Log in

Vandaag nogmaals een duel tussen twee Kempische kemphanen. Vooraf bekeken waren we niet kansloos tegen een homogener Vobako dat op dag één reeds een verlieswedstrijd liet noteren. Onze opener tegen Borgerhout/GroenWit liet het beste verhopen voor het verdere verloop van deze zaalcompetitie. En inderdaad ei zo na lukten we erin Temse de huidige koploper een serieuze hak te zetten. Echter het dubbeltje op zijn kant viel met geluk aan Temse zijde, 16-15. We hadden een riante voorsprong opgebouwd, doch die smolt als voor de zon doordat we de controle over de partij even uit handen gaven, daarbovenop kregen we de finale tegengoal in het slot op een ultieme wanhooppoging  van Temse tegen. Dit geruststellende spel moest vandaag een bevestiging opleveren. We ballen gezwind prima mee met onze buren, zijn defensief sterk en mogen ons de evenknie noemen tot minuut 13 van deze opponent tot 4-4. Hiervoor zorgden Kaat Verdijck, Lenne, Kaat Verhoeven stip en nogmaals Lenne op stip. Toch raken we vervolgens te weinig korf tijdens onze uitgespeelde kansen, een gebrek aan rebound van hun klasrijke grotere heren waardoor de bal regulier terug in hun aanval belandt. We ballen de vuist en prikken de 5-5 via Lobke en de 6-5 via Willem binnen. Van dan af verliezen we stelselmatig de controle over de wedstrijd, minder perfecte passing is de missing link bij Rijko, geven vervolgens hun de ruimte zodat hun girls en heren het verschil uitdrukken op slag van rust, 6-9. We laten niet betijen, Willem en Lobke korven de 8-10. Jammer door overhaasting verslikken we ons in onderlinge combinaties, balverliezen waarvan Vobako profiteert door snediger aan te vallen en de onzen op een 8-12 achterstand te plaatsen. We rechten de rug, via Marie, een gemiste stip, Lenne, Simon en een knappe doorsteekpas van Stijn op Marie wordt 12-14. We zitten terug in de match en dat mag het beste doen verhopen nadat we via Jonas en Simon de 14-15 kunnen aantekenen. Malconcentratie leidt Vobako naar 14-18 zij spelen het geslepener uit met deze score als gevolg. Rijko knabbelt met enkele ultieme tegenstoten alsnog aan deze achterstand, het wordt 16-18 via Stijn en Simon. Helaas dat brengt niet meer de verhoopte aarde aan de dijk en zo moeten we ons enigszins teleurstellend neerleggen bij dit niet vooropgestelde resultaat.  EV

Rijko 1 – Blauw-Wit 1 : 16 – 20   

                                                                                                                 
Aanval : Kato (1) – Dorthe (4) – Stijn (1+1stip) – Nathan (-)  - wissel Ben (1)                                           
Verdediging : Axelle (1) – Jesse (2) – Sander (4) – Cedric (1)                                                         

Wanneer onze fanions de partij tegen Blauw-Wit winnend zouden afsluiten,  hadden we een hele mooie uitgangspositie al dichterbij zien komen, bij verlies was Blauw-Wit de morele winnaar. Zoals altijd in de onderlinge confrontatie zou het mogelijk weer een dubbeltje op zijn kant worden en dat was vandaag niet anders. De vorm van de dag zou uitmaken wie met de zege aan de haal zou gaan? We openen zeer hoopvol met een stip op Stijn, Kato en Jesse met inloop uit de vrije ruimte, 3-1. Echter de tegenstander herstelt vrij vlug de opgelopen schade en gaat er zelfs ééntje over, 3-4. Taak voor Sander en Dorthe om eveneens hun bijdrage te leveren, 5-4. Rijko speelt nu compacter dan voorheen, mede door het hoog tempo en de intensiteit klaren we het om terug de koord te nemen via Cedric, Dorthe en Sander, 8-7. Jesse in de herneming van haar vrije worp scoort gepast de 9-7, krijgt navolging van wissel Ben, Sander en Stijn die de ruststand op 12-9 brengt. Weerom een prima ogende 1ste helft die perspectieven opent voor de 2de. Eveneens aanstippen dat de leiding door de uitwisseling B/NL gewoonweg Top was, zeer consequent van hoog niveau, kortom mooie prestatie, daar zijn we best tevreden mee.

Week na week lezen we hier mooie verslagen over onze A & B ploeg maar ook onze C ploeg verdient wel eens een verslag. Als we zien hoe ze na hun eerste match op het veld van Catba, bouwend op vorig seizoen, week na week gegroeid zijn van 8 spelers die samen gaan korfballen naar een echte ploeg van 8 spelers, en dit op dik 2 maanden tijd, kan je enkel vaststellen dat er hard en goed gewerkt is om deze sprong voorwaarts te maken. Wetende dat ze steeds aanvulling krijgen van spelers uit andere ploegen maakt de taak van hun trainer niet gemakkelijk door de week en tijdens de wedstrijd. Gelukkig laten deze spelers hier zien dat ze wel degelijk kunnen korfballen. Zo werden er op het veld 8 wedstrijden afgewerkt. Er werden er hiervan 5 verloren, 1 gelijk gespeeld en konden er 2 met winst afgesloten worden. Hierdoor trokken ze vooral met het goede gevoel de zaal in om de progressie week na week verder te zetten. De eerste zaalwedstrijd vorige week op Edegem beloofde niet makkelijk te worden daar Edegem tot de betere uit de reeks behoren, dus was het vooral zaak om niet weggespeeld te worden. Ondanks de 12-8 nederlaag was de vrees ongegrond. We speelden goed mee, er moest samen harder gewerkt worden om tot kansen te komen dan onze tegenstander. Uit de 68 gecreëerde kansen werd er iets te weinig gescoord. Hier dient nog aan gewerkt te worden. Hierop werd dan ook kort op de bal gespeeld: maandag was het dan al zover “shot training” Afgelopen zaterdag was het wederom een wedstrijd op verplaatsing en was Scaldis de plaats van afspraak. Er was een snelle start van de wedstrijd waarbij de eerste kansen van de match meteen werden gescoord door Rijko met een afstandsschot en uit een vrijworp. Meteen de bevestiging dat de extra training van maandag zijn vruchten afwierp. In een spannende gelijk opgaande wedstrijd met 85 kansen aan Rijko kant werd de overwinning binnengehaald.
Kom het zelf eens zien in de zaal hoe deze ploeg aangevuurd door hun coach die ervoor zorgt dat de spelers van de eerste tot de laatste seconde gefocust blijven om het beste van zichzelf te geven om de Rijko kleuren te verdedigen.

Een supporter in de tribune.

 

Scaldis 1 – Rijko 1 : 25-28
Aanval : Sander (3+1stip) – Cedric (4) – Jesse (3+1stip) – Axelle (4+1stip)
Verdediging : Stijn (2) – Nathan (3+2stippen) – Dorthe (2) – Kato (2)
Wissels : Lennert (-) – Nick (-) – Tim (-) – Janne S (-)

Waren we vorige week nog kansloos tegen een in forme verkerend Leuven, vandaag zien we de confrontatie met Scaldis niet als gewillige slachtoffers tegemoet. Bijgestuurd stonden we paraat, dank zij een grandioze uitvoering van gans de ploeg hebben we een flinke dosis aan vertrouwen getankt, er waren veel uitblinkers tegen dit Scaldis! In de aanvangsfase hadden we het enigszins moeilijk om eruit te komen, we slikten enkele vreemde tegenstoten die leiden naar een 3-1. Verbaasd over de furieuze aanvangsminuten van Scaldis, toonden we aalvlug weerwerk van het zuiverste gehalte via Cedric 2x, Axelle en Nathan, 4-4. Nu neemt Rijko het initiatief over, Jesse met vrijeworp, Sander inlopend en Nathan scoren de 4-7. Als je op die manier kan terugvechten dat is knap. We laten opnieuw mooie dingen zien, veel beweging over vier en er werd door iedereen uiterst alert en sterk geacteerd, kortom een typisch collectief Rijko moment, de vrije man/dame werd nu wel beter gevonden, gevolg Jesse met vrijeworp, Axelle, stip op Nathan, Sander met klassieke omdraai brengen de stand op 6-11. We houden de koord ondanks sterk tegengespartel van de thuisploeg, maar Nathan en Sander laten het niet betijen en plaatsen gepast tegenscores, 9-13. Onze girls doen weer hun duit in het zakje, Dorthe, stip op Jesse, een stip van Kato wordt afgekeurd wegens loop fout?, de stip op Nathan wordt wel omgezet, 12-16. De rust bereikte men met een 13-16 stand, weerom een hoge score die tot groot jolijt gewaardeerd werd door het talrijk legioen Rijko suppo’s.

 

Exact drie weken nadat de laatste veldwedstrijden werden afgewerkt is het heden zo ver. Dit weekend start de zaalcompetitie en hier wordt door menig team hoogst naar uitgekeken. Rijko staat voor zijn eerste examen in de promo league op bezoek bij Leuven in de prachtige Sportoase, de vroegere Philips Site. De voorbije weken heeft Rijko zich stevig ingezet via oefenpartijen om de overgang naar zaal te overbruggen. Deze oefensessies werden vlotjes verteert waardoor we het nodige vertrouwen tankten. Ook na de riante opeenvolgende overwinningen in hoofdklasse 1 veld, gaf Rijko 1 de indruk onaantastbaar te zijn, maar vandaag in Leuven volgde al snel de ontnuchtering. Leuven nam meteen het initiatief, 1-0, waarna Sander van gepast antwoord diende. De groenhemden stoomden door via hun afwerkende heren naar 4-1. Rijko plooit niet, via Jesse, Kato op vrijworp, Tim en Nick beperken we de schade tot 6-5. De schoonheid van het openingskwartier wordt teniet gedaan doordat we de Leuvense pletwals in de volgende fases ondergaan. Onze uitvoering liet te wensen over qua efficiëntie, daartegenover zorgden de gebroeders Joren en Timon Boeve voor een waar afwerkingsspektakel, 12-5. Een stip op Jesse werd nagelaten door het Nederlandse uitwisseling duo scheidsen, Tim kan zijn korf bijtekenen, 12-6. Nu laten ook de Leuvense dametjes zich gelden en nemen de heren de doelpuntenkermis weer tot de hunne, 16-7. Sander 2x, Kato en stip op Jesse, 16-10. De illusie van we zitten terug in de match, wordt snel ongedaan gemaakt door de 19-10 op het bord te plaatsen,
Tim kan alsnog de ruststand vastleggen, 19-11.

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com