Het laatste tweeluik van de zaalcompetitie dient afgewerkt met thuiswedstrijden voor Rijko tegen Neerlandia Gent en Edegemse KC.  Rijko kan zich hier rehabiliteren van de eerder opgelopen schade, met slechts een één op zes in de voorgaande drie wedstrijden waar het de intentie had om in hoofdklasse 1 nummer 1 of 2 te worden. Het zal wellicht plaats drie worden en een optie op een verlengd verblijf in deze hoofdklasse 1. Eigenlijk mogen we daar niet tevreden mee zijn. Een surplus brengen was de boodschap die we verschuldigd waren aan ons zelf en de suppo’s die onze fanions tijdens de zaalcompetitie week aan week de nodige steun bezorgden. Nu ligt de focus weer volledig op een eerherstel als afsluiter in beide partijen. Met de juiste ingesteldheid zijn daar nog wel mogelijkheden en zie reeds vandaag werd Neerlandia het kind van de rekening.                                                                                

Vastberaden Rijko herpakt zich in schoonheid                                                

Rijko 1 – Neerlandia Gent 1 : 22-15 

Aanval : Lennert(-)-Cedric(-)- Kaat Verhoeven(6+2stip)-JanneS(1)
Defensie : Lenne(-)-Willem(5)- Jesse(2)-Axelle(4)
Wissels : Ben(2)-Nathan(-)-Luna(-) Jonas(-).

Janne S brengt de 1-0 op het bord, maar de Gentenaars leggen zich er niet zomaar bij neer. In Rijko’s rangen loopt het niet zo gesmeerd, dat kost ons een plotse 1-3 ommekeer. De vastberadenheid die we in ons hoofd meedragen komt aan bod, een formidabele Kaat Verhoeven en op het gepaste momenten scorende Willem korven de aansluiting, 3-4. Jesse op inloop brengt de 4-4 aan. De dametjes van Neerlandia zijn geen katjes die we zomaar opzij zetten, zij prikken regulier tegen gedurende de 1ste helft. Na een Time-Out en de 5-5 van Kaat Verh. groeien we stelselmatig in de wedstrijd met afwerkingen van 2x Willem, Kaat Verh. via vrije worp en Axelle, 9-7. Alarmsignaal bij de tegenstrever die moet overgaan tot foutenlast, Kaat Verh. korft feilloos de haar twee toegekende stippen, 11-7. Willem mist zijn stip, aan de overzijde is het wel raak, 11-8. Net voor de pauze kan Kaat Verh. een riantere voorsprong van 12-9 korven.


Na de pauze mist Cedric zijn stip en dat zijn we niet van hem gewoon, doch via een Top aanval scoren Axelle en Willem de 14-10. Toch blaast de hete adem weer in onze nek, 14-12. Genoeg is genoeg, Willem, Axelle, Kaat Verh. en wissel Ben  scoren de bevrijdende doelpunten, 18-12.  Uitgeteld is Neerlandia helemaal wanneer Jesse, Axelle, Kaat Verh. en Ben de score opdrijven naar 22-12. Met nog 3min 30 op de klok denkt men de wedstrijd is gespeeld, maar Neerlandia prikt nog driemaal tegen, eindstand 22-15. Blijf alert, ook tijdens de slotfase, een wedstrijd duurt wel tot het eindfluitsignaal weerklinkt. Aan ons om het verder volgende week waar te maken met een spetterende slotprestatie. Eveneens te vermelden de knappe leiding van de scheids, hadden die vorige week gehad?              

Rijko reserve – Neerlandia reserve : 33-7     Mooi en meedogenloos!                    

Dat was straffe kost vandaag. Onze niet aflatende druk op de ketel bij aanvang leverde reeds het verschil op, zo wordt Neerlandia reeds voor de rust droogjes opzijgezet en uitgeteld. Eigenlijk mochten we gewoon ons eigen ding doen omdat het weerwerk van de Gentenaars tot het minimum beperkt bleef, met een overtuigende deugddoende zege tot gevolg. Rijko was constant aanvallend, dat resulteerde via de sublieme afwerking van Nathan 2x, Tim, Ben en een inlegger van Nathan, reeds naar 5-0. Luna op stip en Kaat Verdyck lukten de 7-0. Neerlandia had een stip nodig om na 11 min. spel een tegenscore te versieren. We blijven overheersend de partij afwerkend in goede banen leiden, 16-2 aan de rust. Scores op naam van Jonas 1+1stip, Ben 2x waarvan een heerlijke éénhandige inloop, Stien, Jonas op stip, een niet te stuiten Ben 2x en Stien. De pauze is net achterwege of wissel Jarne B pikt zijn goaltje mee, gevolgd door Nathan, Jonas, Dorien, Nathan 2x, en Ben, 23-4. Het moment dat de stroppen enkele korven kunnen aantekenen, 23-6. Echter er staat geen rem op ons knap korfbalspel, zodat we wel makkelijk verder uitlopen naar 33-7, meteen de eindstand. Luna, vrijeworp van Tim, stip op Jarne B, nogmaals Luna, Jonas 2x, Tim, Luna inloop, Jarne B en Tim die het slotakkoord plaatst tegen dit onmondige Neerlandia. Totaal overklast maar toch heerlijk onze reservisten zo nog eens aan het werk te zien.

Ook Rijko 2 tegen RKC kon zijn tweede stek in de ranking veilig stellen, zege 17-9.                           

De afsluiter van die Rijko namiddag was voor gewestelijke Rijko 3 dat Neerlandia 2 met ruime 25-12 versloeg en evenzeer de 2de plaats vast inpalmde.                        

Eugeen