Volgend weekend gaat het officiële zaalseizoen van start. Voorafgaand staan er logischerwijs een aantal oefenpartijen geprogrammeerd om de overgang veld naar zaal te overbruggen. Voor Rijko kern verliep dit traject met ups & downs, dat de ondergrens in deze voorbereiding zou bereikt worden tegen Blauw Wit was niet ingecalculeerd. Men diende nu absoluut met urgentie bij te sturen waar nodig. We mogen ons niet blindstaren op een “one eye-opener” zoals tegen KCOV en dan ter plaatse blijven trappelen. Waar we tot en met vorige editie nog de specifieke spelers(sters) hadden die een wedstrijd naar onze hand zetten, is dat nu net iets anders. Hier moeten we leren mee om te gaan en het moet Rijko de impuls geven deze obstakels te breken. Het besef dat het een loodzware competitie wordt in hoofdklasse 1 is geweten. Ieder punt dat Rijko toekomt zal met veel spelersvreugde worden onthaald. We zullen hiervoor tot het uiterste moeten gaan! Hopelijk zijn er nog veel ploegen die zich op ons gaan verkijken en blijven de vraagtekens achterwege.                                                               
Als laatste voorbereidingspartij was Catba de volgende in de reeks sparring partners. 


Dit team dat een klasse hoger, in Promo League, hun geluk gaat beproeven zou nogmaals een perfecte waardemeter blijken in hoeverre Rijko startklaar staat om het programma van de eerstvolgende weken, op KCBJ en thuis tegen Appels succesvol af te werken. Het oogt zeer uitdagend, maar eveneens een moeilijke klip te omzeilen. Zorgen die reeds voor een zalige kentering, met hopelijk een 4 op 4 puntentotaal, dan is Rijko zaalwaardig gelanceerd. Wanneer het er echt op aan komt dan kan Rijko altijd de doos van Pandora openen en zie wat een metamorfose men teweeg bracht gedurende de eerste 8 tal minuten van RPT, (staat voor werkelijke speeltijd). Rijko speelde fris van de lever, domineerde en liep uit naar 2-0 via Loes Rönne en Tim Baetens. Door een stip van Ben kon Catba milderen, waarop Sander Marijnissen met zijn klassieke inlegger de 3-1 korfde. We balden lekker verder op een hoog tempo en vergaten ditmaal ook bijtijds niet af te werken. Een stip tegen Dorthe werd nog toegestaan, opgevolgd door doelpunten van Loes Rönne, Stef Neefs 2x en Ben Van Looveren die de stand naar 7-4 zetten. Alles leek er op te wijzen dat we voorbestemd waren om deze goede start te consolideren. De volgende 8 minuten RPT ontglipte de partij ons ineens, we lieten van alles toe, bestraft door foutenlast met stippen en vrijeworpen. De wedstrijd kantelde in Catba’s voordeel en het deed ons onmiddellijk “tilt” slaan. Van die knappe opgebouwde voorsprong bleef aan de rust niks meer over, mede door de drie overbodige korven net voor het affluiten van de 1ste helft, stand evolueert naar 9-12. Enkel Loes Rönne met een inlegger en Ben Van Looveren zorgden voor de tegenscores. Zou mendeze uppercut nog te boven komen? Met verse moed er tegen aan, maar Catba laat niet begaan en wil kost wat kost zijn voorsprong behouden. Voornamelijk hun heren tonen zich schotvaardig en dito afwerkend brengen zij de stand naar 11-17. Nona Luyckx en Loes Rönne zetten hun vrije worpen prima om in tegenscores. Plots staat Rijko op, gaat terug over tot het korfballen van in de beginne en zet zowaar een remonte in die strand tot op één doelpuntje van gelijk, 17-18. Deze opflakkering werd ingeluid door Ben Van Looveren 2x, Dorthe Neefs, Loes Rönne, en Sander Marijnissen 1x + de stip op Stef omzet. Intussen hebben we door overhaasting een drietal korte kansen gemist die zomaar voor het inleggen waren. Toch doen Ben Van Looveren, Dorthe Neefs en Jesse Peeters die de stip op Ben omzet, nog hun duit in het zakje. Jammer want de uitslag had er anders kunnen uitzien in deze woelige slotfase met een tikkeltje meer beheersing, eindstand 20-21!                                                                                       
Rijko reserve – Catba reserve : 13-19  Ook hier van bij de start grijpt Rijko het Catba achttal bij de keel. Dorthe Neefs en Senne Rönne scoren de 2-1. Vervolgens doen Bo Debonnaire en Maud Peeters die de stip op Cedric Jochems omzet hetzelfde 4-3. We willen een te hoog tempo gaan spelen, falen daardoor in de juiste passing en schieten tekort in onze rebound. Bijgevolg Catba kan onderscheppen en langere aanvallen opzetten. Dat resulteert in gewin zodat de stand in een no-time naar 6-9 overhelt. Nona Luyckx zet haar stip zelf om en Lore Brosens korven tegen. Maud Peeters brengt ons naderbij en zowaar wordt een knappe goal van Tokke onterecht afgekeurd wegens een loopfout? Toch kan diezelfde Tom Van De Kerckhoven en Loes Rönne de stand naar 9-10 brengen alvorens de pauze te bereiken met een 9-11 achterstand. De 2de helft is nauwelijks op gang gefloten of een stip tegen Bo Debonnaire wordt niet gegeven, wel kan zijn met een inlegger de 10-12 versieren. We blijven aandringen en in het zog van Catba mee bikkelen. Maud Peeters en een stip op Lore Brosens wordt omgezet door Tokke, waarop Marie Vanden Langenbergh de laatste Rijko korf scoort, 13-15. Helaas, korven hun schotgrage heren nog viermaal en dat zet de eindstand op 13-19.                                                                                                                                                             
Oefenpartij van U19 : Kwik A – Rijko A : 20-14                                                                   

Eugeen