Log in
DocitConsult our website sponsor

De zaalcompetitie in hoofdklasse 1 heeft een nieuwe wending genomen. Nadat Ganda op Blauw-Wit zegevierde doet Rijko opnieuw mee in het debat voor de hoofdtrofee. Enige vereiste is vandaag Edegem KC het nakijken geven zodat Rijko terug tot op een luttel puntje kan aanklampen bij de twee klassement aanvoerders Blauw-Wit en Ganda. Het voordeel dat Rijko na de heenronde kan benutten is dat we nog vijf thuiswedstrijden hebben af te werken en slechts twee uit. Het nieuwe jaar kon niet beter beginnen voor onze fanions. De troepen van Werner De Vogelaere wonnen de match van de aansluiting in de thuishaven van Edegem waardoor ze zich nestelen in het zog van de leiders. De aanvangsfase was voor de thuisploeg die ons snel op een 2-0 achterstand plaatste. Zij begonnen wel het best aan de partij maar na die felle openingsminuten hadden we het evenwicht ruimschoots snel hersteld. Dit via een stip op Willem en Axelle 2-2. Nog één tegenprik en vervolgens namen wij het voortouw met scores van Cedric inloop, Jesse, Lenne, Kaat, opnieuw Cedric en Lenne, 3-8. Bovendien waren de beste kansen in de eerste helft voor ons maar al die uitgespeelde kansen in doelpunten omzetten lukte weerom niet zoals in onze glansperiode. Zo zag het er plots naar uit dat het alle kanten uit kon. Het moment om toe te slaan, echter al die mogelijkheden bleven onbenut zoals dat in onze glansperiode wel het geval was. Zij knokten zich door al onze nonchalance terug in de match dank zij twee stippen die beide werden gemist en scores naar de rust toe, 5-8.

Beste leden, ouders, supporters,....

Wat zou het mooi zijn om in december 2025 ons 35jarig bestaan te vieren in een kantine die de Rijko warmte nog meer uitstraalt. Waar gezelligheid troef is, waar we elkaar ontmoeten en nog meer feestjes gevierd worden.
In 2005 werd het plan gemaakt voor de bouw van onze huidige accomodatie. Binnen de bestaande budgetten werd er met vele helpende handen een pracht van een complex gebouwd die feestelijk in gebruik werd genomen in 2012. Maar er werd niet silgezeten en de volgende plannen kregen alweer vorm, de aanleg van kunstgrasvelden. Deze werden in 2019 feestelijk geopend en vanaf dat ogenblik is het gedaan met de modder in de kantine en kunnen onze korfballers in perfecte omstandigheden trainen en wedstrijden spelen. En nu, 12 jaar na opening van onze accomodatie zetten we de volgende stap : 'PROJECT VERFRAAIING KANTINE' staat in de startblokken en hiervoor rekenen we op jullie, leden, ouders, supporters,...

Wie zoeken we :

Creatievelingen, techniekers, handige harry’s en harrietten, planners, binnenhuisarchitect, ..

Alvast al hartelijke dank voor de helpende hand

Geef je op via Twizzit of via rijko@korfbal.be

#togetherforrijkokorfbal

Bestuursorgaan Rijko

 

Vandaag ontvangen we Hoevenen in de valk, een geduchte tegenstander. Die bekend staat voor zijn verre shots. 

Wat een opkomst bij de thuisploeg liefst 7 heren en 7 dames en ja dat op een zondag, ook onze trouwe supporters waren weer van de partij en zelfs een deel U15B kwam kijken en leren van hoe het wel of misschien niet moest.

De scheids vandaag is Johan die nog graag een wedstrijdje van de recreanten wou blazen. 

Hoevenen zette al vanaf de eerste minuut druk op de U87A en dat bleek ook al snel in hun voordeel te zijn. Afwerking is toch wel het gekend probleem, waardoor we al snel op achterstand kwamen.

En na een tijdje kon Liesbeth via een korte kans toch nog een goaltje maken, zodat we na 10 min spelen toch op een 1-4 stand kwamen, na nog een goaltje wisselen we van aanval. Rijko drukte maar Stefan misten toch een paar fraaie kansen ( we steken het op overwerkt)
Hoeveel de score tijdens de rust was geen idee meer. Maar dat we toch nog gemotiveerd waren om in de 2de helft er een lap op te geven viel wel op Marc schoot vanop de 6 M lijn een shot los in de korfbal, kort daarna als een duveltje uit een doosje kon Tom een doorloper forceren waardoor we terug in de running kwamen. 

Helaas was deze roes van korte tijd, Hoevenen nam afstand met verre shots, toch kon Marc nog 2 mooie korven maken met shots van ver.

Na 60 min effectieve speeltijd waren de bezoekers op hun best vandaag en zo was de eindstand 5-15

Een faire leuke wedstrijd dat kan je wel zeggen, in het nieuwe jaar een bezoekje bij Hoevenen misschien dat we daar onze revanche kunnen nemen.

Stefan

Luna (Marie) – Stien (1) (Dorien) – Ben(2)(Jarne) – Jonas(3)

Tim(4 (Ben) -Caine – Lotte(2) – Kaat Verdijck(4)

Met een steeds beter wordende vorm van onze totale kern startten we de auto’s richting het verre Neerlandia. De thuisploeg , vooraf ingeschat als een te duchten tegenstander met sterke heren en een fysieke ploeg in zijn totaliteit, kon best niet worden onderschat. Met een fysieke en snelle start was deze voorbode al snel waarheid. De verdediging langs beide kampen gaf in de beginfase echter geen krimp waardoor het scorebord gedurende 5 minuten werkloos. Plots was daar Kaat ( prima wedstrijd) die de score opende met een mooi shot. De thuisploeg schakelde vervolgens nog een tandje bij om de achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong. Hun sterke heren bepaalden het spelbeeld , maar onze Rijko’ers lieten zich niet opzijzetten. We rechtten de rug en bleven knap het spelletje spelen waardoor we beloond werden met een 2-3 voorsprong . Stien en Kaat zorgden voor de scores .De scores , zoals later zal blijken , bleven op en af gaan.....2-3 werd 3-3 , 3-3 werd 4-3, 4-3 werd 4-4 , 4-4 werd 4-5..... Een gelijkopgaande partij dus!!! Er werd gerust met een terechte 6-6 stand , de thuiskorven telkens gescoord door hun aanvallende heren, de uitkorven voor rust gescoord door Kaat 2x , Stien , Tim , Jonas 2x....
Thomas en Werner mochten al bij al tevreden zijn met deze mooie eerste helft.
Na de pauze met Dorien ipv Stien begonnen we vol goede moed . Echter , hun heren hadden duidelijk hun batterijen terug opgeladen en begonnen furieus waardoor de 7-6 voorsprong op het bord kwam. Tim reageerde met een mooi shot maar hun heren bleven het ons lastig maken...7-7 werd 8-7,8-7 werd 8-8 door Ben , 8-8 werd 9-8, 9-8 werd 9-9........ Rijko gaf niet open beloonde hun inzet met een kloofje: 10-12 .Met enkele verse krachten in het veld bleef dit een wedstrijd vol strijd en inzet.Het tempo bleef hoog waardoor onze tijdelijke reporter effe niet kon volgen met het verslag en de scores, alvast mijn excuses.....
Met nog enkele minuten te gaan stond de 15-15 op het scorebord , wie o wie trekt het laken naar zich toe??? Het werd 16-15 , maar Jonas reageerde met een mooie actie , beloont met een omgezette stip!!! Met nog 30 seconden te gaan viel dat toch het stuivertje naar Neerlandia zijde : alweer een heer zette de eindstand op het bord: 17- 16
Een dikke pluim voor de inzet en weerbaarheid van onze spelers , jammer dat we stuitten op de sterke
heren , ze scoorden maar liefst 14 van de 17 korfen , terwijl bij Rijko de korfen netjes verdeeld werden .

Janne(2) – Kaat(4) – Lennert( 1) – Cedric(Tim)(3)
Lobke(Kaat VD)(1) – Jesse – Lenne(1) – Willem( 8)


Voor aanvang van de wedstrijd werden de spelers vriendelijk voorgesteld en werd er ‘ zoals de echten ‘ opgelopen. Een leuke manier om effe de spanning weg te halen voor de wedstrijd. Bij de thuisploeg was het vooral opletten voor de vlotscorende dames en de zeer fysieke heren. De thuisploeg startte fusieus en liet als snel hun bedoelingen zien. Al na 5 minute pakte hun aanvoerder reeds een groene kaart. Dit zegt al veel hoe deze wedstrijd zou verlopen... De bonkige heren , met name de tegenstander van Cedric, gooide letterlijk zijn gewicht in de strijd , waardoor Cedric meermaals werd afgeblokt ( meermaals niet gezien door de matig leidende scheids) . Vandaag een primeur : Lenne en Kaat waren eens niet de jongsten , bij de thuisploeg stond de 16 jarige Annabel op het wedstrijdblad . deze talentvolle dame , die overigens zeer fair speelde , opende de score met een ver shot. 1-0 werd zelfs 2-0 door een snelle dame. Rijko had de start effe gemist maar kwam stilletjes aan boven water : Lenne met een korte kans , shot Willem , uitgelokte stip Kaat en doorloper Kaat zorgden voor de ommekeer in de beginperiode. We zijn vertrokken dachten we.... Maar niets werd minder waar.... Een ongelofelijke zwak kwartier waar niets lukte en waar de thuisploeg alle geoorloofde en niet geoorloofde manieren gebruikte om de Rijko spelers te desorienteren werd met pijnlijke ogen aanzien door supporters en trainers.
Een noodzakelijke time- out was geheel op zijn plaats om iedereen eens effe de levieten te lezen. Rijko herpakte zich , weliswaar niet met het verwachte betere spel , maar op karakter kwam het net voor rust wel op een 8-8 ruststand , scores door 3 shots van Willem 3x en 1 stip van Kaat .

Een welgekomen moment om effe de kopkes bijeen te steken , Rijko kan en moet beter!!!!!!

De thuisploeg had in het snuitje dat de man met het fluitje het moeilijk had met het fysieke spel onder controle te houden en profiteerde daar helaas van. Met name Kaat werd geviseerd door de zeer ervaren dame. Ook Cedric en Lennert hadden het korfbalspelletje anders aangeleerd dan de thuisploeg , dat was duidelijk. 
Maar goed , terug naar de kern van de dag : korfbal....
Lennert zette een heerlijke actie op die foutief werd gestopt en werkte de stip feilloos om. Nog even een tegenprikje van de thuisploeg maar van af dan was het al Rijko dat de klok sloeg . Van 9-9 spurtte Rijko naar een geruststellende 10-16 voorsprong . 3x de sterk ingevallen Tim , Janne 1x
en 3x de vandaag niet te stoppen Willem zorgden voor rust... Met een veilige 12-17 voorsprong (Janne) dachten we dat we het ergste al hadden gezien. Plots bij een mooie en slimme actie van Kaat sloegen de stoppen van haar tegenstandster door.. Met een bewuste slag in de rug kreeg deze gefrustreerde dame een terechte rode kaart , zelden voorkomend in de korfbal... Kaat herpakte zich en zette de stip feilloos om . De kwaliteit zegeviert vandaag van de kwantiteit, de 14- 20 eindstand. ( Willem ) en als orgelpunt de goed ingevallen Kaat VD zorgden voor de overtuigende 14-20 eindstand. Deze lastige klip werd netjes omzeild , zij het met een serieuze dip in de eerste helft.

We sluiten het jaar af met een zeer positieve evolutie : gezien de enorm jonge kern mag men spreken van een geslaagde eerste seizoenshelft: geregeld een pakske slaag gekregen, lees leergeld in de veldcompetitie , naar een sterk geevolueerde ploeg die lang mee zal strijden bovenin
het klassement. De palen en korven gaan nu effe aan de kant , want de feestdagen komen eraan.
Begin januari hopen we de positieve lijn terug door te trekken , hopelijk met steeds meer trouwe en enthousiaste supporters die onze fanions naar de overwinning kunnen schreeuwen..

Een vrijwillige reporter

Respect
Wedstrijden
Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com