Het met blessure geteisterde Rijko mocht op speeldag 2 de buren uit Vobako bekampen. Met Simon, Jonas , Stien en Sita in de lappenmand moest coach Rob puzzelen en schuiven . Jo Peeters, trainend bij de kern en Lies Verhoeven (eerstejaars U17 ) vervolledigden onze U19’ers.

Vobako, steeds sterk voor de dag komend tegen onze favorieten moest zowaar de eerste 10 speelminuten het spel ondergaan door de felle en krachtige start van onze helden. Na een prachtige aanval opgezet door Loris en Marie kreeg deze laatste een terechte stip die ze netjes omzette.

De bezoekers snakten naar adem en kregen maar geen gaatje door onze ijzersterke verdediging. Na veel zwoegen en een zondagsshot stonden de bordjes verrassend genoeg en met wat geluz op gelijke hoogte. Rijko panikeerde helemaal niet en bleef aanval na aanval aaneen rijgen , de voorsprong kon niet uitblijven!!!

Na een gemiste korte kans van Kaat Verhoeven , was Kaat bij de pinken: ze pakte haar eigen rebound en scoorde verdiend de 2-1 voorsprong. De supporters klapten terecht en moedigden onze U19’ers aan , wat een blitsstart!!!

Maar helaas…..om de een of andere reden viel de thuismotor volledig stil . De bezoekers kregen te veel ruimte en profiteerden genadeloos van de foute passes en de miscomminucatie van de onherkenbare thuisploeg, bizar. Plots stond de 2- 7 tussenstand op het bord, van een tussenspurt gesproken…Coach Rob bleef echter in zijn bekende positieve stijl zijn jonkies aanmoedigen en bijsturen waardoor Rijko de handschoen terug opnam.

Lenne prikte de 3-7 atletisch tegen en Lobke kreeg een stip voorgeschoteld maar mistte helaas. Willem begon zijn vizier scherper te stellen en scoorde de 4-7 .De goede intenties en de fighting spirit kwamen plots weer boven en na een snelle aanval opgezet door Willem en Kaat V kreeg Willem een stip. Helaas mistte Willem…Niet getreurd, Willem maakte de misser goed door wederom een snedige aanval om te zetten en plots stond de 5-7 op het bord!! Vobako werd even de levieten gelezen door de coach, met succes . Hun volgende aanval was direct raak : 5-8.

Met nog 5 minuten voor de boeg deed de thuisploeg er alles aan om aan te klampen. Maar het pijnpunt van deze helft werd helaas verdergezet door Kaat Verdyck en Lenne: beide mistten een stip zodat we gingen rusten met een 5-8 score op het bord.

Pijnlijk vooral omdat er maar liefst 4!! stippen werden gemist…

Na de koffie bracht Rob Jo tussen de lijnen ip plaats van Loris , de fysieke power leek nodig tegen de stevige en met tijden potige bezoekers aan herenkant.

Maar helaas, ons vatje was al grotendeels afgetapt….. de bezoekers overpowerden onze lokale helden en Rijko kreeg met vlagen de nochtans goed leidende scheids bij de stevige duels steeds tegen. Rijko kon het niet meer belopen, Vobako maakte er bij wijlen een oefenmatch van…

Willem en Lenne op stip!! spartelden nog wat tegen maar snel stond de onoverbrugbare 7-14 op het bord. Tussentijds werd Kaat Verhoeven vervangen door jongere zus Lies. Vobako bleef gas geven maar pakte wel een terechte groene kaart , nieuw sinds dit seizoen . Hun aanvoerder moest 3 minuten op het strafbankje gaan zitten wegens te agressief spel.

Rijko ging op het einde helemaal met de billen bloot en na 70 minuten stond de 7 – 20 eindstand op het bord.

Proficiat aan de sterke bezoekers , doch dient gezegd de worden dat Rijko al het mogelijke heeft gedaan om tegen dit ijzersterke Oranje -Zwarte team weerwerk te geven.

Met 4 blessures in de kern van 12 mogen we hier toch wel achter schuilen naar mijn mening….

Niet getreurd, volgende week geven we er weer een lap op en gaan we voor de eerste 2 punten op het veld van het altijd lastige PUTSE…