We waren weer met een hele hoop afgezakt naar het verre Dendermonde, het halve Rijko BK-team was daar met aanvullingen van 4 Super invallers en een Coach die jammer genoeg vanop de zijlijn moest meekijken en aansturen. Bij aankomst was het grauw en beloofde het een afkoelende dag te worden. Vanaf Tom de tent had opgesteld en iedereen er toegekomen was klaarde de hemel voor ons open en begon hij zijn warme stralingen op ons te schijnen. Het leek wel of we welkom geheten werden door de weergoden, alles werd hemels blauw…

De eerste match was tegen Boomse, Met Dirk, Jarne, Luna (Lien), Liesbeth in het eerste aanval vak en Marc, Tom, Nathasja en Heidi aan de andere kant zagen we al snel tegen een 0-1 achterstand op door een strafworp van Boomse, die kort daarop weggevaagd werd door een mooi shot van Jarne (1 van de 4 super invallers!). Echter hebben we het gelijk spel niet kunnen vasthouden tot de rust en zijn we naar de bank moeten gaan voor een tactische bespreking met de Coach nu we 1-2 achterstonden.

De 2de helft hebben we vol goede vibes aangevat om er snel op en over te kunnen gaan, echter dacht Boomse er anders over. Ze brachten de score al snel naar 1-3. Maar Rijko kennende gaven we niet op. We bleven strijden om de winst over de streep te trekken. Uit die energie putte we snel 2 korven. Eerst een shot van Lien (ook al 1 van de 4 super invallers) en dan een 2de shot van Jarne. 3-3 door volharding en vastberadenheid. Uiteindelijk hebben wij dan nog een strafworp weggegeven in de laatste minuten en zijn we hierdoor helaas gestrand op een 3-4 score. Er zat meer in, maar een verloren veldslag is nog niet een verloren oorlog. Op naar de volgende wedstrijd.


Ronde 2, onze ploeg omgegooid om nu de aanval tegen Kapellen in te zetten. In deze wedstrijd starten Jarne, Marc, Nathasja en Lien in de aanval en Tom (Steve), Dirk, Liesbeth (Luna) en Heide in de verdediging. Weeral kwamen we snel op een achterstand en gingen we zelfs rusten met een 0-2 door 2 mooie shots van Kapellen. Er waren veel doelkansen voor Rijko, maar we kregen ze er niet in! Na de rust hebben we een gouden wissel gedaan. Steve (kennis van Tom & Nathasja) kwam ons te hulp. De eerste helft had hij duidelijke instructies gekregen van onze meesterlijke Coach en deed de coach de meesterlijke zet van Tom te wisselen met ons vers bloed. En ja, Steve dartelde in het rond en gaf de passen hoog en (te)laag, je voelde dat er iets begon te leven in de ploeg en plots stond het bij het einde van de wedstrijd 3-2 voor Rijko dit mede veroorzaakt door een andere invaller (Luna) die de 1-2 en 2-2 voor haar rekening wist te nemen met een Shot en een strafworp. Tenslotte heeft Lien de wedstrijd beslist met een Shot voor de 3-2 eindstand.

Wedstrijd 3, we willen de sfeer en passie van de vorige wedstrijd vast houden en laten voelen wie Rijko is. Eens op het veld aangekomen hadden we blijkbaar geen tegenstander. Er was een gemengde ploeg, maar men vond geen deelnemers om die ploeg te vormen. “Waarschijnlijk uit schrik voor ons”, maar dat hebben we niet bevestigd gekregen. We stonden zo scherp dat we toch absoluut een wedstrijd wilden spelen en niet zomaar met ene 5-0 overwinning naar huis wilde gaan zonder ervoor gestreden te moeten hebben, dus spraken we zelf wat tegensanders aan. We hadden er al nu 6. Dan nog maar eens omgeroepen via de wedstrijdtafel, en ja hoor, we konden de match aanvangen.

Jarne, Tom, Heidi en Lien starten met de aanval terwijl Marc (Steven), Dirk, Nathasja (Luna) en Liesbeth de verdediging op zich namen. Liesbeth en Lien zorgde al snel voor een mooie voorsprong van 2-0, echter beleefde we hierna een black-out en was het plots 2-4. Luna probeerde met haar shot de aansluitingstreffer te maken, toch was het spel al gespeeld en kwam er zelfs nog een genade shot en hebben we deze match uiteindelijk verloren met 3-5

Match 4, de laatste match. Tom, Marc, Luna en Lien (Heidi) starten de aanval en Jarne, Dirk (Steve), Nathasja en Liesbeth gingen verdedigen. Tegen de thuisploeg was het alles of niets, we gingen opzoek naar onze 2de overwinning. Jammer dat we voor deze overwinning weer van een achterstand moesten starten. Want al snel Scoorde Appels met een shot de 0-1. Dit zorgde ervoor dat Tom wakker schoot en de Kermis avond van ervoor met de gezangen die kreunend weerklonken “maak me wakker voor je gaat” ontcijferde. In een flits scoorde hij met een korte kans de 1-1, we dachten dat hij nu vertrokken was voor een reeksje neer te zetten. Alle hoop op hem gericht en pardoes, daar liepen we weer een achterstand op, ja, ook appels zag hoe de meester Tom een korte kans benut had, en kopieerde zijn kunnen. Met 1-2 gingen we rusten.

Na een laatste peptalk van de Coach Kris, en de melding dat er dit weekend huisarrest zou volgen als we zouden verliezen, gingen we de laatste keer het veld weer op. En weer scoorde Appels, dit keer met een shot. Het einde van de wedstrijd sloop dichterbij, en Lien probeerde de moet er terug in te steken door een mooie doorloper te scoren. 2-3 met nog enkele minuten te spelen. Het kon nog, maar dan moesten we snel en efficiënt gaan spelen. En ja hoor, de verdediging hield alles goed dicht en uiteindelijk kon Marc juist voor het einde van de wedstrijd nog de gelijkmaker binnenschieten met een shot. Eind verdikt, 1 gelijk spel, 2 nipt verloren wedstrijden en een mooie overwinning.

Het was weer een mooie dag met spel, plezier en ontspanning. Een heerlijke dag om snel terug over te doen. Nogmaals een dank-u-wel aan de 4 top invallers die het verschil gemaakt hebben. Of in doelpunten, of mentaal. Maar van onschatbare waarde.

Wij zijn klaar voor de komende wedstrijden en hopelijk kunnen we het volgende tornooi nog iets meer zeges uit de brand slepen, want er was volgens mij maar 1 topteam in Appels, en dat was dan toch wel Rijko! Blauw, zo hemelsblauw was deze dag want nog voor we konden vertrekken overtrok de regio weer, leek wel of de weergoden verdrietig waren dat de Rijko toppers weer moesten vertrekken…..