Hoboken 2000/Mercurius 1 – Rijko 1 : 16-26

Aanval : Lenne (3)-(Willem (6+1S)-Jesse (-)-Axelle (3)
Verdediging : Stijn (3) – Cedric (1S) – Kaat Verh. (4) – Janne S (3)
Wissels : Lennert (2)-Tim (-)                                                                                                                                                

Een uitwedstrijd naar HMKC is nooit een makkie, de thuisploeg gooit steeds alles wat ze in hun mars hebben in het spel om het de tegenstrever aartsmoeilijk te maken. En zo gebeurde het ook ditmaal, furieus gestart vanwege de thuisploeg, ook omdat bij Rijko de controle in de eerste 15 min speeltijd compleet zoek was. Na onze opener via Axelle en Stijn kregen we plots een oplawaai aangesmeerd, 6-3 was inmiddels de tussenstand. Janne S had dan wel tegen gescoord doch het gaf een ferme deuk in onze opvatting. Willem zorgde voor de 6-4 maar dat bleek onvoldoende om een gezwind HMKC te zien uitlopen naar 8-4. Hoe groot was de veerkracht van onze fanions op dit moment? Dat ook de coach zijn steentje bijdraagt om de wedstrijd een andere wending te geven, doet hij met een time out en een gedurfde wissel. Lennert vervangt Lenne en dat geeft een nieuwe impuls qua spelbeeld in het vak. Willem versiert daarop een stip, 8-5 en plots gaat wonderwel de doos van Pandora open voor Rijko, dat nu de controle van de wedstrijd naar zich toetrekt. Met nog 7 min te gaan voor rusten slaan we terug via Axelle, Kaat Verh op inloop en Stijn, 8-8 en we gaan erop en erover. Axelle, Lennert intik onder de korf, Stijn, Lenne korte kans en nog een keer Kaat Verh. spelen het klaar om de ruststand met een 11-13 te bereiken.


Het gezichtsverlies dat we gedurende de helft van de eerste periode moesten ondergaan is daarmee vakkundig rechtgezet. Wat Rijko betreft, het was nog niet het flitsende korfbal dat we hoefden te brengen, daar was tijdens de pauze aardig wat voor te zeggen. De kloof was enigszins net voor de pauze geslagen, nu moesten we op ons elan verder gaan beuken. De peptalk heeft geholpen, de 2de helft eigent Rijko het spelbeeld naar zich toe, zie de score die via Lenne, Willem op inloop, Janne S, Kaat Verh. op inloop en nogmaals Willem op het inmiddels op het bord prijkt, 11-18. Deze omwenteling mogen we niet meer afgeven, me dunkt, goed begrepen! Even enkele tegenprikkers, dat doet Rijko geen erg zeer, Cedric op stip en Willem zorgen dat we op koers blijven, 13-20. Rijko heeft zijn prooi beet en lost het niet meer, Kaat Verh., Janne S, Lenne en Willem geven het beste van hun kunnen teweeg, 14-24. De eindstand komt er via wissel Lennert op korte kans onder korf en Willem met inloop, 16-26. We hebben voldoende kwaliteit in huis om het in Hoofdklasse 1 te rooien en een vooraan staande rol van betekenis te spelen. Een uitschuiver of offday dat kunnen we aan onze status niet veroorloven, maar daarom moeten we van minuut één tot het laatste fluitsignaal alert zijn, zodat de tegenpartij geen vat krijgt op het gebeuren. Tevens te vermelden de voortreffelijke leiding van de scheids die de partij perfect in handen had. Volgende week naar Spartacus in het hol van Pluto of het verre Berendrecht. Een 4 op 4 is in de maak?

HMKC reserve – Rijko reserve : 8-14         

Vlotte overwinning in de 1ste speelhelft vastgelegd.    Stien en een stip op Lennert zetten ons op he ideale spoor, 0-2. Rijjko voelt perfect aan dat er mogelijkheden zijn om het laken naar zich toe te trekken. Dat gebeurt dan ook via knap combinatie spel via Tim, Jarne B, Nog een keer Tim, Lobke op inloop en nog een stip op Lennert, 2-7. Even een tegenkorf toelaten alvorens nog voor de pauze toe te slaan naar 3-9 door twee korven van Caine. Na het water en de oppepper, stokt het een beetje langs beide kanten, pas na een 14 min stilstand gaan we netjes verder  ballen wat resultaat oplevert naar 3-12. Jonas, Stien op inloop en Caine brengen ons vlotjes naar 3-12. Na 20 min spel kan HMKC na de rust enkele tegenscores versieren, 5-12. Nathan op inlegger en Jarne B denken hier anders over, 6-14. In het slot vieren we de teugels en laten de thuisploeg enkele tegen prikken uitvoeren. Al bij al een geslaagde opener van de nieuwe zaalcompetitie.

Gewestelijke : HMKC 2 – Rijko 3 : 10-6   

Pijnlijk verlies voor Rijko 3!                                       

En ik die dacht, ga ze nog eens bekijken dit onoverwinnelijk geheel. Maar ik zag een gans dooreen gemixte ploeg die onvoldoende weerstand kon bieden tegen een gretiger HMKC2.  Wanneer je geen voldoende afwerkers tussen de lijnen brengt dan loopt je op een sisser van formaat. Slechts Sander was bij de zaak met drie korven, Joppe met twee rozen en Gert ééntje waren diegenen die voor zes doelpunten zorgden. Speelden onze dames mee is de hamvraag?  Hun scoremogelijkheden waren als gebakken lucht te noemen. Op weinige momenten konden zij het spel doen kantelen laat staan mede een ommekeer bewerkstelligen. Voor de volgende partijen mogen de top schutters best niet meer afwezig blijven voor een meer bemoedigend resultaat.    

Eugeen