Uitslagen week 2 en 3 februari

Kern :
Rijko 1 – Ganda 1 : 19-23   
Rijko res – Ganda res : 16-13  
Rijko C – Ganda C : 15-9       

Gewestelijke :
Rijko 2- ATBS 2 : 13-7                                                                                                   

Jeugd :
U19 A : Rijko A – Voorwaarts B aangevuld met enkele A spelers : 12-20  Vandaag missen we Nathan die forfait dient te geven met klierkoorts. Wel recupereren we Fien en Dorien na hun examenavontuur. Dus dit oogt qua samenstelling best de moeite om de ploeg een steuntje te geven. De heenwedstrijd werd weliswaar met 11-10 verloren maar heden gaan we ervoor, zo hoorde ik voor de wedstrijd uit de Rijko monden gillen.


Joppe laat de opener op zijn naam zetten, maar al vlug krijgt de tegenpartij grip op de wedstrijd mede door ons te slap begin. Voorwaarts speelt het hard, laat me zeggen niet te onzacht en de scheids staat het toe, zodat onze te brave youngsters er niet tegen zijn opgewassen.  Het vertaalt zich in een 2-5 tussenstand, met een tegenscore van Caine. Nog even kan Kato de vrije worp op Jarne omzetten, alvorens Voorwaarts met een blitz offensief letterlijk te fel doorduwt langs alle kanten naar 3-9. Iedere Rijko speler(ster) heeft inmiddels een VW rugzak cadeau gekregen vanwege hun agressiever spel. Doch de scheids laat maar begaan tot groot jolijt van de Voorwaarts suppo’s. Voor rusten zet Axelle haar stip zelf om naar een 4-10 stand We missen de kracht om terug te slaan, plots is de vooraf geplande mogelijke zege ver weg, maar als je niet kunt volgen in de debatten, dan is deze echt ver weg! Na de pauze éénzelfde spelpatroon, de zelfzekerheid bij Rijko ebt verder weg zodat VW hier handig gebruik van maakt om hun voorsprong verder uit te diepen. Het eindresultaat liegt er niet om, 12-20. Onze tegenscores kwamen van : Axelle, Dorien, Kato 2x, Lisse, Lennert die 2x stip omzet op Kato en Tiemen en een knappe invalbeurt van Tiemen die zijn veel grotere heer in de luren legde met een inloop. Eerlijkheid geldt hier als slotconclusie, we brachten te weinig gecontroleerd spel, passing en loopwerk was bij sommige echt ondermaats. Daardoor kon  Voorwaarts met een technische overmacht inzake positionering en afwerking de bovenhand halen van dit iets te frêle en onmondige Rijko.                                                                                         
U19 B : Rijko B – Joki : 6-12                                                                                                                            
U16 : Rijko A – Temse B : 14-4                                                                                                                     
U14 A : Rijko A – Putse A : 6-5 Eindelijk is het gebeurt, een eerste deugddoende zege voor deze A ploeg. Meteen de 0 van het klassementsbord weggeveegd. Dat vraagt alleen maar om doorzetting van al dit goede en bevestiging.              
U14 B : Vrij                                                       
U14 C : Rijko C – ASKC B : 0-27  Dit is ongehoord en een afknapper van formaat wat betreft de fair-play die sommige verenigingen er op nahouden. Een B-ploeg afvaardigen met elementen van de A ploeg tussen de lijnen vinden wij verregaande non-sportief. Onze C ploeg deed wat ze in haar mogelijkheden lag, doch de overmacht was te enorm om zich daar tegen te verzetten.                                                                                                                                  
U12 A : Rijko A – Temse A : 5-2  De Oscar in de jeugdcategorieën gaat deze week naar U12A. Door de zege op Temse springen zij naar de vierde plaats in de ranking, meteen en tot hier toe een zicht op een kruisfinale in Herentals. We hebben het voordeel dat we niet meer moeten optornen tegen de koplopers, doch onderschatting van de lager klasseerden leidt meermaals tot ongewenste resultaten. Nu de kopjes koel houden en iedere volgende partij aanvatten als een over mijn lijk wedstrijd!                                                                                          
U12 B : Rijko B – Temse B : 2-0                                                                                            

Eugeen