Zaterdag 3/11, voor Rijko stond er de verplaatsing met drie kernteams op het programma richting Temse KC. Voorafgaand kwam er weerom heel wat puzzelwerk aan te pas om drie behoorlijke teams tussen de lijnen te krijgen. Onze tegenstrever daarentegen kon ruimer in de breedte selecteren omdat ze over een homogener en uitgebalanceerd spelerspontentieel beschikken. Aldus stonden we voor aartsmoeilijke opdrachten om dit avontuur tot een goed einde te brengen. Helaas, buiten wat troostsnoepjes van de aanwezige Sint met zijn Pieten viel er hier voor Rijko helemaal niets te rapen. We moeten zo nodig snel de knop omdraaien, veel tijd om stil te blijven staan bij de opgelopen schade heeft Rijko niet, want met de komst van de andere koploper Meeuwen wacht aanstaande zaterdag al een nieuw duel voor onze troepen.  Als verslaggever van dienst is het pijnlijk met lede ogen te aanschouwen hoe onze drie vertegenwoordigers door de thuisteams werden overklast. Je weet op voorhand dat je top moet zijn om tegen zo’n ploegen iets te halen, maar het verschil is dat zij hun momenten wel pakken en wij niet.

Temse KC 1 – Rijko KC 1 : 28-13                                                                                                                   
Aanval : Cedric (1) – Sander (1+1stip) – Axelle (4) – Kato (1)                                                                        
Verdediging : Nick (2) – Stijn (1stip) – Dorthe (-) – Jesse (1) 
Wissels Ben (1) – Janne S (-) – Tim                       

De eerste kansen waren wel voor de thuisploeg die naar 2-1 uitliep, we stelden al snel orde op zaken door tegentreffers van Axelle en Nick. Even terug op achtervolgen aangewezen maar Axelle in prima doen en Jesse zorgden voor de 4-4. Een knap doelpunt van Sander werd hiernavolgend afgekeurd door het nieuwe Nederlandse duo scheidsen.  Intussen rammen de Temsenaren er drie in onze korf, 7-4. Stijn op stip en Sander met stip en inlegger trekken het vooralsnog recht, 7-7. Tot hiertoe konden we Temse bijbenen door de sterke druk die Rijko op de Temse aanval zette. Het minste wat we nu kunnen doen is knokken naar een gunstig resultaat, of dat dan ook effectief lukt, zien we in het vervolg van de match wel, maar dan hebben we er tenminste alles aan gedaan. Het gaat van dan af de verkeerde kant uit, Temse schakelt over naar een hogere versnelling en tempo, de laatste 10 minuten van de 1ste helft was er geen kruid gewassen tegen hun efficiëntere afwerking, we kwamen alzo praktisch niet meer onder hun druk uit die leidde naar een 14-7 ruststand. Is het kalf eigenlijk al verdronken? Qua mentaliteit hebben we ons niets te verwijten enkel het gebrek aan scorend vermogen is nogmaals oorzaak. Het probleem is dat inzet alleen soms niet volstaat, je hebt ook nog iets als kwaliteit nodig in de afwerking en die missen we voorlopig!


Na de pauze prikt Nick er ééntje binnen, 14-8, het sein voor Temse om op hun elan verder te ballen. Het wordt 20-8 vooraleer Kato op inloop en Axelle kunnen tegenscoren 20-10. Aan de overzijde laat men zich niet onbetuigd en voornamelijk door toedoen van Paulien (9x) komt er een dramatische stand op het scorebord, 27-13. Inmiddels hebben Cedric, Axelle en wissel Ben met éénhandige inlegger tegen geprikt, net voor het eindsignaal voert men alsnog de eindstand op tot 28-13. Tegen een scherper Temse, 14 goals van de 28, netjes verdeeld over de dames en de heren van Temse, had Rijko gedurende een hele periode in de wedstrijd geen verhaal. Onze kwaliteit moet hoegenaamd beter zekers op defensief vlak, waar we volgen coach Glenn hen zomaar 8 doelpunten cadeau deden. Ook even aanstippen dat het scheids duo de kwaliteit van hun voorgangers niet kon evenaren, in de 2de helft floot men niet altijd even consequent eerder wisselvallig in bepaalde fases. Doch dat beïnvloedde de match niet als dusdanig, onze ontgoocheling over het geheel was al eerder ingezet.

Temse res – Rijko res : 16-7  Het duurde wel een hele poos vooraleer de match in gang schoot. Nathan vond dan toch de binnenkant van de korf en opende gepast, de thuisref oordeelde verkeerd bij de afgekeurde goal van Tim, waarna we aan Temse 2 doelpunten moesten toestaan, 2-1. Janne S 1x op inloop + 1shot en Ben 2x brachten de stand naar 2-5. Zo topfit Rijko aan de wedstrijd was begonnen zo snel kwam het kantelmoment op slag van rust, 6-5, en alles te herdoen. Ondertussen had sterkhouder Nathan reeds het veld verlaten wegens enkelkwetsuur, Joppe was zijn vervanger. Dat was een serieuze domper op de cohesie inzake samenspel en controle, zodat het vloeiende spel plots een diepe deuk vertoonde van jewelste. Men liet begaan en ondanks Ben nog de 7-6 kon aantekenen ging het van kwaad naar erger, enkele slechte passes in het uitwerk leiden tot balverlies en evenveel scores. Temse had de swung en de richting van de korf gevonden, men verraste Rijko compleet om de stand naar 15-6 te brengen in hun voordeel. Rijko kon een hele periode tijdens de 2de helft amper een tegendoelpunt lukken, gebrek aan scorend vermogen een euvel dat men best zorgvuldig aanpakt. Luna milderde nog vooraleer de eindstand van 16-7 werd vastgelegd.

Temse C – Rijko C : 10-7 Onze eerste aanval kreeg 3 open kansen, echter men kon deze niet verzilveren. Jammer want we kregen daaropvolgend de rekening reeds gepresenteerd door een efficiënter Temse, 6-0. Temse wisselt regulier omdat zij meer mogelijkheden hebben in de breedte. Na 16 min speltijd wordt Caine ingebracht en plots gaat het verdeelwerk, tempo en de score in stijgende lijn, stip op Caine en shot zet de stand op 6-2, waarna Andries ook een treffer in hunne korf deponeert, 7-3, meteen ook de ruststand. Jo, Joppe en Senne wisselen eveneens onderling tijdens de 2de helft. Joppe en Caine brengen terug wat leven in het Rijko spelpeil, 7-5. Een recital aan verkeerde passes vergemakkelijkt het defensieve werk van Temse zodanig dat men de score opdrijft naar 10-5. Ons slot offensief leidt alsnog tot 2 treffers van Lotte op assist van Caine en Joppe, eindstand 10-7.       

Eugeen