De zaal lonkt, net op tijd om de onvoorspelbare weersomstandigheden buiten te negeren.  Knus, sfeervol en gezellig om deze komende zaalcompetitie te beleven. Na in de voorronde veld een hele periode harken om overeind te blijven, is het nu uitkijken tot wat onze fanions in staat blijken te zijn in Hoofdklasse 1, de machtsverhoudingen liggen Rijko beter dan in de promo league, waar we nadrukkelijk vaak de suprematie van onze tegenstrevers moesten ondergaan. Blijven stilstaan en nadenken over het verleden, wat voorbij is helpt ons niets vooruit. Dus met vernieuwde ambitie de zaal in, geprikkeld laten zien of er een glansrol is weggelegd voor onze kernspelers(sters) in deze hoofd klasse 1. We moeten dan wel met het nodige vertrouwen de eerste partijen naar ons hand weten te zetten. Ik wil Rijko niet over benadrukken en eveneens niet in de positie van titelfavoriet manoeuvreren, maar wel een  vooraanstaande rol te laten spelen in het titeldebat, daar moeten we toe in staat zijn. Opgepast want er liggen boemannen op de loer om ons een voetje te lichten richting het ereschavotje.  Er is maar één optie voor het huidige team, dat is geduldig blijven, tot we terug klauwen als ooit tevoren. Tussen veld en zaal is het gebruikelijk dat KBKB een pauze inlast om de overgang te verwerken. Er worden dan oefenwedstrijden geprogrammeerd, aan onze spitsen afwerkers, die momenteel wel degelijk met zichzelf worstelen, om tegen de start klaar te staan en af te rekenen met hun doeltreffende vormcrisis. Tijdens de eerste oefensessie liep het niet van een leien dakje, zowel tegen Vobako A en Kwik U19 moesten we eervol het hoofd buigen. Voorlopig zette Rijko tot op heden een grijs resultaat neer waarmee het liever vandaag dan morgen komaf zou maken. Vandaag volgt een ultieme confrontatie met de realiteit, laatste oefenpartij tegen CatbaA vooraleer aan het echt serieuze werk van de zaalcompetitie te beginnen.                                                                                        

Rijko A – Catba A : 17-14 

Beginaanval : Lenne (1S)-Willem (5)-Luna (-)- Jesse (1+1S)                               
Begindefensie : Stijn (3)-Cedric (-) -Janne S (2)-Kaat Verhoeven (1+1S)
Wissels : Axelle(2)-Ben       

Onze start was verre van voortreffelijk te noemen, we stonden reeds te snel naar een 0-2 achterstand te kijken vooraleer we via Stijn en Kaat met stip konden scoren naar een 1ste gelijk 2-2. Onze Kato, nu in groene shirt bracht met haar 2de vrije worp Catba terug in koers. Willem pareerde met een inlegger, 3-3. Het spel is tot dusver gelijk opgaand, echter Catba is tijdens deze fase trefzekerder, het gaat in een ruk naar 4-7. Tegenscoren deed Lenne op stip. Willen we nog verder mee bikkelen dan moeten we ons heus gaan herpakken en dat gebeurde ook, Janne S, stip van Jesse, Stijn en de vrije worp van Kaat brachten Rijko voor de 3de maal gelijk, 8-8.


Na de pauze werd de ommekeer verbluffend ingezet, vooreerst Axelle en navolgend Jesse plaatsten de 10-8 voorsprong op het bord. Nog één keer liet Catba zich niet onbetuigd, de 10-10 was een feit. Ons sneller, intensiever en een professioneler korfbalspel zorgden ervoor dat Catba stilviel. Willem ontpopte zich tot matchwinnaar door er plots een drietal binnen te prikken, Stijn, Axelle en Janne S volgden dit vertoon, zodat de eindstand naar 17-14 overhelde. Na afloop niets dan blije gezichten met deze zege en verheugd dat we ditmaal niet verliezen. Is de orde nu herstelt? Dat zal blijken wanneer we het tweeluik, met 2 uitwedstrijden naar HMKC en Spartacus op het programma, eveneens zegevierend kunnen afsluiten. Het nieuwe perspectief niet aan jullie laten voorbijgaan!

Rijko reserve – Catba reserve : 13-19  Wie staat op en herstelt de orde?                      

Wat gebeurt er toch met Rijko’s reserve team? Op Vobako, eerder deze week, gingen we met rode kaken huiswaarts. Een 27-9 pandoering daar moesten we het mee stellen. Op Kwik tegen U19 B was er enigszins verbetering merkbaar, 12-21. Doch vandaag liep het weer mis. Catba ging furieus van start en plaatste tot aan minuut 18 een 0-7 voorsprong op het bord. Pas navolgend konden we ons 1ste doelpunt aantekenen, via Tim. Het scorend vermogen van hun heren werd ons fataal, bijgevolg als je slechts na zo’n spelverloop amper in de wedstrijd iets kan tegen doen, dan is het kalf reeds voor de rust reeds verdronken. Toch lukken Ben, Jarne B, Stien, vrije worp van Caine met assist op Ben en Tim deze mokerslag te verzachten tot 6-9. Na een periode van stilstand bij Catba reageert men terug tot aan de rustpauze 6-11. Na het water gaan we op ons elan van voor de pauze verder via Lien en Ben, 8-11. Echter hun heren hebben weer kruit in de handen zodat de stand naar 8-13 opklimt. Nathan, Ben en een stip van Nathan zorgen voor een fraaier ogende tussenstand, 11-15.  We laten ons verdedigend weerom ringeloren, plots staat het 12-18, onbegonnen werk om nog op te tornen tegen dit terug ontketende Catba via hun sterkere heren, 13-19. Onze tegenscores komen op naam van Luna, Marie op inloop en afsluitend met een stip op Nathan, 14-19. Hier dient vanaf volgende week uit een ander vaatje getapt dan wat we tot op heden hebben gepresenteerd. Een wedstrijd moet het van briljante ideeën hebben, nadrukkelijk kopje er bij houden en sneller, intenser de kansen omzetten in meer efficiëntie.                      

Eugeen