Rijko doet een goede zaak door Appels te verslaan. Het was verre geen champagnekorfbal daarvoor had deze partij te veel belang langs beide zijde. De uitslag 20-17 laat vermoeden dat Rijko simpelweg de tegenstrever vloerde, maar buiten dat we aan Appels een serieuze tik uitdeelden, was daar niet teveel van waar. Het werd een bikkelharde partij, vooral van Appels zijde, die alle middelen bovenhaalden om ons te intimideren door hun harde aanpak op het randje af, en alzo in hun val te doen trappen. We stapten gelukkig niet mee in hun verhaal, hielden het hoofd koel en mochten na afloop opgelucht adem halen. Nu de nul weg is gaan we beslist voor het hoogst mogelijke. 


 

Zo’n wedstrijd in goede banen leiden is geen sinecure, er gebeurt om en rond de korfzone van alles wat twee ogen niet altijd opmerken. Toch lukte Kurt Broothaers erin zijn kalmte te bewaren en deze partij tot een goed einde te brengen. De goed gevulde tribune deelde in de euforie nadat we de voorbije week even moedeloos in zak en as zaten na de onverdiende nederlaag op KCBJ. Dat zinderde enige tijd na omdat de omstandigheden niet mee zaten en daarmee is alles gezegd! Rijko’s collectief, ditmaal niet door zenuwen overmant, zo kwamen we meer en meer in ons vertrouwde spel, in hoeverre de spelers van Appels door hun harde défence en afbraakkorfbal het toelieten. Hun opzet loonde niet, ook doordat we gedurende de ganse partij een “full focus” konden houden. Na deze eerste zaalzege, kan Rijko nu meer bevrijd gaan spelen?, de toekomst zal het uitwijzen, onze spelers(sters) het waarmaken en bevestigen.  
De opener moesten we aan Appels laten, waarna Sander Marijnissen, Nick Michielsen en Loes Rönne de 3-2 op het scorebord toverden. Nona Luyck brengt Rijko terug gelijk, wat volgt is het gegeven dat onze Blauw-Witten de partij in handen nemen en de score verder uitdiepen nar de rust toe, 10-7. De grondleggers van dit feit waren Stijn Vander Auwera die een stip omzet, Sander Marijnissen 2x, Jesse Peeters, Cederic Eelen en Nick Michielsen elk éénmaal. Na de pauze blijven we op elan verder ballen, zodat de stand evolueert naar 15-11. Cedric Eelen 2x, Jesse Peeters en Sander Marijnissen 2x zorgen ervoor dat Appels geen terugkeer kan versieren. Toch even een dipje in Rijko’s afwerking dat de Dendermondenaren toelaat ons even te doen schrikken, 15-13. De pas ingekomen Ben Van Looveren toont opnieuw de zegeweg met twee efficiënte knallen, 17-13. Het furieuze gedoe van de tegenstander ebt stilaan weg, Rijko laat zich niet meer ringeloren en zet de eindstand op 20-17. De laatste treffers komen op naam van Loes Rönne 2x, waarvan één knappe vrijeworp en wisseldame Marie Vanden Langenbergh. Oef, gave en verdiende zege die een boost geven naar meer!      

Rijko Reserve – Appels reserve : 21-13 Deze partij kon niet wedijveren met de voorgaande. Het werd een softie zonder brutaliteiten, waar de spelers elkaar ten volle respecteerden in hun korfbalspel. Prima geleidt door onze ‘comming man’ scheids Lennert Herthogs. Goed uit de startblokken schieten levert alras een voorsprong op naar 3-0, via Tokke Van Kerckhoven, Ben Van Looveren en Stef Neefs een eerste maal. Diezelfde Stef zou met niet minder dat 8 treffers de wedstrijd mede beslissen. Maud Peeters dikt verder aan, waarna Stef Neefs 2x, Ben Van Looveren 1x en nogmaals Stef Neefs 2x de stand op 10-3 zetten. Het was nu reeds een uitgemaakte zaak dat dit Appels geen partij was voor onze raak knallende Rijko’ers. Vervolgens zet Tokke Van Kerckhoven een stip om, Isis Claessens 2x en nog een keer Tokke brengen de ruststand naar 13-6. De 2de helft is er ééntje om in te kaderen, zo’n raar spel verloop heb ik in jaren niet gezien! We verpletteren gedurende de eerste 12 min. volledig de tegenstand met treffers van Stef Neefs 3x, Tokke Van Kerckhoven 1x + 1stip en Maud Peeters 1x. Het kruit is wie weet waarom nat gekomen en de foeriers lukken de nakomende 10 minuten geen enkele korf meer. Appels daarentegen komt onder onze druk uit en maakt hiervan dankbaar gebruik zodat ze wel zesmaal kunnen tegenkorven. We vinden stilaan dat het genoeg is geweest, de ingekomen Jarne Daelemans en Ben Van Looveren plaatsen de eindstand op 21-13.                                                                                                              

Eugeen