Log in

Na de jammerlijke en onverdiende nederlaag van vorige week aasden onze kleppers op eerherstel. Met de komst van het verre Appels leek dit een uitgelezen kans om het blazoen terug op te poetsen. Rijko startte gretig aan de wedstrijd al dient gezegd te worden dat de bezoekers stevig weerwerk boden. Na een resem aanvallen zonder succes brak Noena tot ieders vreugde het ijs door de 1-0 aan te tekenen. De thuisploeg bleef vol enthousiasme spelen en onze helden hadden enorm veel plezier in het spelletje. Onze verdediging had het bij momenten moeilijk maar bleef knap overeind. Nika zorgde voor extra ademruimte door de 2-0 op shot aan te tekenen. Met een verdiende pauze pepte coach Vanessa de spelers nog wat op door hen eraan te herinneren dat de wedstrijd nog niet gespeeld is. Rijko begreep de boodschap en begon dominant aan de tweede helft. Met sterker samenspel en veel goede moed kwam de bevrijdende 3-0 na een bommetje van Imke als een opluchting. De bezoekers gaven niet op maar de thuisverdediging stond als een huis waardoor de 3-0 eindstand bleef staan blinken op het scorebord.
Proficiat aan deze groep die onder lastige weersomstandigheden strijdvaardiger bleken dan de bezoekers.
Knap gedaan RIJKO!!!!!!!
Volgende week een weekje geen competitie maar wel een oefenwedstrijd op het programma op Temse, supporters op post.

Een vrijwillige reporter

Met Spartacus en Rijko stonden zaterdagavond twee teams tegenover elkaar die hongerig jagen op een tweede overwinning in deze competitie. Vooral voor Rijko had het wat meer mogen zijn dan de huidige 2 op 4. We lieten ons ringeloren bij Blauw-Wit anders had de buit reeds zeker wat dikker geweest. Dus gisteren moesten we oogsten als Rijko wil meedraaien bovenaan de ranking. Dat hadden onze dametjes goed begrepen, dank zij hun superieure afwerking, Dorthe Neefs 5x, Kato Brosens 3x, Jesse Peeters 2x en Nona Luyckx die 3 stippen versierde wel omgezet door een vak maat, bepaalden mede het behaalde resultaat.

Kern :

Rijko A – Spartacus 1 : 18-17
Rijko B – Spartacus res : 14-7
Rijko C : 5-0 FF


Gewestelijke :

Rijko 2 – AKC 2 : 7-14


Jeugd :

U12 A : ASKC A – Rijko A : 9-4
U12 B : Borgerhout/Groen Wit A – Rijko B : 5-3
U12 C : Vrij
U12 D : Meeuwen A – Rijko D : 4-2
U14 A : Vobako A – Rijko A : 9-3
U14 B : Rijko B – St. Gilles Waas : 11 -0 : De ene week is de andere niet, na een mindere prestatie vorig weekend, nu aangeknoopt met een overtuigende zege.
U16 A : Scaldis A – Rijko A : 7-17
U16 B : Rijko B – Voorwaarts A : 7-9 Weggespeeld zijn we hoegenaamd niet door deze A-ploeg. We boden enorm veel weerwerk tijdens de 1 ste helft, al laat de rustscore dat anders uitblijken,
3-6. Indien we onze kansen beter hadden benut dan prijkte er waarlijk een gelijk op het scorebord bij de pauze. Helaas, de dametjes van Voorwaarts waren ons te vlug af en maakten hierbij het verschil. Dean zorgde met wegtrek voor de 1-1 en nadien voor de 2-3 met een shot. Bo scoorde knap de gelijkmaker, 3-3. Echter foutenlast leidde naar 3 stippen en dat verzuurde onze dynamiek. Na het water een onoplettendheid bij de vakwissel en 4-8. Het beste kruit was verschoten bij Voorwaarts en beetje bij beetje controleerde Rijko het vervolg van de wedstrijd, met als gevolg een shot van Dieter, een gemiste stip maar in de herneming rebound met korte kans de 5-8 van Jonas. We zijn nog niet aan het eind van ons latijn, stip die Mathijs keurig omzet en een shot van Bo, zo komen we op een zucht van gelijk 7-8. De daaropvolgende vrije worp van Bo wordt niet omgezet, dat had de bekroning van de remonte betekent, doch een dame van VW bepaalde op vrije worp het eindresultaat, 7-9.
U16 C : Onze meisjesploeg, die het dit seizoen opneemt tegen Nederlandse tegenstrevers is
de pineut van de gehele coronaheisa. Zij zeggen af, verplaatsen de wedstrijden of annuleren
de verplaatsing naar Rijko naar latere data. Zo hebben zij slechts tot nog toe één partijtje
mogen korfballen. Maar we houden de moed erin, meidengroep!
U19 A : Vrij
U19 B : Rijko B – Neerlandia A : 5-4

Eugeen

Goed begonnen is half gewonnen, zo luidt het gezegde, maar het zalig geluksmoment, met name de zege en de beoogde 4 op 4 hebben we vandaag niet kunnen realiseren. Rijko’s start was uitmuntend en hoopgevend na de snelle 0-2 via Tim Baetens en Stijn Van der Auwera op inlegger. Het keermoment kwam er al snel aan, Blauw-Wit herstelde de opgelopen schade naar 3-2. De stip op Jesse Peeters die Stijn Van der Auwera omzet, bracht ons nieuw soelaas, 3-3.

Kern :

Blauw-Wit A – Rijko A : 24-19   
Blauw-Wit B – Rijko B : 13-15     
Rijko C : Vrij                      

Gewestelijke :

Edegem 2 – Rijko 2 : uitgesteld                                                                             

Jeugd :

U12 A : Boeckenberg A – Rijko A : 9-4          
U12 B : Rijko B – ASKC B : 6-1                                     
U12 C : Rijko C – Leuven C : 1-5 Wegens een tekort aan beschikbare spelers nam Leuven een tweetal A-spelers mee. Konden onze moedige C’tjes nog stand houden tot aan de rust, 1-1, dan moesten zij het afgeven tegen voornamelijk die spelers die zich beter vonden tijdens de 2de helft, met het gevolg de nodige afwerking en het bepalend resultaat. Beslist een moedig verweer en dat mag ook eens worden onderstreept.                                                                         
U12 D : Rijko D – RKC (Retie) : 4-5 Dit is een eerder verrassend verlies te noemen. Ik meen dat het lange tijd was geleden dat Retie nog eens met een zege op Rijko aan de haal ging. Als we de wedstrijd overlopen hadden onze Rijko’ers het bijzonder moeilijk om elkaar kundig aan te spelen omdat ze een te gestalterijkere ploeg tegenover zich kregen. Het aanvallend compartiment werd hier door verstoord en RKC profiteerde optimaal van onze gretigheid in defensie wat hun dan ook stippen opleverde. Geen oneer, we pakken het terug op hun veld.           
U14 A : Rijko A – Appels A : 9-5                                                                                                        
U14 B :  Rijko B – Meeuwen A : 2-2 Van een mindere wedstrijd gesproken. Ons U14 B team begon veelbelovend, Jarco scoorde knap de 2-0 voorsprong. Doch na een onterechte afgekeurde korf herstelde Meeuwen alsnog voor de rust het evenwicht, 2-2. Wat er zich tijdens de ganse 2de helft verder afspeelde was korfbal onwaardig te noemen, dit langs beide kanten. Rijko speelde niet meer samen, zodat de kansen tot het minimum herleidt werden en Meeuwen speelde wel degelijk rond de korf maar verzuimden hun kansen om te zetten.            
U16 A – U16 B – U16 C : alle een vrije speeldag op het kalender                                                     
U19 A : Rijko A – ASKC A : 15-11 Eindelijk een knappe overwinning, die veel deugd zal doen om het vertrouwen op te krikken in dit team. Op de ingeslagen verder ballen!!                      
U19 B : Technico A – Rijko B : 13-2                                                                                      

Eugeen        

                                                                           

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com