Laatste wedstrijd van het buitenseizoen werd …. een binnen tornooi!

De studs dus terug de kast in en de zaalschoenen opgezocht. Met slechts 9 spelers en 5 wedstrijden stond ons een stevige korfbaldag te wachten.

Dames: Tinne, Liesbeth, Heidi en Nathasja

Heren: Mark, Jeroen, Sam, Kris en Tom

 

1e tegenstander van de dag: Limes/Kapellen.
Een faire, vlotte wedstrijd met langs beide kanten voldoende kansen. Limes/Kapellen weet als eerste te scoren. Met een kort kans maakt Jeroen de gelijkmaker en tevens de eindstand 1-1.

 

2e wedstrijd : Temse-Rijko

Zoals we op voorhand al wel wisten een sterke tegenstander dus alle skills bovengehaald. Temse kan de score openen. 1-0. Met een strafworp kan Tom de gelijkmaker scoren 1-1.

Wij bouwen mooi op, creëren veel kansen, maar krijgen de bal helaas niet in de korf, Temse lukt het scoren wel en kan uitlopen tot 4-1. Rijko geeft niet op en blijft goed verdedigen en heel mooie acties opzetten. We worden beloond met een shot van Sam. 4-2. Vlak voor het eindsignaal kan Temse ook nog scoren met een ver shot. Eindstand 5-2

 

3e wedstrijd: Sikopi-Rijko

Opnieuw spelen we mooi korfbal, de aanvallen worden goed voorbereid en de verdediging doet wat het moet doen. Helaas blijkt ook Sikopi een maatje te sterk en kijken we na de 1e helft tegen een 3-0 aan.

Voor Jeroen was het de laatste wedstrijd van de dag, de werkplicht roept, maar kan niet vertrekken zonder nog een korf te maken. 3-1. Sikopi prikt onmiddellijk tegen en legt zo de eindstand vast op 4-1.

 

4e wedstrijd: Rijko ATBS/ASKC

Met de nog 8 aanwezige Rijkospelers moeten we vol gaan voor de laatste 2 wedstrijden. Rijko opent de score met een shot van Sam. ATBS/ASKC laat zich niet van de kaart brengen en maakt de gelijkmaker. Tom kan ons toch opnieuw doen uitlopen met een shot en een strafworp (2e van de dag!) 3-1. Rustig blijven, we hebben nog niet gewonnen…. ATBS/ASKC prikt nog een keertje tegen. 3-2. Met nog slechts 1 minuutje op de tijdsklok moeten we ons verstand erbij houden en een stevige verdediging houden. Goei teamwerk zorgt voor goeie resultaten. Sam besluit dat er nog wel een korfke bij kan. 4-2 is de eindstand.

 

5e en laatste wedstrijd: Catba-Rijko

De vermoeidheid begint stilaan binnen te sluipen, maar nog steeds heel gemotiveerd beginnen we aan de laatste van de dag. Opnieuw bouwen we mooi op, maar krijgen we de bal niet in de korf. Bij Catba lukt dit wel en het wordt 3-0. We laten onze hoofden niet zakken en blijven proberen. Dit loont met een 3-1 en later ook de 3-2. Nog maar heel even op de teller, lukt het nog om nog een keertje te scoren en met een gelijkspel te eindigen? Helaas gaat de bal niet in de korf en is het eindsignaal er sneller dan we willen. 3-2 is de eindescore.

De prijsuitreiking hebben we helaas gemist, Rijko was aan het douchen!

We hebben mooi korfbal gespeeld, netjes opgebouwd en een sterke teamgeest getoond. Als het over teamgeest gaat waren we wel veruit de groep met de meeste lol, echt heel veel gelachen, ook tussen de wedstrijden door: masseurs met hete zalfkes, spiegels en een “blote” kont, vingers tapen tijdens de wedstrijd, ijs leggen, braces aan en braces uit, …. ’t Was er allemaal.

We hebben de dag afgesloten met lekkere taart die we kregen van Sikopi, waarvoor dank!

Ook zijn we verblijdt te vernemen dat niet enkel de grote rijko-familie, maar ook andere teams onze verslagen lezen!

Moe maar voldaan terug richting Rijkevorsel. Daar nemen we een weekje rust, terwijl onze jeugd op jeugdstage vertrekt, om daarna weer met hernieuwde energie te beginnen aan het zaalseizoen.
Tot in de zaal!

Nathasja