HMKC A – Rijko A
Zondag 7 mei 2023


Zondag wat het weer van datte… Onze fanions kunnen kampioen spelen! Whaaaaaa! Op de voorlaatste speeldag maken ze dus al kans om de titel binnen te rijven. Nog één keer alles op alles zetten en de 2 punten pakken op Hoboken. Nog één keer winnen en we zijn zeker van de eerste plek in Hoofdklasse 1. De opdracht is duidelijk. Oké, let’s go!
We zouden liegen als we zeggen dat er geen spanning in de lucht hangt… Zien we daar toch een angstzweetdruppeltje op het hoofd van onze voorzitter? Of heeft dat eerder met de toch wel verraderlijke warmte te maken? De zenuwen staan gespannen, de gezichten full focus. De talrijk opgekomen supporters zorgen voor de nodige steun en na de laatste peptalk en instructies van de trainers beginnen we er aan.
De eerste minuten vinden zowel HMKC als wij vrij vlot de korf. Het wordt 4-4 via een shot Nick, Axelle, Cédric en Dorthe. Is het al tijd voor een eerste tussensprintje? Jazeker! Daar zorgen afwerkers van dienst Dorthe, Cedric en Axelle opnieuw voor. Ook Sander doet zijn duit in het zakje. Het staat 4-8. Ook al staat er een kloof op het scorebord, we kunnen nog niet op onze lauweren rusten. Blijven doorzetten is nu de boodschap, maar het scoren gaat niet super vlot. Cedric maakt er 5-9 van en voor de rust scoren ook Jesse, Nick en Axelle nog een keer. Ruststand 7-12. Op zich een geruststellende voorsprong, al weet je ook dat in korfbal alles weer snel kan veranderen. Het is zaak van gefocust te blijven, steady te blijven verdedigen en geen onnodige fouten maken. Aanvallend moeten we met vertrouwen naar de korf gooien en de juiste kansen nemen. Sander heeft dat na het water meteen begrepen en legt een korte kans binnen. En dan is de trein vertrokken. We kunnen veel ballen snel recupereren in verdediging en dankzij reboundoverwicht in aanval kunnen we steeds blijven ballen naar goede kansen. Op een drafje gaan we naar 7-18 via Nick, 2 x Dorthe en 2 x Sander. We kunnen de titel al ruiken… De ploeg staat met veel vertrouwen te ballen en komt niet meer in gevaar. HMKC kan nog slechts 2 x scoren in de tweede helft (mooie verdedigende prestatie!) en wij leggen er nog 7 extra in de korf. Jesse met een korte kans en een shot, Dorthe met een strafworp (vingertjes in de lucht!! ;-)) en Nick met een shot. De ingevallen Lotte scoort nog een prachtig shot, Nick gooit net voor zijn wissel nog een shotje binnen en Ben besluit de wedstrijd met een shot. Eindstand 9 – 25 en het feest kan losbarsten! De titel in Hoofdklasse 1 is binnen, volgend jaar staan we weer in Promoleague. Whoop whoop!!
Dit is absoluut een teamprestatie. In eerste instantie enorm sterk werk van onze spelersgroep en trainers die hier elke week hard voor werken. Maar heel de equipe is belangrijk geweest. Een dikke dankjewel aan Brigitte, onze verzorgster, Christine die er steeds voor zorgt dat de wedstrijdtenues proper gewassen (en opgevouwen ;-)) zijn, ploegverantwoordelijken Andries, Christine en Joris, Eugeen als vaste verslaggever (behalve bij titelwedstrijden blijkbaar :-D), het Rijko-bestuur en natuurlijk onze supporters!
En hoe bedanken we beter dan met het enige echte Rijko applaus?!
Een klein applaus voor het ganse Rijko Team (klap)!
Een iets groter applaus voor het ganse Rijko Team (klap klap)!
Een mega groot applaus voor het ganse Rijko Team (klap klap klap)!
Hoehoehoe!
Proficiat! Dubbel en dik verdiend! Volgend seizoen knallen in promoleague kleppers!
Voor de volledigheid:
Nick (5) – Cedric (3) – Kato – Dorthe (5)
Lennert – Sander (4) – Axelle (3) – Jesse (3)
Ben (1) – Nathan – Jarne – Stijn – Lotte (1) – Lise – Dorien – Janne