Rijko1 : Kwaliteitsverschil bepaald de einduitslag.                                                      

Rijko 1 – Putse 1 : 11-25  Aanval : Willem (2)-Tim (-)-Janne S (2)-Jesse (1stip)                              
Defensie : Ben (3)- Cedric (1stip)-Axelle (-)-Dorien (-) – Wissels : Lenne (1) – Luna (1)                  

Een bekerwedstrijd en een competitiewedstrijd afwerken dag na dag is van het goede teveel voor deze lichting. Vrijdag tegen Vobako werden onze fanions nog geroemd, vandaag tegen koploper in de ranking Putse, verliep het gans anders en tegendraads. Putse opende snel de score tot 0-2. Wij gaan van start niet te nerveus, proberen hen te volgen in uitvoering en dat lukte wonderwel via Ben, Willem en Janne S tot 3-3. Putse is dan weer aan zet voor de 3-5. Janne S prikt tegen en ook Cedric zet zijn stip om, 5-6. Uiteindelijk plooien we toch, moeten een drie op een rij toestaan, 5-9 meteen de ruststand. Oorzaak hun aanvallen duren veel langer door het rebound overwicht met het reeds gekende gevolg, men kan niet alles blijven dichtlopen en opvangen. Rijko had in die tussentijdse periode iets behoedzamer en geduldiger moeten ballen om langer in balbezit te blijven, men leed te vlug balverlies doch we werden in de 1ste helft niet totaal overklast. Soms doen we het heel goed, maar even snel is het terug naar af. Dat maakt allemaal deel uit van de gehele opbouw die we samen afleggen. We tonen bijwijlen ook kwaliteit, maar zijn niet consistent genoeg. Na de pauze duwt Putse het gaspedaal dieper in en schakelt enkele versnellingen hoger. Rijko ondergaat vanaf nu het klasse en kwaliteitsverschil, dat brengt de stand in een mum van tijd naar 5-14. Ben en Jesse op stip belonen hun werkkracht met 2 treffers, 7-14. Putse klauwt terug en laat zijn prooi niet meer los tot er een 7-21 op het scorebord prijkt. We bekopen de geleverde inspanningen van de dag voordien, Willem korft nog nummer 8, maar voor Putse zijn we een speelbal dat leidt naar een 8-25 tussenstand. Tenslotte kunnen Lenne, Ben en Luna nog milderen zodat we eindigen op 11-25. Hebben we teveel respect getoond?, veel factoren gedurende de 2de helft die geen al te goede indruk gaven hebben dit in de hand gewerkt. Ik vergelijk het met een griepprik die te lang duurt en waarvoor coach Werner geen gepast medicijn vindt. Toch enkele lichtpunten vermelden, Ben speelde een knappe partij en ook een stevige Dorien zorgde voor gepast ingrijpen. Het enige doenbare is het zelf vertrouwen opkrikken dat kan al een stap in de goede richting beduiden. Geen twijfel dat dit goedkomt! Eveneens vermeldenswaardig de prima leiding van het scheids duo Tom en Maarten.


Rijko reserve : Een opdoffer van jewelste.                                                            

Onze reservisten waren gedurende de 1ste helft geen partij voor een snedig en in een hels tempo afwerkend Putse. Getuige de 0-8 pandoering aan de rust. Putse gooide meteen roet in het eten van ons achttal. Onze goede voornemens vooraf werden onmiddellijk door hen gekortwiekt. Korfbal is niet altijd fair, doch Rijko was een tijdlang onherkenbaar aan het ballen wat de ruststand ook weerspiegelt. Na het water en de peptalk trekt Rijko zich op aan een beter korfballend geheel, nu tussen de lijnen. Eerst Lobke, 1-9, vervolgens Jarne D, Luna en Marie bieden meer animo, de stand evolueert naar 4-11. Lenne plaatst het orgelpunt voor de 5-12 eindstand.

Rijko 2: De strijd om de koppositie wordt in Rijko’s voordeel beslecht. 

Twee kemphanen Rijko2 en Ranst delen de eerste plaats met het maximum van de punten. Wellicht een boeiende vurige wedstrijd in het verschiet. Na de opener van Jarne B gaat Rijko nonchalant en slordig tewerk. Ranst heeft dit knap opgemerkt en loopt uit naar 1-4. Alarm bellen rinkelen, Rijko speelt met vuur en verbrandt zich bijna. We gaan onze 1ste plaats in de ranking toch niet zomaar te grabbel gooien zekers! Het besef dat we actiever moeten ballen laat gelukkig niet te lang op zich wachten. Toch verzilvert de tegenpartij nog twee korven alvorens Janne B, Andries en Marie op inloop kunnen milderen, 4-6. Het sein om een wederopstanding in te luiden, die wordt door Stien, Nore, Marie en nogmaals Nore perfect begrepen, we nemen terug het voortouw, 8-7. Rijko stoomt nu door omdat Ranst een felle terugval kent, Jo en Marie met stip zetten de ruststand op 10-8. Na de pauze worden Laura en Lise in de ploeg gedropt. We spelen nu geduldiger in de opbouw, combinaties over vier leiden tot unieke kansen die afgewerkt worden door Nore en Jarne D, 12-8. Het beste van Ranst is geëlimineerd, zij teren op enkele individualisten die de korf weten hangen en die zijn over hun beste krachten heen. Toch uit het niets prikt Ranst er twee binnen, maar Rijko recht zijn rug, Jo, Andries en Jarne B beslechten deze partij met drie rozen op rij, 15-11. Zo behoudt onzen 2 de koppositie in overgangsklasse met het maximum.

Rijko 3 : Zet de puntjes op de i. Rijko 3 weet de korf wel hangen!                                                                 

We kregen Ganda 2 op bezoek, is eigenlijk het volledig C team van vorig seizoen. Gaat Rijko nog eens uitpakken zoals ze in de vorige twee wedstrijden deden? Men nam een blitz start met Kurt aan het kanon die meteen raak trof. Dan volgt er een periode zonder al teveel grinta. Het korfbalspel dat den 3 nu presenteert is niet van een hoog gehalte. Het kan me nauwelijks bekoren door slordigheden en onzuiverheden bij de vele shots. Nick mist daarop zijn stip en is wachten tot minuut 15 vooraleer Kurt de vakken laat wisselen, 2-0.  Chris zet direct op inloop de 3-0 aan. Ganda versiert een stip die wordt omgezet. Laatste wapenfeit voor de rust voor de Gentenaren. Een swingend Rijko veegt nu de vloer aan met Ganda, het gaat plots naar 9-1 de ruststand. Korven komen op naam van Kurt 2x, Dorthe, Sander 2x met zijn klassieke omdraai inleg en Pieter. Na de pauze blijft Rijko3 dreigend korfballen zodat de stand evolueert naar 15-1, via Chris, op inloop, Ruth 3x waarvan ook ééntje op inloop, Pieter en Kurt. Even staan we een tegentreffer toe maar Rijko balt gezwind verder naar 18-2. Hiervoor zorgden Kurt, Sander omdraai en Dries. Door de pressing op Ganda’s aanvallers te verlagen kunnen zij enkele korven markeren, 18-4. Dries, Lore en Pieter plaatsen de eind score op het bord, 21-5. Rijko stond tussen de lijnen met op drie spelers na de volledige één van weleer. Zelfs zonder training gaat het korfballen hen nog perfect af, atletisch dat ze zijn. Indien ze zo blijven samenwerken naar hun doel, het maximum behouden, dan deze ploeg moeilijk te kloppen.                                                                              

Eugeen