Log in

Met de tweede wedstrijd voor de deur stond de verplaatsing naar Spartacus  op het programma.

Vandaag enkele wijzigingen in zowel trainers-als spelersstaf: Coaches Suzan en Vanessa ontbraken zodat Kato en Katrien deze bende onder hun hoede namen . Ook Matthis verving de afwezige Sander. Na de nederlaag vorige week werd er vol goede moed gestart om een goed resultaat te bekomen. Al snel werd duidelijk dat Rijko goed uitgeslapen was en er zin in had.  De withemden uit Rijkevorsel overheersten duidelijk deze eerste helft. Mooi samenspel , snelle combinaties, veel variatie en een positieve bijsturing zorgden voor een knappe 1-4 voorsprong bij de rust.

Vol vertrouwen spelen tegen een weliswaar iets minder maar zeer verdienstelijke tegenstander kan leiden tot een zeer mooi spouwspel….

Tijdens de verdiende pauze, even op adem komen na zo een mooie eerste helft, werd er links en rechts nog wat bijgestuurd en enkele tips gegeven door het onuitgegeven maar positief coachend trainersduo.

De bekerloting plaatste Rijko tegenover Leuven, een Leuven dat meestal een matige start kent bij aanvang van een nieuw seizoen. Ditmaal waren ze wel goed uit de startblokken geschoten met 2x winst tegen respectievelijk Meeuwen en Scaldis. Opdracht, een prima weerstand bieden met een goede pot korfbal voor ogen. Zo gezegd zo gedaan, daar zou je voor tekenen. Aanvankelijk balden we gelijkmatig mee met deze opponent, van 1-1 via Luna Heylen, 2-3 via Lennert Hertoghs en de 3-4 van Nick Michielsen plaatsen hun schotvaardige heren een 3-6 op het scorebord. We lieten niet betijen, Axelle Fransen en Nick Michielsen antwoorden bijtijds, 5-6. Echter nu laten de Leuvense dames zich niet onbetuigd en zetten Rijko een serieuze hak, 6-10, enkel gepareerd door Sander Marijnissen. Ook wij blijven attent mede korfballen door het scoreverloop enigszins te beperken tot 9-13 aan de rust. Hiervoor zorgden Kato Brosens, de alom tegenwoordige en niet aflatende Sander Marijnissen en Stijn Vander Auwera. 

We zagen zaterdagavond een gedreven team tussen de lijnen dat een evengoed resultaat wou neerzetten als de dag voorheen tegen Leuven. Een team dat bezig is sportieve daden te stellen, veerkracht toont en kan vechten voor elkaar, zo zien we het onze fanions op sportief vlak met voldoening waarmaken. We wisten vooraf dat we de punten in de confrontatie met Spartacus/NDN moesten thuishouden en zo presteerden onze Rijko’ers het vandaag. Met een 4 op 6 kunnen we van een fantastische seizoensstart gewagen. Hadden we bij aanvang van de competitie nog bedenkingen over ons zogenaamd verzwakt damescompartiment dan staan hun opvolgers beslist hun mannetje op voortreffelijke wijze. Zo waren vandaag Jesse Peeters met 3 shots en 3 omgezette stippen, Axelle Fransen en Kato Brosens elk met 5 korven achter hun naam de absolute uitblinkers. Dorthe Neefs sluit met 1 treffer het rijtje, kortweg een verbluffend totaal van 17 damesgoals op 24.  Gaan we nu deze wedstrijd zelve even bekijken en doorlichten dan nemen we bij aanvang reeds de bovenhand in deze partij. We lopen gezwind uit naar 5-1 via Jesse Peeters, Sander Marijnissen, Nick Michielsen en 2x Axelle Fransen op vrije worp en shot. We bijten ons verder vast in de tegenstrever om deze losjes op een 12-6 achterstand te plaatsen. Dit via Kato Brosens op vrije worpkans, 2x stip op Jesse Peeters plus 1 shotkorf, Nick Michielsen, Lennert Herthogs en Dorthe Neefs elk met 1 korf. De laatste 7/8 minuten voor de rust moeten we het gaspedaal even lossen, de frisheid waarmee we bij aanvang onze opponent overklasten, ebde stilaan weg, wellicht een teken aan de wand van de te korte recuperatie na de match tegen Leuven. Oef, zo wordt de rust bereikt met nog steeds een riante voorsprong van 12-9.

Beste leden,

Is uw Rijko outfit versleten, te klein of heb je nog geen Rijko outfit. De pasdagen komen er weer aan.
Op volgende dagen kan je komen passen en bestellen :

Vrijdag 24 september : 18:00uur tot 20:00uur
Vrijdag 1 oktober : 18:00uur tot 20:00uur

Toch geen mogelijkheid gehad tot bestellen. We bouwen aan een webshop zodoende U ook via deze weg kan bestellen.
Kledij zal dan 2wekelijks besteld worden en bezorgd worden op de club.

Hieronder kan je reeds een blik werpen op wat er in het gamma zit. Prijzen kan je raadplegen via de webshop.

Even meegeven dat deze kledinglijn enkel nog dit jaar beschikbaar is. In 2022 dienen we een nieuw model te kiezen,
maar we hopen dat deze in dezelfde lijn liggen als het model heden.

Enkel de regenjacks zijn heden niet meer verkrijgbaar.

Beste leden,

Ook dit jaar gaan we weer zwerfvuil ophalen en zorgen we ervoor dat Veussel een stuk properder wordt/blijft.
Volgende data kan je reeds in je agenda noteren, ook papa's/mama's/grootouders/... zijn van harte welkom om een handje te komen toesteken, hoe meer helpers, hoe sneller de klus is geklaard!!!

Wie wordt wanneer verwacht :

zaterdag 25/09/2021 : alle teams vanaf U13 tot recreanten

zaterdag 27/11/2021 : kern en U17

zaterdag 26/03/2022 : recreanten en U15

zaterdag 28/05/2022 : gewestelijke en U13

We spreken zoals steeds af om 09.00uur achteraan op de parking van Zwarte Leeuw.

Opbrengsten zijn integraal voor afbetaling van de kantine en onze kunstgrasvelden.

Tot zwerfvuils

Het zwerfvuilteam

Ps :  we zijn nog op zoek naar een verantwoordelijke die de coördinatie op zich wil nemen.
Tijdsbesteding : 4 zaterdagvoormiddagen/jaar en telkens doorgeven aan de gemeente 
hoeveel afval er werd opgehaald. Interesse in deze taak, stuur gerust een mail naar vrijwilligers@rijko-korfbal.be

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com