Log in
DocitConsult our website sponsor

Cedric – Lennert – Kaat – Janne
Willem – Lenne – Axelle – Jesse - Ben


Het is spannend in Hoofdklasse 1. Na de goede seizoensstart van onze fanions met enkele klinkklare overwinningen en het gelijkspel tegen Ganda, wacht er nu weer een klepper van formaat. Blauw-Wit kennen we ondertussen al wel, dat is nooit een gemakkelijke wedstrijd en ze zijn goed op dreef. Benieuwd hoe onze ploeg dit gaat aanpakken. Deze keer gaan onze fanions goed van start. Waar het de voorbije weken soms stokte bij aanvang van de match, die bal door dat geel krijgen, loopt het deze week vlotter. We gaan naar 4-3 via een doorloper van Kaat, strafworp van Willem en 2 shots van Cedric. Er wordt snel geschoten in aanval, wat af en toe ook zorgt voor (te) snel balverlies. De kansen iets korter bij zoeken is de boodschap. De voorsprong van 2 korven is een feit na een shot van Axelle. 5-3. Tot 9-7 kunnen we deze voorsprong handhaven. Cedric op strafworp, Kaat met
doorloper en Willem op shot en doorloper. Maar net voor de rust slaagt Blauw-Wit er toch in de bordjes terug gelijk te hangen. Ruststand: 9 – 9.

 

Ganda 1 – Rijko 1 : 15-15

Aanval : Willem (2)-Lenne (-)-Lobke (-)-Jesse (2)
Verdediging : Lennert (1)-Cedric (1)-Janne S (2)-Kaat Verhoeven(3)
Wissel : Tim (2+2stip) – Luna (-)-Ben(-)

Vandaag speelden we uit op Ganda, tegen een mentaal versterkte ploeg, die mede de koppositie viseerde. Ganda nam meteen een goede start door Rijko op een 2-0 te plaatsen, doch deze werd direct teniet gedaan door Janne S op inloop en Lennert, 2-2.  Een vinnig afwerkend Ganda kan vervolgens terug uitlopen naar 4-2. Het besef dat  Rijko hier een gepast antwoord tegenover moet stellen is nu aan de orde. Enkel Kaat Verh. slaagt erin de   4-3 aan te tekenen. Een eerste wissel wordt doorgevoerd Tim in de plaats van Lenne. Toch kunnen de Gentenaars nog een 6-3 versieren, vooraleer we ons normaal gestructureerd spel terugvinden. Via de toegekende vrije worpen levert het niets op, wissel Tim met een inlegger markeert de 6-4, Kaat Verh. scoort nu wel op vrije worp en Tim op stip brengen de ruststand naar 7-6. Een zucht van verlichting, Rijko is hoegenaamd niet uitgeteld.

Zaterdag 25 november zakten onze U87A af naar een tornooi in Kapellen voor 2 wedstrijden.

ATBS-Rijko 4-1.

A:Natasja-Heidi-Bjorn-Kris

V:Grietje-Liesbeth-Sam-Marc

R:Tinne-Tom-Stefan

We kwamen snel 1-0 achter waarna Kris met een ver shot de bordjes terug in evenwicht hing.

Ondanks de vele echt wel mooi opgebouwde aanvallen en kansen konden we niet voorkomen dat ATBS de wedstrijd winnend afsloot met een 4-1 winst.  

 

Rijko-Appels 2-3

Onze tweede match was tegen Appels, voor ons altijd een moeilijke wedstrijd.

De beginfase werd wat ontsierd door een niet zo sportieve elleboogstoot welke jammer genoeg niet werd opgemerkt door de scheids.

Nadat Appels de score had geopend was het Tinne die de 1-1 liet optekenen met een mooi shot.

Sam bracht de U87A met een ver shot op voorsprong, 2-1.

Appels kon toch nog de eindstand op tot 2-3 brengen.

Er werd hard gewerkt door het hele team en we kregen voldoende kansen maar we wilden te graag de 3-3 maken.

 Hierdoor ontbrak het ons wat aan precisie bij de laatste pas en scorend vermogen.

 We weten meteen wat ons te doen staat op de volgende training.

Mede door de zeer aanwezige en goede coaching van Caine, bedankt daarvoor, konden we met opgeheven hoofd en een kleine nederlaag tegen Appels deze plezante korfbalnamiddag afsluiten.

Bedankt Tin en Sven voor de nodige notities en support.

Verslagever: 26

Eindelijk een zucht van verlichting voor onze thuissupporters die inmiddels de derde partij mochten aanschouwen in thuishaven De Valk. Met de komst van Verde moet men steeds op zijn hoede zijn omdat zij nagelang hun humeur flink kunnen uithalen, voorheen zo zou later blijken. Want deze afvaardiging was helemaal niet opgewassen tegen een groots acterend Rijko geheel. Een bijwijlen verstijfd spelend Verde was hiermede een hapklare brok die leide naar een comfortabele zege, reeds in de 1ste helft ingezet. Onze goed bevolkte tribune mocht menigmaal applaudisseren voor dit frivole spel en ik meen dat we aan een geweldige klanten binding hebben gedaan.                                                                                                                                     

Rijko A Verde A : 18-6  Aanval : Lenne(2)-Willem(4)- Axelle(2)-Jesse(1)
Verdediging : Cederic(2)-Lennert(2)-Janne S(3)-Kaat Verh.(1stip) Wissel : Lobke (1)                                                  

Onze fanions begonnen verschroeiend aan dit duel, door de grote druk op hun spelers kwam Verde amper tot afwerkingsmogelijkheden. Daar tegenover liep in de eerste 10 min van de partij Rijko reeds uit naar 5-0, gescoord door Willem 2x, Axelle, Cedric en JanneS. Pas nadien moesten we een eerste doelpunt van de tegenpartij toestaan,5-1. Onze honger naar succes was hiermede niet gestild, Kaat Verh met stip, Axelle met inlegger nadat bal gekke capriolen maakte, wissel Lobke meteen prijs met haar eerste shot en Janne S 2x, rust 10-2.

Spartacus A – Rijko A : 14-26

Aanval : Jesse(3)-Axelle(2)-Willem(7)-Lenne(-)
Verdediging : Kaat Verh.(3+2stip)-Janne S(3+1stip)-Tim(3+1stip)-Lennert(1)

Wissels : --                                  

In “The middle of nowhere” heeft de stad Antwerpen een sporthal neergepoot om de lokale noord polder hun sport en cultuur te laten beleven. Wat Spartacus daar te zoeken heeft als  reden dat de korfbalzaalcompetitie slechts een deeltijdse onderneming is en oorspronkelijke zalen niet meer benut kunnen worden. Vandaar die uitwijk, een tweede verrassing daar ter plaatse was dat we Glenn Ruts als coach van de thuisploeg mochten begroeten. Maar we kwamen om te korfballen en met een nieuwe zege huiswaarts te keren. Geen Stijn met enkel kwetsuur en geen Cedric onze rots in de branding, zo stond een halve U19 tussen de lijnen.  De manier waarop we de match benaderd, voorbereidt en aangepakt hebben was klonk positief, het was belangrijk nog eens te tonen waartoe het collectief instaat zou zijn. De eerste 10 minuten was het nog een close game en vonden we niet meteen de juiste oplossingen. Zo kon Spartacus tot 4-4 mee ballen naar een gunstig resultaat, echter Kaat Verh. dacht daar anders over en ontpopte zich tot dame van de aanvangsfase met twee treffers en een omgezette stip, ook Axelle had haar korfje meegepikt. We hebben meer kwaliteit dan wat onze fanions tot nu toe neerzetten, goed begrepen, hebben vanaf dan op de juiste momenten gescoord. Hiervoor zorgden mister flash Willem 2x, Janne S 2x, Kaat Verh. en Jesse 2x, zodat er reeds een ruime kloof was geschapen; 5-11. Voor de pauze deden Axelle, stip op Kaat Verh. Tim en Jesse er nog een schepje bovenop, 8-15. Na de rust gingen we op ons elan verder via Tim met stip en een niet te stuiten Willem die tijdens de 2de helft er nog een vijftal binnen prikte. Ook konden we rekenen op de schitterende afwerking van 2x Tim, Lennert en in het slot van de partij 2x Janne S, die mede dit fraaie resultaat bijeen balden. Is ons kantelseizoen nu eindelijk begonnen? Als we ons ding blijven doen en telkens een twintiger scoren, kunnen we het bijvoorbeeld elke ploeg moeilijk maken. We weten gewoon wat we kunnen als we met z’n allen op niveau zijn zoals vandaag! Volgende week onze eerste thuiswedstrijd tegen Verde. Mogen we onze suppo’s massaal begroeten om Rijko naar een nieuwe overwinning bij te staan. Zelfs vandaag mochten we voor een volle tribune onze partij afwerken.          

Respect
Wedstrijden
Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com