Vooraleer we de overgang naar het nieuwe seizoen gaan bewerkstelligen en de trainingen opstarten is er nog een heleboel te melden. Zo gaat de formatie die eind vorig korfbaljaar de veldtitel mocht vieren in Hoofdklasse 1 en alzo de promotie naar Promo League afdwong, een gans ander gezicht vertonen. Helaas hebben we een aantal vaste waarden moeten uitwuiven door stopzetting en transfer. Dat maakt dat jongelingen uit de U19 lichting zullen doorstromen richting de kern. Een opdracht die op het eerste zicht moeilijk wordt, maar voor hen breken de volgende weken en maanden van de waarheid aan. Onder leiding van T1 Werner De Vogelaere en Thomas Verboven die de rol van T2 op zich zal opnemen, is dit een uitdaging als geen ander.


De samenwerking met Glenn Ruts en Yves De Herthog stopte na het behalen van de veldtitel jammer genoeg, want deze verliep steeds onder hun bewind prima en de resultaten waren dan ook navenant. We respecteren de beslissing en bedanken hen enorm voor de afgelopen jaren waar zij Rijko meer maturiteit en korfbalinzicht gaven. Om deze lacune op te vangen werd er snel geschakeld en heeft Rijko een akkoord kunnen bereiken met hogergenoemde trainers/coachen, Werner en Thomas. We zijn dan ook uitermate verheugd deze oplossing te bieden aan onze kern en wensen de nieuwe trainers-staf veel korfbalplezier en succes tijdens het komend seizoen. We zullen er samen het beste van moeten maken. Het nieuwe concept spelen vergt tijd, Rome is ook niet op één dag gebouwd. De geprogrammeerde oefenpartijen zullen daarin al een zekere wijsheid brengen. Eén optie, van meet af aan de beuk erin, doe vooral je korfbalkunstjes als je het kunt, we kunnen het hogere niveau beslist aan, zie als voorgaande de voorbije zaalcompetitie. Door met ons collectief zakelijk spel ook degelijkheid en attractief korfbal te brengen moet het ditmaal wel lukken. Indien we onze scoremogelijkheden eveneens scherper gaan benutten dan is Rijko reeds op de goede weg. Iedereen moet in staat zijn meerdere korven te scoren
gedurende de volledige tijdsduur van een wedstrijd en daar zal danig worden op getraind! Mislukkingen houden je nederig en beproevingen maken je sterker, maar alleen de hoop in een goede afloop laat je vooruitgaan!! Ook is het taak vanwege onze suppo’s , blijf deze jonge en beloftevolle ploeg ondersteunen en aanmoedigen met jullie aanwezigheid.

Eugeen