Log in

Beste leden, ouders en vrijwilligers

Nu het (voorlopig) weer fysiek kan willen we reeds kenbaar maken dat onze Jaarlijkse Algemene Vergadering plaats zal vinden op zaterdag 26 juni, aanvang 18.30uur.
Bij deze willen we iedereen die betrokken is bij Rijko van harte uitnodigen.
Leden +16 hebben stemrecht maar ook ouders zijn van harte welkom om deel te nemen aan onze Jaarlijkse Algemene Vergadering. Op deze manier verkrijg je ook enig inzicht in de werking van onze prachtige vereniging. De definitieve agenda zal begin juni bezorgd worden.

Wel kunnen we reeds meegeven dat volgende items zeker behandeld/toegelicht worden.

- terugblik 30jaar Rijko korfbal
- nieuwe missie/visie 2020-2030
- nieuwe structuur/organigram Rijko 2.0

Bij deze willen we ook reeds een warme oproep doen naar mensen die de TOEKOMST van Rijko mee willen trekken en hoofdbestuur of jeugdbestuur alvast mee willen versterken. SAMEN weten en kunnen we meer! Je kan je engagement alvast doorsturen via rijko@korfbal.be of spreek iemand aan van bestuur/jeugdbestuur.

Als slot bieden we iedereen een drankje aan zodoende we ons 30jarig bestaan toch nog ietwat in stijl kunnen vieren.

#togetherforrijkokorfbal

Sportieve korfbalgroeten

Joris Bruyns
Voorzitter Rijko

 

 

Beste korfbalvrienden,

Over 5 dagen is het zover en onderneemt Kurt Verhoeven, papa van 4 korfballende dochters, een enorme sportprestatie, namelijk 500 km fietsen ten voordele van Rijko. Reeds een 40-tal fietsers zullen 1 of meer ronden meefietsen zodat het geen eenzame tocht zal zijn.
Je kan Kurt de gehele tijd live volgen via volgende link https://gar.mn/gVQkoZ . Op deze manier kan je op tijd naar Rijko komen om hem aan te moedigen tijdens één van zijn doortochten. We verwachten hem donderdag 13 mei rond 16.00uur aan de finish. Het zou fijn zijn als ons terras dan vol supporters zit om hem te verwelkomen!

Tijdens de fietstocht zal het terras op Rijko geopend zijn op woensdag 12 mei van 19.00uur tot 21.45uur en op donderdag 13 mei van 08.00uur tot 18.00uur. We zijn nog steeds op zoek naar helpende handen voor donderdag, de openstaande plekjes kan je hier vinden
http://www.rijko-korfbal.be/?oid=217&pid=45231

Meefietsen kan ook nog steeds, we sluiten de inschrijvingen af op maandag 10 mei. Wil je op een andere manier steunen; dat kan natuurlijk ook nog. Er zijn nog enkele lokale biermanden in het aanbod (OP=OP) of anders kan je een zelf te bepalen sponsorbedrag overmaken.

Inschrijven via www.rijko-korfbal.be

We danken ook onze lokale bedrijven als partner van dit event :

Tom Verdyck elektriciteitswerken
Kine Dierik Schryvers
Graafwerken en afbraakwerken Johan Sysmans
Bart Van Gestel centrale verwarming, sanitair, airco
D&P Inox staal en metaalwerken met specialisatie in Inox
GVB tegelwerken
Belfius Bank
LevHel op maat gemaakt sportkledij

Supporters zijn van harte welkom op 12 en 13 mei, maar we volgen natuurlijk steeds de huidige coronamaatregelen!

We danken vanuit Rijko Kurt Verhoeven alvast voor dit prachtige initiatief en we zijn ervan overtuigd dat hij de 500 km tot een goed einde zal brengen.

Sportieve korfbalgroeten

#togetherforrijkokorfbal

Joris Bruyns
Voorzitter RijkoKurt Verhoeven, papa van 4 korfballende dochters, heeft het prachtige initiatief genomen om 500km te fietsen TVV Rijko korfbal. De fietshappening zal plaatsvinden op 12/13 mei.
Kurt zal de start nemen op 12 mei om 20.00uur, om rond de klok van 16:00uur op 13 mei zijn fiets te parkeren voor nen lekkere Trappist. Doel is om in totaal 7 rondes afleggen van +- 73km over Kempense wegen, meefietsen is steeds mogelijk, inschrijven verplicht!. Vertrek is steeds voorzien @Rijko korfbal, Kruispad 4 te Rijkevorsel. Het aantal deelnemers zal afhankelijk zijn van de coronaprotocollen.

De kantine zal indien toegelaten geopend zijn om een massa supporters te verwelkomen voor een hapje en drankje.
 
U kan deze prachtige sportprestatie financieel ondersteunen op verschillende manieren :
- meefietsen | 7 tijdssloten | max. 9 deelnemers/ronde | vrije gift
- € sponsoren | ronde
- aankoop lokaal bierpakket | afhalen 12/13 mei
- bedrijfssponsoring | 100€ excl BTW
 
Klik door naar www.rijko-korfbal.be en maak je keuze!
 
In naam van RIJKO KC willen we alvast Kurt van harte bedanken voor dit prachtige initiatief.
#togetherforrijkokorfbal
 

Best korfbalvrienden,

De coronacrisis zorgt voorlopig dat we blijvende inspanningen moeten leveren als samenleving om hier samen door te komen. Wij zijn blij te vernemen dat onze clubs momenteel hard werken om het beste te maken van de mogelijkheden die er zijn. Zo kan onze jongste jeugd nog coronaproof op de clubs terecht voor een aanbod. Uit een recente bevraging, bleek meer dan de helft van onze clubs aan de slag te zijn met deze leeftijdscategorie.

Competitie 2020-2021

Het laatste Overlegcomité van de overheden in ons land bracht echter voor amateursporters geen versoepelingen met zich mee. De Raad van Bestuur van de federatie kwam daaropvolgend digitaal samen om het vervolg van het seizoen 2020-2021 te bespreken. De horizon van versoepeling ligt niet voor het grijpen en we wensen enkel sport te organiseren op een verantwoorde manier. Daarom beslist de Raad van Bestuur om het veldseizoen 2020-2021 jeugd en senioren te annuleren zonder kampioenen, stijgers of dalers. Het geplande programma wordt dus niet terug opgestart.

Ondertussen kan er, binnen de geldende richtlijnen, op de clubs een beperkt aanbod opgestart worden voor de groep 12-18 jaar. Het Ministrieel Besluit werd hiervan gisteren gepubliceerd en gaat in vanaf 1 februari. De federatie zal hierover verder communiceren als de protocollen van Sport Vlaanderen zijn geüpdatet.

CTK -Talentontwikkeling

Aangezien het Overlegcomité nog geen duidelijkheid gebracht heeft over een eventuele versoepeling voor de amateursporters, lijkt het weinig waarschijnlijk dat er in de komende weken opnieuw onbeperkt gekorfbald zal kunnen worden.

Zodra korfballen terug mogelijk is, dan ligt de prioriteit bij de clubs en daarom heeft het CTK beslist dat het geen zin heeft om dan nog in de resterende periode voor de zomervakantie de talentontwikkeling U13 en U15 op te starten.

De zonale talentontwikkeling plannen we daarom terug te laten aanvangen bij de start van het nieuwe korfbalseizoen.

Met sportieve groet en stay safe,

David Van den Bosch

Secretaris-generaal KBKB

 

Tel. +32 (0)3 366 20 35

Mobiel: +32 (0)495 66 11 20

E-mail: david.van.den.bosch@korfbal.be

 

TOGETHER FOR KORFBALL

Koninklijke Belgische Korfbalbond - Vlaamse Liga vzw

Gabriël Vervoortstraat 4 – 2100 Deurne (België)

www.korfbal.be

Geen turnles meer op school, de sportclub dicht, dan maar hele dagen op de IPad en gamen à volonté. De opeenvolgende lockdowns hakken stevig in op de fysieke conditie van onze tieners. Minder dan één op de tien beweegt nog voldoende en dat baart de verscheidene experten zorgen. De 12 tot 18 jarigen gaan er fysiek het felst op achteruit door de beperkingen waar we al maanden mee leven. Bij kleine kinderen is de impact wel beperkt. Zij kunnen/mogen nog spelen en sporten op school en in hun respectievelijke clubs. Maar tieners liggen effectief stil, zij kunnen niet naar hun sportclub en op school zijn de lessen L.O. fel verminderd omdat ze afstandsonderwijs volgen. En het was al niet veel soeps bij de tieners dat bewegen. Amper 15% van hen haalde voor de coronacrisis de norm van wat je normaal per dag moet halen aan beweging. De norm ligt op zestig minuten per dag matig of intensief bewegen, maar is nu helemaal onhaalbaar voor zowat alle tieners. 

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com