Rijko A – Minerva A : 14-22

Aanval : Tim(1+1S)-Willem(1+1S)-Kaat Verhoeven(1)-Jesse(2)   
Defensie : Cedric(1+1S)-Ben(2+1S)-Axelle(-)-Dorien(-)
Wissels: Janne S (2)                                      

Deze inhaalwedstrijd werd betwist onder helse weersomstandigheden, de nattigheid die beide teams moesten trotseren waren mede bepalend voor het resultaat en daar sprong Minerva beter mee om. Rijko nam nochtans een behoorlijke start via Kaat Verh., Ben en Willem die Rijko in de running hielden tot 3-3. Nadat Minerva flink doorduwde mede door foutjes van onzentwege, die genadeloos werden afgestraft, liepen ze uit naar 3-7. Het zat vervolgens compleet tegen wanneer de tegenpartij opnieuw een stevige tik uitdeelde naar 4-11, enkel Cedric had een tegentreffer gelukt. Naar de rust toe konden we milderen via stip op Ben en Jesse, 6-12. Kunnen we en gaan we alsnog de knop omdraaien in de 2de helft?


Een doorweekt Rijko bleef haperen en de vastberadenheid ebde zienderogen weg. Pas na 15 min speeltijd vond Tim terug het gaatje, de stand was inmiddels opgelopen tot 7-18. Het was nu wel duidelijk dat Rijko niet opgewassen bleek tegen dit Minerva. Met een duidelijk rebound overwicht en langere aanvallen kon Minerva er quasi ongestraft een schietkraam van maken dat was zowat hun enige tactiek in de rest van de wedstrijd. Een time-out deed wonderen, coach Werner pleitte ervoor dat we ons niet verder laten afknallen door hun trefzekere geheel. Wakker geschud, helaas te laat met dash en pit en snediger dan voorheen kan Rijko de bakens verzetten naar een fraaie eindfase. Een stip Cedric en nog ééntje op Willem, 9-20. Wissel Janne S laat eveneens van haar horen, 10-21. Ons laat offensief brengt de eindstand op 14-22, via stip op Tim, Jesse, Janne S en het afsluitend doelpunt van Ben.  De scheidsen waren op niveau, good job, zij waren niet de oorzaak van ons falen. Negatief doen is zinloos, maar eigenlijk mogen we niet tevreden mee zijn met het huidig geleverde spel, zelfs onder erbarmelijke weersomstandigheden. Korfballen doe je ook met het hoofd, blijven pushen ook al voel je je niet top! Toch meer creatieve veerkracht en teamgeest tonen dat zijn opdrachten die met aanloop naar de zaal zekers hoeven bijgewerkt.  Nu gemotiveerd aan de oefenpartijen beginnen is de boodschap, aan ons om te bewijzen dat we geprikkeld en er klaargestoomd voor zijn om met een heerlijk gevoel de zaal in te trekken. Terug aan zet in hoofdklasse 1 om daarin opnieuw een hoofdrol te vertolken.                                         

Rijko res – Minerva res : 13-12       Winst smaakt altijd zoet!

Waren we wel op de juiste manier voldoende gemotiveerd om dit duel  aan te vatten? Wel ik meen dat de vorige wedstrijden waar we een 2 op 2 behaalden meespeelden in ons kopke. Minerva voorlaatste in de ranking zou een nieuwe prooi wezen om een 3 op 3 te behalen. De opener is voor Kaat Verdyck en ook Lobke brengt de 2-2 aan. Echter het loopt niet zoals verwacht en ons imago van zegezekerheid krijgt een ferme deuk. Soms is het veel te vroeg om straffe uitspraken te doen dat deze partij een kolfje naar onze hand is. We zijn vanaf nu steeds op achtervolgen aangewezen, de rust wordt bereikt met een achterstand van 7-9. Onze treffers in de 1ste helft werden verder gekorfd door stip op Lenne, Kaat Verd. 2x, Lobke en Janne S. We komen uit de kleedkamer na de peptalk, maar zijn ons nog verre van bewust dat we de partij uit handen aan het geven zijn. Nadat Kaat Verd. de 8-9 aantekent, is het opnieuw Minerva dat ons pijn doet, 8-11. Plots staan we 3 doelpunten in het krijt, hoe gaan we dat oplossen? Het kantelmoment is in voorbereiding want het zou zonde geweest zijnde hadden we finaal naast de zege gegrepen. Het komt er nu op aan elke kans optimaal te benutten zodat we terug in de running raken. Prima opgenomen en goed verstaanbaar via een time-out nemen we de wedstrijd beetje bij beetje terug over. Jonas, wissel Lotte, Lenne en Lobke zorgen dat we een gelijke stand 12-12 mogen noteren. De eer van het afsluitend doelpunt was voor Kaat Verdyck, 13-12, wat ook de ultieme zege op de valreep opleverde. Kaat was tijdens de volle partij steeds gepast aanwezig, ze scoorde 5 maal en verdiend er een pluim voor.  

Vermeldenswaardig en een immens applaus voor onze U13 A’s. Zij speelden woensdag de kwart finale wedstrijd op en tegen Spartacus. Deze werd beklonken met een 3-8 zege en zo kunnen deze enthousiaste jongeren zich opmaken om de halve finale te gaan betwisten. Deze klip nog omzeilen en de finale wenkt. Schitterend en knap gasten!             

Eugeen