Log in
DocitConsult our website sponsor

Spartacus A – Rijko A : 14-26

Aanval : Jesse(3)-Axelle(2)-Willem(7)-Lenne(-)
Verdediging : Kaat Verh.(3+2stip)-Janne S(3+1stip)-Tim(3+1stip)-Lennert(1)

Wissels : --                                  

In “The middle of nowhere” heeft de stad Antwerpen een sporthal neergepoot om de lokale noord polder hun sport en cultuur te laten beleven. Wat Spartacus daar te zoeken heeft als  reden dat de korfbalzaalcompetitie slechts een deeltijdse onderneming is en oorspronkelijke zalen niet meer benut kunnen worden. Vandaar die uitwijk, een tweede verrassing daar ter plaatse was dat we Glenn Ruts als coach van de thuisploeg mochten begroeten. Maar we kwamen om te korfballen en met een nieuwe zege huiswaarts te keren. Geen Stijn met enkel kwetsuur en geen Cedric onze rots in de branding, zo stond een halve U19 tussen de lijnen.  De manier waarop we de match benaderd, voorbereidt en aangepakt hebben was klonk positief, het was belangrijk nog eens te tonen waartoe het collectief instaat zou zijn. De eerste 10 minuten was het nog een close game en vonden we niet meteen de juiste oplossingen. Zo kon Spartacus tot 4-4 mee ballen naar een gunstig resultaat, echter Kaat Verh. dacht daar anders over en ontpopte zich tot dame van de aanvangsfase met twee treffers en een omgezette stip, ook Axelle had haar korfje meegepikt. We hebben meer kwaliteit dan wat onze fanions tot nu toe neerzetten, goed begrepen, hebben vanaf dan op de juiste momenten gescoord. Hiervoor zorgden mister flash Willem 2x, Janne S 2x, Kaat Verh. en Jesse 2x, zodat er reeds een ruime kloof was geschapen; 5-11. Voor de pauze deden Axelle, stip op Kaat Verh. Tim en Jesse er nog een schepje bovenop, 8-15. Na de rust gingen we op ons elan verder via Tim met stip en een niet te stuiten Willem die tijdens de 2de helft er nog een vijftal binnen prikte. Ook konden we rekenen op de schitterende afwerking van 2x Tim, Lennert en in het slot van de partij 2x Janne S, die mede dit fraaie resultaat bijeen balden. Is ons kantelseizoen nu eindelijk begonnen? Als we ons ding blijven doen en telkens een twintiger scoren, kunnen we het bijvoorbeeld elke ploeg moeilijk maken. We weten gewoon wat we kunnen als we met z’n allen op niveau zijn zoals vandaag! Volgende week onze eerste thuiswedstrijd tegen Verde. Mogen we onze suppo’s massaal begroeten om Rijko naar een nieuwe overwinning bij te staan. Zelfs vandaag mochten we voor een volle tribune onze partij afwerken.          

Afgelopen zondag was het weer wedstrijddag, deze keer waren we te gast in Mortsel bij ATBS. We waren er met 11, dus voldoende wissels om een goede match te spelen.
 
Het was een aangename match met een gelijk opgaande puntenverdeling. We starten al snel met een shot van Sam en daarna volgende er een doorloper van hem, 0-2. Na een tegendoelpunt maakte Marc het met een stip 1-3. Hierna kwamen zij op gelijke hoogte en zorgde Anke voor de 3-4. Juist voor de rust hingen de bordjes weer gelijk.
 
Bij het begin van de 2de helft zorgde onze topschutter van de match voor zijn 3de korf, Sam brengt de score met een ver shot naar 4-5. Snel volgde de 5-5 van ATBS.
Opeens, na bijna een gespeelde wedstrijd en meer dan 5 stips gemist te hebben (ja de scheids was streng, maar rechtvaardig), werd Stefan wakker en scoorde met een shot de 5-6, waarna ATBS de 6-6 maakte. Het einde was nabij en nu Stefan toch wakker was maakte hij er nog een stip bij en leek de overwinning nabij. Maar ATBS perste tot het einde er nog alles uit en kwamen terug op 7-7.
 
Op de laatste seconden toverde Sam nog iets moois uit zijn hoed. Een ver shot dat hij loste op minder dan 1 seconde van het einde. Iedereen (ook de tegensander) volgde de bal met arendsogen, want het shot ging in een mooie boog recht op de korf af, dit kon wel eens het winnende punt worden. Met de bal in de lucht en het eindsignaal afgefloten wachtte iedereen vol spanning op het verdikt.
 
Paf, recht op de korf, maar er net niet in. Dit was een anticlimax voor de één en een opluchting voor de andere. Het resultaat een gelijkspel, maar wat een match en wat een fijne tegenstanders!
 
 
 
 
 
 
 

Hoboken 2000/Mercurius 1 – Rijko 1 : 16-26

Aanval : Lenne (3)-(Willem (6+1S)-Jesse (-)-Axelle (3)
Verdediging : Stijn (3) – Cedric (1S) – Kaat Verh. (4) – Janne S (3)
Wissels : Lennert (2)-Tim (-)                                                                                                                                                

Een uitwedstrijd naar HMKC is nooit een makkie, de thuisploeg gooit steeds alles wat ze in hun mars hebben in het spel om het de tegenstrever aartsmoeilijk te maken. En zo gebeurde het ook ditmaal, furieus gestart vanwege de thuisploeg, ook omdat bij Rijko de controle in de eerste 15 min speeltijd compleet zoek was. Na onze opener via Axelle en Stijn kregen we plots een oplawaai aangesmeerd, 6-3 was inmiddels de tussenstand. Janne S had dan wel tegen gescoord doch het gaf een ferme deuk in onze opvatting. Willem zorgde voor de 6-4 maar dat bleek onvoldoende om een gezwind HMKC te zien uitlopen naar 8-4. Hoe groot was de veerkracht van onze fanions op dit moment? Dat ook de coach zijn steentje bijdraagt om de wedstrijd een andere wending te geven, doet hij met een time out en een gedurfde wissel. Lennert vervangt Lenne en dat geeft een nieuwe impuls qua spelbeeld in het vak. Willem versiert daarop een stip, 8-5 en plots gaat wonderwel de doos van Pandora open voor Rijko, dat nu de controle van de wedstrijd naar zich toetrekt. Met nog 7 min te gaan voor rusten slaan we terug via Axelle, Kaat Verh op inloop en Stijn, 8-8 en we gaan erop en erover. Axelle, Lennert intik onder de korf, Stijn, Lenne korte kans en nog een keer Kaat Verh. spelen het klaar om de ruststand met een 11-13 te bereiken.

De zaal lonkt, net op tijd om de onvoorspelbare weersomstandigheden buiten te negeren.  Knus, sfeervol en gezellig om deze komende zaalcompetitie te beleven. Na in de voorronde veld een hele periode harken om overeind te blijven, is het nu uitkijken tot wat onze fanions in staat blijken te zijn in Hoofdklasse 1, de machtsverhoudingen liggen Rijko beter dan in de promo league, waar we nadrukkelijk vaak de suprematie van onze tegenstrevers moesten ondergaan. Blijven stilstaan en nadenken over het verleden, wat voorbij is helpt ons niets vooruit. Dus met vernieuwde ambitie de zaal in, geprikkeld laten zien of er een glansrol is weggelegd voor onze kernspelers(sters) in deze hoofd klasse 1. We moeten dan wel met het nodige vertrouwen de eerste partijen naar ons hand weten te zetten. Ik wil Rijko niet over benadrukken en eveneens niet in de positie van titelfavoriet manoeuvreren, maar wel een  vooraanstaande rol te laten spelen in het titeldebat, daar moeten we toe in staat zijn. Opgepast want er liggen boemannen op de loer om ons een voetje te lichten richting het ereschavotje.  Er is maar één optie voor het huidige team, dat is geduldig blijven, tot we terug klauwen als ooit tevoren. Tussen veld en zaal is het gebruikelijk dat KBKB een pauze inlast om de overgang te verwerken. Er worden dan oefenwedstrijden geprogrammeerd, aan onze spitsen afwerkers, die momenteel wel degelijk met zichzelf worstelen, om tegen de start klaar te staan en af te rekenen met hun doeltreffende vormcrisis. Tijdens de eerste oefensessie liep het niet van een leien dakje, zowel tegen Vobako A en Kwik U19 moesten we eervol het hoofd buigen. Voorlopig zette Rijko tot op heden een grijs resultaat neer waarmee het liever vandaag dan morgen komaf zou maken. Vandaag volgt een ultieme confrontatie met de realiteit, laatste oefenpartij tegen CatbaA vooraleer aan het echt serieuze werk van de zaalcompetitie te beginnen.                                                                                        

Rijko A – Catba A : 17-14 

Beginaanval : Lenne (1S)-Willem (5)-Luna (-)- Jesse (1+1S)                               
Begindefensie : Stijn (3)-Cedric (-) -Janne S (2)-Kaat Verhoeven (1+1S)
Wissels : Axelle(2)-Ben       

Onze start was verre van voortreffelijk te noemen, we stonden reeds te snel naar een 0-2 achterstand te kijken vooraleer we via Stijn en Kaat met stip konden scoren naar een 1ste gelijk 2-2. Onze Kato, nu in groene shirt bracht met haar 2de vrije worp Catba terug in koers. Willem pareerde met een inlegger, 3-3. Het spel is tot dusver gelijk opgaand, echter Catba is tijdens deze fase trefzekerder, het gaat in een ruk naar 4-7. Tegenscoren deed Lenne op stip. Willen we nog verder mee bikkelen dan moeten we ons heus gaan herpakken en dat gebeurde ook, Janne S, stip van Jesse, Stijn en de vrije worp van Kaat brachten Rijko voor de 3de maal gelijk, 8-8.

Laatste wedstrijd van het buitenseizoen werd …. een binnen tornooi!

De studs dus terug de kast in en de zaalschoenen opgezocht. Met slechts 9 spelers en 5 wedstrijden stond ons een stevige korfbaldag te wachten.

Dames: Tinne, Liesbeth, Heidi en Nathasja

Heren: Mark, Jeroen, Sam, Kris en Tom

 

1e tegenstander van de dag: Limes/Kapellen.
Een faire, vlotte wedstrijd met langs beide kanten voldoende kansen. Limes/Kapellen weet als eerste te scoren. Met een kort kans maakt Jeroen de gelijkmaker en tevens de eindstand 1-1.

 

2e wedstrijd : Temse-Rijko

Zoals we op voorhand al wel wisten een sterke tegenstander dus alle skills bovengehaald. Temse kan de score openen. 1-0. Met een strafworp kan Tom de gelijkmaker scoren 1-1.

Wij bouwen mooi op, creëren veel kansen, maar krijgen de bal helaas niet in de korf, Temse lukt het scoren wel en kan uitlopen tot 4-1. Rijko geeft niet op en blijft goed verdedigen en heel mooie acties opzetten. We worden beloond met een shot van Sam. 4-2. Vlak voor het eindsignaal kan Temse ook nog scoren met een ver shot. Eindstand 5-2

 

3e wedstrijd: Sikopi-Rijko

Opnieuw spelen we mooi korfbal, de aanvallen worden goed voorbereid en de verdediging doet wat het moet doen. Helaas blijkt ook Sikopi een maatje te sterk en kijken we na de 1e helft tegen een 3-0 aan.

Voor Jeroen was het de laatste wedstrijd van de dag, de werkplicht roept, maar kan niet vertrekken zonder nog een korf te maken. 3-1. Sikopi prikt onmiddellijk tegen en legt zo de eindstand vast op 4-1.

 

4e wedstrijd: Rijko ATBS/ASKC

Met de nog 8 aanwezige Rijkospelers moeten we vol gaan voor de laatste 2 wedstrijden. Rijko opent de score met een shot van Sam. ATBS/ASKC laat zich niet van de kaart brengen en maakt de gelijkmaker. Tom kan ons toch opnieuw doen uitlopen met een shot en een strafworp (2e van de dag!) 3-1. Rustig blijven, we hebben nog niet gewonnen…. ATBS/ASKC prikt nog een keertje tegen. 3-2. Met nog slechts 1 minuutje op de tijdsklok moeten we ons verstand erbij houden en een stevige verdediging houden. Goei teamwerk zorgt voor goeie resultaten. Sam besluit dat er nog wel een korfke bij kan. 4-2 is de eindstand.

 

5e en laatste wedstrijd: Catba-Rijko

De vermoeidheid begint stilaan binnen te sluipen, maar nog steeds heel gemotiveerd beginnen we aan de laatste van de dag. Opnieuw bouwen we mooi op, maar krijgen we de bal niet in de korf. Bij Catba lukt dit wel en het wordt 3-0. We laten onze hoofden niet zakken en blijven proberen. Dit loont met een 3-1 en later ook de 3-2. Nog maar heel even op de teller, lukt het nog om nog een keertje te scoren en met een gelijkspel te eindigen? Helaas gaat de bal niet in de korf en is het eindsignaal er sneller dan we willen. 3-2 is de eindescore.

De prijsuitreiking hebben we helaas gemist, Rijko was aan het douchen!

We hebben mooi korfbal gespeeld, netjes opgebouwd en een sterke teamgeest getoond. Als het over teamgeest gaat waren we wel veruit de groep met de meeste lol, echt heel veel gelachen, ook tussen de wedstrijden door: masseurs met hete zalfkes, spiegels en een “blote” kont, vingers tapen tijdens de wedstrijd, ijs leggen, braces aan en braces uit, …. ’t Was er allemaal.

We hebben de dag afgesloten met lekkere taart die we kregen van Sikopi, waarvoor dank!

Ook zijn we verblijdt te vernemen dat niet enkel de grote rijko-familie, maar ook andere teams onze verslagen lezen!

Moe maar voldaan terug richting Rijkevorsel. Daar nemen we een weekje rust, terwijl onze jeugd op jeugdstage vertrekt, om daarna weer met hernieuwde energie te beginnen aan het zaalseizoen.
Tot in de zaal!

Nathasja

Respect
Wedstrijden
Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook
Sport Vlaanderen

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com