Doordat deze vrijwillige reporter bij tijden last minute als chinese vrijwilliger werd aangeduid door onze voorzitter, moet ik het verslag van onzen B schuldig blijven. Alvast mijn excuses.

Deze wedstrijd werd door kenners binnen de club als zeer moeilijk beschouwd en de kenners hadden het juist….

Vanaf het begin begon de thuisploeg al een sneltrein waardoor onze helden reeds vroeg 2-0 in het krijt stonden. Willem werd foutief afgestopt en benutte de stip, maar direct aan de overkant scoorde de thuisploeg haast onmiddellijk op doorloper na een duidelijk blok op onze dames . De thuisploeg had duidelijk hun huiswerk gemaakt na vorige wedstrijd en stelde met hun 2 torens in 1 vak waardoor het een strijd werd onder de korf met Lennert en Tim als ’slachtoffers’ . Kaat was echter goed bij shot en scoorde 2x op korte tijd met een vrijworp waardoor de bordjes weer gelijk hingen (3-3). Willem liet  zijn schotkunst even etaleren en warempel , we stonden voor… 3-4. De duels waren stevig en de fouten werden veelal toegekend. Verde liep uit met een stip , een vrijworp en een dubieuze stip(6-4) . Werner ging even uitleg vragen waarom maar hij werd resoluut naar de bank verwezen met een groene kaart. Axelle vond het welletjes en scoorde met een mooi schot en een slimme korte kans ( 6-6 ).De thuisploeg zocht het randje echt wel op en beloonde zich met een voorsprong naar een doorloper (snijden???) en een shot.(8-6)

De kwaliteit en intensiteit van Verde , daar hadden we het zeer moeilijk mee waardoor er van een ander vaatje getapt moest worden….Axelle ( alweer) zorgde voor de aansluiter en uitblinker Lenne (na een slapeloze week op school heer en meester in het vak)zorgde met een korte kans voor de 8-8. 8-8 werd 9-8 , Tim op stip 9-9 en hun reusachtige heer scoorde de 10-9. Lennert scoorde ook maar zeer uitzonderlijk in eigen korf na een duel met de reus van Verde, zelden gezien!! Kaat verkleinde de achterstand na een mooie korte kans na een vrijworp. Een thuisdame en Axelle zorgde voor de 12-11 ruststand.


Rijko had het echt niet onder de markt met de strategie en kwaliteit van Verde. Na het water startte Rijko furieus en  Axelle liet alweer haar kwaliteit zien . En toen was het de beruchte ‘ BATSIE-time’: binnen de halve minuut lostte Tim 2 bommen en de 12-14 voorsprong stond plots gevleid op voorsprong. Verde had echter een bijzondere speler op de bank en hij mocht zich klaarmaken om de temperatuur op en naast het veld wat op te drijven , dit zal snel duidelijk worden…

Onze vriend kwam in, gooide zijn eerste bal vanaf de zijlijn loepzuiver binnen(13-14).

Willem kwam nogmaals op het bord(13-15) maar hun invaller(steeds gewisseld om te aanvallen) dropte alweer een bommetje(14-15). Kaat scoorde na een actie naar binnen maar werd zeer verrassend genoeg afgefloten wegens een loopfout… Verde op stip en Axelle met shot (15-16 )zorgden voor een zenuwslopend en tumultueus slot. Hun invaller ging als een bulldozer op Lennert af en werd beloond met een stip. De banken uiteraard recht en de rust aan het Kiel was dus definitief weg.. Janne ( variant vrijworp ) en Lennert op shot zorgden alweer voor een kloofje maar de man van de avond dropte alweer 2 bommetjes waardoor het scorebord 18-18 aanwees.

Je hebt BATSIE time , maar sinds zaterdag is er ook HERTOGS time: Lennert kon het blijkbaar niet verdragen dat Nathan net ervoor prachtig scoorde en prikte ook enig mooi binnen(18-20). Onze invaller ( 8 wissels) scoorde alweer en hun reus scoorde zelfs de 20-20. Met nog 3 minuten voor de boeg was de spanning te snijden  en de decibels kenden ongekende hoogtes op de tribunes. Kaat op shot scoorde de 20-21 maar met vrijworp kwam de taaie thuisploeg alweer langszij. Met nog slechts 7 seconden op de klok leek het game over voor de blauw witten( vrijworp ).. Zat er nog een half mirakel in????? Tim stond terug 2 minuten op het veld na wissel met een moegestreden Willem. Echter, door een onoplettendheid van de thuisploeg en door een meesterlijke beweging van Tim kregen we met nog slechts 1 !!!! seconde op de klok een terechte stip. Na enkele minuten oponthoud veroorzaakt door de te fanatieke thuisbank mocht de alles of niets stip worden genomen. Tim bleef ijzig kalm er zorgde ervoor dat we deze bijzonder lastige wedstrijd konden afsluiten met een zwaarbevochten punt.

Volgende week treffen we met Ganda een topploeg uit de reeks, dus rekenen we op de massale steun van jullie!!

Supporters op post!

Opstelling Rijko:

Axelle(6)  Jesse(-) Lenne(1) Willem ( 3)

Janne(1) Kaat (4) Tim (4) Lennert (2 ) Invaller Nathan (1)

Een vrijwillige reporter