algauw bleek dat de dametjes van Blauw-Wit de partij in hun richting bepaalden inzake afwerking, met vier treffers en een stip prijkte er in de aanvangsfase reeds een 5-3 op het bord. Tegenscores kwamen op naam van Dorthe, Stijn en Nick. Via Sander, Axelle en Stijn verkrijgen we de verhoopte aansluiting 6-6. De ommekeer is ingezet zo denken we, daar zorgden Sander met stip, Stijn, Jesse en Lennert beide met stip voor, intussen is de stand geëvolueerd naar 9-10. Echter de Blauw-Witte girls verweren zich als duiveltjes in een wijwatervat en scoren telkens tegen. Zo wordt het in het zicht van de pauze een nek aan nek waarbij Rijko alsnog een tweepuntenkloof kan slaan, dank zij een stip op Jesse en twee treffers van Kato, ruststand 11-13.

De korfbalzaalcompetitie ontwaakt uit zijn winterdutje, alias de feestdagen. We starten alvast nog altijd met heel wat maatregelen die het sociaal leven en uw wekelijkse dosis korfbalplezier voor een groot deel beperken. Bijgevolg voor de toeschouwers blijft het verbodsteken nog van kracht en veel verbetering zit er voorlopig niet in. Om tegemoet te komen aan de wensen van onze suppo’s die de vorige editie van Rijko’s live stream op veel enthousiasme hebben onthaald, besloten we om een nieuwe aflevering aan iedereen aan te bieden. Normaal wordt de clash der Kempen afgewerkt in een bomvolle zaal die dan garant staat voor een uniek sfeervolle belevenis, helaas het klinkt allemaal wat minder als er geen publiek is. Jammer dat corona voorts roet ons sportieve wereldje gooit en het de verkeerde kant opgaat bij de zaalsporten, ook de clubkas loopt leeg en huilt bittere tranen bij zo’n evenement zonder inkomsten.                                                                                                        
Rijko kern had om de huidige vorm en de automatismen aan te scherpen vooraf nog een oefenpartij tegen Catba ingelast. Zowel wij dan onze tegenstrever Vobako, geen van beide wilden elkaar onderschatten, met de eerste plaats als inzet. Na een succesreeks van zes op zes zouden we oplopen tegen de grenzen van ons eigen kunnen. En ja hoor, we mochten reeds gedurende de 1ste helft een vinnige genietvolle partij aanschouwen, waarbij Vobako gretiger opende en het voortouw nam. De opener van Sander op stip werd onmiddellijk geneutraliseerd door enkele treffers uit het andere kamp, 1-4, vooraleer Lennert met een inlegger kon milderen. Doch de oranjehemden kenden geen genade en gingen op hun elan verder, 2-6. Hun shotpercentage stak schril af tegenover dat wat Rijko er tegenover zette. Eén van de oorzaken, onze looplijnen te ver van de korf worden ons opgedrongen door hun extreem sterk voorspelen, door die druk was onze organisatie wel een poosje zoek. Echter we kunnen nog steeds een vuist maken en herpakken ons geleidelijk aan via Sander met omdraai inlegger, Jesse en Axelle, 5-6. Bijna zijn we op een zucht van het gelijk maar zij scoren even snel tegen, 5-8. Een zuivere stip op Lennert wordt daarop niet toegekend, Jesse en Axelle brengen Rijko een tweede maal dichterbij, 7-8. Nogmaals voelt Vobako de hete adem in hun nek en markeert vervolgens de 7-10. In het zicht van de rust trekken Dorthe en Axelle ons nogmaals naderbij, 9-10, zodat we met z’en allen de kleedkamer intrekken voor de peptalk en de nodige richtlijnen van de coachen. We herstarten en gaan er alles aan doen om het Rijko vel duur te verkopen. Goed begrepen is half gewonnen, me dunkt, via Kato en Jesse maken we eerst gelijk 10-10, vervolgens ook de 11-11. Stijn brengt verlossing, 12-12 waarna Jesse en Lennert ons op voorsprong brengen 14-12, de bank en het thuisfront krijgen er een warm gevoel van, zou het toch mogelijk zijn dit Vobako eens te kloppen. De twijfel die insloop in hun rangen is nu verdwenen en ze herpakken zich met twee tegenprikken, 14-14. Sander met korte kans brengt nieuwe hoop, 15-14. We worden nogmaals gecounterd, 15-16, Kato met inloop zet de bordjes terug op gelijk, 16-16. Wat volgt zijn het details die het verschil tussen winst en verlies bepalen. We slikken daaropvolgend de 16-17, een makkelijke inlegger wordt gemist en door in de slotfase af te zakken laat de Vobako captain deze vrije kans niet onbenut en legt alzo de eindstand vast op 16-18. We mogen met waardige tevredenheid terugblikken op deze sterk geleverde prestatie, helaas het was weer net niet!

Rijko res – Vobako res : 10-20                                     
Rijko C – Vobako C : 2-14                             
Gewestelijke : Rijko 2 – ATBS 2 : 15-3                                                                                                       

U17 A en B : Mogen we even gebruik maken van deze flash om onze twee jeugdteams in de picture te plaatsen en hun feliciteren met de overwinningen op niet minder dan het veel hoger ingeschatte Vobako A en B. Pittige wedstrijden met een trillerscenario voor de A’s en een overduidelijke zege voor de B’s. Een mooie binnenkomer voor het nieuwe trainersduo.                                                        

Rijko A – Vobako A : 18-17                                
Rijko B – Vobako B : 15-9               

Eugeen       

            

 

 

De verplaatsing naar Appels, het kneusje van de reeks, zou Rijko als ongenaakbare leider, deze klus wel snel moeten kunnen klaren. Op papier althans, want hoewel we in de vorige wedstrijden echt nooit in grote problemen kwamen, zijn verrassingen nooit uitgesloten.    Het werd ons ingeprent bij de peptalk voor de wedstrijd dat we op onze hoede zijn voor dit Appels en waakzaam moeten blijven gedurende de ganse partij. Toch vonden de coachen dat deze wedstrijd zich leende tot een experiment om spelers(sters) uit het goed draaiende reserveteam hun kans te geven zich beter in te werken in het A team.  Van bij aanvang in deze nieuwe vak opstelling  zagen we dat het niet goed was. Het verliep eerder moeizaam om elkaar in een gunstige positie aan te spelen, zodat we de eerste 8 à 10 minuten weinig in het stuk voorkwamen. Nadat Appels 1-0 aantekende was het doe-all Sander die de 1-1 kon versieren met zijn klassieke inlegger. De knop onmiddellijk omdraaien was nu aan de orde. Onze zwakke start werd weggewerkt door Kato en Lennert met omdraaikorf, 1-3. Maar een iets te wild, maar met veel inzet spelend Appels klampt aan tot 5-6. Intussen hebben Sander, Axelle en Janne S de score wel aangedikt. Was dit nu een duidelijke wake-up call voor onze fanions? Met meer inzet, meer beleving, meer rebound en meer shotkracht konden we het tij keren. Een kloof naar 5-10 werd vastgelegd door Lennert, Tim, stip op Sander en Axelle met inloop. Op slag van rust, met nog 38 sec speeltijd op het scorebord slaat dit bord tilt, alles even weg maar het herstelt zich vliegensvlug zodat het alsnog 7sec aangeeft, intussen ging het spel gewoon verder, het moment waarop Kato de 5-11 scoort. De scheids beslist, die laten we niet tellen vermits de tijd was verstreken volgens hem.

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com