Even schetsen wie eigenlijk Edegem KC is. Deze werd enige jaren terug opgericht uit de schoot van Voorwaarts korfbalclub om de vele jongeren binnen de club de juiste mogelijkheden te geven om competitief te korfballen en zich verder te ontwikkelen. Zij speelden zich tot kampioen in hoofdklasse 2 en als promovendus voerden zij momenteel ongeslagen het klassement in hoofdklasse 1 aan. Dat ze juist tegen Rijko hun eerste verlies wedstrijd leden, dat hoort nou éénmaal bij een club in opbouw. Onze ambitie oogde groter om terug aansluiting te krijgen met de top.  Alle ingrediënten waren vandaag aanwezig om er een geweldige wedstrijd van te maken. Toch moesten we weer schuiven met onze op bepaalde plaatsen enge kern, hoe moesten we de afwezigheid van Dorthe en Axelle opvangen? Onze bank reserve mocht zich nogmaals tonen om in het prima lopende collectief hun bijdrage te leveren. Na de wedstrijd tegen Blauw-Wit moest en zou er bevestiging komen dat Rijko terug op het goede spoor zit.                                                            

Jesse (2) – Janne S (2) – Tim (4) – Sander (1+2stippen) mochten aanvallend openen, Dorien (-) - Kato (5) – Nick (2) – Nathan (1 + 1stip) namen de eerste defensie tot zich. Wissels waren er voor Cedric – Lennert – Luna – Lisse                                                                   
Het vak dat de aanvallen aanvoerde begon ietwat twijfelend om de thuisploeg direct het vuur aan de schenen te leggen, zo opende Edegemse de score, pas na 10 min ballen kon Rijko het gaatje vinden via Jesse, kreeg navolging van Nick 2x, Janne S en stip op Sander, 1-5. Onze dominantie werd abrupt doorbroken omdat we iets te veel ruimte weggaven en het foutief instappen, zulke fouten worden onmiddellijk afgestraft, 4-5. Kop op en Tim op assist van Sander, Kato en nog een keer Tim, gaven Rijko terug de nodige zuurstof, 5-8. Mits een stip aan de overzijde en een shot van Kato bereiken we de ruststand 6-9.

 


Na de pauze dikt Kato de stand aan, 6-10. Het wordt vervolgens een spannende wedstrijd met een wisselend scoreverloop, de thuisploeg sluipt bij tot 9-11. Enkel Nathan kon een tegenprik uitdelen. Wij die koelbloedig genoeg blijven om steeds de score op gepaste momenten op te drijven verkopen de leider een opdoffer van jewelste. We lopen uit via Janne S, assist van Sander, Sander zelf, Kato en Tim naar 11-15, een kloof van 4 doelpunten die we best stevig moeten verdedigen willen we geen upper-cut aangesmeerd krijgen. Daar zorgen dan weer Jesse op inloop, Tim assist van fanatiek spelende Sander en de stip op Nathan voor, 13-18. Even drukt Edegemse nog door om het verschil te minimaliseren, 15-18, maar Rijko geeft geen krimp meer, Sander met stip en Kato leggen de eindscore vast, 16-20. Een duur bevochten overwinning, strijdend voor elke bal, tot op het bot. Prima werk van de defensie en zo werd de opdracht tot een straf einde gebracht. Vermeldenswaardig de uitstekende invalbeurt van Janne Soontjens die met haar 2 doelpunten haar bijdrage optimaal leverde. Eveneens mochten we ons ditmaal verheugen op een sublieme leiding van scheids Meeus. De volgende partijen tegen HMKC en Spartacus, twee thuiswedstrijden, zullen we nogmaals op ons best moeten zijn. We weten uit vorige confrontaties hoe moeilijk deze tegenstrevers uit de kelder van de ranking te bekampen zijn. Er zullen voortaan geen fouten meer gemaakt mogen worden. Met de nodige gretigheid en honger naar veiligheid en de TOP!

Edegem res – Rijko res : 14-13  Dit verlies heeft Rijko grotendeels aan zichzelf te wijten. Sinterklaas is nog ver weg maar in het uitdelen van cadeautjes was Rijko reeds present. Het merendeel van de 1ste helft voerde Rijko reserve het bewind. Enkel bij aanvang moesten we de 3-1 toestaan. Cedric had de opener gescoord. Naarmate de 1ste helft vorderde nam Rijko het initiatief over en bereikte een ruststand van 6-8. Scores kwamen op naam van Lennert, Jarne B op stip en shot, nogmaals 2x Lennert, Lotte en Ben. Na de herneming zette de thuis ploeg de onzen een stevige hak en kwamen tot een 9-9 gelijke stand. Jarne D had het enige tegendoelpunt aangetekend. Nu deed ook de clubscheids zijn duit in het thuisvoordeelzakje, onthield ons van een rechtmatige korf van Jarne B en ontnam ons daaropvolgend een stip. Het mekkeren tegen de scheids leidde tot desorganisatie waarvan Edegemse optimaal profiteerde, tussenstand 14-9. Deze mokerslag kwamen we alsnog te boven met korven van Stijn 2X en Ben 2x, 14-13, doch de tijd speelde in ons nadeel zodat het fluitsignaal een einde maakte aan onze wederopstanding.                                                           

Eugeen