Rijko 1 – Ganda 1 : 14-17
Aanval : Willem (-) – Lenne (3) – Jesse (3) – Axelle (1)
Verdediging : Cedric (-) – Lennert (-) – Kaat Verhoeven (3) – Janne S (3)
Wissels : Ben (1) – Tim (-)

Inderdaad vanavond is de wil en het geloof aanwezig om de volle buit mee te graaien. Een zege tegen Ganda zou het zure verlies van één punt op Verde, vorige wedstrijd, wat kunnen goedmaken. Al kan het resultaat van vanavond mogelijk richtinggevend zijn voor de kansen van onze fanions om mede te debatteren in de titelstrijd. De opdracht luidt : de sfeer van het huidige optimisme voorzetten! We gaan geen spelletje : Boter, Kaas en Eieren spelen maar resoluut gaan voor zoveel mogelijk punten oogst. Uitdagingen te over, me dunkt! Gelukkig blijft er één constante in het zaalwerk van Rijko, het gegeven dat korfballend Rijko voor eigen volk een moeilijk te kloppen formatie is. Om die noodzakelijke thuiszege binnen te rijven, liep het geenszins van een leien dakje. Ook Ganda had zich goed voorbereid en ging vrank en vrij van start. Het beloofde een pittige, spectaculaire confrontatie te worden. Doch het duurde 12 min speeltijd in de 1 ste helft, vooraleer Jesse de Ganda opener ongedaan kon maken. Janne S korfde de 2-1, een stip bracht de bordjes terug in evenwicht. Het ging in één ruk naar 2-4, maar Janne S en Kaat V op vrije worp waren bij de zaak, 4-4. Wissel Ben toonde
zich eveneens voor de 5-5, het laatste wapenfeit uit de Rijko rangen. De Ganda druk bleef immens op onze heren zodat hun kansen geminimaliseerd werden. Hier sloeg Ganda een kloofje naar 5-7, enigszins rechtgezet door Jesse voor de rust, 6-7.


Kort na de pauze missen we de stip op gelijk, waarop de Gentse heren zich laten opmerken door er vier op rij in onze korf binnen te prikken, 7-11. Hun beter reboundwerk brengt op. Enkel Kaat Verh. kan tegenscoren. Nauwelijks bekomen van deze optater leggen twee dames de 7-13 vast. Rijko voelt de nattigheid en zet een stevige remonte op, Axelle, Janne S, vrije worp van Kaat V op Lenne, de vrije worp van Jesse, Kaat Verh. en Lenne scoren gepast tegen, 13-15. Het geeft ons nieuwe hoop op een stunt om bij te benen, maar twee heren geven de mokerslag naar 13-17. Er is een gezegde: kalmte kan u redden, doch in de verhitste omstandigheden zoals het spel in de eindfase verliep, heeft Rijko het hoofd niet koel kunnen houden, bijgevolg de
zo gewenste puntenoogst ging aan onze neus voorbij, wat een gemiste kans, slotakkoord: Lenne de eindstand op 14-17 kan vastleggen. 

Rijko res – Ganda res : 21-12
Ganda reserve is niet de evenknie van hun 1 ste team! Dat was meteen merkbaar in de 1 ste helft waarin Rijko uitloopt tot 8-1, via doelpunten van Luna, inloop Nathan, Dorien, Lobke inloop, Tim, Kaat Verdyck, Nathan en Luna met een intikker. Ganda geeft nu wat meer weerwerk dat leidt naar 9-4 aan de rust, Nathan legde nummer 9 binnen. Na de pauze omzeggens éénzelfde beeld, gedurende een 11 min speeltijd laten we geen enkel doelpunt toe, ijzersterke verdediging. We korven er zelf een viertal extra via Tim, 2x Stien en Luna inlegger, 13-4. Door wissels vordert het spel een losser beloop, we incasseren te makkelijk tegendoelpunten, zo gaan we de eindfase in met scores van Jonas inleg, Lobke, Caine 2x, Tim 2x en Ben 2x, zodat een fraaie eindstand staat te blinken op het bord.


Gewestelijke : Rijko 3 – Spartacus 2 : 15-8

Een taaie tegenstrever tijdens de 1 ste helft. Ondanks we reeds uitliepen naar 3-1, via Sander, Dorthe en An, was ons zaakje nog niet kant en klaar. Spartacus klauwde terug tot 3-3, waarna we terug een kloofje konden markeren via Thomas 2x. Dries en Thomas plaatsten een geruststellende 7-4 ruststand op het bord. Na de pauze ging Rijko 3 op zijn elan door via Dries, wissel Nick 3x en Sander 3x, 14-6, wedstrijd gespeeld en in goede banen geleidt. We geven nog enkele weggeefkorven cadeau vooraleer Nick de 15-7 aantekent, Spartacus toch de eindstand op 15-8 kan brengen, nadat we nog maar eens een stip missen.

Eugeen