Log in
DocitConsult our website sponsor

Beste korfbalvrienden,

Dit jaar zijn we weer toe aan ons 5de duotornooi. Het concept is ondertussen welbekend. Zoek je een teamgenoot en schrijf je in. Strijd samen tegen de anderen, wie worden de beste schutters van Rijko!

Er zijn diverse categoriën voorzien, ook niet korfballers, ouders, vrienden,... zijn weer van harte welkom.
Na het duotornooi wordt er ook weer voorzien in iets lekkers. 

Inschrijven maar! klik hier en schrijf je team in!

Pieter, Rudi en Ruud

Hoi Rijko'ers en fanietieke supporters,

De Rijkosupporterssjaal is vanaf heden te bestellen via de webshop. Dus aarzel niet en schaf dit item aan om
onze korfballers fanatiek mee aan te moedigen.

#togetherforrijkokorfbal#rijkoletsgo

Rijko 1 – Edegem 1 :  23-22 

Rijko 1 liet vorige week tegen Neerlandia de kans niet onbenut om nog een rustig einde van de reguliere zaalcompetitie te kunnen beleven. Volgend na deze opsteker blaakt de kern weer terug aan zelfvertrouwen om sowieso het slotakkoord maar wat graag extra glans te geven. Hoewel er sportief nog weinig op het spel stond voor onze fanions is er toch de intentie om tegen Edegem de zaal uit te wuiven met een knal- prestatie en onze derde klassementsplaats veilig te stellen. De nieuwe lichting heeft inmiddels wel getoond dat ze hun mannetje/vrouwtje kunnen staan. Jammer van het gemis aan scherpte tegen de nummer 1 en 2 op het moment dat het om de knikkers ging. Rijko mag dan bijzonder knap 3de staan na een boeiende zaalcompetitie, het verschil is eigenlijk niet zo groot qua kwaliteit tussen de top drie, eerder de loepzuivere afwerking liet het op cruciale fases afweten. Ongetwijfeld vandaag staat er alsnog een mooie thuismatch op het programma, de felheid werkt wellicht bezwerend en veelbelovend. De ruggensteun van onze suppo’s en de sfeer in De Valk, daarvoor doe het toch als korfballer. Echter zoals ik reeds melde in mijn titelaanhef, loopt het waarlijk nooit zoals gepland en verwacht. Het is een heftige partij geworden omdat Edegem dezelfde intentie had als onze fanions een mooi seizoeneinde na te streven.                                                                                                                      

De korf bleef onaangeroerd gedurende de eerste vijf minuten spel langs beide zijden. Kansen in overvloed zonder daadwerkelijke scores. Dan opent Lenne meesterlijk en Jesse met inloop plaats de 2-0 op het bord. Janne S en Axelle prikken de 4-1 binnen en het ziet er goed uit wanneer Kaat Verh. de 5-2 aanbrengt. Echter elk foutje van ons wordt momenteel cash betaald, twee stippen tot gevolg. Eéntje wordt gemist maar Edegem stoomt door naar 5-6. Van deze stevige tik moeten we even bekomen, Lennert en Willem trekken gepast bij tot 7-6. Edegem geeft niet op, mist een eerst een stip, scoort vervolgens 7-7, het signaal om onze kwaliteiten te etaleren via Janne S 2x, Lenne en Kaat Verh. 11-8, meteen de ruststand.

Het laatste tweeluik van de zaalcompetitie dient afgewerkt met thuiswedstrijden voor Rijko tegen Neerlandia Gent en Edegemse KC.  Rijko kan zich hier rehabiliteren van de eerder opgelopen schade, met slechts een één op zes in de voorgaande drie wedstrijden waar het de intentie had om in hoofdklasse 1 nummer 1 of 2 te worden. Het zal wellicht plaats drie worden en een optie op een verlengd verblijf in deze hoofdklasse 1. Eigenlijk mogen we daar niet tevreden mee zijn. Een surplus brengen was de boodschap die we verschuldigd waren aan ons zelf en de suppo’s die onze fanions tijdens de zaalcompetitie week aan week de nodige steun bezorgden. Nu ligt de focus weer volledig op een eerherstel als afsluiter in beide partijen. Met de juiste ingesteldheid zijn daar nog wel mogelijkheden en zie reeds vandaag werd Neerlandia het kind van de rekening.                                                                                

Vastberaden Rijko herpakt zich in schoonheid                                                

Rijko 1 – Neerlandia Gent 1 : 22-15 

Aanval : Lennert(-)-Cedric(-)- Kaat Verhoeven(6+2stip)-JanneS(1)
Defensie : Lenne(-)-Willem(5)- Jesse(2)-Axelle(4)
Wissels : Ben(2)-Nathan(-)-Luna(-) Jonas(-).

Janne S brengt de 1-0 op het bord, maar de Gentenaars leggen zich er niet zomaar bij neer. In Rijko’s rangen loopt het niet zo gesmeerd, dat kost ons een plotse 1-3 ommekeer. De vastberadenheid die we in ons hoofd meedragen komt aan bod, een formidabele Kaat Verhoeven en op het gepaste momenten scorende Willem korven de aansluiting, 3-4. Jesse op inloop brengt de 4-4 aan. De dametjes van Neerlandia zijn geen katjes die we zomaar opzij zetten, zij prikken regulier tegen gedurende de 1ste helft. Na een Time-Out en de 5-5 van Kaat Verh. groeien we stelselmatig in de wedstrijd met afwerkingen van 2x Willem, Kaat Verh. via vrije worp en Axelle, 9-7. Alarmsignaal bij de tegenstrever die moet overgaan tot foutenlast, Kaat Verh. korft feilloos de haar twee toegekende stippen, 11-7. Willem mist zijn stip, aan de overzijde is het wel raak, 11-8. Net voor de pauze kan Kaat Verh. een riantere voorsprong van 12-9 korven.

Woehoew! 


Nieuw: supporterskledij - bestellen voor 28/02!
Naar aanleiding van de kruisfinale die onze U13 A gaat spelen in Herentals op 9/03, brengen we een nieuw Rijko supporters shirt en nieuwe Rijko-sjaal op de markt. We gaan zorgen voor een blauwe zee van supporters.  Ook altijd leuk tijdens onze thuismatchen en andere hoogdagen zoals de supportersdag, halve finale Beker van België (ook U13A, op 20/04), etc.

Ongetwijfeld de beste investering die je kan doen voor de volgende jaren. 

Wees er snel bij, want de sjaals zijn beperkt in voorraad; op is op.
T-shirts bestellen via Twizzit voor woensdag 28/02 om tijdig geleverd te hebben.

Klik hier : https://app.twizzit.com/v2/public/form/748f8c5baa5de9fc0e30039d4cd4ad7b

Rijko, let’s go!


#rijko #rijkokorfbal

Respect
Wedstrijden
Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com