Bewegingsschool Rijko

In 2008 besloot korfbalclub Rijko een bewegingsschool op te richten: een veelzijdig aanbod van sport en spel voor kinderen van de 2de en 3de kleuterklas. Allerlei bewegingsvaardigheden komen hier aan bod. Elk kind krijgt de kans om zich op zijn/haar eigen tempo te ontwikkelen. We werken wekelijks met gemengde groepjes zodat de kinderen ook van elkaar kunnen leren.
Tijdens de bewegingslessen worden kinderen in bewegingssituaties geplaatst waarin de 12 fundamentele bewegingsvaardigheden aan bod komen.
Dit zijn bewegingsvaardigheden die een kind reeds op jonge leeftijd moet verwerven om de motorische ontwikkeling te bevorderen. Alle bewegingen die een kind nu – en later als volwassene – zal gebruiken, zijn hierop gebaseerd.
De fundamentele bewegingsvaardigheden zijn cruciaal om op latere leeftijd sportspecifieke vaardigheden te leren.

Missie

Onze bedoeling is om kleuters (2de en 3de kleuterklas) betaalbaar te laten bewegen gedurende een uurtje in de week. Een gevarieerd bewegingsaanbod zowel voor jongens als voor meisjes.  Elke sessie bestaat uit 10 lessen. Je betaalt €30 voor 10 lessen.

2 sessies per schooljaar

We organiseren 2 sessies: 1 sessie in het najaar (september – december) en 1 sessie die start in het voorjaar (januari – april).

Bij voorkeur schrijf je in via het formulier hieronder. Inschrijven gebeurt per sessie. De eerste les mag je als proefles beshouwen. Daarna beslis je of je definitief wenst in te schrijven of niet (door de betaling van 30 euro door te voeren). Nadien is inschrijven niet meer mogelijk, je moet wachten tot de volgende sessie start.

Info

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van de start van een nieuwe sessie of wil je meer info? Stuur dan een mailtje naar bewegingsschool@hotmail.com.

Prijs en verzekering

De kostprijs is €30 voor 10 lessen. Op bais van je gegevens die je invult bij de inschrijving hier onder vullen wij de affiliatiekaart alvast in. Deze kan je dan nakijken en ondertekenen bij de eerste les. Dit om in orde te zijn met de verzekering (KBKB).

Via de meeste ziekenfondsen kan je een deel van je lidgeld terugkrijgen. Let wel, je kan dit maar 1 keer per jaar indienen bij je ziekenfonds.

Waar en wanneer?

De lessen gaan door op zaterdagochtend van 10:00 tot 11:00 in turnzaal ‘De Wegwijzer’ Leopoldstraat te Rijkevorsel.

Afspraken

Er zijn maximaal 24 kinderen toegelaten per sessie. Enkele belangrijke praktische afspraken op een rijtje:

• De les begint om 10:00 stipt! Gelieve goed op tijd te komen zodat we jullie kindje elke week een sticker met zijn/haar naam kunnen geven.

• Ga nog even met je kindje naar het toilet!

• Draag schoenen met witte zolen (of sportschoenen) die ENKEL binnen gedragen worden .