Log in

SPA/NDN A – Rijko A


Vrijdag 18/02/2022 – 21.30 u – sporthal Kwik


A : Kato (4 + 1 S) – Axelle (2) – Nick (3) – Cedric (2) 
V : Luna - Jesse (1 + 1S) – Nathan (1) – Stijn (2)
Res : Dorthe (2) – Tim – Lennert – Janne S – Ben (1)

Vrijdag avond, een storm raast door ons land, het waait, het regent, het is guur… En onze fanions moeten afzakken naar Spartacus om een uitgestelde wedstrijd in te halen om 21.30 u. Als dat maar goed komt, zou je misschien vooraf eens denken… Het is wel degelijk een belangrijke wedstrijd, want het is match één van het laatste drieluik
in de zaalcompetitie. De top 2 ligt nog steeds binnen handbereik, maar dan kunnen we ons geen puntenverlies veroorloven. Spartacus staat momenteel voorlaatst in de competitie, maar is een ploeg waar je nooit mee klaar bent. Onze fanions wezen gewaarschuwd. Het eerste kwartier gaat het gelijk op en kunnen we geen vuist maken. Het wordt 5-5 met Stijn op doorloper, Kato met een strafworp, shot van Axelle, omdraaibal Cedric en shot van Kato. Het lijkt er toch op dat we niet meteen de gaatjes in de verdediging vinden. Nathan maakt met een shot 6-6. En dan lijkt de trein toch enigszins vertrokken. We lopen uit tot 6-10 met een doorloper en shot van Kato, doorloper van Axelle en strafworp van Jesse. Die voorsprong kunnen we behouden en we gaan de rust in met 8-13 via shot van Dorthe, shot van Stijn en een shot van Nick.

Na een reeks van 4 bekroonde zeges op rij was het nu taak om ook Sikopi over de knie te leggen, door nummer 5 binnen te halen. Het begon allemaal met de remonte zege tegen Vobako, nadien volgde Temse, ook Putse werd nu wel met serieuze cijfers afgetroefd om uiteindelijk de inhaalwedstrijd op Boeckenberg af te ronden met een 12-16 op het palmares. Deze goebezigers verdienden ten volle de steun van hun supporters en opgekomen publiek. Dat gaf deze jongelingen een extra stimulans om hun kunnen aan de goed gevulde thuis tribune te etaleren. En of ze genoten na deze geanimeerde partij tegen Sikopi waar we weerom als één ploeg speelden. Het was ook snel duidelijk dat de ploeg die erin zou slagen het rustigst te blijven met gecontroleerd korfbal, het laken naar zich toe kon trekken. Willem zet de dans in op stip, Simon, wat is deze man korfbal technisch gegroeid brengt de 2-1 op het bord, nogmaals een ontketende Willem met stip en inlegger onder de korf dikt aan 4-2. Rijko eigent zich een hoger balbezit toe maar de precisie qua afwerking ontbreekt. Wanneer je gedurende een poos niet kan afronden profiteert de tegenstrever weliswaar van enkele schaarse mogelijkheden die leiden naar 4-4 gelijk. Vak wissel en Willem op inloop en shot laat zijn rechtstreekse opponent alle kleuren van de regenboog zien, 6-4. Kaat V. mist daarop een stip maar zet het zelf recht door na Simon de 8-4 aan te tekenen. Een riante voorsprong van 9-4 door Willem gescoord in het zicht van de pauze zet Sikopi KO! Jammer dat een zeer sterk spelende Jonas zijn verdiende treffer onbegrijpelijk ziet afgekeurd. Wat deze jongen presteerde voor zijn vak mag worden geroemd. Diegene die het werk in de korfzone oplost, rebounden pakt of die assists verzorgt, dat zijn allemaal taken die even belangrijk zijn als die ervan profiteert aan het kanon.

Hoevenen A – Rijko A : 13-18                                                                                                                         

Aanval : Ben 1 – Sander 1 – Jesse 2 + 1vrije worp + 1 stip – Luna 4 + 1 stip                                             
Verdediging : Nick 2 – Stijn 1 – Dorthe (-) – Kato 1 + 1 stip                                                                     
Vervangingen : Axelle (1) – Nathan – Tim B (1) – Cedric (-) – Janne S (-)                                                   

‘T was een hele poos geleden dat we nog eens op een zondagnamiddag moesten aantreden na een reeks zaterdagavondpartijen. Bij Hoevenen Attenhove blijft dat een traditie die men in ere houdt. Hoevenen zal altijd een te duchten tegenstander blijven, die somtijds meer weerwerk biedt dan ons lief is. Als men bij Rijko de top twee plaats in het vizier wil houden, is een eventuele nederlaag in dit duel absoluut uit den boze. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Rijko verslikte zich vorige zaterdag bijna thuis tegen Verde, laat me zeggen : Met de hakken over de sloot, maar gelukkig bleven onze voeten droog!                                                       
De wedstrijd zelf begon hoopvol met de opener via Luna. Echter hun scherp schietende heren gunden ons geen meter ruimte, effenden alras gelijk en deden ons een eerste maal slikken, 3-1. We konden even de bakens verzetten via Jesse en Nick, toch grepen zij ons een tweede maal bij de slikker, 6-3. Op dat moment waren we veel te statisch aan het spelen, een beetje zoekwerk verrichtende hoe men de juiste openingen kon vinden in deze nieuwe vak opstelling. Onze cijfers waren tot op heden duidelijk evenals ons spelniveau, ook al moeten we af en toe spelers(sters) vervangen en dat levert niet meteen het gewenste resultaat op, vandaar!  Langs de lijn werden de nodige richtlijnen toegeroepen zodat men beter georganiseerd kon gaan ballen. Deze werden vrijwel goed opgepikt en men begon aan een remonte via Ben, stip op Kato, Nick, Jesse met stip en op vrije worp, met deze vijf op een rij, gaf het scorebord plots 6-8 aan. Kleine foutjes beslisten in het zicht van de rust over de gelijke stand van 8-8 en daar konden we mee leven, bijzonder door het iet te weinig overtuigende spel van onze fanions.

Rijko’s Meisjesteam U17 : Rijko B1 – Vessem/Winty B1 : 5-4                                                             
Prachtige zege die wellicht een boost gaat geven voor het verder verloop van deze competitie. We maakten op wilskracht een achterstand van 2-4 aan de pauze goed in de 2de helft en zetten dit om in een deugddoende zege.

U17 B : Rijko B – Borgerhout/Groen Wit A : 10-18                                                                                   

Veelvuldig heb ik van onze 17-ers weinig tot geen wedstrijden kunnen bijwonen. Een gelegenheid die zich nu eens voordeed. De opener is voor BGW, Mathijs stelt gelijk,1-1.  Nu ondergaan we de suprematie en efficiëntie van de tegenstrever, voornamelijk via hun heren.  Het wordt 1-5 vooraleer we hun van antwoord dienen, 3-6, via Loris en Jasper. Terug de BGW aan bod, 3-8. Marie Gov., Sita en Dieter brengen ons naderbij in het zicht van de rust, 6-9. Het water heeft een heilzame werking want Loris en Mathijs zetten ei zo na het gelijk op het bord., 8-9. Echter het hoopvolle liedje is uitgezongen, BGW plaatst een tussensprint naar 8-13. Het technisch verschil qua uitvoering en controle is te breed om alsnog voor het nodige weerwerk te zorgen. Ingevallen Stijn prikt nog even tegen, de BGW dametjes nemen nu het initiatief met 5 korven op rij, 9-18. Loris kan milderen en legt de eindstand vast, 10-18. 

U17 A : Rijko A – Temse A : 19-18 

We blijven, zeg wel, vriend en vijand verbazen! Het team heeft zich volledig herpakt na de mindere opgetekende resultaten. Na de heuglijke zege tegen Vobako was Temse aan de beurt om deze scalp binnen te halen. De tijd dat we het uiterst moeilijk hadden om tegen hen de zege te behalen lijkt tot het verleden te behoren. Van een leien dakje liep het nog niet, Simon opende en de korf van de weder optredende Lenne werd onterecht afgekeurd. Temse nam over via een dame en na hun 4de toegekende vrije worp, 1-2, foutenlast beperken beste Rijko’ers. Willem en Pam zetten de achterstand om in voorsprong, 3-2. Even de 3-3 ondergaan, Lobke met stip en Willem met inlegger zetten ons terug op het juiste spoor, 5-3. Comfortabel oogt dit geenszins omdat Temse in een mum van tijd de scheve situatie recht trekt naar 5-7.  Willem en Stijn op vrije worp laten niet begaan, we gaan rusten bij een 7-7 stand. Het water heeft een heilzame werking op onze tenoren, Jonas, Lobke, Stijn en Kaat Verhoeven brengen een riante voorsprong teweeg, 11-7. Doch soms nemen we het te simpel op, we gaan een lastige 10minuten moeten doorbijten, met glans evenwel. De score gaat over 12-8 stip op Willem naar 14-12 door twee tegenprikken van een stevige Jonas. Wie dacht dit varkentje is gewassen, mis poes! Ondanks de 15-13 van Willem gaat het plots de verkeerde richting uit, Temse haalt uit naar 15-17. Deze domper wordt weggewerkt door een op karakter collectief spelend Rijko. Nogmaals Jonas, Simon en 2x Stijn trekken het ganse team met een verdiende zege over de meet, 19-18. Nu volharden en je coachen en jullie suppo’s verder blijven plezieren. Succes.    

Eugeen         

Rijko A – Verde A : 18-17

Aanval : Sander 2 + 1 stip – Nick 2 – Dorthe 2 – Jesse 3
Verdediging : Lennert 1 – Stijn 2 + 1 stip – Axelle 1 – Kato 3
Vervangingen : Tim – Ben – Luna

Na de sprankelende wedstrijd tegen Ganda is een onderbreking door coronabesmetting bij Spartacus niet meteen een goede zaak voor ons Rijko. Men kan de prima vormcurve van die dag niet verder etaleren noch omzetten in de gewenste punten. Maar krijgen vandaag een andere klepper voor de voeten geschoven. Verde is er namelijk op belust ons een hak te zetten in de rush naar die tot doel gestelde tweede plaats in de ranking. Kunnen we vanop een roze wolk de partij verder dicteren en zal onze thuisreputatie overeind blijven, dat is de hamvraag? Aanvankelijk nemen we een aalvlugge start via Sander en Nick, 2-0. De Verde’s bikkelen terug, waarna Lennert, Jesse en Dorthe ons in de goede richting duwen, 5-4. De 5-5 is in de maak en enkel Kato zet de 6-5 op het scorebord. Het spel wordt bitsiger en potiger vanaf het moment dat de Verde heren hun kans ruiken om ons soms te braafjes acterend geheel te ontwrichten. De scheids, niet altijd consequent in verscheidene spelfases, laat begaan in het voordeel van de groenhemden. Het gaat alzo vliegensvlug naar 6-10, alvorens we ze van antwoord kunnen dienen, via Nick en Sander, 8-10. Rust : 8-11.

 

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com