Met de komst van de titelkandidaat beloofde dit vooraf een moeilijke zondag te worden.

Rijko was echter niet onder de indruk en startte dominant tegen BGW.  De bezoekers wisten niet wat hen overkwam en Rijko kwam terecht 1-0 voor na een shot van Simon. De drive en de wil om te tonen wat deze ploeg wel kan was zeker aanwezig en uitte zich in het snelle en mooie spel.

Het was echter BGW dat uit het niets voorkwam , een kleine domper voor de thuisploeg.

Loris beende de bezoekers bij met een shot maar de bezoekers toonden hun efficientie alweer door de 2-3 te korven. Na een benutte stip door Kaat begonnen de bezoekers met hun sterke heren het tempo op te voeren en de 3-5 ruststand was een feit. Deze eerste helft was veruit het beste wat dit team tot nu toe al heeft laten zien!!!

Wat ging de tweede helft geven? Kon Rijko de evenknie blijven van de titelkandidaat of ging men kopje onder?

Na een vrijworp benut door Kaat was de hoop er terug.  De bezoekers counterden dit alweer door 2 korven voorsprong te nemen. Loris klampte nog een laatste keer aan met een doorloper maar vanaf toen was het gedaan met de hoop op een stunt. De bezoekers schakelden een versnelling hoger en Rijko kon dit tempo niet meer aan . Het ging strijdend ten onder tegen een dynamisch en fel BGW. Jasper, Daan en Stien konden nog tegenscoren waardoor men uitkwam op de iets overdreven 8- 13 eindstand. Een dikke pluim voor het geleverde spel en de vechtlust voor dit team. Uitslagen zeggen veel, maar vaak niet alles.

Conclusie: tegen een tegenstrever van dit kaliber heeft Rijko laten zien dat men met deze knappe partij niet moet onderdoen voor welke ploeg dan ook. Efficientie was vandaag samen met het ‘ over mijn lijk mentaliteit’ het enige verschil tussen deze teams.

Een extra vermelding vandaag naar Marie Govaerts: deze dame speelde een ijzersterke partij .

Met slechts 2 jaar korfbalervaring dit presteren, het mag al eens vermeld worden…..

Hoopvol kijken we uit naar wat nog komen zal: 2 zware wedstrijden jammer genoeg verloren , maar geen man overboord:  Als dit Rijko het niveau kan handhaven zoals vandaag, dan kan puntengewin niet uitblijven!!

Volgende wedstrijd zondag 17.30 uur op ASKC : altijd een beladen wedstrijd…

Supporters op post!!!

Een vrijwillige reporter