Log in

Het was weer mooi weer, perfecte  temperatuur.

Onze eerste wedstrijd was tegen ATBS.

Aanval: Tom, Dirk, Heidi en Grietje

Verdediging: Marc, Kris, Liesbeth en Nathasja

We komen al snel achter door een mooi shot van ATBS 1-0. Maar het duurde niet lang voor Dirk een korte kans maakt 1-1. Marc is ondertussen gewisseld met Jelle (een vriend van Marc die nooit eerder heeft gekorfbald). Het volgende punt was voor ons, door een mooi shot van Jelle 1-2.  Jelle wist toen nog niet dat hij hierdoor een rondje moest geven tijdens “den 3de helft” Loes dwong een strafworp af 1-3.  ATBS dwong ook een strafworp af maar miste. Grietje zette de 1-4 op het scorebord met een korte kans. Redelijk snel daarna scoorde ATBS met een doorloper 2-4. Wij reageerden snel met een fantastisch shot van Marc 2-5. ATBS volgde nog met een korte kans 3-5. Dirk maakte er met een doorloper 3-6 van. Tom scoorde nog met een korte kans. Zo eindigde de wedstrijd met een mooie 3-7. Tijd voor paar minuten rust.

De tweede wedstrijd was tegen Limes.

Aanval: Kris, Dirk, Nathasja en Heidi

Verdediging: Tom, Marc, Loes van Bavel en Loes Verbraeken

Rijko 1 – Hoboken 2000/Mercurius 1 : 24-13

Aanval : Sander (3+3stip) – Cedric (1) – Kato (3) – Dorthe (2)
Verdediging : Nathan (3) – Lennert (-) – Jesse (1+2stip) – Axelle (3)
Wissels : Dorien (1) – Janne S (-) – Nick (-) – Jarne Bruyns (2)

Rijko was nogmaals in een thuiswedstrijd het decor voor een confrontatie met Hoboken 2000/Mercurius. Meestal stond zo’n wedstrijd borg voor een boeiende ontmoeting. Echter van het trotse HMKC, dat de poort naar Promo League open beukte en na één seizoen deze achter zich weer sloot, blijft nog weinig over. Een schim met het verleden weliswaar, men merkt dat men aan een nieuwe opbouw bezig is, doch vandaag waren ze niet bij machte er iets van te maken om Rijko een strobreed in de weg te leggen, onze weg naar de koppositie. Met een vliegende start genomen van onze fanions was de ban reeds gebroken na een 10 tal minuten. Vooreerst knalde Kato er een tweetal binnen, Axelle en Nathan deden het haar na, 4-0. Door foutenlast van de bezoekers kregen we twee vrije worpen toegewezen, Kato nam ze voor haar rekening, maar met betere terugspeelballen zou ze altijd tot scoren komen, dus nu net niet. Cedric op assist van Sander en Sander zelf scoorden de 6-0, alvorens HMKC kon milderen via een stip. We willen altijd graag doorduwen maar dat lukt niet elke keer, toch zijn we de bezoekende defensie te vlug af en geven hun het nakijken tot 9-2. Jesse met inlegger, Dorthe op inloop en Nathan voeren de stand verder op. Naar de rust toe nemen we weer wat gas terug zodat HMKC enkele vermijdbare korven kan tegenprikken. De halfweg partij wordt gerond met een 12-7 stand. Sander met stip, Kato op vrije worp en Axelle bepaalden deze riante voorsprong.

Even schetsen wie eigenlijk Edegem KC is. Deze werd enige jaren terug opgericht uit de schoot van Voorwaarts korfbalclub om de vele jongeren binnen de club de juiste mogelijkheden te geven om competitief te korfballen en zich verder te ontwikkelen. Zij speelden zich tot kampioen in hoofdklasse 2 en als promovendus voerden zij momenteel ongeslagen het klassement in hoofdklasse 1 aan. Dat ze juist tegen Rijko hun eerste verlies wedstrijd leden, dat hoort nou éénmaal bij een club in opbouw. Onze ambitie oogde groter om terug aansluiting te krijgen met de top.  Alle ingrediënten waren vandaag aanwezig om er een geweldige wedstrijd van te maken. Toch moesten we weer schuiven met onze op bepaalde plaatsen enge kern, hoe moesten we de afwezigheid van Dorthe en Axelle opvangen? Onze bank reserve mocht zich nogmaals tonen om in het prima lopende collectief hun bijdrage te leveren. Na de wedstrijd tegen Blauw-Wit moest en zou er bevestiging komen dat Rijko terug op het goede spoor zit.                                                            

Jesse (2) – Janne S (2) – Tim (4) – Sander (1+2stippen) mochten aanvallend openen, Dorien (-) - Kato (5) – Nick (2) – Nathan (1 + 1stip) namen de eerste defensie tot zich. Wissels waren er voor Cedric – Lennert – Luna – Lisse                                                                   
Het vak dat de aanvallen aanvoerde begon ietwat twijfelend om de thuisploeg direct het vuur aan de schenen te leggen, zo opende Edegemse de score, pas na 10 min ballen kon Rijko het gaatje vinden via Jesse, kreeg navolging van Nick 2x, Janne S en stip op Sander, 1-5. Onze dominantie werd abrupt doorbroken omdat we iets te veel ruimte weggaven en het foutief instappen, zulke fouten worden onmiddellijk afgestraft, 4-5. Kop op en Tim op assist van Sander, Kato en nog een keer Tim, gaven Rijko terug de nodige zuurstof, 5-8. Mits een stip aan de overzijde en een shot van Kato bereiken we de ruststand 6-9.

 

Rijko  1 – Blauw-Wit 1 : 18-12  Kato (2) – Dorien (-) – Dorthe (-) Jesse (3) – Axelle (1) – Sander (5) – Nick (2) – Tim (2) – Nathan (2) – Wissels : Janne S (-) – Lennert (-) – Jarne Bruyns (1)                                                                                                            

Vandaag vind ik het moment om de loftrompet te laten schallen over onze T1 coach Glenn Ruts. Hij plukt heden samen met zijn team het opbouwende werk dat reeds enige tijd voor handen is. Op de één of andere manier lijkt Glenn over de gave te beschikken om een team naar zijn hand te zetten. Hij is steeds extreem goed voorbereid om de opdrachten tot een goed einde te brengen en heeft een aardig zicht op de mogelijkheden van zijn kern. Gaat het soms eens een beetje mis hakt hij snel knopen door. Een plan hebben is één, iedereen mee krijgen in het verhaal is uiteraard nog wat anders. Met zijn duidelijkheid, uitstraling en het nodige charisma slaagt Glenn daar voorlopig probleemloos in. Als rechterhand kan hij bogen en prat gaan op T2 Yves De Herthog, waar hij mee samenwerkt. Zij spreken de groep toe met kennis van zaken wat het huidige rendement oplevert. Het verbaast me niks dat Glenn als coach ook meteen zijn stempel drukt vanaf de zijlijn op de groep, tijdens de pauze en time-outs. Hij presenteert zich met een uiteenzetting die bij velen de ogen opent, als het eens wat minder loopt, het team de oplossingen voorschotelt zodat zij het zelf niet hoeven op te lossen, dat is klasse werk, formidabel! Rijko heeft deze T1 en T2 meer nodig dan omgekeerd, zijn spelersgroep erkent de kwaliteiten ervan, gevolg er is navolging met het bereikte resultaat. Laten we nu de wedstrijd zelve eens onder de loep nemen. Geen van beide teams vonden de exacte richting naar de korf, laat staan tot score te komen de eerste 12 minuten van de partij. Kansen evenwel maar binnen prikken was zero. Na veel over een weer ballen, opent Blauw-Wit alsnog de score, 0-2. Nathan mildert, evenzeer moeten we snel de 1-3 toestaan. Dat voorproevertje smaakte fijn, Sander met twee doelpunten en Kato dachten er anders over, 4-3. Om en om liep de score naar de pauze op tot een matige 6-6. Voor de gelijke stand zorgden Tim en Nick.

De korfbalbond plande 3 ploegen in om te spelen op zaterdag 17 september, dus wordt er een driehoekstornooi gespeeld op Vosko. Vosko en Catba starten. De thuisploeg kan de winst naar zich toe trekken met een eindscore van 12-6. Daarna is het aan Rijko. De zon en regen spelen al een hele dag een kat en muisspel, maar tijdens onze matchen is de regen de grote verliezer en dat vinden we eigenlijk niet erg. Tijd dus om er in te vliegen.


Match 1: Rijko-Vosko
Aanval: Nathasja, Heidi, Danny en Dirk
Verdediging: Tinne, Loes, Tom en Marc
We beginnen er goed opgewarmd aan. Even wat zoeken naar onze draai, maar al snel maakt Heidi er met een mooi schot 1-0 van. Een beetje later krijgen we twee doorlopers binnen, maar kan Tom er weer vanuit schot 2-2 van maken. Net voor rust krijgen we weer een doorloper binnen. 2-3 ruststand. Vosko is duidelijk nog niet uitgeteld met deze tweede match op rij, ze maken er snel na de rust 2-4 van. Wij geven ons nog niet gewonnen en met een korte kans van Tom, een schot van Loes en Natshasja's eerste doorlopers in een match staan we zelfs terug voor. 5-4. Maar dan vergeten we vol te houden en lukt alles net niet, terwijl Vosko nog een eindschot plaatst. Ze maken er in extremis nog 5-7 van. Fijne match, snel recupereren en dan op naar match 2.


Match 2: Catba-Rijko
Aanval: Nathasja, Tinne, Danny en Marc
Verdediging: Heidi, Loes, Dirk en Tom
Nog maar net bekomen van match 1 starten we er aan. We merken meteen dat dit een heel andere match wordt dan de vorige. Met volle moed starten we met onze aanval en al snel kan Nathasja met een korte kans de score openen. Catba probeert tegen te scoren, maar ze geraken moeilijk in hun spel. Wij spelen ons spel en merken dat Danny zijn scorend vermogen nog niet verloren is. Met een mooi afstandsschot wordt het 0-2. Iets later kan Heidi van op de stip de kloof nog wat vergroten en Loes legt met een doorlopers de ruststand vast. 0-4. Ook na de rust loopt het bij Catba nog niet zoals ze willen en beginnen wij misschien ook wel de vermoeidheid wat te voelen. Danny kan de score nog wat verder uitdiepen tot 0-5. Uiteindelijk krijgt Catba ook nog waar ze al lang naar zoeken. Eindscore 1-5.
We hebben genoten van twee leuke matchen, zonder regen met een fijne organisatie van Vosko. Nog een dankjewel aan Danny om ons te vervolledigen en aan Kris voor het coachen!

Korfbalgroeten,

Het U87a team

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com