Log in

De ene week is de andere niet, vorige week konden we met opgeheven hoofd de partij tegen koploper Temse afsluiten, vandaag zouden we met diezelfde ingesteldheid mogelijk een kans maken om een matig korfbal acterend Meeuwen de winst te ontnemen. We wisten wat ons te doen stond na die gesterkte prestatie tegen Temse. Jesse had het zo opbeurend beschreven in haar verslag dat navolging een vereiste was. Echter de tegenstrever had het ook goed gelezen en lieten niets aan het toeval over hun tweede plaats te grabbel te gooien. Bijgevolg, dat het weerom niet makkelijk zou worden sowieso, wetende dat onze afwerking niet altijd het peil van de promo league haalt. Toch spelen we meermaals de vonken en vuur uit onze sloffen, maar het geloof in een batige afloop is vaak sterker dan het resultaat. 

Meeuwen 1 – Rijko 1 : 22-10
De thuisploeg opent op stip, waarna Sander snel tegen scoort. Gedurende een periode stond er geen maat op de afwerking van hun heren, zij bepaalden reeds vroegtijdig het verdict en smeren onze fanions een 7-1 achterstand aan. Rijko vond niet meteen een tegenzet om de match naar zich toe te trekken. Meeuwen kan eventjes geen verdere afstand nemen en blijven hangen op die 7 korven. Hiervan gebruik makend kunnen Janne S en Tim op vrije worp milderen tot 7-3. De precisie in ons scorend vermogen laat het nogmaals afweten, zo sukkelen we verder naar de rust toe, 12-4 is de opgelopen schade, enkel Jesse heeft nummer vier op inloop binnen gelegd. Na de pauze vergast Rijko de karig opgekomen suppo’s langs beide zijden met een opflakkering, Sander en Kato korven de stand naar 12-6. Met vlijmscherpe afwerking vanwege hun heren gaat het aalvlug naar 18-6. Tim, wissels Stijn en Ben 2x verzachten de pijnlijke nederlaag, eindstand 22-10. Hier werd geenszins een boeiend kijkstuk geserveerd de promo league waardig. De afwezigen hadden nogmaals gelijk de kille sfeerloze zaal links te laten liggen voor hun knusse thuiszetel.
Onze afwerkers van dienst : Sander (2) – Kato (1) – Janne S die de zieke Axelle verving (1) – Tim (2) – Jesse (1) – wissels Stijn (1) en Ben (2)

Met nog 4 wedstrijden op de agenda komt het einde van de zaalcompetitie in zicht. Het eerste seizoen in de geschiedenis van onze club dat we aantreden in Promoleague. Dat het geen eitje ging worden, konden we op voorhand al op een briefke geven. Het verschil tussen Promoleague en Hoofdklasse 1 is namelijk aanzienlijk groot. Onze fanions doen er alles aan om de broodnodige punten bijeen te sprokkelen om weg te geraken van de laatste plaats,
maar winnen tegen de koploper in de competitie is geen simpele uitdaging. Maar moeilijk gaat ook… Toch? Let’s go! De gebroeders Herthogs treden weer samen aan in een vak, misschien kunnen zij het hun tegenstanders zo moeilijk maken dat we voor een verrassing kunnen zorgen? Of wordt het vandaag Batsie-time en legt Tim de ene na de andere bal in de korf? Weten Dorthe en Nick de korf even goed hangen als vorige week? Allemaal vragen die de volgende minuten beantwoord gaan worden (als je verder leest tenminste :-D). Al meteen in de eerste aanval, om specifiek te zijn; na 6 seconden, scoort Rijko (Nick met shot). Een betere start kunnen we niet maken. Al loopt het de minuten nadien iets minder vlot en scoort Temse 5 keer. Die willen toch ineens wel ff laten zien waarom zij op die eerste plaats staan. Maar da’s dan toch buiten Rijko gerekend. We leggen ons er niet bij neer en komen na enkele goede aanvallen terug tot 4-5 (Kato met vrijworp en shot, Nick met shot). Het is kwestie van de scherp schietende paarse heren en dames uit de wedstrijd te houden. Met man en macht proberen we en merken we dat we het ze moeilijk kunnen maken om te scoren. Dan is het kwestie van mee te blijven scoren (waar het schoentje dit zaalseizoen dikwijls knelt als we eerlijk zijn). We gaan van 7-10 (Kato op vrijworp, Tim met shot en korte kans) naar 8-13 met de rust. Lennert prikte nog een bal binnen, maar de kloof staat ondertussen op 5 korven.

 

Het duel tussen de Promovendus Rijko en Blauw-Wit de Runner-up uit hoofdklasse 1 bracht niet het gewenste resultaat op. Na het laatste fluitsignaal droop de teleurstelling bij Rijko ervan af. De schijn ophouden, mits winst in de thuishaven van Blauw-Wit we de degradatie alsnog kunnen ontlopen, is tevergeefs gebleken. Dat onze tegenstrever momenteel meer in de winning-moed verkeert gaven ze ten beste tijdens de 1 ste helft, waar ze een voorsprong opbouwden naar 11-6. We werden bij vlagen overspeeld op gebied van zuiverheid in de afwerking, een heikel element waar we niet omheen raken. Pas na de rust hebben we wel getoond tot wat we in staat zijn en waren we een tijdlang herkenbaar in spel, combinatie, inzet en trefzekerheid, alleen ontbrak het laatste afsluitend deel nog! De impact van de coach vandaag? Glenn vond die eerste 25min. real-time onaanvaardbaar. De voornaamste
boodschap tijdens de pauze was voor iedereen duidelijk, inzet en overgave wenste hij te zien, zodat het niet zo gemakkelijk mag zijn tegen ons te spelen. Helaas, omwille van bepaalde reeds aangehaalde redenen valt het momenteel niet onze kant uit. Tijd om de wedstrijd zelve te overlopen :
Blauw-Wit 1 – Rijko 1 : 20-19. Doelpunten op naam van Dorthe 3x – Lennert 1+1stip – Nick 1stip ruststand 11-6, en Kato 3x+1stip – Axelle 2 x – Nick 2x+1stip – Sander 1x – Nathan 1x – Lennert 2x tijdens de 2 de helft. Wissels : Tim – Stijn – Janne S.

Dorthe bracht gejuich teweeg door de opener te scoren, een snelle stip aan de overzijde, de voorsprong was meteen foetsie. Daarop ontplooide Blauw-Wit zijn trefzekerheid naar 4-1, een stip op Lennert bracht nieuwe hoop, doch men liep te makkelijk over ons heen door hun hoger percentage op gebied van afwerking, 9-3. Enkel Lennert had intussen éénmaal tegen geprikt. Het tal van kansen die Rijko tot dan creëerde werden tot aan de rust niet verzilverd.

Rijko 1 – Scaldis 1 : 14-22 

Aanval : Jesse (1) – Axelle (-) – Nick (4) – Sander (1)                                                                                                    
Defensie : Dorthe (-) – Kato (4) – Nathan (1) – Cedric (2)                                                               
Wissels : Ben (-) – Stijn (1) – Tim (-) – Janne S (-) – Luna (-)                                                                       

Ter herinnering in de heenronde sprokkelde Rijko zijn enige 2 punten op en tegen Scaldis. Kunnen we dit nog eens een keer overdoen, was de hamvraag voor aanvang? Als we 1ste helft grondig analyseren dan waren we goed op weg om het maximum eruit te puren. Pas dieper in de 2de helft buigt Rijko het hoofd voor een trefzekerder Scaldis. Het fenomeen David Peeters, weer goed voor negen treffers, bepaalt in grote mate het verschil waar deze ploeg op kan bogen. Met zo’n iemand in Rijko’s rangen waren we sowieso safe geweest in deze Promo League in plaats van op de laatste plaats te blijven hangen. Rijko speelde een deugddoende 1ste helft waar we zelfs de betere waren dan onze tegenstrever. De leiding was nogmaals in handen van een Nederlands scheids duo, doch dit was het minst goede duo dat we over de vloer kregen. Bewijs bij een 7-7 stand wordt Nathan’s korf afgekeurd na een felle onderlinge discussie, nooit gezien. In de 2de helft waren er periodieke fases waarin ze flaterden van jewelste, wat Rijko op dit moment zekers niet ten goede kwam. Gedane zaken hebben nu éénmaal geen keer! Dan maar weer naar het grandioze vertoon dat de Rijko kern ons aanbood. Sander en Kato brachten de 2-1 op het scorebord. Even de 2-3 toestaan via voornamelijk David, 2-3 om nadien weer het heft in eigen handen ter nemen via Nick, Nathan, Kato en Jesse, 6-4. Met een echte lucky goal valt het dubbeltje toch weer aan de verkeerde kant, 6-5, waarop Scaldis terug de leiding neemt. Nick zorgt voor de 7-7, volgt dan die discutabele fase, waar het geen 8-7 maar 7-8 wordt. Een danig verschil dat doorweegt op Rijko’s ambitieus spel, Kato mildert naar 8-8, David bepaalt de ruststand op 8-9. We komen gesterkt uit de kleedkamer, Nick korft de 9-9 en Kato met vrije worp de 10-10 gelijke stand. Vanaf dit moment waren de Nederlandse scheidsen zo overweldigd door de Scaldis kleuren dat we het Oranjeboven lied mochten aanheffen. Zelden gezien hoe een stip niet wordt toegekend, fouten onbestraft werden gelaten in het voordeel van de tegenpartij, het doet Rijko erg pijn om de inmiddels opgelopen achterstand van 10-14 alsnog om te buigen in ons voordeel. Een Rijko stip wordt gemist, daaropvolgend stoomt Scaldis door naar 10-17 vooraleer we de korf terug weten hangen, Cedric en Nick prikken de 12-17 binnen. Tot hiertoe waren de Scaldis dames nog niet op het voorplan verschenen, nu ontpopten ze zich wel samen met David door ons 12-20 te lappen. Stijn en Cedric konden de eindstand vast leggen op 14-22. Wat een gemiste kans, de opgelopen eindstand doet hier weinig ter zake, indien we op ons elan van de 1ste helft hadden kunnen verder ballen. Volgende week op Blauw Wit wordt het een prestigieuze wedstrijd waar voor de eer van de promovendus zal gestreden worden.

Rijko 1 – Leuven 1 : 20-29

Rijko uitte meteen zijn goede bedoelingen de strijd aan te gaan om de rode lantaarn te ontlopen en trok alle registers open tegen de voorlaatste in de ranking, Leuven. Aldus zijn we dapper begonnen om de Brabanders het vuur aan de schenen te leggen. Dorthe opende, aalvlug een tegentreffer, 1-1. Lennert met inlegger naar 2-1 maar weerom een veel te vlugge tegengoal toegestaan, 2-2. Leuven heeft het moeilijk ons tempo bij te houden, gaan in de
fout en zo versieren we twee stippen die via Nathan en Lennert worden omgezet, 4-3. Leuven herstelt en korft gepast bij, 4-5, en daar is Dorthe weer die de 5-5 aanbrengt. Tot hiertoe verloopt alles gesmeerd en volgens plan, fraaie kansen worden gecreëerd, de afwerking blijft nogmaals in gebreke zonder treffers te scoren. Leuven geraakt nu onder onze druk uit en zij vinden hun trefzekerheid terug, zo wordt het snel 5-9. Axelle scoort alsnog de 6-9 maar Leuven stoomt nu door naar 6-14 en zet Rijko alzo schaakmat. De scherpte inzake scorend vermogen laat het afweten, het is bedroevend dit te moeten aanschouwen. Cedric korft de 7-14, ruststand 7-15.

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com