Rijko A – Sikopi A : 12-17

Aanval : Ben (3)-Cedric (1+1S)-Axelle(1)-Dorien(1)
Defensie : Tim(2)-Lenne(1S)-Jesse (1)-KaatVerh.(-)- Wissels : Willem (1)


Rijko blijft azen op een eerste zege. Tegen Sikopi dat soms zeer wisselvallig acteert is dit mogelijk een nieuwe kans om onze eerste punten te pakken. Na wat we tegen Scaldis presteerden en toch op de valreep de zege aan de thuisploeg latend mogen we met opgeheven hoofd vandaag de confrontatie met de LO-pioniers veelbelovend aangaan. We wachten op het grote rendement in onze thuishaven, we moeten tot het gaatje gaan!
Inderdaad, de aanvangsfase was geheel in Rijko’s voordeel, met Axelle, Tim, stip op Lenne en Dorien met inlegger, 4-2. Vanaf dit moment speelden de Sikopi dames een uitstekende partij en legden onze girls aan banden in defensie. In het verder verloop van die eerste helft ontpopten zij zich eveneens tot afwerkers van dienst met liefst 8 treffers. Echter ook Rijko van zijn kant liet niet begaan, via Cedric, 2x Ben en Tim konden weerom juichen met de 8-7 voorsprong. Op slag van rust gaf een Sikopi dame ons een kleine nekslag door de 8-9 aan te tekenen. We gaan de 2 de helft aanvatten met veel grinta en goesting maar ook ongelukkige momenten.


We kennen opnieuw een zwak begin en het leek opnieuw ‘net niet’ te worden. Indien je gedurende 20 min niet tot scoren komt dan kan je geen wedstrijd naar je toe trekken. Rijko vindt geen gepast antwoord op het vlotter en afwerkend Sikopi, nogmaals zijn hun dames bepalend, zij brengen de stand op 8-13. Nochtans waren er voldoende kansen voor Rijko maar in de zone van de waarheid jammer genoeg niet omgezet in doelpunten. De match leek gespeeld, toch rechte Rijko de rug om terug te slaan. Dit gebeurde via Jesse op inloop, Cedric met stip, wissel Willem en Ben, zodat de eindstand toch iets dragelijker oogde, 12-17. De magere oogst inzake het aantal korven voor Rijko is een teken aan de wand dat wij met de vele kansen onzuiver omspringen. Eveneens op onze vrije worpen dient ingegrepen, dat zijn normaal halve treffers die we onbenut laten door slecht terugkaatsen. Tel deze onvolmaaktheden bij elkaar dan is het logisch dat we slechts aan een twaalf treffers komen. Deze situatie moet toch wel even wennen voor Rijko. We hebben enkele succesvolle jaren achter de rug, dat beseft wel iedereen en zo’n nederlagen incasseren dat waren we niet
meer gewend. Ik eindig met een ‘Toi-Toi’ naar vrijdag toe wanneer we de inhaalpartij tegen Minerva gaan betwisten.


Rijko res – Sikopi res : 13-4 Spetterend korfbal leidt naar nieuwe zege.


Van het uitstekend begin en al het goede dat we mochten aanschouwen vorige zondag op Scaldis is veel positief in het kopje blijven steken, dus gaan we allemaal samen voor een nieuwe zege. In welke formatie Rijko res aan de wedstrijd begint is telkens een vraagteken.
Ditmaal een homogeen jongeren team bijeen gesprokkeld die hun korbalkunstjes mochten gaan tonen. De suppo’s de iets eerder afgezakt waren hebben een schitterende wedstrijd van onze reservisten mogen aanschouwen. De aanvangsfase kleurde volledig Blauw-Wit en dat voordeel van overklassing lieten we ons niet ontsnappen. Janne S zorgde met 2 korven voor de opkikker. Hierna lieten we de grip op tegenstander Sikopi niet meer los. Kaat Verd., Jarne B, Janne S en Jonas inlegger onder korf, zorgden reeds voor een geruststellende 6-0. Even een min moment in onze verdedigende taak doorslikken, 6-2. Het sein om de bakens te verzetten, Jonas korft de ruststand bij elkaar, 7-2. Tijdens de 2 de helft dollen we verder op hoog tempo met een zwak korfballend Sikopi. We voeren stelselmatig de score op door enkele prachtcombinatie uit onze handen te schudden. Caine, Jarne D, Jarne B, Jonas en Caine op fraaie assist van Stien, het staat 12-2. We missen daarop een stip, Luna op doorloper lukt de 13-2, waarna we iets nonchalanter gaan ballen met als gevolg dat hun heren er nog een tweetal kunnen binnen legen, eindstand knappe 13-4 zege.

Eugeen