Rijko U19 A – Riviera/Deurne U19 A : 18-12                                                                                              
De start van de nieuwe competitie is een voltreffer geworden voor onze jonge Kempenaars. Rijko legt een verschroeiend wedstrijdbegin aan Riv/Deurne op zodat het snel 2-0 voorkomt via Nathan Herthogs met shot en omdraai. Jarne Bruyns doet er nog ééntje bovenop 3-1, maar dan worden de betere kansen niet afgewerkt mogelijk door overhaasting.


Het leek wel of er boter op de korf gesmeerd was, want de bal wilde er aanvankelijk niet in. Uit het niets en met enkele lucky shots sloop Riv/Deurne naderbij tot 5-4. Joppe Brosens op shotkracht en Lennert Herthogs met een stip, korfden op tijd zodat we alsnog de koord hielden. Onze druk werd verhoogd en werden ballen onderschept die nu wel de juiste richting korf uitgingen. Nathan Herthogs 2x en Kato Brosens 1x zetten de ruststand op het scorebord, 8-5. Ons team is tot het uiterste moeten gaan om het verschil binnen te halen. Na de spannende 1ste helft moet Riviera/Deurne toch het hoofd buigen. Vervolgens stond er geen maat op Rijko’s meesterschap door Fien Rönne 1x, Lennert Herthogs 1x, stip van Nathan Herthogs, Axelle Fransen 1x, Caine 1x en Kato Brosens 2x omgezet in korven dat de stand naar 15-6 bracht. Wedstrijd gespeeld zo dacht men in blauw-wit denkvermogen, maar deze heeft een duur van volle 70 minuten. Het concentratieverlies bij Rijko leidde dat Riviera/Deurne de pil enigszins kon herleiden tot 16-11, enkel tegen geprikt door Fien Rönne 1x. Het slotakkoord en de puntjes op de ï werden vastgelegd door Joppe Brosens 1x en Elise Coeckelberghs 1x, eindstand 18-12. Conclusie : Rijko moet meer dan ooit inzetten op zijn groepsgevoel. We hebben slechts enkele spelers(sters) die met enkele flitsen een match kunnen en zullen beslissen, maar wel met heel wat inzet, overgave en automatismen bij de anderen alsook de wetenschap dat we op elkaar kunnen steunen en rekenen. Dat is een hele troef om tot zulk resultaat te komen. Mag ik één naam vernoemen die voor mij de openbaring van de wedstrijd was, Lien De Cordt, een nog ruwe diamant in ontbolstering. Deze knappe start stemde coach Rudi Robaye vrolijk, zo eveneens onze talrijke suppo’s waren stille genieters van het geboden spektakel.                                                                                              

U16 moeten heel nederig blijven na hun gemiste start

Rijko U16 A – Temse U16 A : 6-13                                                                                                     
Met een mooi voorbereidingsparcours in de benen opent Rijko u16 de competitie thuis tegen Temse, meteen een harde noot om te kraken. Dat wordt meteen bevestigd doordat Temse meteen veel druk legt met het gevolg redelijk wat balverlies door matige passing. Ook in ons nadeel is de lengte waarmee Temse is gezegend, waardoor talrijke rebounds in hun voordeel worden beslecht zodat hun aanvallen langer en efficiënter dragen. Dat laat zich gevoelen op het scorebord, 1-5 voorsprong voor Temse. Enkel gepareerd door een stip op Tiemen Bruyns die hij zelf omzet. De ruststand 2-6 wordt bereikt nadat Willem Soontjens een onderschepte bal van Xander Mertens knap binnen legt. Even rechten we onze rug en knutselen enkele mooie acties in elkaar, waarop Jinte Horemans, Xander Mertens en Tiemen Bruyns met stip op Willem de stand naar 5-8 brengen. Doch deze opflakkering is slechts van korte duur omdat Temse zijn kansen beter afwerkt dan onze jongelingen. De stand gaat plots naar 6-13 en het is Janne Soontjens die er nog ééntje tegen korft. We moeten nou éénmaal verder met deze jonge kern en het is mentaal ook niet eenvoudig om dit allemaal op te vangen. Deze kopzorgen zal coach Thomas Verboven even moeten verwerken. Toch mogen we tevreden terugblikken op wat onze meeste niet afgevende spelers(sters) vandaag opbrachten. Deze spirit iedere week blijven behouden en tonen, dan zal een eerste winst er wel eerst weeks komen.                                                                                                    

Andere uitslagen van dit startweekend :  U12 B : Verde – Rijko B : 7-2  / U14C : Putse B – Rijko C : 11-1 / U19 B : Rijko U19 B – Appels B : uitgesteld U14 A en U14 B waren vrij   : U12 A : Neerlandia Gent – Rijko A : 5-7 : U14 C : Putse B – Rijko C : 12-1                   

Onze U10 en U8 waren vandaag zaterdag aan het werk op Vobako met wisselend succes. Er werd gewonnen maar ook eens verloren, de groeicurve moet zich nog doorzetten.

Eugeen