Log in

Er stond heel wat prestige op het spel vandaag. Ten eerste revanche nemen voor de enige verlieswedstrijd uit de heenronde. Eveneens onze thuisreputatie in ere houden en uiteraard onze tweede stek in het klassement bevestigen. We hebben sowieso een goed resultaat nodig, dus zouden we onze huid duur blijven verkopen. De offensieve impulsen die we bij aanvang in vorige wedstrijden etaleerden, zo starten we weerom veelbelovend. Het enige verschil, we scoorden vaak vrij vlot in de aanvangsfase, ditmaal legden we evenzo de accenten naar dominantie, echter de knap uitgespeelde kansen bleven alsnog onbenut. We bleven nagelbijtend toekijken tot Axelle Franssen de ban breekt, het sein dat om navolging vraagt. Ben Van Looveren en Nick Michielsen hebben dat begrepen en we staan 3-1 voor. Het vervolg is een pittige partij korfbal waarbij veel fouten het spel even doen verwateren. Sander Marijnissen met inlegger, Kato Brosens mist uitzonderlijk haar stip, Jesse Peeters neemt over en scoort de 5-3. De scheids niet altijd bij de zaak geeft vele vrije worpen zo maar cadeau voor futiele zogezegde overtredingen. Blauw-Wit laat dit niet over zich heen gaan en komt terug tot 5-4. Rijko ruikt onraad, signaal om het gaspedaal in te drukken, in een mum van tijd zetten we de tegenstander KO met korven van Sander Marijnissen met zijn
klassieke omdraai, Jesse Peeters, Nick Michielsen op inloop en een sterk acterende Axelle Franssen zetten de tussenstand op 9-4. Hoe is het mogelijk, de scheids doet weerom zijn duit in het zakje van Blauw-Wit door met vrije worpen te strooien, zo kan Blauw-Wit bij trekken en de rust ingaan met 9-6.

De zon is volop van de partij en het is aangenaam warm. Ideaal korfbalweer.
Rijko-DJ van dienst weet de juiste ‘foute’ muziek te kiezen waardoor de Rijko bank al snel in de goeie sfeer zit. Ook de tegenpartij placeert een danske dus de sfeer is weeral gezet.
We kunnen zelfs gebruik maken van ons digitaal scorebord, de tegenpartij is lichtjes jaloers… 

De wedstrijd begint goed met mooi korfbal en we komen snel op voorsprong. Rijko scoort met een doorloper.
Het duurt even dankzij het goeie korfbal van beide ploegen, maar Temse weet toch gelijk te maken vanuit een korte kans. Snel daarna komen ze voor met een doorloper: 1-2. Rijko blijft goed samen spelen maar krijgt de bal niet in de korf. Ook Temse weet de korf voorlopig niet meer te vinden.
De Rijko-supporters worden steeds talrijker en dat geeft ons vleugels. We komen gelijk met een shot: 2-2.
De bal wordt bij beide teams goed rondgespeeld en de verdediging doet wat het moet doen! Dit zorgt voor een mooie wedstrijd. Temse doet wat bij Rijko voorlopig niet meer lukt: scoren. Het wordt 2-4. Opgeven staat niet in het Rijko-woordenboek en we kruipen terug dichterbij: 3-4 vanuit een ver shot. Temse weet direct erna op exact dezelfde manier te scoren, de 3-5 staat op het bord. Met nog een paar minuten te spelen in de eerste helft blijft Rijko op zoek naar de aansluiter. Gelukkig vinden we die ook dankzij een shot. 4-5. Nu is ’t echt nog maar heel even te spelen dus een gelijkspel met de rust zit er nog in. Helaas valt de korf aan de overzijde en gaan we rusten met een 4-6 stand.

Hamvraag voor aanvang van de wedstrijd of Rijko de lijn van de afgelopen weken kon doortrekken? Het ging niet zonder slag of stoot vandaag want Hoboken2000/Mercurius bleek andermaal een moeilijk te omzeilen klip. Het was een uitgelezen gelegenheid om hen definitief achterop te plaatsen in de ranking en zo met een serieuze bonus Blauw-Wit te ontvangen alvorens de zaal in te trekken. Dat H&M altijd een kwaaie en vooral taaie tegenstrever is werd in vorige partijen herhaaldelijk bewezen. Na de knappe partijen waar we langs dameskant meestal de bovenhand haalden, hadden we er vertrouwen in dat ze deze vormcurve ook op de Hobokense grasmat zouden tonen. Doch het kan verkeren en zo moesten we ditmaal toezien hoe de H&M’ers de evenknie waren van de onze Rijko girls.       Het eerste fluitsignaal amper weerklonken, boem, pats en we stonden reeds 1-0 in het krijt. We bleven niet bij deze vroege opener zitten, herpakken onmiddellijk en namen resoluut de partij in handen. De Rijko heren konden via magistrale passes van onze dames vlot tot score komen, Ben Van Looveren, Nick Michielsen op stip, Cedric Eelen en Sander Marijnissen, zorgden ervoor dat we uitliepen naar 1-4. Van dan af nemen we de wedstrijd volledig in handen. Nog even een tegenscore slikken en daar verschijnen onze dames op het appél. Kato Brosens 2x en Dorthe Neefs met stip leveren hun bijdrage tot de 4-7. Vervolgens gaan we op ons elan verder via SanderMarijnissen met stip en zijn klassieke omdraai, Nick Michielsen shot en 1 stip omgezet en Ben Van Looveren, de rust ingaand met een 7-12 voorsprong. 

Proficiat aan onze mini diamonds!

Leuk nieuws voor onze club, want er zijn maar liefst 8 jeugdspelers geselecteerd om mee te gaan trainen bij de mini diamonds zone rood.

De mini diamonds, wa’s da?!

Eigenlijk zijn de mini diamonds te vergelijken met de provinciale selectie van vroeger. Per regio/cluster gaan ze de meest talentrijke spelers selecteren en samen zetten om als ploeg te korfballen en zo nog beter te worden. Zij trainen vanaf oktober wekelijks in Herentals in de zaal, heel de winter door en spelen in februari een tornooi ‘beker Karel Bastiaensen’ tegen de andere clusters.

Bij ons in de cluster (zone rood) zitten bijvoorbeeld de 8 kempische korfbalverenigingen en spelers die in de regio Kempen woonachtig zijn bvb van ASKC/Voorwaarts/....

Wauw, wie is er van Rijko geselecteerd?

Bij de U13 zijn Eline Eyskens, Noor Verhoeven en Siem Van Den Bogerd er bij.

Bij de U15 mogen Lies Verhoeven, Chiene Bruyns, Lene Matthe, Jins Van Den Bogerd en Daan Pallemaerts Rijko vertegenwoordigen.

 

Als club zijn we uiteraard heel fier om te zien dat we er zoveel talent van onze Rijkevorselse bodem mee naar de mini diamonds kan en we wensen hen super veel succes en plezier toe!

 

Met de komst van ASKC wisten we dat we een haalbare kaart voorgeschoteld kregen. Wel niet aan onderschatting doen was het devies van de coachpeptalk vooraf, want een ploeg in puntennood is soms een kwalijke klant. Het heeft niet meer de kwaliteit tussen de lijnen staan dan pakweg de periode dat Kristen Vermeiren samen met haar teamgenoten ons herhaaldelijk de das omdeed. Het zou niettemin zaak zijn om ons niet te laten leiden door die voorlopige plaats van onze buren, en vanaf de aanvangsfase geconcentreerd de partij aan te vatten. Zo gezegd, zo gedaan, met een furieuze start als een speer uit de startblokken grepen we ASKC bij de slikker en maakte Rijko hun monddood. We liepen op een eenvoudige manier via een grandioze afwerking uit naar 9-2, korven die werden gescoord door Stijn Vander Auwera op stip, Axelle Fransen, Jesse Peeters 2x + 1stip, Sander Marijnissen 3x en Cedric Eelen. Na een kwartiertje was de wedstrijd al helemaal gespeeld en prijkte er voor ASKC een praktisch onoverbrugbare kloof op het bord. Vervolgens zagen we een bijzonder efficiënt Rijko aan het werk dat zich vastbeet in zijn tegenstander, zijn greep ditmaal niet loste en alzo iedereen bleef verbazen. Jesse Peeters, Kato Brosens, Axelle Fransen en Cedric Eelen dreven de score op naar 13-2 alvorens de Schotenaars even konden tegenprikken, 13-4. Stijn Vander Auwera en Cedric Eelen deden er nog een schepje bovenop, ruststand 15-5. Zonder afbreuk te doen aan onze veelzijdige heren, deden onze girls het voor de zoveelste keer op rij voortreffelijk en scoorden weer de nodige doelpuntjes. Er is geen sprake meer van een verzwakt dameskwartet bij Rijko, zoals we bij aanvang van de nieuwe competitie angstig aanhaalden.

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com