Scaldis A – Rijko A : 20-18 

aanval : Tim (3+1S) – Lenne (1S) – Kaat Verh. (1+1S) – Jesse (1)
defensie: Ben (2) – Cedric (1S) – Dorien (-) – Axelle (6)
wissels : Janne S (1) – Luna (-)- Lobke                                                                                                                          

Zij zijn in hetzelfde bedje ziek en kennen identiek dezelfde problemen als Rijko. Het inpassen van een nieuwe lichting, na de stop van enkele hoofdrolspelers(sters), loopt evenmin van een leien dakje. Zo worden ze eveneens overklast en staan de O punten nog steeds achter hun clubnaam. Zowaar strijden we vandaag met gelijke wapens om de eerste zege binnen te halen. Riskeert Rijko een annus horribilis te beleven op Scaldis, of start vandaag voor Rijko de heropleving met een eerste zege? Een overwinning bij dit Scaldis zou de hemel weer doen opklaren. Een nederlaag daarentegen…. daar hielden we bij aanvang geen rekening mee. Speeldag zes wordt aldus een hele belangrijke, cruciaal welnee we zien wel hoe het afloopt. De prima prestatie tegen Meeuwen heeft onze fanions weer moed gegeven. Nu nog de punten, want daar gaat het om en niet om een uitschietertje. Het bouwproces langs Rijko zijde loopt ietwat vertraging op. Niet efficiënt genoeg, weggeefdoelpunten, soms een gebrek aan killersmentaliteit en te weinig kwaliteit om een wedstrijd af te maken. Het gegeven klopt in min of meerdere mate. Maar met de grinta en de inzet van de laatste wedstrijd tegen Meeuwen heeft Rijko getoond dat het de rug kan rechten. Net niet of net wel maakt een gigantisch verschil. Alleen is het voor ons spijtig genoeg te vaak net niet en dat wordt vertaald in het klassement. Vandaag willen we op onze waarde spelen, de wedstrijd domineren, afmaken en winnen, daar draait het om. Ik zou nadien in “Huisje Weltevree” graag klinken op onze eerste zege, of is dat teveel gevraagd? Nu naar de start van de wedstrijd zelve. De opener is voor Scaldis, aalvlug verzetten we de bakens via een stip op Tim, Axelle, Ben en nogmaals Tim naar 1-4. Prachtig hoe we Scaldis in deze aanvangsfase domineren. Echter de kentering laat niet te lang op zich wachten, Axelle kan nog wel de 2-5 aantekenen, alvorens Scaldis zich de 5-5 naar zich toetrekt. Heropleving via Axelle, 5-6, maar de oranjehemden laten niet verder begaan en zetten Rijko even schaakmat en lopen uit naar 8-6. Op slag van rust wordt de vrije worp van Axelle onbegrijpelijk afgekeurd, te vroeg gefloten, ze mag hernemen en zorgt zowaar voor de 8-7 aansluitingstreffer.


Na de pauze is het Rijko money-time. In een waanzinnige periode van hoog conjectuur slaan we een kloof via Ben, Tim, een stip, doorloper Axelle en Kaat Verhoeven, 9-11. Het uitvallen van onze Kaat is een eventjes domper. Wissel Janne S is paraat en slaat gepast terug, 10-12, via een stip sluit de thuisploeg terug aan, 11-12. Nu vallen we aan met overleg en dat levert drie vrije worpen op rij op, echter specialiste Axelle kan er geen van verzilveren. Kaat Verh. is terug van de partij en zet haar stip om, 11-13. Jesse, een stip op Cedric en shot Tim, het staat nu 13-16. Kaat Verh. valt nu definitief een 2de maal uit en dat merken direct op het scorebord, de 16-16 is een feit. Een stip op Lenne, 16-17, we reiken en hunkeren naar de zege die binnen ons bereikt ligt. Een Scaldis momentje kunnen we alsnog counteren via Axelle die de 18-18 aanbrengt. Doch Rijko moet in de slotfase rustiger zijn op beslissende momenten, speelt iets te nerveus om te gretig de score op te drijven en dat lukt helaas niet. Bij Scaldis evenwel, een dame scoort de 19-18 en doordat we afzakken voor de bal snel te bemachtigen laten we hen de 20-19 vastleggen. Na zo’n indrukwekkende partij korfbal te hebben neergezet is het jammer dat Rijko geen loon naar werken kreeg. Scaldis loopt als een diefje met onze zege zomaar weg. Foetsie de illusie van de O weg te werken, doch we hebben er knap voor gestreden.   

Scaldis res – Rijo res : 6-12

Het reserve team van Scaldis haalde tot hiertoe geen enkele zege binnen. Dus stond er eveneens een O achter hun clubnaam. Een uitmuntend moment om hier een eerste maal toe te slaan. Als je de eindstand bekijkt is dat Rijko schitterend gelukt. Een voorbode en een hint naar onze fanions toe hoe we Scaldis hun illusie afnamen en beheerst versloegen. Jarne D opende de debatten, waarna we de 3-1 om de oren kregen. Krachtige aanvallen leverden de 4-7 stand op aan de rust. Hiervoor zorgden Jarne D 2x, Sander, Lobke, stip van Caine en Janne S. Na de pauze geen terugval, we gaan simpelweg door en tellen stelselmatig Scaldis uit. Sander omdraai inlegger enCaine drijven de stand op naar 4-9. Even een tegenprikje waarna Sander de 5-10 verzilvert en Janne S en Jarne D de fraaie eindstand van 6-12 vastleggen.

Gewestelijke : Edegem 3 – Rijko 3 : 16-18  Weer een huzarenstukje van onze 3 waardoor we onze koppositie consolideren.

Overgangsklasse : Anderlecht A – Rijko 2 : 11-8 Tegen het puntenloze Anderlecht heeft een ondermaats afwerkend Rijko de boot gemist om hun 1ste plaats in de ranking te verstevigen. Begrijpen hoe dit kan is er een pijnlijk gevoel aan over te houden.                       

Eugeen