Spartacus/NDN A – Rijko A : 18-19                                                                                                                 

Aanval : Kato (3+2stip) – Luna (-) – Lennert (1stip) – Sander (1)                                                                 
Verdediging : Axelle (2) – Jesse (2+1stip) – Stijn (1+1stip) – Ben (2stip)                                                    
Wissels : Janne S (-) – Tim B (1+2stip) – Nathan (-) – Cedric (-)

Na de succesrijke zaalcampagne werd er vandaag opnieuw gekorfbald in open lucht met als inzet de eindspurt van de veldcompetitie. De Rijko voorbereiding hierop liep niet als gepland het zou een opwindende week worden met kopzorgen voor onze coachen met noodzakelijke vervangingen van enkele gevestigde waarden. Geen Dorthe (reis), geen Nick (corona) en verder enkele pas herstelde basisspelers net uit quarantaine. Hoe kwetsbaar is ons geheel tegen een fysiek sterke tegenstrever als Spartacus die graag Rijko over hunne knie zou leggen? Terwijl onze Kempenaren al enige tijd mede het klassement aanvoeren, leveren de Spartanen uit Deurne in de onderste regionen een strijd voor het behoud. We waren vooraf gewaarschuwd dat we een moeilijke wedstrijd tegemoet gingen. De thuisploeg opende via één van hun vinnige dametjes de score, even later prikt Kato de gelijkmaker binnen en zet Stijn de 1-2 op het bord. Doch meedogenloos slaat de groen-rode brigade terug naar 4-2. Nu niet verder afglijden is de boodschap en dat verstaan Jesse en Ben met stip opperbest, 4-4. Echter we maken het hen verder niet danig moeilijk en door onze foutenlast geven we al het goede voorbereidend werk zomaar weg, hiervan profiteert Spartacus om ons een optater te verkopen naar 6-4 en 7-5. Enkel Axelle heeft de nummer vijf tegen gescoord. Een heugelijke tussenspurt van Kato, shot en stip brengt soelaas, 7-7. Aan de overzijde mist een dame tot 2maal toe een stip, het sein om over te nemen en Axelle en Jesse doen hun ding, 7-9. De vreugde is van korte duur want door ons nerveuze spel met dito foutenlast die we moeilijk onder controle krijgen knokt de tegenstrever zich terug in de wedstrijd, zodat we aan de rust opkijken naar een 13-11 achterstand.


Intussen hebben Ben met stip en Kato de nefaste score ietwat kunnen milderen. Tijdens de pauze werden er aan onze spelers enkele waarheden vertelt die nazinderden. De reactie hierop was formidabel, onmiddellijk scoren Sander en wissel Tim op stip, de gelijkmaker 13-13. Rijko’s combinatiespel vlot meteen zoals weleer, het gevolg is dat nu Spartacus zodanig in de fout gaat dat wij 3 stippen op rij versieren, alle omgezet door Stijn, Jesse en Lennert en het shot van Tim geeft nog meer ademruimte, 13-17  Toch verzekert dit overwicht ons niet de goede uitgangspositie richting eindmeet. Hun draaischijven beslissen, mede door toedoen van de scheids, er anders over. Onze voorsprong slinkt hierdoor weg, door twijfelachtige toegekende stippen, 16-17. De stip op Tim komt juist op het gepaste moment, 16-18. De kelk is nog niet tot op de bodem geledigd, plots staat het in een prangende eindfase 18-18. Door Rijko’s kranig verweer versiert Kato alsnog een stip die ze schitterend omzet, eindstand 18-19. Zoals ik in de aanhef aangaf hebben we het laken in de 2de helft naar ons toegetrokken met een 5-8 score die het minresultaat van de 1stehelft teniet deed.      

Spartacus/NDN res – Rijko res : 9-16   Een noodzakelijke mengeling van B en C moest  de strijd aangaan tegen een Spartacus dat in de beginfase eventjes de meerdere was van onze reservisten. Tot 4-4 bepaalden zij mede de score op het bord, onze korven kwamen op naam van Tim, Janne S, Dorien inloper en Jarne B. Het vervolg was een kaduke partij waar een modale supporter zich geenszins aan kon opwarmen. En toch geven we hen het nakijken met gepaste interventies van Tim, Cedric stip en Nathan, meteen de rust, 4-7. Het killige  wolkendek trekt open en de zonnestralen geven onze spelers de nodige energie om de partij gans de 2de helft naar hun hand te zetten. We tekenen scores op van Janne S, Cedric stip, wissel Thomas inlegger, onbegrijpelijke afgekeurde korf van Tim, weerom Tim en 2x Janne S, 7-13. De weerbaarheid van de thuisploeg is nu gebroken en zo spelen we de wedstrijd uit via Cedric stip, Janne S en Jarne B, die de eindstand in de vaste plooi leggen, 9-16.     

Eugeen