Blauw-Wit A – Rijko A : 3x 25 min eindstand 20-16                                                                        

Na een drietal trainingen en een onderling partijtje begint onze stageperiode op zoek naar de juiste samenstelling /opstelling vandaag tegen opponent Blauw-Wit. We starten schitterend en lopen snel uit naar 1-5 onder impuls van Stijn 3x, Lenne en Luna. De thuisploeg moet hiervan even bekomen, echter onze furieuze start ebt stelselmatig weg naarmate zij zich defensief beter organiseren. Aanvallend zijn hun dames een gesel voor de onzen, zo sluipen ze dichterbij tot 4-5. Lenne korft de 4-6 en Jesse de 6-7, echter bij de eerste ruststand prijkt de 7-7 op het bord. Voor de 2de periode stellen we een andere vak formatie tussen de lijnen. We ondergaan meer en meer de ervaring qua samenspel van de tegenpartij. We zitten nu in een fase waarin we elkaar nog moeten leren kennen om fraaie korfbalacties te creëren. Op het eind van de tweede periode is de stand naar 13-12 verlegt. Ook nu weer scoren hun dametjes 5 van de 6 treffers. Hiertegenover prikken Janne S, Kaat Verdijck, Lobke, Lenne en Ben eveneens mooie korven binnen.


Voorlopig kan men terugblikken op een positief resultaat, echter het ambitieuze Rijko zal in de eerste plaats moeten zien te bevestigen? Onze prestatie van vorig seizoen heeft de verwachtingen vrij hoog gelegd, maar op dit moment is het nog veel te vroeg om over de ambities te spreken. Onze vernieuwde kern wil opnieuw hetzelfde, positieve korfbal van de voorbije twee jaren proberen te brengen. Hiervoor is lef, durf en meer initiatief vereist in het aanvallend compartiment en juist daar stokt het in de derde periode. Sporadisch kunnen we nog enige knappe combinaties uit de mouw schudden, echter te weinig  om een secuurder afwerkend Blauw-Wit te verontrusten. Vervolgens lopen ze snel uit naar 16-13, enkel Tim en Ben brengen de score op 16-14. Nadat we een stip missen gaat Blauw-Wit op zijn elan door naar 20-15. Janne heeft alsnog tegen gescoord en Willem zet met een stip de eindstand op het bord, 20-16. Die eerste uitslagen zeggen niet zoveel, het is vaak nog teveel zoekwerk om tot een geolied geheel te komen. Het belangrijkste is dat we gedurende twee perioden van volle 23 min. de evenknie waren van de thuisploeg. Defensief is er langs dameszijde wel wat werk aan de winkel. Bepaalde principes en spelcombinaties van op training zou men graag teruggezien hebben op het veld. Er werd reeds hard labeur geleverd om fysiek in orde te zijn voor de volgende opdrachten, die zich snel na elkaar opvolgen.  

Blauw-Wit reserve – Rijko reserve : 13-11                       

Ook hier een wedstrijd over 3x20 minuten met wisselende vak samenstellingen. Laat me toe te onderstrepen dat Jonas de master van de match was wat betreft zijn afwerking, met 5 korven plus 1 stip bracht hij telkens Rijko res terug in de wedstrijd. Hier dient met urgentie aan de groepssfeer gewerkt. Enkelen zijn reeds op niveau, deel moet gretigheid en een scherpere indruk laten bewonderen. Zo vindt men in de aanspeelbaarheid elkaar vaak moeilijker, door preciezere passing kan dit euvel worden opgelost. Zo kan men aanvallend ook langer combineren om tot uitgespeelde scoremogelijkheden te komen. Na de eerste periode is de stand 5-3 in Blauw-Wit’s voordeel. Jonas, Stien en Nathan zorgen voor de tegentreffers.   Tijdens de tweede periode dolt Jonas met zijn tegenstrever, scoort op inloop (assist van Lotte), shot en zet zijn stip om. Ondanks het toffe weerwerk kijken we na deze time op tegen een achterstand van 9-7. Enkel Kaat Verhoeven wist ook de mand nog hangen, vraag waar waren de andere om mede hun bijdrage te leveren aan de score? In de derde 20 min een zelfde verloop van het korfbal. We laten de tegenpartij te makkelijk hun ding doen zonder er daadwerkelijk een vuist tegen te maken. Jonas scoort er nog twee, Kaat Verhoeven op inloop en Nathan bepalen mede de eindstand 13-11. 
Op naar de volgende, samen werken aan een mooi korfbalgeheel.                                                                                                       

Eugeen