Log in

Scaldis 1 – Rijko 1 : 25-28
Aanval : Sander (3+1stip) – Cedric (4) – Jesse (3+1stip) – Axelle (4+1stip)
Verdediging : Stijn (2) – Nathan (3+2stippen) – Dorthe (2) – Kato (2)
Wissels : Lennert (-) – Nick (-) – Tim (-) – Janne S (-)

Waren we vorige week nog kansloos tegen een in forme verkerend Leuven, vandaag zien we de confrontatie met Scaldis niet als gewillige slachtoffers tegemoet. Bijgestuurd stonden we paraat, dank zij een grandioze uitvoering van gans de ploeg hebben we een flinke dosis aan vertrouwen getankt, er waren veel uitblinkers tegen dit Scaldis! In de aanvangsfase hadden we het enigszins moeilijk om eruit te komen, we slikten enkele vreemde tegenstoten die leiden naar een 3-1. Verbaasd over de furieuze aanvangsminuten van Scaldis, toonden we aalvlug weerwerk van het zuiverste gehalte via Cedric 2x, Axelle en Nathan, 4-4. Nu neemt Rijko het initiatief over, Jesse met vrijeworp, Sander inlopend en Nathan scoren de 4-7. Als je op die manier kan terugvechten dat is knap. We laten opnieuw mooie dingen zien, veel beweging over vier en er werd door iedereen uiterst alert en sterk geacteerd, kortom een typisch collectief Rijko moment, de vrije man/dame werd nu wel beter gevonden, gevolg Jesse met vrijeworp, Axelle, stip op Nathan, Sander met klassieke omdraai brengen de stand op 6-11. We houden de koord ondanks sterk tegengespartel van de thuisploeg, maar Nathan en Sander laten het niet betijen en plaatsen gepast tegenscores, 9-13. Onze girls doen weer hun duit in het zakje, Dorthe, stip op Jesse, een stip van Kato wordt afgekeurd wegens loop fout?, de stip op Nathan wordt wel omgezet, 12-16. De rust bereikte men met een 13-16 stand, weerom een hoge score die tot groot jolijt gewaardeerd werd door het talrijk legioen Rijko suppo’s.

 

Exact drie weken nadat de laatste veldwedstrijden werden afgewerkt is het heden zo ver. Dit weekend start de zaalcompetitie en hier wordt door menig team hoogst naar uitgekeken. Rijko staat voor zijn eerste examen in de promo league op bezoek bij Leuven in de prachtige Sportoase, de vroegere Philips Site. De voorbije weken heeft Rijko zich stevig ingezet via oefenpartijen om de overgang naar zaal te overbruggen. Deze oefensessies werden vlotjes verteert waardoor we het nodige vertrouwen tankten. Ook na de riante opeenvolgende overwinningen in hoofdklasse 1 veld, gaf Rijko 1 de indruk onaantastbaar te zijn, maar vandaag in Leuven volgde al snel de ontnuchtering. Leuven nam meteen het initiatief, 1-0, waarna Sander van gepast antwoord diende. De groenhemden stoomden door via hun afwerkende heren naar 4-1. Rijko plooit niet, via Jesse, Kato op vrijworp, Tim en Nick beperken we de schade tot 6-5. De schoonheid van het openingskwartier wordt teniet gedaan doordat we de Leuvense pletwals in de volgende fases ondergaan. Onze uitvoering liet te wensen over qua efficiëntie, daartegenover zorgden de gebroeders Joren en Timon Boeve voor een waar afwerkingsspektakel, 12-5. Een stip op Jesse werd nagelaten door het Nederlandse uitwisseling duo scheidsen, Tim kan zijn korf bijtekenen, 12-6. Nu laten ook de Leuvense dametjes zich gelden en nemen de heren de doelpuntenkermis weer tot de hunne, 16-7. Sander 2x, Kato en stip op Jesse, 16-10. De illusie van we zitten terug in de match, wordt snel ongedaan gemaakt door de 19-10 op het bord te plaatsen,
Tim kan alsnog de ruststand vastleggen, 19-11.

Vorige vrijdagavond had Rijko Catba te gast in Hoogstraten. We speelden naar horen zeggen een uitstekende partij tegen zowel de reserve als het eerste team van Catba. De uitslagen spreken voor zichzelf : Rijko B – Catba B : 14-6 en Rijko A – Catba A : 17-15. Dat belooft voor
het tornooi van Verde zondag 6 november. Echter een evenement genoemd “Cava Night” gooide ietwat roet bij aanvang in onze opzet. Om 10 uur start van onze reserve met weinig slaap en velourse benen dat ging uitdraaien op een fiasco. Aan de rust had Verde B er reeds een tiental binnen geknald, waarop het antwoord zo goed als zero was. De 2 de helft met enkele wissels herpakten we ons en konden deze helft afsluiten met een 6-6, eindstand 16-6. De doelpuntenmakers van de 2 de helft : Janne S 3x, Axelle, Leen en Thomas 1x. Vervolgens onze fanions aan de beurt tegen Verde 1. Aanvankelijk liep het met een zeer goede start prima, we liepen uit tot 1-5 met scores van Stijn 2x, Kato, Jarne B en Janne S. Wanneer we de opdrachten weerom niet zo goed uitvoeren krijgen we het deksel op de neus, in een mum van tijd zet Verde de situatie recht aan de rust 5-5. De heren van de groenhemden vinden plots blindelings de weg naar de korf en Rijko slikt na de herneming nog drie korven, 8-5, vooraleer Stijn kon milderen 8-6. Verde trekt verder de partij naar zich toe, 11-6 en Luna op inloop plaats het orgelpunt, 11-7. Laat het ons houden bij een oefenpartij die voor de onzen zeer mistig bleek. De volgende wedstrijd tegen Edegem zal men het geweer van schouder moeten veranderen wil deze oefencampagne alsnog succesvol afgerond worden. Het Promo league korfbal is van een andere orde! Nu hebben we tot dusver de leerzame luxe gehad in Hoofdklasse1 waarom het tot op heden zo goed gaat. Tot hiertoe was het genieten van de veldcompetitie. Om ons verder te ontwikkelen, ontdekken en te leren staat de Promo tour te wachten. Alles zal tot in de puntjes moeten kloppen willen niet ten onder gaan. We gaan zekers niet met knikkende knieën de zaalvloer op. Met het nodige vertrouwen en de spirit Rijko eigen beaam ik : “Schrijf Rijko nooit af”. En inderdaad de 2 de wedstrijd van dit zaaltornooi tegen Edegem was van smakelijk ander kaliber.

 

Het zaalseizoen staat weer voor de deur. Ben je geen RIJKO-lid maar wel frequent bezoeker van de wedstrijden van de senioren en de diverse jeugdteams? Schaf je abonnement aan bij uw eerste wedstrijd die je als supporter komt bijwonen of bestel hier digitaal : http://www.rijko-korfbal.be/?oid=217&pid=110074
!Leden van Rijko hebben GRATIS toegang tot alle wedstrijden

Abonnementen

Ook dit jaar is het RIJKO abonnement weer verkrijgbaar. Deze kaart geeft je toegang tot alle thuiswedstrijden van Rijko (jeugd en senioren).

Abonnement 19 jaar en ouder : € 30,00
Abonnement 65+ : € 15,00

Bij je eerste bezoek bij een thuiswedstrijd kan je bij de kassa je abonnement io laten maken of ophalen als je deze digitaal hebt besteld.

 

Hoe zat het ook alweer voor de leden en supporters zonder abonnement?

Vrije toegang: voor alle Rijko leden en ereleden van Rijko geldt dat ze vrij toegang hebben tot al de thuiswedstrijden. Voor sponsoren en CLUB 50 geldt hetzelfde, op vertoon van hun sponsorpas.

Losse toegangskaarten: bij iedere thuiswedstrijd zijn er kaartjes te koop aan de kassa voor de mensen die geen lid zijn van RIJKO.


Deze prijzen zijn :

Promoleaugue (A+B+C) : €6,00 (65+ €4,00)

Jeugd U19A : €5,00 (65+ €2,50)

Overige jeugd : €2,50 (65+ €2,50)
Jeugd <U11, dames Rijko A1, gewestelijke en recreanten : GRATIS

Combitickets per dag : hoogste ticketwaarde +1,50€

Prijzen zijn van toepassing voor volwassenen en senioren +19jaar, kinderen <19jaar hebben ook steeds GRATIS TOEGANG!

We wensen alle supporters leuke en sportieve korfbalwedstrijden toe, maar denk tijdens het supporteren ook aan RESPECT en FAIR PLAY naar de eigen spelers, tegenstander en scheidsrechters toe!

BEDANKT!!!!!!!

 

 

Sander (4) – Stijn (1) – Axelle (2) – Dorthe (1)
Nick (3) – Nathan (1) – Jesse (5) – Dorien
Wissels: Janne (1) – Tim (1) – Luna – Cedric – Jarne - Lennert


Zondag 23/10, een hoogdag in Rijkevorsel want het is dé Veusselse feestdag (voor diegenen die niet mee zijn, de postcode van Rijkevorsel is 2310, dus elk jaar op 23/10 is het feest). In de Kempen kan alles. Onze kern blijft niet in Rijkevorsel, maar zakt af naar Betekom voor al de eerste wedstrijd van de terugronde op het veld. Kan Rijko net voor de switch naar de zaal nog 2 belangrijke punten meenemen naar Veussel en zo met een mooie plaats in de rangschikking van Hoofdklasse 1 het buitenseizoen voorlopig afsluiten? De verplaatsing naar KCBJ is nooit een cadeau en dat is in de eerste helft te merken. De bal gaat goed rond, maar er wordt niet altijd naar de goede kans gewerkt. De eerste aanvallen valt er dan ook nog geen goal en is het wachten op de eerste bal die door de korf gaat. KCBJ opent de score met een strafworp, maar Sander pareert met een korte kans. Daarna komt KCBJ 2 x terug op voorsprong, maar telkens kunnen we de gelijkmaker binnen leggen. Eerst Jesse met een doorloper, daarna nog eens Sander met een korte kans. Ondertussen staat het 3-3, maar komt de rust al in zicht. Aan de kansen zal het niet liggen, er hadden gemakkelijk al een 5-tal korfjes meer kunnen vallen in ons voordeel, maar om één of andere reden wil de bal er maar niet in. Tot we na een shot van Nick en één van Jesse naar een 3-5 voorsprong gaan. Is dit het late startschot dat we nodig hadden? Blijkbaar niet, want KCBJ komt net voor de rust nog terug tot 5-5.

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com