Kern :

Rijko 1 – Hoevenen 1 : 25-15       
Rijko res – Hoevenen res : 18-16                                            
Rijko C -  Hoevenen C : 18-7                                                                                                                 

Gewestelijke :

Rijko 2 – RKC (Retie) res : 17-6 Eindelijk nog eens een geprogrammeerde partij te spelen, want men bleef reeds een aantal weken verstoken van het korfbal door vele vrije dagen op de kalender en tussendoor een forfait. Men zou durven gewagen van het gezegde rust – roest in de mond te nemen, maar eens op de zaalvloer gedropt is daarvan weinig of geen sprake. Aan de vurigheid, de hoge intensiteit en de dominantie die uitgaat van dit toffe vriendenteam merk je meteen dat er nog niet al te veel sleet zit op de “Krakken van weleer”!   De tegenpartij uit Retie, huidig 2de in de ranking, bleek ook ditmaal een heus maatje te klein. Men walste er als vanouds overheen zodat aan de rust reeds een 11-1 op het bord stond. Men nam ietwat gas terug, het groepsetentje vooraf begon tegen te werken en zo ging RKC toch nog met een 17-6 karton gepakt en gezakt huiswaarts.                                                               

Jeugd :
U19 : Vobako C – Rijko : 17-9                                                                                               
U16 A : Rijko A – ASKC A : 20-12 Uitgaan van eigen sterkte is vanaf nu ons motto. Eindelijk staan we terug op weliswaar een gedeelde 4de plaats, ééntje dat uitzicht geeft op een kruisfinale ticket. De volgende confrontaties die ons te wachten staan om dit te bereiken, daar zitten nog wel enige taaie klanten tussen. We moeten erin geloven dat alles nog mogelijk is, ook het hoogst haalbare. We mogen ons nu niet tevreden stellen met de knappe partij tegen de Schotenaars, realist blijven is de opdracht, toch blijven we onze U16 A bij de favorieten rekenen om dit huzarenstukje te verwezenlijken.                                                        
U16 B : Rijko U16 B – Technico : 14-8                                                                                                         
U14 A : Borgerhout/GroenWit – Rijko A : 7-9  De verassing van de dag was er ééntje dat kon tellen en bij de thuisploeg nog wel even zal nazinderen. We klopten inderdaad de zogezegde ongenaakbare nummer 1 van het huidige klassement. Dit team scoort gemiddeld een 13 treffers per wedstrijd, vandaag hebben we deze beperkt tot amper 7. Vanaf de start nam Rijko het initiatief en daar hadden de zebra’s het moeilijk mee, aan de rust prijkte een 2-5 voorsprong op het bord en daar keek men wel even verbaasd van op. Gaan onze jongelingen dit bestendigen, volhouden en afmaken? De meegereisde suppo’s kruisten de vingers op de tribune voor een goede afloop. Borgerhout/Gr-Wit knabbelde wel beetje bij beetje aan onze knap uitgebouwde voorsprong en kwam op een bepaald moment gelijk, 7-7. Men dacht dat men de prooi binnen bereik had, nam risico’s om Rijko onder druk te zetten, maar het beviel hen slecht, want in de slotfase maakte Kaat Verhoeven het af, 7-9. In het groeiproces naar de top is het bewustzijn in eigen korfbalkunde nu wel een bewezen item. Gaan we nu ook voluit voor die gegeerde 4de plaats, het moet kunnen. Begin voortaan elke wedstrijd uitgaande van onze eigen sterkte, die mag hoger worden ingeschat dan dat je het zelf beseft.                  
U14 B : Rijko B – Hoevenen A : 12-8 Terug aanknopen men een zege doet de aartsmoeilijke partij op Leuven in de vergeethoek plaatsen. Garantie op die1ste plaats blijft open, we deden opnieuw een goed zaak hieromtrent.                                                                                    
U14 C : Rijko C – Hoevenen B : 6-2                    
U14 D : Rijko D – Ago Aalst B : 2-2                                   
U12 A : Rijko A – Kwik A : 4-4  Een eerste puntenverlies voor de leiders in de reeks en dat zijn wij Rijko - U12 A. Geen erg er rest ons genoeg voorsprong om de titelambitie waar te maken.    
U12 B : Rijko B – Technico A : 4-10                    
U12 C : Rijko C – RKC : 2-1              

Eugeen