Vrijdag 18/02/2022 – 21.30 u – sporthal Kwik

A : Kato (4 + 1 S) – Axelle (2) – Nick (3) – Cedric (2)
V : Luna - Jesse (1 + 1S) – Nathan (1) – Stijn (2)
Res : Dorthe (2) – Tim – Lennert – Janne S – Ben (1)

Vrijdag avond, een storm raast door ons land, het waait, het regent, het is guur… En onze fanions moeten afzakken naar Spartacus om een uitgestelde wedstrijd in te halen om 21.30 u. Als dat maar goed komt, zou je misschien vooraf eens denken… Het is wel degelijk een belangrijke wedstrijd, want het is match één van het laatste drieluik
in de zaalcompetitie. De top 2 ligt nog steeds binnen handbereik, maar dan kunnen we ons geen puntenverlies veroorloven. Spartacus staat momenteel voorlaatst in de competitie, maar is een ploeg waar je nooit mee klaar bent. Onze fanions wezen gewaarschuwd. Het eerste kwartier gaat het gelijk op en kunnen we geen vuist maken. Het wordt 5-5 met Stijn op doorloper, Kato met een strafworp, shot van Axelle, omdraaibal Cedric en shot van Kato. Het lijkt er toch op dat we niet meteen de gaatjes in de verdediging vinden. Nathan maakt met een shot 6-6. En dan lijkt de trein toch enigszins vertrokken. We lopen uit tot 6-10 met een doorloper en shot van Kato, doorloper van Axelle en strafworp van Jesse. Die voorsprong kunnen we behouden en we gaan de rust in met 8-13 via shot van Dorthe, shot van Stijn en een shot van Nick.

Na het water en de bespreking is het zaak om de voorsprong verder uit te bouwen, zodat we de match ‘rustig’ kunnen uitspelen. En dat heeft de ploeg goed begrepen. We doen wat we moeten doen en lopen uit naar 9-17 via shot van Kato, korte kans van Jesse, korte kans van Cedric en shot van Nick. Dit is een geruststellende voorsprong. Of dat zou je denken. Wat er dan gebeurt is moeilijk te vatten. We maken verkeerde keuzes, zowel in aanval als in verdediging, spelen niet de juiste mensen uit en vergeten ook plots te scoren. De bal wil er niet in en Spartacus merkt dat de scheidsrechter de bal te pas en te onpas op de strafworp stip legt. Zij schakelen over naar een andere tactiek met de steun zetten en gewoon zo hard mogelijk naar binnen lopen voor de doorloop en hopen dat de scheids fluit. Gestaag komen ze terug in de wedstrijd en zie je de twijfel toeslaan bij onze fanions. Met nog 10 minuten op de klok staat het 16-18, enkel Nick heeft nog één shot gescoord. Het slot wordt een nagelbijter. Spartacus maakt gelijk, 18 – 18, met nog minder dan 5 minuten op de klok. Uiteindelijk trekken we de overwinning over de streep via Dorthe met een omdraaibal en de ingevallen Ben met een shot. 18 – 20 Een zucht van opluchting waait door de sporthal. Een wedstrijd waar we veel lessen uit kunnen trekken, maar ook één waar we sterker van
worden. Onze ploeg is blijven vechten, blijven korfballen en heeft haar klasse net op tijd terug laten zien. De punten zijn binnen en nu wachten enkel Appels (zondag 20/02) en Vobako (zondag 6/03) nog. Supporters weer op post om hen naar de overwinning te schreeuwen? ;-)