Rijko Kern A en B betwisten zondag 18/8 een try-out tornooi op onze thuisterreinen.        
KCOV (Vorselaar) en Neerlandia waren op onze uitnodiging ingegaan. Rijko liet zich meteen gelden en zij wonnen al hun wedstrijden respectievelijk tegen KCOV reserve met 11-7 en  eveneens tegen het A team, 9-7. Neerlandia zou van een ander kaliber wezen, de Gentse A’s lieten zich niet onbetuigd, klampten tot het laatste moment aan maar Rijko haalde het nipt met 15-14. De Neerlandia reserve moesten wel hun meerdere erkennen in het voortreffelijk afwerkende Rijko, eindstand 18-6. Een geslaagde oefensessie zo mag het genoemd omdat de coachen nog vol moeten schuiven en roteren om het A team competitiewaardig te vormen. We mogen ter herinnering nogmaals herhalen dat we langs dameszijde nog steeds inboeten. Eef Peeters is na revalidatie terug tussen de lijnen waar te nemen. Jenthe Herthogs en Nona Luyckx zijn daar nog niet aan toe, deze hebben nog een lange weg, na kwetsuur, af te leggen. Een andere opdoffer is dat onze Marie Van Den Langenbergh haar shoe’s aan de haak hangt en voor haar beroepscarrière opteert. Gelukkig kloppen enkele talentrijke U19’ers aan de deur van het 1ste team en kunnen mogelijk deze hun rol geleidelijk overnemen.            
Dinsdag brachten we een bezoek aan ATBS dat eveneens hun nieuwe kunstgrasveld wenste in te spelen. We konden enkel met ons 1ste team aan de slag wegens niet beschikbaarheid van de nodige verlichting. Je merkt het, niet Rijko alleen is het slachtoffer van mal afspraken met de gemeente en installateurs. De uitslag is me niet bekend, gelieve deze in te vullen : 9 - 17

   


Naar het Nederlandse Swift werd uitgekeken om ons eens te meten met de Hollandse afwerkende superioriteit. Het werd tegen een team dat twee klasse hoger aantreedt een ware afstraffing. Deze zaterdagnamiddag kater zal nog wel even nazinderen, me dunkt. Vele maten te groot, deze sublieme meiden en jongens, de einduitslag zegt genoeg : 7 – 31.      Ook onze reserve was niet opgewassen tegen het vlot spelende Swift reserve team, 8 – 20, was het verdict. Niet het debuut dat sommige Rijko’ers in gedachten hadden.                    
Wellicht zal de daaropvolgende kermisvreugde onder de nederlaag niet hebben geleden, het verlies heeft men allicht doorgespoeld met de nodige pinten. De tweede kater was sowieso een feit zodat onze feestneuzen de wedstrijd van zondag geprogrammeerd op en tegen Catba moest worden afgezegd.                                                                                                                           JEUGD : Oefenpartij : 23/8 :  U14 : RIJKO – ASKC : 7-4                                                                            Uitslagen van het zondag 25/8 gespeelde AKC/Luma tornooi in het Ter Rivierenhof/Deurne.  Rijko trad aan met twee U14 teams en één U16 team.  Onder een blakende zon die niet van temperen wou weten werden de wedstrijden afgewerkt. De loden warmte maakte in de namiddag, waar temperaturen werden opgetekend tot bijna 40°, hier en daar slachtoffers die niet opgewassen bleken in deze hitte voluit te spelen. We overlopen even de uitslagen :  
U14 A : Vobako B – Rijko A : 3-3 / Rijko A – Voorwaarts A : 7-6 / Temse A – Rijko A : 8-2 / Boeckenberg A – Rijko A : 8-3                                                        U14 B : Appels A – Rijko B : 2-2 / Rijko B – Leuven A : (rust 1-7) waarna we ons herpakten 3-8    Vobako C – Rijko B : 7-3 / Verde A – Rijko B : 1-1                                                                                   
U16 A : Borgerhout/GroenWit – Rijko A : 3-7 / Rijko A – Vobako A : 5-7 / Putse A – Rijko A :   2-4 / Boeckenberg A – Rijko A : 3-2.
Deze partij heb ik gevolgd en ik hoef te zeggen zij waren een ietsje pietsie beter. Ei zo na werd nog een 3-3 gelijk afgedwongen, doch de scheids besliste er anders over. Een voorafgaandelijke duel fout werd bestraft in ons nadeel en dus balbezit voor de Panters, gevolgd van het eindsignaal. Een dame van Boeckenberg korfde de 2-0, alvorens Willem met inloop de ruststand aantekende 2-1. De 3-1 via een heer en Tiemen zette de stip op Jonas om, eindstand 3-2.                                                                              

Oefenwedstrijd U16 B – Hoevenen dinsdag 27/08

Natuurlijk is tegenstrever Hoevenen van een ander kaliber dan een Boeckenberg of Vobako. Het was hier weliswaar de bedoeling van coach Thomas deze oefenpartij af te werken met een mix van B ploeg en A’s. We kunnen hierover kort zijn, het was een kleurloze wedstrijd langs Rijko zijde en wat Hoevenen betreft, zij willen wel maar nog veel oefenen is de conclusie. Het duurde wel eventjes alvorens Lotte met inloper de score opende, gevolgd door Jonas op shot, 2-0. Dan een poos helemaal holderdebolder korfbal met veel loopvermogen doch zonder efficiëntie die te benutten voor de afwerking. Stijn kon een stip versieren die hij zelf omzette,3-0, de ruststand. Na de drankpauze liep het iets beter, toch nog steeds een niet wervelende bedoening. Een inloper van Luna en een shot van Sita zo evolueren we naar 5-2. Vervolgens een hele tijdspanne weinig korfbalvreugde te beleven doch in het slot vond Jonas die in zijn vak voor twee speelde, het welletjes legde op inloper de 6-3 binnen en op korte kans de eindstand 7-3 vast.                     

Oefenwedstrijd U14 A – DSC Eindhoven – Rijko A dinsdag 27/08

Knappe wedstrijd voornamelijk in de tweede helft waar Rijko het tij kon keren door een 7-2 aan de rust, recht te zetten naar een 12-12 eindstand.