Log in

Een vrijdagwedstrijd naar Merelbeke : er zijn wel leukere verplaatsingen….Met een ritje van meer dan een uur los door Antwerpen kwamen we toe aan het prachtige complex van de tegenstander. Gezien de huidige ranking mocht dit geen probleem opleveren voor onze getalenteerde korfballers. Het spreekwoord van het vel van de beer…… dat was tot vandaag nog niet gekend blijkbaar… Rijko , zonder Wouter , Jins en Kaat begon dus niet op volle oorlogssterkte waardoor de andere spelers / speelsters meer speelgelegenheid kregen. De thuisploeg begon vrank en vrij aan de wedstrijd en kwam na een zwakke start van Rijko op een 1-0 voorsprong. Snel bleek dat het verwachte niveau niet op de mat werd gebracht. Met slordig spel , weinig variatie en zwakke passing leek het alsof iedereen moe was van een lange week. Ward was effe bij de pinken en rondde na een steal de 1-1 mooi af.  We kwamen zelfs op voorsprong na een intuitie van Daan: op vrijworp van Lies korfde hij meteen de 1-2 binnen. Een zelden hoogtepuntje van de roemloze avond. Floriant bleef geloven in een stunt en korfde zowaar de 2-2 binnen, tevens de ruststand. Zwak , zwakker , zwakst, zo kon je de eerste helft omschrijven!!!!

Coach Thomas van merkbaar teleurgesteld en eistte meer inzet, grinta en durf in het spel.

Zo gezegd , zo gedaan? Niet dus: het spelpeil zakte sneller dan de temperatuur. Het ene boven nul, het andere er diep onder… Floriant bepaalde zelfs met tijden het tempo en kwam niet eens onverdiend op voorsprong waarop de bedrijvige Chiel op zijn gekende wijze de 3-3 korfde. Direct hierna lukte de thuisploeg de 4-3 voorsprong waar Daan de 4-4 eindstand korfde.

Voila , meer kan men niet over deze wedstrijd zeggen.

Hopelijk volgende week nog een wedstrijd tegen Ganda , al is dat in deze periode geen zekerheid.

Supporters Coraonaproof op post.

 

Een vrijwillige reporter

Zaterdag 10/10/2020
Marc, Andries, Brenda, Heidi, Dirk, Kris, Luna, Leen, Thomas, Liesbeth, Lindsy

Onze recreanten mochten na vele trainingen hun blauwe broekje en witte sokken nog eens van onder het stof halen om te matchen. Ein-de-lijk! Dat het enthousiasme groot is, is met de trainingen al gebleken. Ons recreanten-team is namelijk niet van onze Rijko-velden weg te slaan en traint nu ook tweewekelijks op dinsdag, bovenop hun wekelijkse training op donderdag. Heel tof om te zien dat deze groep (serieus uitgebreid trouwens de laatste jaren, mede dankzij het ouderkorfbal) er zo voor gaat en wil bijleren.

Maar hun eerste wedstrijd van het seizoen dus, op het veld van KCOV.  De eerste helft trok KCOV het spel naar zich toe en moesten onze recreanten soms nog wat wennen aan het matchritme. Dat is toch altijd nog wat anders dan onderling een wedstrijd spelen op de training. KCOV kwam met een shot 1-0 voor, Andries kon met een korte kans 1-1 gelijk maken, na een goede onderschepping van Marc tijdens het uitverdedigen. Rijko kon nog wel kansen creëren, maar gaf veel ballen weg door passen die niet aankwamen. Scoren zat er jammer genoeg in de eerste helft niet meer in. KCOV kon nog wel scoren, waardoor de ruststand 4-1 was.

Na het water en peptalk van spelend coach Thomas, ging Rijko in de tweede helft weer vol aan de bak. In verdediging hadden ze KCOV beter in de tang, in aanval vonden onze recreanten elkaar beter en beter. Andries kon 4-2 maken met een mooie doorloper en Leen maakte er 4-3 van, ook met een zeer goed uitgevoerde doorloper. De laatste minuten waren spannend. KCOV gaf zich niet gewonnen, maar kwam niet onder de druk van Rijko onderuit. Iedereen voelde dat een 4de korf voor ons team in de lucht hing en een gelijkspel zou een correcte eindstand zijn, heel de match in acht genomen. Eén minuutje voor het eindsignaal prikte Thomas de verdiende gelijkmaker binnen met een korte kans.

4-4 eindstand, toffe match, faire uitslag. Iedereen content.

Korfballen ten tijde van corona : het slaat met momenten nergens op... Doordat Rijko  Marthe en Kaat V moest missen ( niet besmet door het akelige beestje maar vernoemd onder laag risico volgens het school ) trok Rijko met slechts 5 ipv 7 dames naar favoriet Boeckenberg. De thuisploeg leek wel compleet te kunnen spelen waardoor de ‘ normale’ verhouding net iets minder normaal werd. Echter , week na week laat dit Rijko zien dat de curve ( net als…) stijgende is.  Op de mooie eigen accommodatie startten onze leeuwen vol overtuiging en veel goede moed aan de match. De bovenhand tegen deze (figuurlijke ) korfbalgrootmacht werd dus overtuigend genomen door Rijko.

Kern :

KCBJ A – Rijko A : uitgesteld 
KCBJ B – Rijko B : uitgesteld

KCBJ C – Rijko C : uitgesteld


Geen verslagen, reden : de wedstrijden op KCBJ werden uitgesteld omwille dat een kernspeler van KCBJ het coronavirus op bezoek kregen. Jammer omdat we ons hadden kunnen meten met de
koploper uit het klassement. Nooit een pretje om de verplaatsing naar Begijnendijk - Betekom te maken, waar we normaliter op een stugge, grote thuisploeg vol inzet hoeven op te tornen. Uiteindelijk prima, een weekje tussenrust zal ons mogelijk ten goede komen. Van deze pauze even gebruik maken om de blessure van Sander Marijnissen te belichten. Het nieuws sijpelt me maar druppelsgewijs door hoe zijn voetkwetsuur en gemoedstoestand evolueert. Ik hoop in de opperbeste richting, zodat we spoedig na zijn gedwongen non-actieve periode terug op hem kunnen rekenen. Ik kan er niet omheen door te uiten dat we deze sterkhouder, vak menner weliswaar erg missen. Ik wens en meen het ganse kernteam, Sander een spoedig herstel toe en veel sterkte in zijn revalidatieproces.

Gewestelijke : Minerva 2 – Rijko 2 : uitgesteld

Jeugd :

U19 A : Rijko A – Putse B : 11-7
U19 B : Joki A – Rijko B : 11-11

U16 A : Rijko A – KCBJ A : 20-1
U16 B : ASKC A – Rijko B : 20-2

U16 C : Flamingo’s – RIJKO B1 : 12 - 3
U14 A : Vrij 
U14 B : Kapellen A – Rijko B : 5-5

U12 A : Vrij
U12 B : Rijko B – Appels A : 3-0

U12 C : Rijko C – KCOV A : 1-12
U12 D : Verde B – Rijko D : 2-5

Eugeen

Na een foutloze start van de competitie bekampten onze helden de hekkensluiter van de reeks KCBJ. Snel werd duidelijk dat de honger groot was om deze tegenstander op te peuzelen. Ondanks de moeilijke weersomstandigheden toonde dit Rijko de gretigheid om te winnen . En zo geschiedde het: met totale dominantie en sterk samenspel stond de monsterscore van 20! -1 op het bord. Schutters van dienst waren vandaag : Loris 3x , Kaat Verdijck 2x , Kaat Verhoeven 2x ,Simon 1x , Marie 1x , Stien 2x ,Stijn 4x en Jonas 5x . De generale repetitie voor de clash woensdagavond op Boeckenberg lijkt geslaagd, al zal dit een totaal andere wedstrijd worden waar de tegenstander een heel ander kaliber is.

Volgende wedstrijd dus woensdag om 20.00uur op Boeckenberg , supporters op post!!

 

Een vrijwillige reporter

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com