Het weer zat mee en ook de sfeer was goed. We begonnen de eerste helft met Stefanie, Liesbeth, Tom en Kristof in de aanval. De verdediging werd verzekerd door Nathasja, Heidi, Dirk en Stefan. Johan, onze vaste waarde, leidde het spel opnieuw in goede banen.

Catba had nog een dame tekort in de verdediging. Kris kon nog wel wat extra opwarming gebruiken en dus werd er al voor de start van de wedstrijd van shirts gewisseld. Op de bank hadden we Sam, Griet en onze twee nieuwste spelers: Wesley en Jerry.

Het bleek geen gemakkelijke wedstrijd te worden. Ondanks dat Liesbeth zich letterlijk smeet, lukte het Catba en Kris toch om mee te spelen en moest onze verdediging meermaals de bal terugbrengen. Tom wist als eerste de korf te vinden. Hij scoorde met een korte kans na een rebound, daarna nogmaals met een shot.

Na deze twee doelpunten werd er gewisseld van vak en functie. Hoewel er veel kansen waren voor beide partijen, lukte het niet om te scoren. Kwam het door een gebrek aan afwerking of misschien toch door de felle wind? Uiteindelijk was het Stefan die met een shot onze voorsprong verder uitbouwde tot 3-0.

Catba kon zich vervolgens herpakken. Gedeeltelijk dankzij een moment van zwakte in de verdediging van Rijko waarbij een doorloper niet tijdig door ondergetekende werd afgeblokt. Korte tijd later konden ze opnieuw scoren en bleef er van die grote voorsprong niet veel meer over. Voor sommigen kwam het fluitsignaal dan ook als een opluchting.

Korfbal wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Het is een geweldige sport die teamwork, balvaardigheid en strategisch denken combineert. Het is dan ook fantastisch om te zien dat de recreantenploeg van Rijko steeds meer mensen aantrekt. Zo maken nu ook Wesley en Jerry deel uit van onze ploeg. Misschien nog ietwat zenuwachtig, maar duidelijk met veel energie kwamen zij in actie voor hun eerste echte wedstrijd. Catba had tijdens de rust toch in de eigen rangen een heer bereid gevonden om als dame te spelen en zo kon ook Kris weer in zijn eigen shirt meespelen.

Al snel kon Sam zich laten gelden met een shot van achter de korf. Die snelle actie bracht het vak van Sam, Wes, Stefanie en Griet in verdediging. Nathasja, Heidi, Kris en Jerry moesten het nu waarmaken in de aanval. Een setup die het grootste deel van de tweede helft hetzelfde zou blijven.

Bij momenten was Catba onze verdediging bijna te snel af. Onze dames, Stefanie en Griet, wisten vaak de bal te onderscheppen. Gelukkig waren Sam zijn schoenen intussen geleverd en kon hij het tempo verder opdrijven. Wes had duidelijke instructies gekregen om vol in te zetten op verdediging. Met succes maakte hij het zo telkens moeilijk voor zijn aanvaller.

In onze aanval zagen we snelle acties, maar het lukte niet om dicht genoeg bij de korf te komen en de kansen af te werken. Een opvallend moment deed zich voor toen Jerry bijna zijn eerste korf scoorde. Zijn poging leidde tot een mix van emoties op de bank, variërend van euforie tot teleurstelling. De supporters waren vol spanning terwijl de bal richting het doel vloog, maar helaas miste hij net de korf.

Uiteindelijk was het de ervaren Heidi die de overwinning veilig stelde voor Rijko. Met een subliem shot bracht ze de score naar 5-3, wat tevens de eindstand van de wedstrijd bleef.

Onze dank gaat uit naar Johan voor zijn rol als scheidsrechter. Zijn ervaring droeg mee bij aan een positieve sfeer tijdens de wedstrijd. Ook dank aan Loes voor het voorzien van de boterhammen. Dit moment van samenzijn biedt een kans voor spelers en supporters om elkaar beter te leren kennen. We hopen dat ook andere clubs dit voorbeeld zullen volgen. Het zou geweldig zijn om te zien dat dit soort gemeenschapsgevoel zich verspreidt binnen de korfbalgemeenschap, waarbij het samenzijn na de wedstrijd net zo belangrijk wordt als de wedstrijd zelf.