Konden we vorig jaar in de 1ste bekerwedstrijd nog stunten tegen datzelfde Leuven, dan kon Rijko vandaag weinig of geen aanspraak maken op een herhaling. Met een verschroeiende start maakte de tegenstrever direct duidelijk met welke ambitie zij naar Rijkevorsel waren afgereisd. Hun heren tekenden voor een fenomenaal begin, zo stond het algauw 0-3. Cedric pikte met inlegger zijn graantje mee, 1-3. Via een heerlijk potje korfbal om naar te kijken ging Leuven op zijn elan door en zette ons op een achterstand waar Rijko even moest van bekomen. Onze dametjes vonden het welles, Dorthe, Kato met inloper en Axelle brachten na die moeilijke start een kleine kentering, 4-7. Sander mocht nu oplopen in de plaats van Nick. Een potiger Leuven dat veel duw en trekwerk mocht bewerken zette Rijko KO in de daarop volgende spelfases, 5-12. Kato bewees nogmaals haar vormpeil en prikte 2x tegen, ruststand 6-12. Meteen na de pauze tijd voor wissels, Dorien, JanneS en Nick kwamen in, voor respectievelijk Axelle, Dorthe en Tim.

We waren weer met een hele hoop afgezakt naar het verre Dendermonde, het halve Rijko BK-team was daar met aanvullingen van 4 Super invallers en een Coach die jammer genoeg vanop de zijlijn moest meekijken en aansturen. Bij aankomst was het grauw en beloofde het een afkoelende dag te worden. Vanaf Tom de tent had opgesteld en iedereen er toegekomen was klaarde de hemel voor ons open en begon hij zijn warme stralingen op ons te schijnen. Het leek wel of we welkom geheten werden door de weergoden, alles werd hemels blauw…

De eerste match was tegen Boomse, Met Dirk, Jarne, Luna (Lien), Liesbeth in het eerste aanval vak en Marc, Tom, Nathasja en Heidi aan de andere kant zagen we al snel tegen een 0-1 achterstand op door een strafworp van Boomse, die kort daarop weggevaagd werd door een mooi shot van Jarne (1 van de 4 super invallers!). Echter hebben we het gelijk spel niet kunnen vasthouden tot de rust en zijn we naar de bank moeten gaan voor een tactische bespreking met de Coach nu we 1-2 achterstonden.

De 2de helft hebben we vol goede vibes aangevat om er snel op en over te kunnen gaan, echter dacht Boomse er anders over. Ze brachten de score al snel naar 1-3. Maar Rijko kennende gaven we niet op. We bleven strijden om de winst over de streep te trekken. Uit die energie putte we snel 2 korven. Eerst een shot van Lien (ook al 1 van de 4 super invallers) en dan een 2de shot van Jarne. 3-3 door volharding en vastberadenheid. Uiteindelijk hebben wij dan nog een strafworp weggegeven in de laatste minuten en zijn we hierdoor helaas gestrand op een 3-4 score. Er zat meer in, maar een verloren veldslag is nog niet een verloren oorlog. Op naar de volgende wedstrijd.

Rijko 1 – KCBJ 1 (Betekom) : 21-17

We starten met in aanval : Kato (4+1stip) – Dorien (3) – Tim (2) – Stijn (2+1stip), defensie Dorthe (1) – Axelle (3) – Nathan (2) – Nick (1), wissels : Cedric - Sander (1) – Jarne B – Janne S De kop is eraf, nadat we mochten genieten van fantastische partijen tegen hoger ingeschatte tegenstrevers, is het nu vandaag voor echt! De eersteling van de nieuwe competitie KCBJ lijkt op papier een tegenstrever op formaat om deze positieve lijn door te trekken. Doch hun begin was niet onaardig en het onze eerder aarzelend. Zij openden de score, Kato met de 1-1 een vervolg waar Dorthe, Nick , Tim, Nathan met inlegger en Stijn op assist van Kato voor zorgden, inmiddels staat het 6-4. De Brabantse dametjes geven ons meer weerwerk dan we lief zijn, hun kansen kwamen soms te gemakkelijk tot stand zodat ze met hun team bleven aanklampen tot 6-6. Tijd om orde op zaken te stellen, een vlekkeloze tussenspurt vanwege Rijko gekorfd door Stijn shot en stip, Axelle op knappe vrije worp, Dorien (die overtuigend de zieke Jesse verving) en Nathan, zij brachten de ruststand op 11-8.

Alle schitterende resultaten ten spijt, vandaag gingen onze U19’ers door de grote poort naar hun 1 ste examen op en tegen Kwik U19. Menig studieronde met dito zegevierende partijen oogden veelbelovend zodat het voor de hand lag, onze eersteling zal eveneens een schot in de roos zijn, vandaag werd er echt voor de knikkers gespeeld. Met Kwik U19 kregen we meteen een stevig onderbouwd team voorgeschoteld met iets meer body in de duelkracht. Daar moesten onze Rijko’ers toch even van bekomen. Domper, bij de licentiecontrole bleek dat Marie niet speelgerechtigd was wegens een administratieve fout. Aldus beschikte Rijko enkel over een viertal dames en vervangingen langs dameszijde waren uitgesloten. We laten dit euvel aan ons voorbijgaan en focussen ons volledig op de wedstrijd waar we gedurende een kwart van de 1 ste helft prima mee balden tot 3-3., via Kaat Verh., Lobke en Willem. We komen aan de leiding door een stip op Lobke die omzet en Jonas, 3-5. We krijgen inmiddels een vrije worpen festival, soms te licht toegekend door de scheids, echter die worden alle door éénzelfde dame niet afgerond. Een wegrollende bal aan de korf belandt in alleenstaande Kwik handen en die laat de kans niet onbenut. We missen daarop een stip, op de daaropvolgende Kwikaanval geven we iets teveel ruimte en het staat plots gelijk, 5-5. Kwik voert het spelritme op, we verliezen controle in duels, hun dynamischer spel levert hun de bonus van 9-5 op, alle gescoord door hun girls, meteen ook de ruststand.

Voorbije vrijdagavond op Retie bekoorden jullie mij met het volwassen korfbalspel dat we daar toonden, waarbij we Vobako een ferme tik verkochten. Aldus dacht ik die gaan mij nogmaals verrassen. Vandaag de laatste oefenpartij vooraleer onze veldcompetitie aanvangt, doet meerdere vraagtekens rijzen. De gretigheid en de swung die ik vrijdag mocht ervaren bleven in de koeling achterwege. Op bepaalde momenten kwamen we overal ietsje te tekort om op gelijke hoogte mee te ballen met tegenstrever Scaldis.

RIJKO'S ideeënbus