Log in
DocitConsult our website sponsor

Zondag 27/8, vandaag blazen we dan de veldcompetitie in gang voor onze kern. Een echte test case staat ons te wachten. Wedstrijd tegen Riviera/Deurne is meer dan gewone oefen pot. Een oefenwedstrijd blijft wat het is, kansen om dingen uit te proberen alom, navolgend kunnen we de balans opmaken om een constante te creëren in ons korfbal spel. Uiteraard heeft de “fun” zijn limieten. Doseren hoeft vandaag niet, voluit 70 minuten er voor gaan, boenk erop toeslaan. Maar zover staan wij nog niet. Dramatiseren is zinloos, hoe onbehagelijk ook het gevoel na de nederlaag aanvoelt.                                                                       

Riviera/Deurne A – Rijko A : 28-16 Aanval: Jesse (1stip)-Kaat Verhoeven (3)-Lenne (1)-Tim (2) Verded: Axelle (1stip)-Stien(-)-Ben (3)-Cedric (3) Wissels: Willem (2)-Kaat Verdyck (-)-Luna(-)    Rijko neemt een valse start door een verkrampte beginfase en krijgen meteen de rekening gepresenteerd via hun gedreven dametjes, 4-0. Kaat Verh. op inloop kan milderen, 4-1. Riv. heren nemen nu de afwerking voor hun rekening, 7-2. Cedric heeft inmiddels zijn stip omgezet en Kaat Verh. haar inlopers kennen eveneens succes., 7-3. Kansen om de kloof te dichten waren er mits een secuurdere afwerking, die uitstekende momenten worden omgezet in doelpunten via Axelle met stip, Lenne in de rebound en Ben éénhandige inloop, 9-6. Maar het technisch vernuft van de thuisploeg inzake scorend vermogen, van een halve kans maken zij er een hele van op het scorebord, haalt de bovenhand. Enkele woelwaters in Riviera rangen antwoorden hierop direct met vier treffers op rij, 13-6. Wij missen nu de kracht om effectief terug te slaan. Cedric prikt er nog ééntje binnen, alvorens we gaan rusten bij een 15-7 stand.

Terug aan de slag, de competitie in de Promo League wordt zondag in gang gefloten. Een nieuwe uitdaging voor onze vernieuwde equipe staat hen te wachten. We openen met een uitmatch op Riviera en aan de hand van de voorbereidingen vertoont het team hier en daar nog enige hiaten. Werner T1, heeft al heel verschillende dingen uitgeprobeerd om dit team de nodige elan te geven. Hij heeft duidelijk niet gedacht dat de stap naar Rijko zo immens zou zijn. Hij moest aanvankelijk een weg vinden voor de ploeg en zijn spelers in de opbouw energiek te laten korfballen. Je merkt het match na match dat het goede richting uit gaat, maar dat de verwachtingen zijn nog niet volledig ingelost, zie vandaag op Spartacus waar we
de inschatting hoog legden. Nog wat bijsturen waar nodig is nu de boodschap.

Spartacus A – Rijko A : 12-18

Vandaag biedt de wedstrijd op H&M de ideale gelegenheid om de minder glorieuze match tegen Sikopi uit te wissen. Dat het geen walk-over zou worden zoals op het eind van vorig seizoen dat was vooraf geweten. We mochten ons aan meer intensief weerwerk verwachten van de thuisploeg. Ook vandaag krijgen onze youngsters nogmaals de kans om hun korfbal kunnen te bewijzen. Dus staat er een piepjong team  in de basis tegen een iets meer ervaren garde. De goesting om te knallen is er wel, nu nog de afwerking op een hoger peil brengen en klaar is kees. Aanvallend doen we het in de aanvangsfase met Lenne, Willem, Kaat Verh. en Jesse, verdedigend mogen Nathan, Jonas, Axelle en Stien hun opponenten een halt toe roepen. In het begin spelen beide teams ietwat onrustig, prima combinaties leiden niet tot scoren, zelfs een stip als opener wordt gemist. Dan balt H&M verstandiger en zo lopen ze uit naar 2-0. Axelle op een droge manier knalt de aansluitingstreffer binnen, 2-1. De bedreiging van thuisploeg blijft en dat leidt naar een 3-1. Stip op Jesse wordt keurig omgezet en Lenne met éénhandige inlegger, het staat terug gelijk 3-3. Jonas mag de 4-4 voor zijn rekening nemen, wissels doen hun intrede, Tim en Luna komen erin. Even een Rijko overheersende periode, via Kaat Verh. en Tim gaat het plots naar 4-6. Puik werk van onze defensie die het aanvallend compartiment van H&M weet in te dijken, ze krijgen nu geen bal meer door de korf. Daar profiteren onze fanions van om via Willem mooie éénhandige inlegger, Tim en Lenne de scorestand op 5-9 te brengen. Een stip wordt gemist en een pracht  van een tip-in door Willem had beter verdiend, zo gaan we rusten bij een 6-9.

We waren te gast in Yerseke, eigenlijk het mekka van de Zeelandse mossel- en oesterteelt, maar ook de thuisbasis van Korfbalvereniging Volharding. Sikopi had daar zijn driedaagse oefenstage gepland en Rijko was een welgekomen sparring-partner. De plaatselijke korfbal club is reeds een “oldie”, opgericht in 1910 staan zij in de top 10 van oudste Nederlandse korfbalverenigingen. Hun ledenaantal bedraagt heden slechts een 100 tal leden verdeeld over twee seniorenteams en vijf jeugdachttallen. Ooit waren zij meer toonaangevend in de regio, nu halen ze iets hoger dan een doorsnee breedtekorfbalniveau. Wel beschikt men wel over een kunstgrasterrein met onaangepaste nieuwe afmetingen, een sfeervolle kantine met prima terras naast het terrein maakt vandaag veel goed.        

Tijdens de voormiddag werd er een aangepaste boeiende training gegeven voor alle partijen. Die werd afgewerkt over een twaalf tal korven en gesmaakt door alle deelnemers, TOF. Na het gezamenlijk middagmaal was het stilaan tijd om een eerste wedstrijd te betwisten. Deze ging tegen de thuisploeg Volharding met als tegenstrever een halve Sikopi C ploeg en een andere vak helft van Rijko C. Al gauw bleek dit geen match te worden waar het thuisteam enige aanspraak kon maken op de zege. Gelukkig voor hen bleven vele van onze kansen onbenut zodat na affluiten er een 4-10 op het bord stond. Sikopi scoorde 6x, Rijko 4x via Andries, Jarne D en 2x Lotte.  

                         

 

Blauw-Wit A – Rijko A : 3x 25 min eindstand 20-16                                                                        

Na een drietal trainingen en een onderling partijtje begint onze stageperiode op zoek naar de juiste samenstelling /opstelling vandaag tegen opponent Blauw-Wit. We starten schitterend en lopen snel uit naar 1-5 onder impuls van Stijn 3x, Lenne en Luna. De thuisploeg moet hiervan even bekomen, echter onze furieuze start ebt stelselmatig weg naarmate zij zich defensief beter organiseren. Aanvallend zijn hun dames een gesel voor de onzen, zo sluipen ze dichterbij tot 4-5. Lenne korft de 4-6 en Jesse de 6-7, echter bij de eerste ruststand prijkt de 7-7 op het bord. Voor de 2de periode stellen we een andere vak formatie tussen de lijnen. We ondergaan meer en meer de ervaring qua samenspel van de tegenpartij. We zitten nu in een fase waarin we elkaar nog moeten leren kennen om fraaie korfbalacties te creëren. Op het eind van de tweede periode is de stand naar 13-12 verlegt. Ook nu weer scoren hun dametjes 5 van de 6 treffers. Hiertegenover prikken Janne S, Kaat Verdijck, Lobke, Lenne en Ben eveneens mooie korven binnen.

Respect
Wedstrijden
Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook
Sport Vlaanderen

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com