Rijko 1 – Blauw-Wit 1 : 16 – 20   

                                                                                                                 
Aanval : Kato (1) – Dorthe (4) – Stijn (1+1stip) – Nathan (-)  - wissel Ben (1)                                           
Verdediging : Axelle (1) – Jesse (2) – Sander (4) – Cedric (1)                                                         

Wanneer onze fanions de partij tegen Blauw-Wit winnend zouden afsluiten,  hadden we een hele mooie uitgangspositie al dichterbij zien komen, bij verlies was Blauw-Wit de morele winnaar. Zoals altijd in de onderlinge confrontatie zou het mogelijk weer een dubbeltje op zijn kant worden en dat was vandaag niet anders. De vorm van de dag zou uitmaken wie met de zege aan de haal zou gaan? We openen zeer hoopvol met een stip op Stijn, Kato en Jesse met inloop uit de vrije ruimte, 3-1. Echter de tegenstander herstelt vrij vlug de opgelopen schade en gaat er zelfs ééntje over, 3-4. Taak voor Sander en Dorthe om eveneens hun bijdrage te leveren, 5-4. Rijko speelt nu compacter dan voorheen, mede door het hoog tempo en de intensiteit klaren we het om terug de koord te nemen via Cedric, Dorthe en Sander, 8-7. Jesse in de herneming van haar vrije worp scoort gepast de 9-7, krijgt navolging van wissel Ben, Sander en Stijn die de ruststand op 12-9 brengt. Weerom een prima ogende 1ste helft die perspectieven opent voor de 2de. Eveneens aanstippen dat de leiding door de uitwisseling B/NL gewoonweg Top was, zeer consequent van hoog niveau, kortom mooie prestatie, daar zijn we best tevreden mee.


Ter info het gold hier een duo uit Groningen die er een drie uur rit op hadden zitten om de De Valk te bereiken! Tijdens de pauze, dachten we dat het toen al gebeurt was en het verdere verloop wel van een leien dakje zou lopen?  Mispoes, we openen vrij zwak bij aanvang van de 2de helft. Rijko kreeg een opdoffer van jewelste te verwerken, gedurende die eerste 15 min van deze time nam Blauw-Wit de onzen te grazen, de stand evolueerde naar 12-16 en daar konden we zero, niks tegenover brengen. Het zal toch weer niet waar zijn zeker, zo’n terugval had niemand in gedachten, nooit ooit voorheen gezien. Nochtans Rijko’s dash en de fighting spirit bleef overeind, de kopjes gingen niet hangen ook bij die plotse  vier doelpunten achterstand, doch met echt werkkorfbal konden zij het tij niet meer doen keren. Dat hadden we eerlijk niet verwacht na de knappe opsteker van de 1ste helft. Je merkt het sowieso het hoge tempo van speelhelft één heeft ook zijn keerzijde, wat een ommekeer qua controle over de partij. We maakten het onszelf moeilijk omdat de afwerking niet OK was, we scoren in de 2de helft slechts vier korven en dat is natuurlijk ondermaats! Als je niet binnen gooit kan je ook niet winnen, het tekort aan scorend vermogen gedurende die bepaalde stilstand periode heeft ons uiteindelijk de das om gedaan. Slechts 8min30 resten Rijko te alsnog te spelen, Dorthe lukt pas dan de eerste tegentreffer, Axelle, nogmaals Dorthe en Sander leggen de eindstand vast, 16-20, een zeer teleurstellende uitslag. Glenn’s toverstokjes bleven achterwege, toch zag hij veel goede acties, wel veel foutieve oplossingen, dat gekoppeld aan een afwerking beneden onze normale waarde en het verhaal is uitvertelt.  Volgende zaterdag naar koploper Temse, dat zal een felle en geanimeerde wedstrijd worden, naar goede gewoonte zal daar weer op het scherp van de snee gespeeld worden. Indien we tijdens de trainingsweek die nu volgt het euvel zuiverdere afwerking en de rebound kunnen bijsturen, dan zal het klasse verschil daar miniem zijn, me dunkt!                                                                                                                               

Rijko res – Blauw-Wit res : 20-15 Het goede voorbeeld als aanzet naar de wedstrijd van onze fanions werd gegeven door Rijko’s reservisten ofte onze eerste ploeg bank. Aalvlug brachten Ben, Jarne B en Tim een 3-1 op het scorebord. Even moesten we terugplooien omdat de controle in uitvoering niet optimaal verliep, de stand evolueerde naar 4-5. Ben had weer een memorabele dag, via eerst een inlegger en nadien op shot, stelde hij terug gelijk, 5-5. Tim, Nick en Lisse wilden niet onderdoen, zij korfden de 8-5. Ben’s prik maar binnen show met zes treffers in die eerste helft, samen met Nick en Janne S, zetten een riante voorsprong vast net voor de pauze, 13-9. Die geven we niet meer af tegen een vurig aandringend Blauw-Wit, het wordt vooreerst 13-11, het gevaar dreigt maar Lennert 2x+1 stip neemt Ben’s taak over en scoort de 17-12. Nick heeft inmiddels de nummer 16 gescoord. Nadat de tegenstrever nog enkele pogingen tot scoren tot een goed einde brengt, 17-14, is het weer de beurt aan Janne S, Lennert éénhandige korf, Tim en finaal Janne S om de eindstand vast te leggen op 21-15.   Gewoonweg met dit team valt niet mee te lachen!!

Rijko C – Minerva C : 12-15 Prachtige weerstand geboden tegen aan aantal gevestigde Minerva waarden uit hun eerste ploeg nog niet zo lang geleden.                             Eugeen