Rijko’s Meisjesteam U17 : Rijko B1 – Vessem/Winty B1 : 5-4                                                             
Prachtige zege die wellicht een boost gaat geven voor het verder verloop van deze competitie. We maakten op wilskracht een achterstand van 2-4 aan de pauze goed in de 2de helft en zetten dit om in een deugddoende zege.

U17 B : Rijko B – Borgerhout/Groen Wit A : 10-18                                                                                   

Veelvuldig heb ik van onze 17-ers weinig tot geen wedstrijden kunnen bijwonen. Een gelegenheid die zich nu eens voordeed. De opener is voor BGW, Mathijs stelt gelijk,1-1.  Nu ondergaan we de suprematie en efficiëntie van de tegenstrever, voornamelijk via hun heren.  Het wordt 1-5 vooraleer we hun van antwoord dienen, 3-6, via Loris en Jasper. Terug de BGW aan bod, 3-8. Marie Gov., Sita en Dieter brengen ons naderbij in het zicht van de rust, 6-9. Het water heeft een heilzame werking want Loris en Mathijs zetten ei zo na het gelijk op het bord., 8-9. Echter het hoopvolle liedje is uitgezongen, BGW plaatst een tussensprint naar 8-13. Het technisch verschil qua uitvoering en controle is te breed om alsnog voor het nodige weerwerk te zorgen. Ingevallen Stijn prikt nog even tegen, de BGW dametjes nemen nu het initiatief met 5 korven op rij, 9-18. Loris kan milderen en legt de eindstand vast, 10-18. 

U17 A : Rijko A – Temse A : 19-18 

We blijven, zeg wel, vriend en vijand verbazen! Het team heeft zich volledig herpakt na de mindere opgetekende resultaten. Na de heuglijke zege tegen Vobako was Temse aan de beurt om deze scalp binnen te halen. De tijd dat we het uiterst moeilijk hadden om tegen hen de zege te behalen lijkt tot het verleden te behoren. Van een leien dakje liep het nog niet, Simon opende en de korf van de weder optredende Lenne werd onterecht afgekeurd. Temse nam over via een dame en na hun 4de toegekende vrije worp, 1-2, foutenlast beperken beste Rijko’ers. Willem en Pam zetten de achterstand om in voorsprong, 3-2. Even de 3-3 ondergaan, Lobke met stip en Willem met inlegger zetten ons terug op het juiste spoor, 5-3. Comfortabel oogt dit geenszins omdat Temse in een mum van tijd de scheve situatie recht trekt naar 5-7.  Willem en Stijn op vrije worp laten niet begaan, we gaan rusten bij een 7-7 stand. Het water heeft een heilzame werking op onze tenoren, Jonas, Lobke, Stijn en Kaat Verhoeven brengen een riante voorsprong teweeg, 11-7. Doch soms nemen we het te simpel op, we gaan een lastige 10minuten moeten doorbijten, met glans evenwel. De score gaat over 12-8 stip op Willem naar 14-12 door twee tegenprikken van een stevige Jonas. Wie dacht dit varkentje is gewassen, mis poes! Ondanks de 15-13 van Willem gaat het plots de verkeerde richting uit, Temse haalt uit naar 15-17. Deze domper wordt weggewerkt door een op karakter collectief spelend Rijko. Nogmaals Jonas, Simon en 2x Stijn trekken het ganse team met een verdiende zege over de meet, 19-18. Nu volharden en je coachen en jullie suppo’s verder blijven plezieren. Succes.    

Eugeen