Een verloren wedstrijd is zeker geen verloren seizoen, maar het is zaak om zo snel mogelijk aan te knopen met enkele opbeurende resultaten. Krijgen we hier op een zaterdagavond de kans voor tegen het steeds sterk en pittig acterende Catba? Meestal zijn het partijen op het scherp van de snee en hopelijk er niet over zoals het bij vorige confrontaties weleens het geval durfde te zijn. Rijko was gebrand zich te herstellen na het ongelooflijke puntenverlies op Ganda. De weersomstandigheden, buien alom, maakten het normale korfbalspel weliswaar degelijk lastig. Ondanks het gure weer konden we toch rekenen op een massa suppo’s, gewapend met paraplu, die de nattigheid trotseerden, waarvoor dank. Vervolgens moesten we vol aan de bak, coach Glenn Ruts zou geen ander spel willen zien dan een ploeg die 70 minuten strijdt. Rijko liet zich niet ontmoedigen door de moeilijke omstandigheden, Dorthe zette ons op voorsprong. Lang konden we er niet van genieten, telkens we de koord namen via Kato en Sander werden we aalvlug gepareerd tot 3-3. Op loopfout nam Catba het initiatief even over, 3-4. Nick stelde gelijk, 4-4 en Dorthe korfde de 5-5 gelijk. Na een Catba stip waren Nick en Sander met stip weer bij de pinken om de 7-6 aan te tekenen. Tot hiertoe verliep alles naar wens, maar we werden te gretig en maakten foutjes die werden afgestraft, 7-8. Kato kon nog milderen tot 8-8, doch we moesten de gezonde agressiviteit van Catba ondergaan zodat de bordjes zich keerden naar 8-11. Nathan met omdraai, 9-11 maar de groenhemden speelden forse korfbal, dat hielp hun via shots, stippen en de vele toegekende vrije worpen aan een ruststand van 10-15. Enkel Kato had nog even de neus aan het venster gestoken. Konden we die dreun nog te boven komen, de peptalk tijdens de pauze zou mogelijk raad brengen. In de plaats van het water nuttigde iedereen een blik “Red Bull” en zowaar men kreeg hierdoor vleugels.


Rijko trok de wedstrijd na affluiten meteen naar zich toe bij aanvang van de 2de helft, dankzij een bliksemsnel doelpunt van Sander dat navolging kreeg van Nathan, Jesse, Dorthe mist een stip, Sander omdraai en Kato, de stand evolueert naar 15-16. Catba was na de pauze maar een schim van zichzelf, die ploeg op zulke manier wegspelen dat verdiend applaus. Catba krijgt een stip, volledig verkeerd beoordeeld door de scheids, wegens aanvallende fout, maar we ondergaan de 15-17. Sander de man met vier longen blijft maar gaan en mildert tot 16-17. We hebben ze bijna te pakken, doch op zo’n cruciaal moment mist Kato de toegekende stip, daaropvolgende aanval aan de overzijde het staat plots 16-18. Na een foutieve uitwerk van onzentwege wordt het zelfs 16-19. Catba wisselt en hierin maakt hunne coach een enorme flater, één van zijn beste dames naar de kant en denkt de wedstrijd is gespeeld. Echter onze vleugels zijn nog niet verlamd, geven zich niet gewonnen en doen het nodige om bij te benen. In een woelig slot kan Kato op stip, Sander en een doelpunt van Sander afgekeurd nadat een Catba heer uit zichzelf valt, dat kan toch niet mijnheer de scheids! Gerechtigheid geschiedt, als Jesse op vrije worp alsnog de 19-19 kan scoren, meteen de eindstand. Een schitterende collectieve prestatie met een dito heropstanding gedurende die 2de helft, het gesprokkelde punt is meer dan verdiend, het hadden er zelfs twee kunnen zijn indien we ook de 1ste helft zo furieus hadden gekorfbald.     Even te vermelden onze doelpuntenmakers op rij : Dorthe (2) – Kato (4+1stip) – Jesse (2) -  Sander (5+1stip) – Nathan (2) – Nick (2). Zelfs al scoort men niet dan kan hij of zij toch terugblikken op een schitterende wedstrijd in het voordeel van het team, hé Tim.         

Rijko res – Catba res : 7-16  Dit verhaal is vlug vertelt, een zeer jonge ploeg tussen de lijnen tegen een meer geslepen en efficiënter Catba. Na de 1-1 van Janne S, snelde Catba door naar 1-6. We konden er “rien de knots” tegenover stellen. Lennert en de stip op Lotte, waren de tegentreffers op de ruststand die reeds was opgelopen naar 3-8. Eénzelfde richting korfbal waar we toch enig weerwerk lieten blijken via Jarne D en Janne S, 5-9. Vanaf dan was het Catba dat het vizier op groot had gesteld, liep uit tot 5-15 vooraleer we hen nog van een antwoord konden dienen, dit via Laura op inloper en Lisse, eindstand: 7-16.           

Eugeen