Helaas moet Rijko die eer laten aan tegenstander Ganda. Toch verraste Rijko iedereen door de ingesteldheid waarop het deze partij aanving. Met in het hoofd een negatieve reeks best te vermijden liet men Ganda van meet af aan merken dat er hier in hun thuiszaal rekening dient gehouden met Rijko’s thuisreputatie. Zo opende Stijn Vander Auwera gepast, Nona Luyckx, Loes Rönne, Nick Michielsen, Sander Marijnissen, Ben Van Looveren en nogmaals Nick Michielsen behielden met hun gretigheid en afwerking gedurende een 20 tal minuten het voortouw tot 7-5. Het waarom we dan vervolgens moeilijk ofte geen oplossingen meer vinden, overgaan tot zoekwerk om elkaar aan te spelen is mij een raadsel. En weer voel je de nervositeit toenemen waarvan Ganda handig gebruik maakt zich terug in de wedstrijd te knokken.


Ook vanop de tribune wordt het stil wanneer de Gentenaars bijbenen en erop en erover gaan naar 7-9. Men aanschouwt dat in die periode Rijko weer de nodige efficiëntie mist. Sander Marijnissen en Nick Michielsen verkleinen de toegebrachte schade tot 9-11, maar Ganda laat niet meer los zodat de rust wordt bereikt met een 10-13 stand. Enkel Nona Luyckx prikte Rijko’s nummer tien binnen. Na de pauze maken de in de voor de gelegenheid Oranjeshirts uitgedoste Gentenaars het verschil dat oploopt tot een onoverbrugbare kloof van 5 tot 8 korven verschil, van 11-16 naar 14-22! Dit is te wijten aan hun slimme zet om achter te gaan spelen waar Rijko niet is op voorbereidt zodat veel balverlies in de rebound zone in hun voordeel wordt afgedwongen. Hier en daar kunnen we een tegenprik uitdelen maar het blijkt onvoldoende om Ganda nog te verontrusten. Loes Rönne, Nona Luyckx die een vrije worp prachtig omzet, Stijn Vander Auwera die de stip op Loes omzet en Sander Marijnissen zijn hiervan de bewerkers. Ganda beseft dat het gewonnen spel heeft en mildert de pressingdruk op onze aanvallers, het signaal om toch nog even een vuist te maken. Dorthe Neefs 2x, Stijn Vander Auwera, de ingevallen Tim Baetens en tenslotte Loes Rönne verzachten de pil, leggen de eindstand vast op 19-23. Om enigszins aanspraak te kunnen maken om de winst thuis te houden brachten we te weinig korfbal als een sterk collectief.    Je voelt in de groep de toenemende schrik om te verliezen grotendeels toenemen, doch dat doemdenken moeten we achter ons laten en iedere wedstrijd die zich nu aankondigt met verse moed aanvangen.                                          

Rijko res – Ganda res : 16-13 Een partij met normalerwijs 2 helften maar ook met 2 gezichten In de 1ste helft ondergaan we het spel langs Ganda zijde, voornamelijk gebracht door hun trefzekere heren die er 8 van de 8-9 ruststand binnen leggen. De Rijko korvers waren Stef Neefs 2x, Tim Baetens 1stip, Ben Van Looveren en een subliem afwerkende Tokke Vande Kerckhoven die tot 4x met scherp schiet. Na het water laten we Ganda nog even de 8-10 korven alvorens we onze ruggen rechten en tot een tegenoffensief dat kan tellen overgaan. Het erbarmelijke van de 1ste helft, dat we achter de feiten aanliepen keert zich om in een 2de helft waar we terug onze korfbalwaarden tonen en nuttiger ballen. Hierover kan iedereen best met tevredenheid op terugblikken. Rijko maakt nu nogmaals 8 korven tegenover slechts 4 langs Ganda zijde. Deze fenomenale ommekeer wijden we aan de afwerkers van dienst, Kato Brosens 1x, Tim Baetens 2x, Stef Neefs 2x, Cedric Eelen 1x, Dorien Eelen 1x en Tokke Vande Kerckhoven die zijn 5de markeert. Eindstand een knappe 16-13.                                       
Nog even vermelden de praktisch feilloze partij van scheids Lennert Herthogs. Dat ze nu van het scheidscomité eens veelvuldiger komen kijken wat deze jonge man in zijn mars heeft.

Eugeen