Vandaag moesten we in het hol van de leeuw gaan spelen. Op verplaatsing bij Catba. Meestal een geladen wedstrijd bij de ex-ploeg van Stefa(a)n. Want wij hebben 2 jaar geleden hun sterspeler naar Rijko gehaald.

We starten met Liesbeth, Heidi, Kris en Stefan in de aanval (Sam zal na 10 min wisselen) en met Cailey, Nathasja, Marc en Tom in de verdediging (hier zal christophe na 10 min wisselen). Een voltallige ploeg met zelfs nog reserve op de bank, leuk dat er zo veel spelers bij zijn.

Onder een stralende zon en 23°C vangen we de wedstrijd aan. Heidi breekt al snel de ban met een doorloper, 0-1. De wedstrijd blijft voortdurend in evenwicht maar toch valt er aan de overkant de 1-1 en wat later de 2-1. Na verschillende pogingen van Cailey valt er juist voor het eindsignaal dan toch de 2-2 binnen. Yes, eindelijk horen we ze roepen. Jammerlijk genoeg wordt deze afgefloten voor verdedigd en direct erna valt ook het fluitsignaal voor einde eerste helft.
Tijdens de rust hebben we een tactische bespreking. De tactiek was, we zijn goed bezig, blijven proberen, ze gaan wel vallen. Of toch iets in die trend…
Vanop de bank roepen we bij het begin van de 2de helft nog naar Cailey, de volgende gaat erin. En de galm van het roepen was nog niet verwijderd of ze scoorde weeral een mooie korf. Nog voor we konden juichen werd ook deze weer afgekeurd voor verdedigd. Maar ze bleef niet bij de pakken zitten, en scoorde kort erna een mooi afstandsschot die eindelijk wel op het scorebord terecht kwam, 2-2. We waren in de eerste minuut van de 2de helft.
Catba was zeker nog niet uitgeteld, en komen op 3-2, waarna Sam met een ver schot de bordjes terug gelijk hangt. Na de 4-3 van Catba Scoorde Marc ook al een ver schot en bracht Sam ons daarna op voorsprong met een vrijworp, 4-5. Nu moeten we deze proberen vast te houden.
Na een zeer discutabel kort schot van Catba (volgens iedereen verdedigd, maar de scheidsrechter vond na vele verdedigende fouten tegen Rijko, om nu voor Catba deze niet af te fluiten), en komt het scorebord zo op 5-5. En scoorde ze ook nog in de slotminuut de 6-5.

Jammer van een verloren match, maar het was met zeer veel inzet en met vele en mooie doelkansen. Al bij al was het alsnog een zeer faire match. Na de match hebben de doorzichtige boterhammen goed gesmaakt en maken we ons klaar voor volgend weekend om thuis te winnen van de tot vandaag nog onbekende tegenstander.