We mogen ons rechtuit de “Gesjochten” ofte de gefopte ploeg noemen. Was de 1ste helft van Rijko zijde verre van sensationeel, de 2de helft stond het collectief terug op het normale standvastig niveau te spelen. We deden met zijn allen wat we moesten doen, herpakken en knokken om de opgelopen schade recht te trekken. Praktisch was ons dit bijna gelukt omdat we in de slotfase door uitstekend combinatiekorfbal terug de wedstrijd in handen namen. We kregen zelfs het gevoel dat we de betere ploeg tussen de lijnen waren. Bewijs dat werd geleverd doordat we tot tweemaal toe op gelijk kwamen. Waar je geen rekening mee houdt, is een scheids die tot iedereens ongeloof een stip toekent aan de tegenpartij, daar waar een foutieve handeling van een heer op één van onze uitwerkende dames niet in Rijko’s voordeel wordt gefloten. Met slechts 20 sec op de teller te gaan werd dit cadeau omgezet naar een 19-18 verlies. Het is mogelijk een hint naar het scheidscomité, dat de aanduidingen tewerk stelt, dat er ook in Hoofdklasse 1 serieus wordt gebikkeld om de zo nodige punten binnen te halen. Zo’n partij in goed banen leiden vergt een bekwame scheids die men afvaardigt en die kennis van zake heeft inzake RPT regels.We mogen ons rechtuit de “Gesjochten” ofte de gefopte ploeg noemen. Was de 1ste helft van Rijko zijde verre van sensationeel, de 2de helft stond het collectief terug op het normale standvastig niveau te spelen. We deden met zijn allen wat we moesten doen, herpakken en knokken om de opgelopen schade recht te trekken. Praktisch was ons dit bijna gelukt omdat we in de slotfase door uitstekend combinatiekorfbal terug de wedstrijd in handen namen. We kregen zelfs het gevoel dat we de betere ploeg tussen de lijnen waren. Bewijs dat werd geleverd doordat we tot tweemaal toe op gelijk kwamen. Waar je geen rekening mee houdt, is een scheids die tot iedereens ongeloof een stip toekent aan de tegenpartij, daar waar een foutieve handeling van een heer op één van onze uitwerkende dames niet in Rijko’s voordeel wordt gefloten. Met slechts 20 sec op de teller te gaan werd dit cadeau omgezet naar een 19-18 verlies. Het is mogelijk een hint naar het scheidscomité, dat de aanduidingen tewerk stelt, dat er ook in Hoofdklasse 1 serieus wordt gebikkeld om de zo nodige punten binnen te halen. Zo’n partij in goed banen leiden vergt een bekwame scheids die men afvaardigt en die kennis van zake heeft inzake RPT regels.

 


Langs weerszijde werd er op de man in rode shirt door de coaches gesakkert. Deze van KCBJ had mijns inziens iets meer impact op zijn leiding.    Laten we de wedstrijd eens nader bekijken. De 1ste mooie uitgespeelde kans leverde meteen een stip op die Loes Rönne feilloos omzet. Nick Michielsen zet ons terug op voorsprong 1-2, waarna we een schotsalvo van hun heren ondergaan, 6-2 is het resultaat. Jesse Peeters en Loes Rönne scoren alras tegen, maar Blijf Jong blijft het spelbeeld controleren en wijst Rijko terug naar 8-4. Toch buigen we niet volledig omdat er telkens gepast wordt tegen geprikt via Loes Rönne en Ben Van Looveren, 8-6. We trachten in de mate van het mogelijke gelijke tred te houden en naderen tot op één korf van gelijk langs Jesse Peeters. Helaas zetten hun heren (7x + 2 stippen in de 1ste helft) de ruststand op 11-8. Na het water moeten nog even toezien hoe de Betekommers de stand op 13-8 brengen. Rijko vindt zijn tweede adem en begint aan een geweldige remonte, het leidt Rijko zowaar naar een 15-14 tussenstand. Loes Rönne met indraai, Stijn Vander Auwera die de stip op Dorthe Neefs omzet, Ben Van Looveren, nog een keer Stijn Vander Auwera, Dorthe Neefs, Nick Michielsen en Nona Luyckx tekenen voor deze kentering. We geven plankgas zodat Ben Looveren en Dorthe Neefs ons een eerste maal op gelijk plaatsen 16-16. Twee vrije worpen door Nona Luyckx genomen worden op een haar na gemist. Blijf Jong neemt de leiding over, Cedric Eelen met een stip 17-17 gelijk. De 18-18 van Loes Rönne is niet de gewettigde eindstand, daar had iedereen best tevreden mee geweest. Het dramatisch einde door een stip die uit het niets werd toegekend, bracht Rijko van de hemel naar de hel. Alle inzet ten spijt moesten we puntenloos afdruipen richting Rijkevorsel.   

Blijf Jong KC reserve – Rijko reserve : 19-13 Ook de reservebank van KCBJ mag zich roemen. Zij ontwikkelden een spelpeil dat Rijko niet kon evenaren, zodat we al vlug op achterstand werden geplaatst, 8-4, vooraleer we enig weerwerk met afwerking gingen bieden. Sander Marijnissen trok hierin het laken naar zich toe met 4 treffers in de 1ste periode, Tim Baetens met 2 + 1 stip op Tokke, achter zijn naam en Marie Vanden Langenbergh sloten de 1ste helft af met een 12-8 stand. Weinig beterschap in de 2de helft te bespeuren waarin de dametjes van KCBJ zich ontpopten tot gevaarlijke afwerkers (6x), enkel gepareerd langs Rijko zijde door Sander Marijnissen 1 + 1 stip op Maud, Maud Peeters zelf en Tim Baetens 2x. De zege van Blijf Jong was ditmaal oververdiend. Nog even meegeven de perfecte leiding van Noel.  

Eugeen

Andere uitslagen :

U19 A : Leuven A – Rijko : 11-18          
U19B = vrij                                                  
U16 : Leuven – Rijko : 9-12                                                                                                                                
U14 A : Rijko A – BKC A (Boeckenberg) 8-10    
U14 B : Ago Aalst A – Rijko B : 12-3                                      
U14 C : Kapellen – Rijko C : 7-7                                                                                                                      
U12 A : Leuven – Rijko A : 5-2            
U12 B : Leuven B – Rijko B : 1-10                                             
Gewestelijke : Hoboken/Mercurius 3 – Rijko 2 : 12 - 11