Log in

Vaststelling : er is een immens verschil tussen de top van Promo league en de top van Hoofdklasse 1 waarin Rijko vorig zaalseizoen in uitkwam en daar het klassement aanvoerde. De kalendermaker heeft Rijko geen cadeaus gegeven, twee weken op rij moesten we de koplopers, Temse en Meeuwen, bekampen. De ijdele hoop om enige puntenoogst in deze confrontaties te sprokkelen, bracht ons een zero op. En toch moesten we op bepaalde momenten niet onderdoen voor deze forse tegenstrevers, maar er zijn partjes in zo’n wedstrijd dat we niet bij het verhaal van de volledige match blijven. Soms zijn er momenten dat je je meerdere moet erkennen in de één tegen één situatie, je mag een lefgozer zijn van groot formaat, toch krijg je er weinig vat op wat die vernuft technisch korfballende man/ dame jou aandoet, probeer dat maar eens te ontwrichten! Ik respecteer en waardeer ten volle wat onze vier basisdametjes wekelijks aan inzet en weerwerk tonen, echter even uit de omknelling komen is al een lastige opdracht en dan vraag ik me af wordt er niet teveel van hen geëist op dit niveau. Wat de heren betreft hebben we iets ruimere mogelijkheden tot wisselen, doch onze bank is van een gelijkaardig niveau dan wat er tussen de lijnen staat. Met de moed der wanhoop probeert men de raak schietende tegenstrever aan banden te leggen, dat een hele match volhouden is quasi onbestaande, die pakken hun momenten wanneer de onzen even naar adem happen en de controle van het druk zetten verliezen.  We gaan het verder niet somber inzien, de kop van het klassement hebben we al over de vloer gehad, wat nu komt zijn cruciale partijen in de kelder van de ranking en die zouden we kost wat kost zegevierend moeten afsluiten. Een suggestie : speel de film eens af in je hoofd van die schitterende wedstrijd op Scaldis, kopieer hem, houdt hem vast in je brein en tot slot sluit de volgende partij op Minerva met een zege af. Ik heb het gevoel dat na het pak voor de broek te hebben gekregen, dat de ontbrekende puzzelstukjes wel op hun plaats gaan vallen. Een mooier kerstgeschenk voor jezelf, de groep en onze suppo’s kan je moeilijk bedenken!          

Rijko 1 – Meeuwen 1 : 14-22 
Aanval : Axelle (1+1stip) – Jesse (3) –Stijn (2) – Nick (2)         
Verdediging : Tim (-) – Sander (-) – Dorthe (1) – Kato (3)                                                                 
Wissel : Cedric (1) – Lennert (-) – Janne S (-) – Jarne B (-) – Ben (-)                                                                

Jesse mag de opener op haar naam schrijven, het enige doelpunt tijdens de eerste 10 min. van de partij. We worden snel gecounterd door de Meeuwen heren die de 1-3 voor hun rekening nemen. Nochtans meerdere kansen creëren we om bij te benen, ze in hun korf deponeren blijft een gigantisch probleem, de bal moet ook goed in de handen vallen om tot scoren over te gaan. Nick legt de 2-3 binnen, Meeuwen stoomt door naar 2-5, Dorthe en Axelle met stip brengen ons terug in de match 4-5. Tot op dit ogenblik heb je niet het gevoel dat Meeuwen superieur is. De 4-6 en de 5-7 worden daadwerkelijk gepareerd door Kato op inloper en Jesse met vrije worp, 6-7. Met de rust in zicht verminderen we onze druk op hun aanvallende compartiment, wordt er te zenuwachtig gebald en lijden balverlies door overhaasting in de combinatie, we pauzeren met een 6-9 stand.

Zaterdag 3/11, voor Rijko stond er de verplaatsing met drie kernteams op het programma richting Temse KC. Voorafgaand kwam er weerom heel wat puzzelwerk aan te pas om drie behoorlijke teams tussen de lijnen te krijgen. Onze tegenstrever daarentegen kon ruimer in de breedte selecteren omdat ze over een homogener en uitgebalanceerd spelerspontentieel beschikken. Aldus stonden we voor aartsmoeilijke opdrachten om dit avontuur tot een goed einde te brengen. Helaas, buiten wat troostsnoepjes van de aanwezige Sint met zijn Pieten viel er hier voor Rijko helemaal niets te rapen. We moeten zo nodig snel de knop omdraaien, veel tijd om stil te blijven staan bij de opgelopen schade heeft Rijko niet, want met de komst van de andere koploper Meeuwen wacht aanstaande zaterdag al een nieuw duel voor onze troepen.  Als verslaggever van dienst is het pijnlijk met lede ogen te aanschouwen hoe onze drie vertegenwoordigers door de thuisteams werden overklast. Je weet op voorhand dat je top moet zijn om tegen zo’n ploegen iets te halen, maar het verschil is dat zij hun momenten wel pakken en wij niet.

Temse KC 1 – Rijko KC 1 : 28-13                                                                                                                   
Aanval : Cedric (1) – Sander (1+1stip) – Axelle (4) – Kato (1)                                                                        
Verdediging : Nick (2) – Stijn (1stip) – Dorthe (-) – Jesse (1) 
Wissels Ben (1) – Janne S (-) – Tim                       

De eerste kansen waren wel voor de thuisploeg die naar 2-1 uitliep, we stelden al snel orde op zaken door tegentreffers van Axelle en Nick. Even terug op achtervolgen aangewezen maar Axelle in prima doen en Jesse zorgden voor de 4-4. Een knap doelpunt van Sander werd hiernavolgend afgekeurd door het nieuwe Nederlandse duo scheidsen.  Intussen rammen de Temsenaren er drie in onze korf, 7-4. Stijn op stip en Sander met stip en inlegger trekken het vooralsnog recht, 7-7. Tot hiertoe konden we Temse bijbenen door de sterke druk die Rijko op de Temse aanval zette. Het minste wat we nu kunnen doen is knokken naar een gunstig resultaat, of dat dan ook effectief lukt, zien we in het vervolg van de match wel, maar dan hebben we er tenminste alles aan gedaan. Het gaat van dan af de verkeerde kant uit, Temse schakelt over naar een hogere versnelling en tempo, de laatste 10 minuten van de 1ste helft was er geen kruid gewassen tegen hun efficiëntere afwerking, we kwamen alzo praktisch niet meer onder hun druk uit die leidde naar een 14-7 ruststand. Is het kalf eigenlijk al verdronken? Qua mentaliteit hebben we ons niets te verwijten enkel het gebrek aan scorend vermogen is nogmaals oorzaak. Het probleem is dat inzet alleen soms niet volstaat, je hebt ook nog iets als kwaliteit nodig in de afwerking en die missen we voorlopig!

Vandaag nogmaals een duel tussen twee Kempische kemphanen. Vooraf bekeken waren we niet kansloos tegen een homogener Vobako dat op dag één reeds een verlieswedstrijd liet noteren. Onze opener tegen Borgerhout/GroenWit liet het beste verhopen voor het verdere verloop van deze zaalcompetitie. En inderdaad ei zo na lukten we erin Temse de huidige koploper een serieuze hak te zetten. Echter het dubbeltje op zijn kant viel met geluk aan Temse zijde, 16-15. We hadden een riante voorsprong opgebouwd, doch die smolt als voor de zon doordat we de controle over de partij even uit handen gaven, daarbovenop kregen we de finale tegengoal in het slot op een ultieme wanhooppoging  van Temse tegen. Dit geruststellende spel moest vandaag een bevestiging opleveren. We ballen gezwind prima mee met onze buren, zijn defensief sterk en mogen ons de evenknie noemen tot minuut 13 van deze opponent tot 4-4. Hiervoor zorgden Kaat Verdijck, Lenne, Kaat Verhoeven stip en nogmaals Lenne op stip. Toch raken we vervolgens te weinig korf tijdens onze uitgespeelde kansen, een gebrek aan rebound van hun klasrijke grotere heren waardoor de bal regulier terug in hun aanval belandt. We ballen de vuist en prikken de 5-5 via Lobke en de 6-5 via Willem binnen. Van dan af verliezen we stelselmatig de controle over de wedstrijd, minder perfecte passing is de missing link bij Rijko, geven vervolgens hun de ruimte zodat hun girls en heren het verschil uitdrukken op slag van rust, 6-9. We laten niet betijen, Willem en Lobke korven de 8-10. Jammer door overhaasting verslikken we ons in onderlinge combinaties, balverliezen waarvan Vobako profiteert door snediger aan te vallen en de onzen op een 8-12 achterstand te plaatsen. We rechten de rug, via Marie, een gemiste stip, Lenne, Simon en een knappe doorsteekpas van Stijn op Marie wordt 12-14. We zitten terug in de match en dat mag het beste doen verhopen nadat we via Jonas en Simon de 14-15 kunnen aantekenen. Malconcentratie leidt Vobako naar 14-18 zij spelen het geslepener uit met deze score als gevolg. Rijko knabbelt met enkele ultieme tegenstoten alsnog aan deze achterstand, het wordt 16-18 via Stijn en Simon. Helaas dat brengt niet meer de verhoopte aarde aan de dijk en zo moeten we ons enigszins teleurstellend neerleggen bij dit niet vooropgestelde resultaat.  EV

Rijko 1 – Blauw-Wit 1 : 16 – 20   

                                                                                                                 
Aanval : Kato (1) – Dorthe (4) – Stijn (1+1stip) – Nathan (-)  - wissel Ben (1)                                           
Verdediging : Axelle (1) – Jesse (2) – Sander (4) – Cedric (1)                                                         

Wanneer onze fanions de partij tegen Blauw-Wit winnend zouden afsluiten,  hadden we een hele mooie uitgangspositie al dichterbij zien komen, bij verlies was Blauw-Wit de morele winnaar. Zoals altijd in de onderlinge confrontatie zou het mogelijk weer een dubbeltje op zijn kant worden en dat was vandaag niet anders. De vorm van de dag zou uitmaken wie met de zege aan de haal zou gaan? We openen zeer hoopvol met een stip op Stijn, Kato en Jesse met inloop uit de vrije ruimte, 3-1. Echter de tegenstander herstelt vrij vlug de opgelopen schade en gaat er zelfs ééntje over, 3-4. Taak voor Sander en Dorthe om eveneens hun bijdrage te leveren, 5-4. Rijko speelt nu compacter dan voorheen, mede door het hoog tempo en de intensiteit klaren we het om terug de koord te nemen via Cedric, Dorthe en Sander, 8-7. Jesse in de herneming van haar vrije worp scoort gepast de 9-7, krijgt navolging van wissel Ben, Sander en Stijn die de ruststand op 12-9 brengt. Weerom een prima ogende 1ste helft die perspectieven opent voor de 2de. Eveneens aanstippen dat de leiding door de uitwisseling B/NL gewoonweg Top was, zeer consequent van hoog niveau, kortom mooie prestatie, daar zijn we best tevreden mee.

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com