Log in
DocitConsult our website sponsor

Rijko 1 – Edegem 1 :  23-22 

Rijko 1 liet vorige week tegen Neerlandia de kans niet onbenut om nog een rustig einde van de reguliere zaalcompetitie te kunnen beleven. Volgend na deze opsteker blaakt de kern weer terug aan zelfvertrouwen om sowieso het slotakkoord maar wat graag extra glans te geven. Hoewel er sportief nog weinig op het spel stond voor onze fanions is er toch de intentie om tegen Edegem de zaal uit te wuiven met een knal- prestatie en onze derde klassementsplaats veilig te stellen. De nieuwe lichting heeft inmiddels wel getoond dat ze hun mannetje/vrouwtje kunnen staan. Jammer van het gemis aan scherpte tegen de nummer 1 en 2 op het moment dat het om de knikkers ging. Rijko mag dan bijzonder knap 3de staan na een boeiende zaalcompetitie, het verschil is eigenlijk niet zo groot qua kwaliteit tussen de top drie, eerder de loepzuivere afwerking liet het op cruciale fases afweten. Ongetwijfeld vandaag staat er alsnog een mooie thuismatch op het programma, de felheid werkt wellicht bezwerend en veelbelovend. De ruggensteun van onze suppo’s en de sfeer in De Valk, daarvoor doe het toch als korfballer. Echter zoals ik reeds melde in mijn titelaanhef, loopt het waarlijk nooit zoals gepland en verwacht. Het is een heftige partij geworden omdat Edegem dezelfde intentie had als onze fanions een mooi seizoeneinde na te streven.                                                                                                                      

De korf bleef onaangeroerd gedurende de eerste vijf minuten spel langs beide zijden. Kansen in overvloed zonder daadwerkelijke scores. Dan opent Lenne meesterlijk en Jesse met inloop plaats de 2-0 op het bord. Janne S en Axelle prikken de 4-1 binnen en het ziet er goed uit wanneer Kaat Verh. de 5-2 aanbrengt. Echter elk foutje van ons wordt momenteel cash betaald, twee stippen tot gevolg. Eéntje wordt gemist maar Edegem stoomt door naar 5-6. Van deze stevige tik moeten we even bekomen, Lennert en Willem trekken gepast bij tot 7-6. Edegem geeft niet op, mist een eerst een stip, scoort vervolgens 7-7, het signaal om onze kwaliteiten te etaleren via Janne S 2x, Lenne en Kaat Verh. 11-8, meteen de ruststand.

Het laatste tweeluik van de zaalcompetitie dient afgewerkt met thuiswedstrijden voor Rijko tegen Neerlandia Gent en Edegemse KC.  Rijko kan zich hier rehabiliteren van de eerder opgelopen schade, met slechts een één op zes in de voorgaande drie wedstrijden waar het de intentie had om in hoofdklasse 1 nummer 1 of 2 te worden. Het zal wellicht plaats drie worden en een optie op een verlengd verblijf in deze hoofdklasse 1. Eigenlijk mogen we daar niet tevreden mee zijn. Een surplus brengen was de boodschap die we verschuldigd waren aan ons zelf en de suppo’s die onze fanions tijdens de zaalcompetitie week aan week de nodige steun bezorgden. Nu ligt de focus weer volledig op een eerherstel als afsluiter in beide partijen. Met de juiste ingesteldheid zijn daar nog wel mogelijkheden en zie reeds vandaag werd Neerlandia het kind van de rekening.                                                                                

Vastberaden Rijko herpakt zich in schoonheid                                                

Rijko 1 – Neerlandia Gent 1 : 22-15 

Aanval : Lennert(-)-Cedric(-)- Kaat Verhoeven(6+2stip)-JanneS(1)
Defensie : Lenne(-)-Willem(5)- Jesse(2)-Axelle(4)
Wissels : Ben(2)-Nathan(-)-Luna(-) Jonas(-).

Janne S brengt de 1-0 op het bord, maar de Gentenaars leggen zich er niet zomaar bij neer. In Rijko’s rangen loopt het niet zo gesmeerd, dat kost ons een plotse 1-3 ommekeer. De vastberadenheid die we in ons hoofd meedragen komt aan bod, een formidabele Kaat Verhoeven en op het gepaste momenten scorende Willem korven de aansluiting, 3-4. Jesse op inloop brengt de 4-4 aan. De dametjes van Neerlandia zijn geen katjes die we zomaar opzij zetten, zij prikken regulier tegen gedurende de 1ste helft. Na een Time-Out en de 5-5 van Kaat Verh. groeien we stelselmatig in de wedstrijd met afwerkingen van 2x Willem, Kaat Verh. via vrije worp en Axelle, 9-7. Alarmsignaal bij de tegenstrever die moet overgaan tot foutenlast, Kaat Verh. korft feilloos de haar twee toegekende stippen, 11-7. Willem mist zijn stip, aan de overzijde is het wel raak, 11-8. Net voor de pauze kan Kaat Verh. een riantere voorsprong van 12-9 korven.

Woehoew! 


Nieuw: supporterskledij - bestellen voor 28/02!
Naar aanleiding van de kruisfinale die onze U13 A gaat spelen in Herentals op 9/03, brengen we een nieuw Rijko supporters shirt en nieuwe Rijko-sjaal op de markt. We gaan zorgen voor een blauwe zee van supporters.  Ook altijd leuk tijdens onze thuismatchen en andere hoogdagen zoals de supportersdag, halve finale Beker van België (ook U13A, op 20/04), etc.

Ongetwijfeld de beste investering die je kan doen voor de volgende jaren. 

Wees er snel bij, want de sjaals zijn beperkt in voorraad; op is op.
T-shirts bestellen via Twizzit voor woensdag 28/02 om tijdig geleverd te hebben.

Klik hier : https://app.twizzit.com/v2/public/form/748f8c5baa5de9fc0e30039d4cd4ad7b

Rijko, let’s go!


#rijko #rijkokorfbal

Blauw-Wit A – Rijko A : 21-19

Aanval : Lennert(-)-Willem(5)-Jesse(1)-Axelle(1)
Verdediging : Lenne(3+1stip)-Cedric(3)-Kaat Verh.(1)-Janne S(1)
Wissels : Ben(3)


Rijko A kreeg van Ganda een stevige tik te verwerken, we hadden het toen beter moeten uitspelen, eigenlijk hebben we hier onze kwaliteiten te weinig getoond. Vandaag was Rijko zo voorbereid en gemotiveerd om de knop snel om te draaien. Mits een zege op de koploper van het klassement kwam onze doelstelling, tweede plaats en een extra partij in Herentals weer in zicht. Goede voornemens te over, toch zullen we een over-mijn-lijk mentaliteit nodig hebben! De thuisploeg nam een gretige start en zette ons na een vijftal minuten spel reeds op een 3-0 achterstand. Nadien ontbrak het geenszins bij Rijko aan de nodige overtuigings-kracht om de scheve situatie recht te trekken. Via vrije worp van Jesse en Lenne (assist Cedric) knabbelen we de vroege achterstand stelselmatig weg, 3-2. De scheids grijpt navolgend reeds een eerste maal onvoldoende in, verdedigend doelpunt tegen Jesse goedgekeurd. Blauw-Wit trekt zich eraan op, 6-3. Willem heeft zijn afwerkingsvorm terug te pakken en zorgde voor de derde korf. Inmiddels is een wissel doorgevoerd, Ben i.p.v. Cedric die naar het andere vak wordt overgeheveld, die op zijn beurt Lennert vervangt. Deze wissel rendeert onmiddellijk met Ben aan het kanon, 6-4. Willem met twee treffers naar 6-6 en Ben scoren de 7-7. Na onze eerste 10 min van de partij had men zich aan zulke terugkeer niet verwacht. Lenne, Cedric, Willem en Ben, het mag onderstreept, speelden een berenmatch. Onze Rijko girls daarentegen zaten in de greep van een stevig verdedigend damesblok. Cedric op inloop stelt terug gelijk en Ben knalt onze fanions een eerste maal op voorsprong,
8-9. Na het missen van hun 2 de toegekende stip, mogen ze zich van de scheids meer roeren dan Rijko en zo is de 10-9 ruststand een feit.

Beste Rijko-supporters,

Onze A-ploeg speelt nog 2 zaalwedstrijden. Deze zullen allebei thuis gespeeld worden in de Valk. Onze spelers zullen er alles aan doen om jullie, de supporters, nog 2 fantastische wedstrijden te bezorgen met een karrevracht aan doelpunten.

Daarom wil ik langs deze weg een oproep doen aan jullie allen, om komende zondag en de week nadien zondag, op post te zijn en jullie te laten horen en hen te ondersteunen.

Supporters en speler, het werkt in 2 richtingen, de supporters kunnen niet zonder de spelers, maar ook de spelers kunnen niet zonder de supporters.  

We maken nog steeds een kleine kans om naar Herentals te gaan voor de    runner-up-wedstrijd en daarom is alle steun welkom.

Werner de Vogelaere, kerntrainer

 

Respect
Wedstrijden
Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook
Sport Vlaanderen

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com