Log in

Een woelig 2020 is nog maar net achter de rug of 2021 heeft al nieuwe uitdagingen in petto. We worden gedwongen nog verder afscheid te nemen van onze sport, onze gevestigde hoop en droom op een nakende heropstart nogmaals aan diggelen. We zitten met zijn allen te wachten en te wachten en vragen ons af wat ieder van ons doet. Dan maar de link leggen naar het nieuwe normaal. Wat moeten we daaronder verstaan? Effe buiten en snel terug naar binnen gaan. Het nieuwe normaal is dan ook een nieuw verhaal. We moeten allen nog steeds goed oppassen, dat we ons niet te dikwijls verkassen, uit de opgelegde bubbel treden  op reis gaan en aan fun shopping doen, wat wil zeggen dat het op het randje weer naar de kl..... is de komende weken. Ons nieuw normaal waar halen ze het in Godsnaam vandaan?, precies of niets ons in de weg heeft gestaan. Die goeie oude tijd zijn we voorlopig zeker kwijt en het nieuwe normaal komt ervoor in de plaats, dan rest het afwachten hoe het ons verder zal vergaan? Vervelen doe ik me tot op heden zeker niet, toch vraag ik me af wanneer of waar we elkaar nog eens zullen zien. Dit doet sommige van onze clubleden wel wat verdriet, ik weet het ook niet. Het is alsof we in een escape room zijn opgesloten en vol vertrouwen vooruitkijken om hieraan te ontsnappen. Binnenkort kunnen we voor een Pfizer of Moderna inenting gaan, dus op dat punt zijn we in blijde verwachting. Zien wat zo’n spuit met dat virus doet, hopelijk werkt die goed, anders kunnen we ook nog naar de spoed! Maar ooit beste vrienden, komt de grote dag dat alles terug mag en sluiten deze vervelende periode definitief af. Uiteraard gaat het voor velen van ons veel te traag, we zijn al een jaar verloren en die tijd zijn we natuurlijk kwijt. Zo elkaar bijna een jaartje niet zien, doet bij sommige wonderen misschien, allen een jaartje ouder, grijzer en mogelijk ook wijzer! Terug gezellig op Rijko toeven, samen sporten en pintje pakken nadien, liefst zo snel mogelijk. Vingers kruisen! 

In Nederland denkt en oordeelt men anders over de korfbalsport, want uitstel is geen optie aldaar. Terwijl bij ons voorlopig geen sprake is van hervatting, kan het dus wel in Nederland, waar de coronacijfers alles behalve beter zijn dan bij ons. Hoe komt dat? Alle topsport competities, waaronder de korfbalsport behoort, hebben daar een uitzonderingsstatuut van de overheid gekregen om te kunnen heropstarten, onder strikte protocollen. Korfbalsport behoort immers tot de erkende topsporten en zijn in die mate ook rijkelijk gesubsidieerd.    In België liggen bijna alle zaalsporten lam wegens Covid19. Bij onze Noorderburen begint de ene na de andere zaalsport weer aan competitie. Eveneens het Nederlandse korfbal zit in de heropstartfase. Vanaf 16/1 is het daar terug voor echt en inmiddels werden de eerste zaal wedstrijden er afgewerkt. Wat Rijko betreft is het afwachten, eens het licht op groen zal aanklikken, wachten ons nieuwe uitdagingen op sportief vlak. Zullen we degelijk voorbereid zijn, hebben we de veerkracht van weleer nog in onzen body om er vol tegenaan te gaan? Een hoopvolle toekomst zal ons van antwoord dienen, das is zeker!                              

Eugeen

Het is ondertussen weeral lange tijd geleden dat we elkaar nog eens mochten ontmoeten op Rijko. Bepaald vrolijk wordt een mens er niet van. Inmiddels is de Kerst gepasseerd en lonken we hongerig naar het jaareinde. Want, ja, er zijn nog blijde dagen en iedere leeftijd heeft zijn charme, zeker nu we bijna iedere dag om de oren geslagen worden met allerlei coronamaatregelen die ons gewone leven aan banden leggen. Alle mirakelen van Lourdes, Fatima en Banneux samen, Scherpenheuvel laat ik even terzijde, verdwijnen in het niet bij dit wonder boven wonder, de vaccinatie, die al onze hoop doet stijgen, zelfs de beurskoers. Het werd tijd dat er nog eens wat positief uit de bus kwam sedert we de ene mokerslag na de andere moesten incasseren.
Ik neem aan dat in eerste instantie de hoogbejaarden er profijt uit zullen trekken, want misschien hadden die al definitief afgehaakt en berusten lijdzaam in hun lot. En nu brengt dat spuitje de redding en fleurt ze hun oude dag en mogelijk nadien de onze nog eens op. We staan, zo zal later blijken, niet meer weerloos tegen deze pechperiode waarbij vele zaken werden beknot. Het zou me niet verbazen dat we de verdrietige periode snel inruilen en dan achter ons kunnen houden. Zoveel blijvende pech kan de goede God mens en sporter toch niet aandoen! Er is geen betere manier om het hoofd leeg te maken dan te sporten, aldus de slogan van de overheid. Stel me de vraag : waar en hoe kan je de dag van heden nog sporten? Individueel, maar niet in groepsverband, dat is ons ontnomen. Wandelen dan maar om enigszins in beweging te blijven, en toch heb soms niet voldoende energie om een winterwandeling te maken, trouwens ik hou niet zoveel van droge wandelingen in mijn ééntje. Dan rest me uiteindelijk zitten blijven naast de groene kerstboom en te mijmeren over vervlogen tijden.
En op Rijko is er ook een stilstand en rest er onze leden verder NIET veel……..er zijn geen wedstrijden meer, geen trainingen, alle evenementen geschrapt, alsook voor een kantinebezoek blijft de deur dicht. Niks sfeer, gezelligheid en voornamelijk niks meer gaan drinken, zo zien we onze vrienden, kameraden en teamgenoten nog nauwelijks. Gewoonweg triestig en ondanks alle hoop op een vlug herstel, wordt het er de komende weken/maanden niet beter op. Onze samenleving is nooit meer zoals tevoren, tevens is het bijzonder moeilijk om zonder familie en vrienden de feestdagen te vieren, al doen we alles aan om het toch beperkt en zo gezellig mogelijk te maken.
Wanneer is er uitzicht op herstel? De cijfers doen het absoluut nog steeds niet goed om versoepelingen door te voeren. Daartegenover staat dat we mogelijk tot begin maart op onze honger blijven zitten vooraleer we weer kunnen korfballen. Inmiddels negen maanden geen wedstrijdje meer gespeeld, nadat de competitie 2019/2020 vroegtijdig werd beëindigd door de bewuste corona uitbraak, werd ook deze van 2020/2021 gestopt. Totaal geen zaal korfbal en mogelijk hervatten van de veldcompetitie begin maart? We zullen dat nog wel eens zien! Zoals reeds eerder toegelicht, ieders hoop op een beter en normaler leven is door de komst van het vaccin gewettigd. Als dit gaat lukken komt het wel terug in orde, me dunkt!
Ik kijk er vol vertrouwen naar uit om samen met jullie allen terug een pintje te kunnen pakken aan de toog. Hou nog even alle opgelegde maatregelen vol, maak er het beste van dit jaareinde. We gaan beslist binnenkort, met zekerheid, elkaar weer ontmoeten, gezellig met elkaar sporten, supporteren, iets te eten of te drinken en napraten over het actuele.

Hiermede bied ik jullie allemaal mijn beste wensen aan voor een voorspoedig, gezond, sportief en succesvol 2021.
Vanwege uw verslaggever, nu nog op non actief, langs de lijn,


Eugeen.

Visie en missie Rijko 20/12/2020 - 20/12/2030

Rijko bestaat 30jaar en met deze vernieuwde visie en missie willen we de identiteit van de RIJKO vastleggen voor het komende decennium. In korte lijnen geeft het de ‘bestaansrechts’ van de vereniging weer en wat we doen in de dagelijkse praktijk. Daarnaast willen we meegeven hoe we willen groeien op sportief en extra sportief vlak en hoe we waarde kunnen toevoegen aan de vereniging. #togetherforrijkokorfbal#wearerijko

Vragen kan U steeds richten aan Rijko@korfbal.be

Sportieve korfbalgroeten

Bestuur, jeugdbestuur en sportieve cel Rijko

 

Beste korfbalvrienden,

Vandaag 30jaar Rijko korfbal, 30jaar van plezier en SAMEN korfballen, van vriendschappen en af en toe verdriet. Een verjaardag die we noodgedwongen in eigen KOT moeten vieren. Maar vanavond bij het aperitief klinken we op de verjaardag van ONZE vereniging. Want verenigt hebben we de afgelopen 30 jaren. Met verenigde krachten hebben we RIJKO uitgebouwd tot wat ze nu is. Een vereniging met 350leden, een eigen kantine en kunstgrasvelden. Kortom, we STAAN er en hier moeten we fier op zijn.  Wat we vandaag niet SAMEN kunnen vieren gaan we wanneer het terug kan en mag, dubbel en dik inhalen. Dus nu borst vooruit, blik op de toekomst (later meer) en het volgende decennium gaan we weer knallen. 

Sportieve verjaardagsgroeten en drink er ene op! SCHOL....

#togetherforrijkokorfbal
#weareRijko

Joris
Voorzitter Rijko

 

 

We melden met droefheid het overlijden van oud-secretaris Jos Peeraer, vader van Katrien trainster U12 en opa van Siem en Jins, spelend bij U12 en U14.

We zullen Jos blijvend herinneren als trotse vrijwilliger, secretaris van Rijko korfbal, in de jaren 90, begin jaren 2000.

Jos was terecht fier op wat hij deed voor de club: de ledenlijsten in excell werden minutieus bijgehouden, elke wijziging, nieuw lid, uitschrijving, verandering van adres, telefoonnummer,.... niets ontglipte hem. Als je op het secretariaat moest zijn, bij hem thuis in de Perenstraat, voor een copieke, voor uwen truffelverkoop door te geven,... steeds was hij in voor een praatje en vertelde hij met trots over zijn gezin, zijn werk, Rijko,... en stiekem moest je af en toe een uitvlucht zoeken om buiten te raken, want de verhalen bleven komen.
Ook bij de verhuis naar onze 1ste eigen kantine aan de Varenvelden was Jos nauw betrokken. Als elektricien verving hij zo goed als alle leidingen en zorgde hij dat we ook op avonden konden trainen en werden er lichtmasten geïnstalleerd. Ik ben er zeker van dat als je nu iets zou vragen over de elektriciteit in de oude kantine dat hij nog perfect alle leidingen en zekeringen weet liggen/staan.
Een tijdje was hij uit beeld maar de laatste jaren was hij weer een trouw supporter van zijn kleinkinderen die ook de korfbalmicrobe te pakken hebben.
En ondanks zijn mindere gezondheid straalde hij nog steeds als de verhalen bovenkwamen van zijn secretariaatswerk, de verhuis naar de oude kantine,...
Jos, een welgemeend mega groot Rijko applaus!
Rust zacht.
 
Joris
Voorzitter Rijko
 
Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com