Hoe rot een tomaat ook is, als je er lang genoeg op bijt zal hij wel smaken.
Door het afwezig zijn van onze trouwste fanion en met de regel dat elk speler die zijn eerste wedstrijd start in de eerste ploeg een tegenprestatie moet doen, kreeg ik de eer om deze belangrijke taak op mij te nemen. Ik kan al zeggen dat ik na het schrijven van dit verslag alleen maar meer respect heb gekregen voor Eugeen. Om het mij gemakkelijk te maken, dacht ik het verslag van de wedstrijd op Spartacus te gebruiken en alleen de namen wat aan te passen. Dat was een ferme tegenvaller. Onder een stralende zon werd het eerste duel gespeeld tussen de reserveploegen.

In het begin van de wedstrijd was Rijko vooral zoekende naar de juiste kansen. Door enkele mooie afstandshots maakten we een kloof met Appels, maar konden niet doordrukken waardoor Appels nog altijd in de wedstrijd bleef. Na enkele bijsturingen tijdens de rust verwachtten we een scherper Rijko te zien. Dit was jammer genoeg niet het geval en Appels kwam alleen maar beter in de wedstrijd en zelfs even op voorsprong. Die voorsprong van Appels was een wake up call voor ons. Vanaf dat ogenblik begonnen we gedeciplineerder te spelen en namen we de wedstrijd in handen. De wedstrijd eindigte met 9-12 overwinning.
Na de reservewedstrijd volgde de wedsrijd van de eerste ploeg. Van deze wedstrijd heb ik iets meer informatie gekregen over wie er allemaal heeft gescoord. Je kan een wedstrijd niet winnen zonder te scooren, maar Je kan niet scooren zonder goed samenspel. Na de verloren wedstrijd tegen Spartacus hadden we deze boodschap begrepen en besefte iedereen dat we meer voor elkaar moesten spelen. Bij aanvang van de wedstrijd wilden we Appels direct bij het nekvel grijpen. Dit lukte niet helemaal en de wedstrijd ging op en neer tot 5-5. 1x Loes, 2x Nona, 1x Nick en 1x Jesse. Na instructies van de coaches werden de dames meer gezocht en kon Nona voor een 2 puntenkloof zorgen. Hierbij mag zeker het harde werk onder de korf van Nick en Cedric niet vergeten worden. Vanaf dan, viel het even stil en hadden we moeite om de bal in de korf te krijgen. Gelukkig konden we op dat moment rekenen op een goede verdediging. Na een fout onder de korf op mezelf kregen we een stip die werd omgezet door Sander. Net voor de rust scoorde Loes en hadden we onze 4 puntenkloof beet. De ruststand was op dat moment 5-9. Na de rust gingen we geduldig op zoek naar de juiste kansen toch werd er aan beide kanten evenveel gescoord tot 8-12 1x Nick, 1x Jesse en 1x Dorthe. Hierna vond Rijko het welletjes en met gediciplineerd samenspel maakten we de kloof stelstelmatig groter tot 8-18. De scoorders van dienst waren: 2x Tim,1x Nona,1x Dorthe en 2x Loes. De wedstrijd eindigde op 9-18. Een mooie prestatie van heel de ploeg.