Met nog 4 wedstrijden op de agenda komt het einde van de zaalcompetitie in zicht. Het eerste seizoen in de geschiedenis van onze club dat we aantreden in Promoleague. Dat het geen eitje ging worden, konden we op voorhand al op een briefke geven. Het verschil tussen Promoleague en Hoofdklasse 1 is namelijk aanzienlijk groot. Onze fanions doen er alles aan om de broodnodige punten bijeen te sprokkelen om weg te geraken van de laatste plaats,
maar winnen tegen de koploper in de competitie is geen simpele uitdaging. Maar moeilijk gaat ook… Toch? Let’s go! De gebroeders Herthogs treden weer samen aan in een vak, misschien kunnen zij het hun tegenstanders zo moeilijk maken dat we voor een verrassing kunnen zorgen? Of wordt het vandaag Batsie-time en legt Tim de ene na de andere bal in de korf? Weten Dorthe en Nick de korf even goed hangen als vorige week? Allemaal vragen die de volgende minuten beantwoord gaan worden (als je verder leest tenminste :-D). Al meteen in de eerste aanval, om specifiek te zijn; na 6 seconden, scoort Rijko (Nick met shot). Een betere start kunnen we niet maken. Al loopt het de minuten nadien iets minder vlot en scoort Temse 5 keer. Die willen toch ineens wel ff laten zien waarom zij op die eerste plaats staan. Maar da’s dan toch buiten Rijko gerekend. We leggen ons er niet bij neer en komen na enkele goede aanvallen terug tot 4-5 (Kato met vrijworp en shot, Nick met shot). Het is kwestie van de scherp schietende paarse heren en dames uit de wedstrijd te houden. Met man en macht proberen we en merken we dat we het ze moeilijk kunnen maken om te scoren. Dan is het kwestie van mee te blijven scoren (waar het schoentje dit zaalseizoen dikwijls knelt als we eerlijk zijn). We gaan van 7-10 (Kato op vrijworp, Tim met shot en korte kans) naar 8-13 met de rust. Lennert prikte nog een bal binnen, maar de kloof staat ondertussen op 5 korven.

Kunnen we Temse in de 2 de helft temmen? De eerste 10 minuten zijn veelbelovend. We scoren zelf 3 keer (Tim met shot, Nathan met shot en Jesse met shot) en Temse kan maar 1 keer tegen scoren. 11-14. De twijfel groeit bij het paarse legioen en ze moeten zoeken naar de goede kansen. Dat alleen al is de mooie verdienste van onze fanions en het mag benadrukt worden dat dit een zeer knappe prestatie is. Maar is het haalbaar om dit nog de rest van de 2 de helft vol te houden? Ons eigen scorend vermogen kunnen we de volgende 10 minuten niet behouden en de inspanningen doorheen de match beginnen hun tol te eisen. Temse balt nu iets vlotter naar hun kansen en vindt de korf veel gemakkelijker. Waar Temse nu 10 keer scoort, kunnen wij er maar 2 tegenover zetten (Lennert met shot en Ben met een half-vallend shot dat toch binnen vliegt (hoe doet die dat toch?)). Met nog 4 minuten te
spelen staat het 13-24. De overwinning is niet meer haalbaar, de uitslag lijkt iets te hard voor het verloop van de wedstrijd. Stijn legt met een shot de eindstand vast op 14-26. Conclusie: Een kwartier zelf niet scoren is dodelijk in Promoleague. Harde, maar waardevolle lessen waar onze fanions absoluut veel van kunnen opsteken. En, in Promoleague blijven kan nog steeds! Dus de volgende weken is het kei hard werken om punten te pakken. Komaan
fanions!

PS: de titel van dit verslag is geenszins een verwijzing of aanval naar de prestatie van onze Bats (Tim Baetens), louter een leuke woordspeling. ;-)
Spelers van dienst:
Dorthe – Kato (3) – Nathan (1) – Lennert (2)
Janne – Jesse (1) – Nick (2) – Batsie (3)
Invallers van dienst:
Cedric – Sander – Ben (1) – Luna – Stijn (1) – Dorien

Rijko B – Temse B
Ook onze B-ploeg moest vol aan de bak tegen Temse. Temse B staat namelijk ook aan kop in de rangschikking, dus onze Rijko’ers wezen gewaarschuwd.
De match start goed en via een korte kans van Jarne B en een doorloper van Sander komen we 2-0 voor. De goede start kan jammer genoeg niet doorgetrokken worden. Er volgen veel één-shotsaanvallen, gelukkig wel aan beide kanten. Uiteindelijk vindt Temse de korf en maken ze er 4 op rij. 2-4. Tijd voor een time-out vindt Yves en hij zet zijn troepen terug op scherp. De familie Eelen heeft dat goed begrepen en maakt er 4-4 (Dorien met shot en Cedric met shot). De rest van de eerste helft blijft het gelijk op gaan en Sander weet ook de korf ineens heel goed hangen. We gaan rusten met de spannende 7-7 op het bord (Sander op strafworp en 2 x shot). Deze lijn doorzetten is de boodschap, gaat dat ook in de 2 de helft lukken? Temse schiet na de pauze beter uit de startblokken en maakt er 8-11 van. Enkel Ben kan scoren met een shot. Ondertussen zijn we al 12 minuten ver. Zo’n lange periode niet scoren, dat is vragen om moeilijkheden. De kloof is geslagen en blijkt niet meer te dichten. Ben scoort nog een korte kans, Cedric een strafworp en Ben nog een shot. Eindstand 11-18.

Luna – Axelle - Jarne B. (1) – Sander (4)
Lotte – Dorien (1) – Ben (3) - Stijn
Cedric (2) – Eef – Janne S

Rijko C – Temse C
Ook onze C-ploeg trad aan tegen Temse. Verrassing verrassing. In hun reeks staat Temse op een mooie 3 de plaats, dus ook geen evidente wedstrijd. Rijko start met enkele mooie kansen, maar de bal wil niet in de korf. Uiteindelijk lukt het Temse om de eerste 2 korven te maken. 0-2, tegen het spelbeeld in. Senne maakt de aansluitingstreffer, maar Temse drukt door naar 2-5. We moeten weten wat de familie Rönne gegeten heeft, want Loes vond ook al de korf met een shotje. Joppe kapt er ook nog ééntje binnen, we gaan rusten met 3-6.

Begin tweede helft lijkt de remonte ingezet en komen we via Jo en Caine terug tot 5-6. Aha, we hebben terug een match. Temse blijft wel consequent scoren, maar ook Andries prikt een shot binnen. 6-7. Het consequent scoren lukt ons niet, waardoor Temse kan uitlopen naar 7-11. (Caine met een shot). De laatste 3 minuten zetten we het slotoffensief in en scoort Jarne D. nog 2 x, maar het eindsignaal komt iets te vroeg. 9-12 eindstand.
Als de match nu nog 5 minuten langer had geduurd, hadden ze er sowieso over gegaan!