Afreizen naar kopleider Hoofdklasse 1, Verde, dat doe je met klamme handjes. Optornen tegen de leider, in de hoop een degelijk resultaat neer te zetten, dan moet je rekenen op een klein wonder. Na het debacle van vorige week tegen Ganda, leek Rijko een vogel voor de kat. Doch tegen op papier betere teams kan Rijko altijd een tikkeltje meer. Met de nodige vastberadenheid stonden we aan de ingooi. En net als in voorgaande partijen opende Rijko weerom furieus, Loes Rönne opende de debatten maar kan geen vak wissel bekomen omdat er 4 korte open kansen worden gemist, Tim Baetens doet het daarop voor hoe het wel kan, 0-2. Even beent Verde bij, maar Stijn Vander Auwera zet de stip op Cedric Eelen om. Onze blitz start van de eerste 10 minuten kent een gunstig vervolg, Sander Marijnissen ontpopt zich tot de afwerker van dienst met shot, inlegger en omdraaikorf en we staan 2-7 voor. 


Intussen had Jesse Peeters er ook eentje in hun korf ingelegd. Maar dan gaat het fout, nadat Nona Luyckx met een ernstige kwetsuur de wedstrijd hoeft te verlaten. Onze werkmier Kato Brosens wordt uitgespeeld om de klus verder te klaren. Toch is iedereen aangeslagen door dit 2de kwetsuur voorval (zie verslag reserve wedstrijd) en daar maakt Verde gretig gebruik van om terug te slaan. We gaan even onbesuisd verdedigen en een prima leidende scheids Ben Wouters staat 2 stippen aan Verde toe. Op een drafje wordt het zelfs in een mum van tijd, gelijk 8-8. De gedachte van het zal toch weer niet waar zijn zeker?, ondermijnt mijn gemoedsrust. Loes Rönne en Dorthe Neefs oordelen er anders over en zetten Rijko op slag van rust terug op voorsprong 8-10. Na het water neemt Rijko de partij van de 1ste minuut in handen, staat wel tot drie maal toe dat Verde langszij komt, doch nooit de leiding overneemt Tot 14-14 blijft het gelijk opgaand met scores vanwege Stijn Vander Auwera, Jesse Peeters, Tim Baetens en Loes Rönne. Verde moet nu de rol lossen omdat Sander Marijnissen, Tim Baetens en Jesse Peeters onze voorsprong aandikken naar 14-17. Wedstrijd gespeeld?.... helemaal niet, want Verde voelt nattigheid dat naar verlies leidt. Met een bitsig slotoffensief willen zij het tij nog doen keren, maar lukken er niet meer in. Daartegenover prikken op het juiste moment Dorthe Neefs en Loes Rönne de 15-19 op het scorebord, waarna Verde met een stip de eindstand in de voltooide vorm legt, 16-19. Dolle taferelen op Vogelzang na het eindsignaal, we winnen wel de gouden punten, maar verliezen midden in de eindstrijd één van onze sterkhouders Nona Luyckx. We hebben getoond dat we onze plaats bovenin waard zijn, mogelijk is dit nog maar een begin van een mooie reeks van deze vervolgsoap. We hebben ons als ettelijke keren zelf in de voet geschoten, deze zege moet nu de kentering definitief inzetten. Echter, deze match was niet beslissend, maar kan de komende weken des temeer een grote weerslag hebben op het verdere verloop van de competitie. Dit seizoen is al zeer lastig geweest, we gaan er ons niet bij neerleggen. Volgende week wacht ons een nieuwe uitdaging, namelijk de burenstrijd tegen Vobako. De jeugdwerking rekent op een volle zaal en dat geeft altijd een extra boost!                                                                                          
Mag ik, en ik denk dat iedereen het er over eens is, dat we de schitterende prestatie van Kato Brosens even in de spot plaatsen. Had tevoren reeds de partij van de U19 afgewerkt, moest onmiddellijk invallen voor Jenthe Herthogs voor een ganse wedstrijd bij de reserve en werd als Joker uitgespeeld nadat Nona Luyckx het veld moest verlaten bij Rijko 1. Proficiat!!          Hopelijk is de kwetsuur van Nona niet van dien aard dat we ze lange tijd moeten missen.                                  

Verde reserve – Rijko reserve : 9-9

Een ongeslagen leider bekampen doen we vandaag met een onuitgegeven opstelling tussen de lijnen. Twee C’tjes, vier normale reservespelers(sters) Nick Michielsen, Ben Van Looveren en een weder optredende Jenthe Herthogs die na een lange revalidatie terug het korfbal wil beleven. Dat oogt mooi naar een leuke combinatie.            
Het wordt een dramatisch begin van de partij voor Jenthe die bij één van haar eerste balcontacten, na welgeteld 35 sec. wedstrijd, haar gehavende knie terug kwetst. Meteen zeer bezorgde blikken betreffende de aard van haar kwetsuur en ook hier veel sterkte toegewenst voor een gunstige afloop. Na deze onderbreking wordt de partij terug op gang gefloten. Jarne Daelemans scoort de openingstreffer en Verde via een aanvallende fout zet de stand op gelijk. Tot 3-3 is het een gelijk opgaande wedstrijd. Tokke Vande Kerckhoven en Nick Michielsen waren Rijko’s afwerkers. De periode voor de rust nemen we de maat van Verde, dat ons iets te groen leek, en lopen uit naar 4-6. De stip op Ben Van Looveren zet Tokke om en scoort daarop zelf. Nog een stip op Lore Brosens die zus Kato feilloos omzet bepalen de ruststand. Na het water speelt Rijko heel energiek en met een nooit afgevende motivatie Verde tureluurs. Tokke Vande Kerckhoven op knappe doorsteekpas van Ben dikt aan en Nick Michielsen brengt de stand op 5-8. De frustratie bij Verde kent zijn grenzen niet en zo spelen zij zich wel op een onzachte manier terug in de wedstrijd. We moeten de 8-8 toestaan, zelfs de 9-8, alvorens Nick Michielsen de 9-9 vastlegt en Verde hun 1ste puntje ontfutseld. Reuze goede prestatie van dit geheel tegen de koploper, die door het oog van de naald kroop om alsnog geen dubbel punten verlies te lijden.                                                                 

Verde C – Rijko C : 6-17  De C ploeg kon heden rekenen op versterking van spelers(sters) van het gewestelijke. Niettegenstaande zij praktisch niet meer trainen, zijn zij nog altijd zeer bedrijvig en tonen met karakter hun kunnen in de wedstrijd. Bo Debonnaire brengt de 1-1 nadat Verde voor de opener had gezorgd. Dan ontpopt Pieter Swaegers zich met sublieme acties tot man van de 1ste helft. Zelf brengt hij stand op 1-2 en  zet Anne Kums  in een zetel naar de 1-3. Els Van Den Eijnden wil niet onderdoen, inloop en 1-4. Terug Pieter met kort kans en het is 2-5. Ben Van Looveren, Tom De Bruyn, Anne Kums op assist van Pieter en een niet aflatende Ben Van Looveren 2x, zetten Rijko op rozen voor de rust, 4-10. Het festival van oogstrelend korfbal kent een verlenging in de 2de periode. Nu is het Pieter Swaegers die voor het vak als spelverdeler gaat speler en zo Ruth Bevers de mogelijkheden geeft tot 2x te scoren, 4-12. Senne Rönne, Jarne Daelemans, Pieter Swaegers, Sandra De Prins en nog een keer Jarne Daelemans besluiten deze schitterende korfbalpartij, eindstand 6-17.    

Eugeen