Log in

Na al die feestdissen en onze vele goede voornemens was het verzamelen geblazen op de trainingssessies om onze kernspelers helemaal klaar te stomen om er terug in te vliegen. Na de rustgevende break van de jaarwisseling, onze Rijko kern van een nieuwe start voorzien met hopelijk een periode vol sportieve hoogtepunten en een ferme dosis spanning. De ouverture van 2023 vond plaats op Linkeroever tegen Sikopi. Rijko worstelde de laatste wedstrijden ietwat met zichzelf, heeft dringend nood aan vertrouwen om zich te herpakken. Blijft de vraag : Herrijst Rijko en kan het Sikopi kloppen? Een zwaartepunt dat zich vandaag situeert op deze eerste speeldag van het nieuwe jaar. Hebben coachen Glenn en Yves hun troepen kunnen overtuigen om de strijd onderaan nieuw leven in te blazen? Helaas, het bleef bij deze intentie als je het navolgend verslag doorneemt.

Sikopi 1 – Rijko 1 : 21-12 Aanval : Stijn (-) – Nathan (1) – Dorthe (-) – Kato (4)
Verdediging : Sander (1+1stip) – Cedric (1) – Jesse (2) – Axelle (1)
Wissels : Ben (-) – Lennert (1stip) – Nick (-) – Janne S (-) – Dorien (-)

Een spectaculair begin met een even knappe inloper van Stijn die deze op een haar na mist. Kato plaatst daarop de opener, aan de overzijde lukt men de 1-1 met een stip. De Sikopi dametjes tonen nu hun kunnen met een drietal korven, enkel Kato kon even milderen, 4-2. Kleine individuele foutjes in onze defensie maken een wereld van verschil. De thuisploeg toonde in deze periode een heel andere ingesteldheid dan Rijko, vlotjes gingen zij over de onze heen, 7-3. Nathan, Cedric en Jesse duwden het scherpe duel weer even in de goede richting uit, 7-5. Echter met de rust in zicht zijn we onmachtig om Sikopi verder onder de knoet te houden, kansloos stomen ze door naar 10-5.

 

In onze visie en missie staat beschreven dat we meer RIJKO willen. Daarom willen we een eigen wedstrijdshirt ontwerpen waarmee de Rijko teams in de toekomst mee kunnen schitteren. Wil jij ons hiermee helpen? Stuur je ontwerp voor 1 maart door naar rijko@korfbal.be en wie weet spelen onze teams de komende decennia in jou zelf ontworpen shirts!
De winnaar ontvangt zijn eigen gepersonaliseerd RIJKO wedstrijdshirt!

! Waarmee zeker rekening te houden

  • hoofdkleur wit met koningsblauwe accenten
  • logo Rijko (voorzijde)
  • plaats sponsor (voorzijde)
  • rugnummer hoogte 20cm (achterzijde)

! opties om in te werken

  • wapenschild Rijkevorsel
  • sinds 20-12-1990
  • Rijko korfbalclub
  • logo korfbal.be
  • eigen ideeën….

Hoe ontwerpen : https://katalog.erima.de/erima-smu-belgium-nederlands/62564782

Via volgende programma's kan je een eigen shirt ontwerpen :
https://www.canva.com/create/t-shirts/
https://www.adobe.com/nl/express/create/t-shirt-design

Enkele voorbeelden van andere clubs :

 

 

Buiten de trainings -en wedstrijduren van Rijko korfbal en Zwarte Leeuw voetbal kan door door derden steeds het kunstgrasveld gehuurd worden. Contact opnemen kan via rijko@korfbal.be of via GSM 0495/186734 Bruyns Joris (bij voorkeur via whatsapp).

De totaaloppervlakte van het kunstgrasterrein is 3.660m². Voetbaldoelen en korfbalpalen kunnen ter beschikking worden gesteld en zijn in de huurprijs inbegrepen.

Huurtarief kunstgras volledig veld

35€/uur zonder verlichting, 45€/uur met verlichting 
75€/halve dag 9-12uur of 13-16uur 
135€/hele dag 9-16uur  

Vanaf 16uur kan er enkel per uur gehuurd worden

* voor huur 1/2 van het kunstgrasveld geld een korting van 40% op de bovenstaande tarieven, 10€/uur voor de verlichting zal steeds volledig aangerekend worden.
* voor huur 1/3 van het kunstgrasveld geld een korting van 50% op de bovenstaande tarieven, 10€/uur voor de verlichting zal steeds volledig aangerekend worden.
* prijzen zijn excl BTW

Voor lange termijnverhuur kan er een aparte afspraak gemaakt worden!

De belangen waren vandaag immens in de partij Minerva (voorlopig laatste in de ranking met slechts één schamel punt) en Rijko voorlaatste dat twee punten totaliseerde. De inzet was die vervelende laatste plaats vermijden, eigenlijk een must voor het ambitieuze Rijko om die partij zegevierend af te sluiten. Na onze recente nul op zes waren we aan ons zelf verplicht voor een grootse ontlading te zorgen. De voorbereiding dienaangaande verliep vlekkeloos en dus leefden we in de beste omstandigheden naar deze clash toe.                    
Het vertrouwen in een zege was er aan de start evenwel en als je vertrouwen hebt in jezelf dan kan met de toppers mee. Echter Rijko ging in de tweede helft opnieuw onderuit en we incasseerden een opdoffer van jewelste. Aanvallend waren we gedurende die periode te onrustig, de laatste pass was niet altijd zuiver en we zochten naar combinaties als kiekens zonder kop! Zulke zaken worden zonder pardon afgestraft, dus ebde onze vooropgestelde stunt met de minuten op het scorebord weg. Minerva ook niet groots korfballend nam dit geschenk met open armen aan en loodste hun team naar een uiterst belangrijke zege. Ziehier navolgend het verslag en verloop van deze wedstrijd :                                                
Minerva 1 – Rijko 1 : 23-13 Reeds bij aanvang verraste Minerva ons met een ingestudeerd nummertje op de vrije worp via hun vrijstaande dame, daaropvolgend wordt een stip door een heer gemist, een aanvallende fout mag door die dame worden benut en tot slot van hun furieus begin zet een heer ons op 3-0. Pas na negen minuten ballen onder Minerva druk lukt Jesse de 3-1, waarop Axelle de 4-2 korft en Jesse met vrije worp ons terug in de match brengt, 5-3. Het alarm gaat af bij de thuisploeg die meteen naar een 7-3 uitlopen. Nick zet zijn stip om, aan de overzijde wordt er ééntje gemist, Dorthe en Sander benen bij, 7-6. Weerom te vlug wordt er tegen gescoord, 8-6. Het gevaar indachtig treffen Nick en Cedric raak, 8-8. Axelle brengt ons zelf op voorsprong gebruik makend van een mindere moment bij Minerva, 8-9, doch via een domme fout scoort hun dame op vrije worp op slag van rust, 9-9.

Vaststelling : er is een immens verschil tussen de top van Promo league en de top van Hoofdklasse 1 waarin Rijko vorig zaalseizoen in uitkwam en daar het klassement aanvoerde. De kalendermaker heeft Rijko geen cadeaus gegeven, twee weken op rij moesten we de koplopers, Temse en Meeuwen, bekampen. De ijdele hoop om enige puntenoogst in deze confrontaties te sprokkelen, bracht ons een zero op. En toch moesten we op bepaalde momenten niet onderdoen voor deze forse tegenstrevers, maar er zijn partjes in zo’n wedstrijd dat we niet bij het verhaal van de volledige match blijven. Soms zijn er momenten dat je je meerdere moet erkennen in de één tegen één situatie, je mag een lefgozer zijn van groot formaat, toch krijg je er weinig vat op wat die vernuft technisch korfballende man/ dame jou aandoet, probeer dat maar eens te ontwrichten! Ik respecteer en waardeer ten volle wat onze vier basisdametjes wekelijks aan inzet en weerwerk tonen, echter even uit de omknelling komen is al een lastige opdracht en dan vraag ik me af wordt er niet teveel van hen geëist op dit niveau. Wat de heren betreft hebben we iets ruimere mogelijkheden tot wisselen, doch onze bank is van een gelijkaardig niveau dan wat er tussen de lijnen staat. Met de moed der wanhoop probeert men de raak schietende tegenstrever aan banden te leggen, dat een hele match volhouden is quasi onbestaande, die pakken hun momenten wanneer de onzen even naar adem happen en de controle van het druk zetten verliezen.  We gaan het verder niet somber inzien, de kop van het klassement hebben we al over de vloer gehad, wat nu komt zijn cruciale partijen in de kelder van de ranking en die zouden we kost wat kost zegevierend moeten afsluiten. Een suggestie : speel de film eens af in je hoofd van die schitterende wedstrijd op Scaldis, kopieer hem, houdt hem vast in je brein en tot slot sluit de volgende partij op Minerva met een zege af. Ik heb het gevoel dat na het pak voor de broek te hebben gekregen, dat de ontbrekende puzzelstukjes wel op hun plaats gaan vallen. Een mooier kerstgeschenk voor jezelf, de groep en onze suppo’s kan je moeilijk bedenken!          

Rijko 1 – Meeuwen 1 : 14-22 
Aanval : Axelle (1+1stip) – Jesse (3) –Stijn (2) – Nick (2)         
Verdediging : Tim (-) – Sander (-) – Dorthe (1) – Kato (3)                                                                 
Wissel : Cedric (1) – Lennert (-) – Janne S (-) – Jarne B (-) – Ben (-)                                                                

Jesse mag de opener op haar naam schrijven, het enige doelpunt tijdens de eerste 10 min. van de partij. We worden snel gecounterd door de Meeuwen heren die de 1-3 voor hun rekening nemen. Nochtans meerdere kansen creëren we om bij te benen, ze in hun korf deponeren blijft een gigantisch probleem, de bal moet ook goed in de handen vallen om tot scoren over te gaan. Nick legt de 2-3 binnen, Meeuwen stoomt door naar 2-5, Dorthe en Axelle met stip brengen ons terug in de match 4-5. Tot op dit ogenblik heb je niet het gevoel dat Meeuwen superieur is. De 4-6 en de 5-7 worden daadwerkelijk gepareerd door Kato op inloper en Jesse met vrije worp, 6-7. Met de rust in zicht verminderen we onze druk op hun aanvallende compartiment, wordt er te zenuwachtig gebald en lijden balverlies door overhaasting in de combinatie, we pauzeren met een 6-9 stand.

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com