We waren te gast in Yerseke, eigenlijk het mekka van de Zeelandse mossel- en oesterteelt, maar ook de thuisbasis van Korfbalvereniging Volharding. Sikopi had daar zijn driedaagse oefenstage gepland en Rijko was een welgekomen sparring-partner. De plaatselijke korfbal club is reeds een “oldie”, opgericht in 1910 staan zij in de top 10 van oudste Nederlandse korfbalverenigingen. Hun ledenaantal bedraagt heden slechts een 100 tal leden verdeeld over twee seniorenteams en vijf jeugdachttallen. Ooit waren zij meer toonaangevend in de regio, nu halen ze iets hoger dan een doorsnee breedtekorfbalniveau. Wel beschikt men wel over een kunstgrasterrein met onaangepaste nieuwe afmetingen, een sfeervolle kantine met prima terras naast het terrein maakt vandaag veel goed.        

Tijdens de voormiddag werd er een aangepaste boeiende training gegeven voor alle partijen. Die werd afgewerkt over een twaalf tal korven en gesmaakt door alle deelnemers, TOF. Na het gezamenlijk middagmaal was het stilaan tijd om een eerste wedstrijd te betwisten. Deze ging tegen de thuisploeg Volharding met als tegenstrever een halve Sikopi C ploeg en een andere vak helft van Rijko C. Al gauw bleek dit geen match te worden waar het thuisteam enige aanspraak kon maken op de zege. Gelukkig voor hen bleven vele van onze kansen onbenut zodat na affluiten er een 4-10 op het bord stond. Sikopi scoorde 6x, Rijko 4x via Andries, Jarne D en 2x Lotte.  

                         

 


Sikopi res – Rijko res : 10-11 Aanvangen doen we met Lotte, Lobke, Ben en Caine in de basis als aanvallers en defensief mochten Dorien, Kaat Verdyck, Jo en Tim de Sikopie’ers een halt toeroepen. Na hun openingstreffer benutte Ben een korte kans achter de paal, 1-1. Wat volgt langs Rijko zijde is een euvel dat vlug dient weggewerkt. Shotrijpe kansen worden niet gepakt en zo laat men Sikopi de match in handen nemen, gevolg de 3-1 is een feit. Echter we bijten terug via Lobke en Ben met wegtrekbeweging, 3-3. Het zijn voornamelijk hun heren in steun van hun girls dat ze ons compleet uit verband spelen, 5-3. En nogmaals een zeer attent oplettende Lobke scoort de aansluiting met inlegger en Ben korft er nog ééntje bovenop 5-5. Tim met korte kans onder de korf brengt ons een eerste maal op voorsprong, 5-6, doch na een gemiste stip van hun dame moeten we in de 6-6 ruststand berusten. Na de pep-talk plaatst Sikopi met drie treffers op rij ons voor een voldongen feit, we vinden geen gepast antwoord op de bllitzstart tot Dorien de 9-7 scoort. Wissels doen hun intrede, nadat Caine zijn stip omzet, 9-8, is het spelconcept dat Sikopi voor ogen had zoek, maakt men verkeerde keuzes in de opzet combinatie. Buiten enkele onvolmaaktheden langs Rijko zijde nemen we het heft in eigen handen en waarlijk zetten Sikopi een stevige hak. Deze kentering werd ingezet door Tim, die nadien zijn stip mist maar eigenhandig de rebound ervan binnen legt, 10-10. Een verbluffende Ben korft zijn vierde en telt hiermede Sikopi compleet uit, 10-11.                          

Sikopi A team – Rijko A team : 11-3 Aanval : Nathan, Lenne, Janne S, Stien Verdediging : Stijn, Willem, Jesse, Luna. Als je de eindstand onder ogen neemt, dan is dit een wedstrijd waar je niet vrolijk van wordt. Na enige vermijdbare treffers loopt de tegenpartij uit naar 3-0. Eigenlijk bieden we wel voldoende weerwerk in deze aanvangsfase, doch enkele Rijko shots missen de goede richting, gebrek aan precisie en scherpte in de afwerking. We kijken met verbittering toe hoe Sikopi zonder groots te ballen uitloopt naar 6-1. Jesse heeft voor Rijko kunnen tegenscoren. Hoewel Sikopi geen Top is en nog niet op volle toeren draaiend, zo weten we meteen wat ons te wachten staat aan tegenstand in de Promo League. Gelukkig staat een nooit afgevende Jesse tussen de lijnen, zij zorgt voor de 6-2. In de daaropvolgende periode worden we helemaal tureluurs gespeeld en mogen ons pollekens kussen dat ook zij nu iets moeilijker de gele korf vinden. Toch wordt het 10-2, jammer dat geen enkele Rijko heer inmiddels tot scoren is gekomen. Janne S prikt de 10-3 binnen, we missen nog een stip, waarna een Sikopi heer het slotakkoord plaatst, 11-3. Uitgommen deze mindere prestatie en woensdag op HMKC, als collectief op zoek naar revanche en een eerste zege!   

Eugeen