Log in

Een verloren wedstrijd is zeker geen verloren seizoen, maar het is zaak om zo snel mogelijk aan te knopen met enkele opbeurende resultaten. Krijgen we hier op een zaterdagavond de kans voor tegen het steeds sterk en pittig acterende Catba? Meestal zijn het partijen op het scherp van de snee en hopelijk er niet over zoals het bij vorige confrontaties weleens het geval durfde te zijn. Rijko was gebrand zich te herstellen na het ongelooflijke puntenverlies op Ganda. De weersomstandigheden, buien alom, maakten het normale korfbalspel weliswaar degelijk lastig. Ondanks het gure weer konden we toch rekenen op een massa suppo’s, gewapend met paraplu, die de nattigheid trotseerden, waarvoor dank. Vervolgens moesten we vol aan de bak, coach Glenn Ruts zou geen ander spel willen zien dan een ploeg die 70 minuten strijdt. Rijko liet zich niet ontmoedigen door de moeilijke omstandigheden, Dorthe zette ons op voorsprong. Lang konden we er niet van genieten, telkens we de koord namen via Kato en Sander werden we aalvlug gepareerd tot 3-3. Op loopfout nam Catba het initiatief even over, 3-4. Nick stelde gelijk, 4-4 en Dorthe korfde de 5-5 gelijk. Na een Catba stip waren Nick en Sander met stip weer bij de pinken om de 7-6 aan te tekenen. Tot hiertoe verliep alles naar wens, maar we werden te gretig en maakten foutjes die werden afgestraft, 7-8. Kato kon nog milderen tot 8-8, doch we moesten de gezonde agressiviteit van Catba ondergaan zodat de bordjes zich keerden naar 8-11. Nathan met omdraai, 9-11 maar de groenhemden speelden forse korfbal, dat hielp hun via shots, stippen en de vele toegekende vrije worpen aan een ruststand van 10-15. Enkel Kato had nog even de neus aan het venster gestoken. Konden we die dreun nog te boven komen, de peptalk tijdens de pauze zou mogelijk raad brengen. In de plaats van het water nuttigde iedereen een blik “Red Bull” en zowaar men kreeg hierdoor vleugels.

Beste leden,

Is uw Rijko outfit versleten, te klein of heb je nog geen Rijko outfit. De pasdagen komen er weer aan.
Op volgende dagen kan je komen passen en bestellen :

Vrijdag 23 september : 18:00uur tot 20:00uur
Vrijdag 30 september : 18:00uur tot 20:00uur

Toch geen mogelijkheid gehad tot bestellen of wil je de kledinglijn een keer bekijken.
Surf even naar www.rijko-korfbal.be en bezoek de webshop. 

 

Het clubhuis blijft de “SPIL” van het Rijko gebeuren en dat betekent dat daar na het spel, ook massaal kan worden gefeest, gelachen, gedronken en nog veel meer. Na een jaartje onderbreking vanwege coronaperikelen gaan de organisatoren Hilde, Fons en Eugeen het eetfestijn opnieuw organiseren. Dusdanig nodigen we onze leden, familie, kennissen en alle sympathisanten uit op het eerstvolgend eetevenement. Dit zal plaatsvinden op zondag 23 oktober 2022.

Rijko stelt voor :

        Rijko’s Eetfestijn – Zondag 24 oktober

                    van 12 uur tot 14 uur en vanaf 17 uur tot 19 uur   

    Kantine-Clubhuis Rijko – Kruispad 4 – Rijkevorsel

Om iedereen voluit te laten genieten van dit ongeëvenaard smulfestijn zal er in twee shiften worden opgediend van 12 tot 14 uur en van 17 tot 19 uur, met een max van 110 personen per shift. Zo heeft iedereen voldoende zitruimte en kunnen we ook iedereen tijdig naar wens bedienen.

Menu keuze : 

                                                                                                       
Stoverij op Vlaamse wijze met frieten en keuzesaus :  13 euro p.p.                 
Koninginnenhapje (Vidée) met frieten en keuzesaus:  13 euro p.p.           
Kindermenu curryworsten met frieten en keuzesaus:  6 euro p.p.

Schrijf je bijtijds in en zet zorgeloos je voetjes onder tafel voor de nieuwe editie van dit eetfestijn.

Inschrijven via twizzit of via volgende link : http://www.rijko-korfbal.be/?eid=15511168

 

Het met blessure geteisterde Rijko mocht op speeldag 2 de buren uit Vobako bekampen. Met Simon, Jonas , Stien en Sita in de lappenmand moest coach Rob puzzelen en schuiven . Jo Peeters, trainend bij de kern en Lies Verhoeven (eerstejaars U17 ) vervolledigden onze U19’ers.

Vobako, steeds sterk voor de dag komend tegen onze favorieten moest zowaar de eerste 10 speelminuten het spel ondergaan door de felle en krachtige start van onze helden. Na een prachtige aanval opgezet door Loris en Marie kreeg deze laatste een terechte stip die ze netjes omzette.

De bezoekers snakten naar adem en kregen maar geen gaatje door onze ijzersterke verdediging. Na veel zwoegen en een zondagsshot stonden de bordjes verrassend genoeg en met wat geluz op gelijke hoogte. Rijko panikeerde helemaal niet en bleef aanval na aanval aaneen rijgen , de voorsprong kon niet uitblijven!!!

Na een gemiste korte kans van Kaat Verhoeven , was Kaat bij de pinken: ze pakte haar eigen rebound en scoorde verdiend de 2-1 voorsprong. De supporters klapten terecht en moedigden onze U19’ers aan , wat een blitsstart!!!

Maar helaas…..om de een of andere reden viel de thuismotor volledig stil . De bezoekers kregen te veel ruimte en profiteerden genadeloos van de foute passes en de miscomminucatie van de onherkenbare thuisploeg, bizar. Plots stond de 2- 7 tussenstand op het bord, van een tussenspurt gesproken…Coach Rob bleef echter in zijn bekende positieve stijl zijn jonkies aanmoedigen en bijsturen waardoor Rijko de handschoen terug opnam.

Lenne prikte de 3-7 atletisch tegen en Lobke kreeg een stip voorgeschoteld maar mistte helaas. Willem begon zijn vizier scherper te stellen en scoorde de 4-7 .De goede intenties en de fighting spirit kwamen plots weer boven en na een snelle aanval opgezet door Willem en Kaat V kreeg Willem een stip. Helaas mistte Willem…Niet getreurd, Willem maakte de misser goed door wederom een snedige aanval om te zetten en plots stond de 5-7 op het bord!! Vobako werd even de levieten gelezen door de coach, met succes . Hun volgende aanval was direct raak : 5-8.

Met nog 5 minuten voor de boeg deed de thuisploeg er alles aan om aan te klampen. Maar het pijnpunt van deze helft werd helaas verdergezet door Kaat Verdyck en Lenne: beide mistten een stip zodat we gingen rusten met een 5-8 score op het bord.

Pijnlijk vooral omdat er maar liefst 4!! stippen werden gemist…

 

 

Ook dit jaar zal fotograaf Andries Vervaecke weer de teamfoto's maken. Graag wedstrijdtenue en opwarmshirt (vanaf U13) te voorzien
 
Donderdag 22 september
 
19:15 U19
19:30 U17
19:45 recreanten (indien nieuwe shirts reeds aanwezig zijn)
 
Vrijdag 23 september
 
18:00 U9
18:15 U7
18:30 U11
18:45 U13C
19:00 U13B
19:15 U13A
19:30 A1 dames
19:45 U15B (indien nieuwe shirts reeds aanwezig zijn)
20:00 U15A
20:15 kern A/B/C
 
Sportieve korfbalgroeten
 
 
Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com