Wegens lichamelijke ongemakken ben ik enige tijd na de zaal afwezig gebleven op Rijko.       
Na de hoogdag die Axelle (9treffers) samen met haar teamgenoten beleefde op Minerva en die vervelende nul eindelijk weg is gewerkt, haalde Rijko opgelucht adem en was men niet uitgeteld om een verlengd verblijf in de promo league te bevestigen. Hiervoor diende men wel Scaldis van een zege te weerhouden. Rijko stevende mentaal als één collectief geheel op zijn doel af. Extra stimulans voor onze fanions, het Rijko suppo legioen keek in grote getallen mee hoe de partij evolueerde, dus veel volk en met zo’n sfeer aan de zijlijn, daar doe het toch voor als korfballer. We zullen weliswaar vol aan de bak moeten tegen de Great Old, die hetzelfde doel nastreven.                                                                                                                           

Rijko 1 – Scaldis 1 : 15-16 


Aanval : Lennert(-)-Cedric(1Stip)-Jesse(2VW+1)-Kaat Verhoeven(5)   
Verdediging : Willem(-)-Stijn(-)-Axelle(2)-Kaat Verdyck(-)
Wissels : Lenne(2)-Ben(1)-JanneS(1)    

Het eerste aanval vak brengt meteen waar we op gerekend hadden, de 2-0 via Cedric stip en Kaat Verh. op inloop. Na de vak wissel kon de volgende aanval onvoldoende doordrukken om het verschil uit te bouwen. Tot hiertoe hadden we de partij onder controle, lieten bij momenten ook goede dingen zien maar de afwerking bleef achterwege. Inmiddels was Scaldis overgeschakeld op zwaar verdedigend werk, bijzonder op onze dames. Dat precisie werk loonde en bemoeilijkte ons samenspel in die mate dat veel passingwerk in de ijlte verloren ging. Ons beschermen tegen de soms venijnige overtredingen liet het scheids duo terzijde en onbestraft. Het verder toelaten hiervan maakt een match kapot, mijne heren! Scaldis met enkele rake tegentreffers profiteerde om de stand in evenwicht te brengen, 2-2. Na die tegendoelpunten veranderde plots alles. Onze heren bleven qua efficiëntie ondermaats acteren en konden de korf moeilijk beroeren. Toch konden Jesse op vrije worp, Kaat Verh. op inloop+shot en Axelle een gaatje vinden om de ruststand naar 6-5 zetten.

 


Wissels drongen zich op, Lenne, Janne S en Ben werden ingebracht. Jesse op vrijeworp, Kaat Verh., Janne S en Ben zorgden voor een nieuwe riante voorsprong, 10-7. Scaldis herpakte zich en sloeg genadeloos toe, 10-10. Jesse tekent voor de 11-10, we missen een stip op dit cruciaal keerpunt, de 11-11 is te vlug een feit en de tegenstrever komt hierna een eerste maal op voorsprong, 11-12. De rust verdween zienderogen in onze rangen, verdedigend werden bepaalde posities te zwak ingevuld, de Scaldis wissels haalden hun gram en kregen Rijko stil. Communiceren onderling als niet alles OK verloopt is een must. Korfbal is simpel, maar simpel korfballen blijkt vaak het moeilijkst wat er is. We zijn nog verre van beslissend, brengen weinig attractief korfbal ten tonele en defensief lopen we verloren in onze chaos wat secure invulling betreft. Lenne trekt Rijko een laatste keer langszij, onze opponent prikt daaropvolgend de 12-14 door onze korf. Nu zal het verlies nog moeilijk te vermijden zijn, Rijko is niet volledig verbrandt, het plooit zich dubbel om via Axelle, Lenne en Kaat Verh. de 15-15 te verantwoorden. Een laatste stip wordt door dame van Scaldis omgezet, eindstand 15-16. Ondanks een moedig verweer bleek Rijko in eigen thuishaven niet opgewassen tegen een slimmer uitgekookter Scaldis. We namen nochtans een behoorlijke start maar elk foutje van ons wordt momenteel cash betaald. Hoogstaand was het allemaal wel niet op bepaalde momenten, maar wisten ruim een uur lang gelijke tred te houden. Dan kwam de klasse en de kwaliteit van hun bankwissels wel bovendrijven. Jammer dat het dubbeltje aan de verkeerde viel, in plaats van het vakkundig af te maken wanneer Rijko nog de controle over de wedstrijd had. Geen barragewedstrijd meer om een verlengd verblijf in de Promo klasse te verzilveren. De vreugde bij Scaldis stak schril af tegenover de teleurstelling in Rijko’s rangen na het laatste fluitsignaal.

Rijko res – Scaldis res : 17-13

Een eerder tamme wedstrijdaanhef vanwege Rijko, bracht Scaldis op een 0-2 voorsprong. Ben, Jonas en Janne S brengen Rijko terug langszij, 3-3.  Onze reservisten lieten de bezoekers betijen zodat Scaldis het voortouw bleef nemen tot aan de rust,7-8. De tegenkorven kwamen er via Janne S, Tim, stip op Janne S, Ben en Lenne. Alhoewel de oranje hemden geen groots vertoon brachten waren we niet in staat het vuur aan te wakkeren om het tij te keren. Na het water moesten we nog even de 7-9 toestaan, daaropvolgend konden we gepast terugslaan. Janne S, stip op Luna die mist, Tim pakt de rebound, 9-9. Het slaapverwekkend partijtje is voorbij en Rijko neemt van nu af aan stevig de wedstrijd in handen. Stip op Lobke, Ben, Janne S inloop, Ben, Tim en Lenne loodsen ons in veilige haven, 15-11. Scaldis kon tegenover deze plotse overmacht weinig in brengen, korfden nog wel de 15-12, doch het eindpunt werd geplaatst door Ben en Lenne, 17-13.

Rijko 2 – Anderlecht 1 : 22-9                                                                                                           
Gewestelijke : Rijko 3 – Edegem 2 : 15-20 Ofte een nederlaag die men niet zag aankomen.                      

Eugeen.